BETA

MyKolab: Η Ελβετική «Τράπεζα» Δεδομένων σας

Εικόνα Maria

Συνελήφθη ομάδα ανθρώπων η οποία έκανε επανειλημμένως χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών. Η υπηρεσία δίωξης έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους και με αφορμή αυτό ο υπέρλαμπρος ηγέτης της χώρας υπενθύμισε στους υπηκόους, πως κάθε έννοια ιδιωτικότητας, αντίκειται στην έννοια του δημοκρατικού πολιτεύματος και αποτελεί διασάλευση της έννομης τάξης.

Το παραπάνω, άνετα θα μπορούσε να είναι ο τίτλος από μια είδηση στο άμεσο-μελλοντικό διάστημα.

mykolab

Στα πλαίσια λοιπόν, της υπό άτυπου, αυτή την στιγμή, διωγμό της ιδιωτικότητας και για το δικαίωμα της ελεύθερης επικοινωνίας, χωρίς να καταγραφόμαστε, χωρίς να συγκεντρώνονται στοιχεία τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος εναντίον μας, επειδή έτσι θέλει και μπορεί, καλούμαστε να κάνουμε το αυτονόητο, ώστε να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που έχουμε επαφή.
Έχοντας δει τόσο τους ελληνόφωνους κινηματικούς servers, όπως και τα Resist.ca και Reisup αντίστοιχα, θα δούμε μια ακόμα σπουδαία υπηρεσία η οποία παρέχει κυρίως υπηρεσίες Email service, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο ελεύθερο/ανοιχτό λογισμικό και φιλοξενείται στην Ελβετία έχοντας τα οφέλη από την ισχυρή ελβετική νομοθεσία περί ιδιωτικότητας και παρέχοντας φυσικά, στον καθένα το δικαίωμα να εξάγει τα δεδομένα του όποτε θελήσει.

Τι είναι το MyKolab:

swiss

Πιο συγκεκριμένα και όπως συστήνονται (η υπηρεσία αυτή, βρίσκεται, ας πούμε, κάτω από την αιγίδα του Free Software Foundation):

Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι πως δεν χρησιμοποιούμε καμία από αυτές τις φτηνές υπηρεσίες που παρέχουν αποθήκευση στο σύννεφο (cloud) με τις οποίες, υπ’ όψιν, αποθηκεύετε τα προσωπικά σας δεδομένα σε χώρες του εξωτερικού. Αντ’ αυτού, έχουμε τη δικό μας φυσικό κέντρο δεδομένων, στην Ελβετία, με σοβαρό και έντιμο hardware. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα σας παρέχουμε την καλύτερη προστασία ώστε να γλυτώσετε την υποκλοπή των δεδομένων σας από τρίτους.

Συν των άλλων, προσφέρουμε ασφαλείς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων ημερολογίων και βιβλίων διευθύνσεων που συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές σας. Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε δικό μας data center (κέντρο δεδομένων) στην Ελβετία και δεν μπορεί να προσεγγιστεί από προγράμματα κατασκοπείας, όπως το PRISM˙ οπότε δεν τίθεται θέμα κατασκοπείας.
Ακόμα, δεν υπάρχει εταιρική κατασκοπεία, από τη στιγμή που δεν έχουμε διαφημίσεις. Απολαύστε, λοιπόν, την άνεση του Cloud χωρίς να διακυβεύεται ούτε η ελευθερία αλλά ούτε και η διαφάνεια.

Ρίξτε μια ματιά στα χαρακτηριστικά που προσφέρουμε και απολαύστε το πανέμορφο web interface μας:

Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

privacyΤα προσωπικά δεδομένα σας δεν θα ανιχνευθούν.
Και σίγουρα δεν θα χρησιμοποιηθούν ώστε να δημιουργήσουμε το προφίλ σας με απώτερο στόχο τις στοχευμένες διαφημίσεις.
Κοινώς, οι προσωπικές πληροφορίες και η επικοινωνία σας δεν θα βρεθούν ποτέ κάτω από το τηλεσκόπιο. Είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη˙ προσωπικές.
Ως εκ τούτου, ανήκουν σε εσάς και είναι στη σφαίρα της ιδιωτικής σας ζωής. Και ίδιόν μας είναι να σεβόμαστε και,  να τιμούμε την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων!

Πάρτε τον Έλεγχο των Δεδομένων σας

dataΑποθηκεύουμε όλα σας τα δεδομένα με χρήση Ανοιχτών Προτύπων σε μια βάση δεδομένων NoSQL IMAP.
Μπορείτε να πάρετε τα δεδομένα σας και να αποχωρήσετε, ανά πάσα στιγμή το επιθυμήσετε˙ όποτε, δηλαδή, εσείς επιλέξετε.
Πρέπει να θυμάστε πως η επιλογή είναι δική σας.
Θα περιφρουρήσουμε τα δεδομένα σας και σε καμία περίπτωση δεν θα τα πωλήσουμε αλλά, φυσικά, ούτε και θα τα δώσουμε σε κανέναν (εκτός και αν δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να συμμορφωθούμε με τις ελβετικές νομικές απαιτήσεις).

Απολαύστε την Ελευθερία

slide-freedomΌλο το λογισμικό που έχουμε αναπτύξει για την υπηρεσία αυτή είναι 100% Ελεύθερο Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα.
Ως εκ τούτου, εάν θέλετε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τη λειτουργία του δικού σας server ώστε να μπορείτε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο.
Και αυτό, γιατί πάνω και πέρα από όλα, εκτιμούμε την Ελευθερία.
Πληρώνοντας για την υπηρεσία αυτή, θα στηρίξετε την ανάπτυξη του Ελεύθερου Λογισμικού.

Από τον Κώδικα

slide-sourceΤο λογισμικό, που συνεχώς προγραμματίζουμε και διατηρούμε για την υπηρεσία αυτή, τρέχει μέσα από μια διαδικασία που διασφαλίζει την ποιότητα και εν συνεχεία «χτίζεται» άμεσα από τα δημόσια αποθετήρια του πηγαίου μας κώδικα.
Πιστέψτε μας˙ δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια.
Μπορείτε, κυριολεκτικά όμως, να μας παρακολουθείτε την ώρα που εργαζόμαστε και, εάν θέλετε, ακόμα και να μας βοηθήσετε να κάνουμε την απίθανη αυτή υπηρεσία πιο καταπληκτική και από ό,τι ήδη είναι.

>>> Η ιστοσελίδα του MyKolab

rc_calendar_agenda_0rc_mail_thread_0

Η υπηρεσία MyKolab είναι ένα πλήρες έργο, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και τις επιλογές που παρέχει. Διαθέτει όχι μόνο webmail, αλλά και συγχρονισμό του ημερολογίου, των εργασιών μας και, βεβαίως και, του κινητού μας τηλεφώνου.
Όμορφο, φιλικό, οικείο και χρηστικό interface, με όλες τις παράγωγες υπηρεσίες μιας υπηρεσίας mail, όπως ημερολόγιο και άλλα.
Κάποιοι από εμάς, χρησιμοποιούν καιρό την υπηρεσία MyKolab επειδή νοιαζόμαστε για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή η υπηρεσία είναι ίσως από τις αξιόλογες σε αυτό τον τομέα.
Τα δεδομένα σας είναι το κύριο μέλημά τους.
Δεν απολαμβάνετε απλά την κατάλληλη υπηρεσία, αλλά υποστηρίζετε ταυτόχρονα την Ελευθερία και το Ελεύθερο Λογισμικό. Αξίζει να επισημανθεί πως και το προσωπικό είναι εξαιρετικά φιλικό και εξειδικευμένο.

 • Σχόλια

65 Comments:

 1. Εικόνα Freedom isn't Free
  Freedom isn't Free (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 27, 2013 01:05 ΠΜ

  See http://kolab.org/blog/greve/2013/08/09/mykolab.com-building-open-source-cloud-service-was-missing for background on the service.

  Freedom isn't free, if someone claims their service is, you better wonder how else they are using you for making money from someone else.

 2. Εικόνα ligdamis
  ligdamis (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 28, 2013 02:29 ΠΜ

  Εχεις δικιο οι ρομαντικοι ανθρωποι δεν κανουν υπαινιγμούς το λεει το manual lolz...Τα 3 ερωτηματικα εκει παιζουν τάβλι???...Επιμένω στην αποψη μου οτι αντιεξουσιαστης και διαφημιση προϊόντος ειναι υποκρισια ανεξαρτητα κατω απο ποια ταμπελα γινεται...Επίσης με μια μικρη ερευνα διαπιστωσα οτι υπαρχουν κλασικές καπιταλιστικες εταιρειες με παρομοια προιοντα με τιμες ιδιες αν οχι και χαμηλοτερες απο αυτους που δηλωνουν "Free" και τους διαφημιζετε εσεις....
  ....και ο καπιταλισμος αυτο λεει "Εμείς παρουσιάζουμε τα πάντα και ο καθένας ΕΠΙΛΕΓΕΙ αυτό που του κάνει." εξαλου υπαρχουν πολλα προϊόντα για ολους lolz

 3. Εικόνα Alternatina
  Alternatina (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 28, 2013 02:40 ΠΜ

  @ligdamis. σε διαβάζω 3-4 μέρες τώρα & αν & δεν κάνω συνήθως σχόλια με εσένα θα κάνω μια εξαίρεση.
  Στην αρχή αναρωτιόμουν αν είσαι απλά άσχετος και τώρα μαθαίνεις, προσπαθώντας να κάνεις επίδειξη γνώσεων. Μετά αναρωτήθηκα αν είσαι hater,
  Στη πορεία κατάλαβα πως είσαι απλά μ@λακ@ς. Μεγάλος. Γίγαντας. Τεράστιος.

  PS: Ρε παιδιά του οσαρενα, δεν είχατε πει πως αν σκάει κάποιος hater-μ@λ@κ@ς και με τη σύμφωνη γνώμη όσων μετέχουν στα σχόλια αυτά, να παίρνει πόδι; Τι περιμένετε δηλαδή; 10 άνθρωποι την έχουν πει στον απαράδεκτο.

 4. Εικόνα ligdamis
  ligdamis (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 28, 2013 03:12 ΠΜ

  Συνηθως δεν ασχολουμε με κομπλεξικους που βρίζουν κριμένοι πισω απο την ανωνυμια αλλα με σενα θα κανω μια εξαιρεση.
  Θα σου πω μονο τι κανει ενας φασιστας οταν δεν εχει να αντιπαραθεση επιχειρηματα....τραμπουκιζει..Ελπιζω το osarena να μην αποδεχετε τετοια υβριστικα σχολια και λεκτικους τραμπουκισμους.Ειλικρινα σε λυπαμαι..

 5. Εικόνα Maria
  MariaΟκτ 28, 2013 06:16 ΠΜ

  Nαι, φίλε μου, θα έχουμε υπ’ όψιν τις πολύτιμες συμβουλές σου. Θα ενημερώσουμε και το FSF, να αλλάξει και τις αρχές του και για όποια παραπάνω διευκρίνιση, θα τους πούμε να επικοινωνήσουν μαζί σου, να τους δώσεις τα φώτα σου :)
  Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.

  PS: lolz ;)

 6. Εικόνα OPanos

  Εντάξει, και εσύ πίσω από την ανωνυμία κρύβεσαι και λες ότι σου κατέβει, αλλά κανείς δεν σε είπε -ακόμα - φασίστα-.
  Όπως λέω, οι απόψεις είναι σαν την κ@λ@τρυπ@:
  Όλοι έχουν από μια, μερικοί δύο -η δεύτερη εκεί που είναι στους κανονικούς το στόμα τους, με την έννοια πως το ανοίγουν και βγάζουν σκατά-.

  Βλέπεις πως σου επιτρέπεται να λες και να υποστηρίζεις ότι γουστάρεις.
  Εμείς στο Osarena, αυτό το υπερασπιζόμαστε.

  Αλλά μέχρι το σημείο που θα θεωρήσεις δικαίωμά σου να θίγεις προσωπικότητες.
  Τα σχόλια επί των απόψεων μέχρι του σημείου του σεβασμού του άλλου είναι -προφανώς- αποδεκτά.
  Αλίμονο αν δεν ήταν.
  Αλλά,
  Έχεις ξεφύγει λίγο.
  Κάνε edit τα σχόλιά σου -θα μπορούσα νατο κάνω εγώ αλλά δεν θέλω- και αφαίρεσε ότι αηδία έχεις προσάψει σε προσωπικό επίπεδο για άλλους,.

  Νομίζω πως πίσω από την ανωνυμία που τόσο πολύ ειρωνεύτηκες, κρύβεσαι εσύ και θεωρείς δικαίωμά σου να βρίζεις όποιον σου γουστάρει.
  Αυτό, το ονομάζω κόμπλεξ.

  ΥΓ Προφανώς σε άλλα site, δεν θα υπήρχε δεύτερο σχόλιό σου. Μπορώ να σου πω αρκετά από αυτά.

 7. Εικόνα Κωνσταντίνος

  @Constantinos
  Για εντοπισμό έλεγα κι εγώ, αλλά κάποιοι όπως ο παραπάνω άλλο φαντάστηκε και γι΄ αυτό του απαντάω μ΄ αυτό που προφανώς κατάλαβε (δες name). Τώρα αν μίλαγε για εντοπισμό, αλλά παρέλειψε να διαβάσει τη σημείωση που έκανα στη δεύτερη παράγραφο ότι "αυτοί που μπορούν να το κάνουν δεν θα τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένα θέμα", δεν το γνωρίζω.

  Τέλος πάντων, η IP μου να είναι ανοιχτή είναι το λιγότερο ανησυχητικό. Άλλωστε στο PC που είμαι τώρα δεν έχω τίποτα σημαντικό. Υπάρχουν και σοβαρότερες απειλές.

 8. Εικόνα Pp
  Pp (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 27, 2013 01:20 ΠΜ

  Μην μπερδεύεις το ελεύθερο λογισμικό με το τζαμπα. Καθε έργο χρειαζεται χρηματοδοτηση είτε για να καλυφθεί το κόστος λειτουργίας των εξυπηρετητών, είτε για να μπορούν οι προγραμματιστές του να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτό, αν επιλέξουν πλήρη απασχοληση αντί για εθελοντική εργασία στον ελευθερο χρόνο, και συνεπώς χρειάζονται χρηματα για να καλύξουν τις ανάγκες τους. Την συγκεκριμένη υπηρεσια δεν τη γνωρίζω αλλά το FSF απότι γνωρίζω υπόστηρίζει τη διαθεση λογισμικού έναντι αμοιβής.

 9. Εικόνα Maria
  MariaΟκτ 27, 2013 01:36 ΠΜ

  ligdamis, το να μιλάς για υποκρισία αναφερόμενος στο osarena, είναι κάτι που δεν θα μπω καν στον κόπο να το σχολιάσω.
  Όλοι μας κρινόμαστε από τα λεγόμενά μας˙ και σίγουρα εσύ δεν αποτελείς εξαίρεση.
  Ο οποιοσδήποτε διαβάσει το σχόλιό σου, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

  Πάντως, όποιος ασχολείται έστω και λίγο με το Ανοιχτό & Ελεύθερο Λογισμικό θα πρέπει να ξέρει πως σημαίνει Ελευθερία να το διαμοιραστεί όποιος επιθυμεί, να το αναπτύξει και εξελίξει.
  Το έχουμε πει τόσες φορές που θα αναφέρω μόνον κάποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από το άρθρο μας
  Ο Richard Stallman για το Εμπορικό Λογισμικό [ιδιόκτητο & open source]

  free as free speech vs. free as free beer

  και όπως το λέει ο Stallman:

  you should think of “free” as in free speech, not as in free beer

 10. Εικόνα DimitrrisV
  DimitrrisV (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 26, 2013 19:03 ΜΜ

  Για απλή χρήση όμως δεν είναι λίγο ακριβό;

 11. Εικόνα ligdamis
  ligdamis (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 27, 2013 00:05 ΠΜ

  Σορρυ αλλά από την στιγμή που είναι κάτω από την αιγίδα της Free Software Foundation δεν θα πρεπε να είναι free?Αν δεν κάνω κάτι λάθος έχει min κόστος ~ USD 11.19 (?)
  Είμαι καινούργιος επισκέπτης του site osarena.net αλλά υποτίθεται ότι είναι αντιεξουσιατικό και δεν προωθεί την εμπορευματοποίηση και τώρα διαφημίζει προϊόντα και μάλιστα σε άρθρο του???
  Ελπίζω να μην έχω κάνει/καταλάβει κάτι σωστά αλλιώς μυρίζομαι υποκρισία :(

 12. Εικόνα Κωνσταντίνος

  Αντιγράφωντας από άρθρο πάνω στο ελεύθερο λογισμικό του GNU.org, "you may have paid money to get copies of free software, or you may have obtained copies at no charge." Για περισσότερα πάνω σ΄ αυτό μάλλον θα ΄θελες να δεις το άρθρο της ιστοσελίδας που αναφέρεται πάνω σ΄ αυτό. Παρόλα αυτά δεν έχουν δει ποτέ κάποιο ελεύθερο πρόγραμμα προς πώληση.

  // Και να πω την αλήθεια προσωπικά είναι κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνα. Κάθε άλλο πιστεύω ότι για να είναι ένα λογισμικό (ή και οτιδήποτε άλλο) ελεύθερο, θα πρέπει (εκτός του να είναι ιδεολογικά) να είναι και σε θέμα τιμής ώστε ο καθένας να έχει πρόσβασει σ΄ αυτό.

  Ωστόσο αυτό δεν είναι το θέμα. Η υπηρεσία αυτή είναι ανοιχτού κώδικα, ή μάλλον ελεύθερου λογισμικού (αφού τα δύο δεν ισχύουν πάντα ταυτόγχρονα), όπως σωστά αναφέρεται. Αυτό που πληρώνεις είναι ο server, και προφανώς αν δεν θέλεις διαφημίσεις (κι άρα να σεβαστεί η ιδιωτικότητα σου), το να πληρώσεις είναι η μόνη λύση. (Όχι αναγκαία, αλλά κάπως πρέπει να πληρωθούν και τα έξοδα.)

  Άμα αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις το Kolab σε δικό σου server είσαι ελεύθερος να το κάνεις. Δες στο Kolab.org. Αν και μου φαίνεται παράδοξο να μην υπάρχει ένα link (απ΄ όσο κοίταξα) στο MyKolab προς στο κοινοτικό Kolab.

 13. Εικόνα nmblack
  nmblack (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 28, 2013 22:31 ΜΜ

  σωστα..! εχει δικιο ο ligdamis.

  το osarena πρεπει να κανει διοικητικο συμβουλιο και να εκδοση και ψηφισμα, επισης να σταλει επιστολη στον παπουλη της δημοκρατιας σχετικα με το θεμα.

  εγω θα προτεινα και μια τριμελη να κανει μια ερευνα με θεμα (παιδικα κομπλεξ στην τριτη ηλικια).

  αρκετα πια με την καταπιεση και την παραπληροφορηση που ασκει στο λαο το osarena, ο αστος δικεουται να ασκει ελευθερα την ανοησια του.

  ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ OSARENA, ολοι μαζι θα φωναξουμαι (ΝΑ ΚΑΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟ OSARENA, ΦΟΝΙΑΔΕς ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ OSARENΙΤΕς). θα ακολουθησει πορεια προς την πρεσβια της της της (θα δουμε), στο τελος της πορειας θα καψουμε και το ομοιωμα του βασιλια μαλακα (συγνωμη site). μαζι μας θα βρισκεται και ο ανωνυμος ελληνας serfer, που θα μας μιληση για (ενοχες και ευλακιες).

  ΝΑ ΚΑΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟ OSARENA, ΦΟΝΙΑΔΕς ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ OSARENΙΤΕς

 14. Εικόνα Maria
  MariaΟκτ 28, 2013 23:58 ΜΜ

  Η πρότασή σου πρωτοκολλήθηκε nmblack. :P

  ΥΓ: Δεν παίζεσαι πάντως Νίκο.
  (Μιας και ξέρω από το φόρουμ το όνομά σου, nmblack, ελπίζω να μην σε πειράζει που το χρησιμοποίησα :D)

 15. Εικόνα nmblack
  nmblack (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 29, 2013 00:22 ΠΜ

  μετα απο συσκεψη με τον εαυτο μου, με μενα και το εγω μου, αποφασισαμε οτι δεν μας πειραζει, οποτε σου επιτρεπουμε.
  ΥΓ: η προταση εχει και δυο (τυρακια).. για να δουμε τι ψαρια θα πιασουμαι.. ελπιζω να μην ταραζω τα νερα τωρα.

 16. Εικόνα Maria
  MariaΟκτ 29, 2013 01:22 ΠΜ

  Χα χα χα αχαχαχαχα!
  Μ’ αρέσουν οι συσκέψεις που κάνεις με τον εαυτό σου Νίκο.

  Υγ: Το ένα το τυράκι, το βρήκα. Θέλεις να μάθεις πού είναι τα γραφεία του osarena.
  Ααααααα, βρήκα και το δεύτερο˙ θέλεις να μάθεις ΚΑΙ την πρεσβεία του! :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

 17. Εικόνα ligdamis
  ligdamis (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 29, 2013 00:15 ΠΜ

  Πωπω Nικο εισαι μεγαλος...ποιητης όπως η Μαρια ετσι κι εγω σε θαυμαζω...πρεπει να εισαι μεγαλος...αναρχικος των post!

 18. Εικόνα nmblack
  nmblack (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 29, 2013 00:33 ΠΜ

  σε παρακαλω, κουμουνιστης των post! (που το καταλαβες οτι δουλευω στο ταχυδρομιο.. εισαι hacker?
  παντος τωρα που το λες και εγω με θαυμαζω.

 19. Εικόνα ligdamis
  ligdamis (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 29, 2013 18:42 ΜΜ

  κατι τετοιους μαγκες του ιντερνετ τους γραφω εκει που δεν εχεις εσυ, γιατι αν ειχες δεν θα εβριζες καποιον πισω απο την ανωνυμια ...αλλα για σενα αυτα ειναι ψιλα γραμματα...

  ΥΓ φασιστακο @Constantinos διεγραψε το κι αυτο το post...ασε να με βριζουν και να μην μπορω να απαντω τετοια κοτα εισαι κι εσυ.

 20. Εικόνα constantinos
  constantinosΟκτ 29, 2013 18:55 ΜΜ

  Κοίτα, βλάκα, όσα addon και αν χρησιμοποιείς για να αλλάζεις ΙΡ είσαι τόσο νουμπάς που δεν το ξέρεις. Λες και δε καταλάβαμε ποιο φασιστικό @@ είσαι.
  Το πως βρίζεις μάνες και οικογένειες, αποδεικνύει πως είσαι σε χαμηλότερο πεδίο και από σερβιέτα μεταχειρισμένη.
  Ψόφο και μπαν, μ@λ@κ@, φαιστοτόμαρο.
  Μια λινάτσα είσαι, που κατουράς καθισμένη.
  Δε στα διαγράφουμε βλάκα, τα αφήνουμε να διασκεδάσουμε με κάτι μ@λ@κες σαν εσένα.
  Ελεεινό τρισάθλιο τίποτα, αποτυχημένη έκτρωση, δες τις τσόντες σου τώρα χειρονάκτη.

 21. Εικόνα Γ. Ιωάννου
  Γ. Ιωάννου (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 29, 2013 22:14 ΜΜ

  Φίλτατε Μίνο, δεν τίθεται θέμα ευγένειας. Θα συμφωνήσω με κάτι που διάβασα πιο πριν, πως η βια (που ασκείται από τέτοια υποκείμενα όπως ο ldgamis), είναι αναγκαίο να ανταπαντηθεί με βια, ιδιαίτερα όταν έχουν εξαντληθεί όλα τα υπόλοιπα μέσα. Η μη χρήση βίας σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να είναι κατακριτέα. Και με αυτό καταλαβαίνω και δικαιολογώ πλήρως την αντιμετώπιση του Κων/νου, απέναντι σε τέτοιους τραμπούκους.
  Απλά, απομονώστε τους. Μη τους δίνετε βήμα. Κατά βάθος ηδονίζονται ακόμα και όταν τους βρίζουν. Για την ακρίβεια το επιζητούν, έστω και έτσι να ασχοληθούν μαζί τους άνθρωποι που φθονούν.

 22. Εικόνα nmblack
  nmblack (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 29, 2013 22:13 ΜΜ

  χχχχχχ. ποσο μα ποσο διασκεδαστικο ειναι να τα βλεπεις τα φασιστακια μετα απο λιγη ειρωνια να αντιδρουν ετσι.. ολα το ιδιο ειναι, τι στο διαολο εσπασε τα καλουπια ο (θειουλης) οταν τα εφτιαχνε και εμεινε μονο ενα.
  μπουυυχουυυ μου εσβησε ο κωνσταντινος το post, μπουυυχουυυ και τους αφηνει να με βριζουν, θα δειτε τι θα σας κανω, θα το πω στον στον στον, ρε πουστη μου δεν εχω κανενα να το πω, ειμαι μονος.. so i hate everything.
  αν το καλοσκεφτειτε παιδες ειναι για κλαματα τελικα..

 23. Εικόνα DarkGoth
  DarkGothΟκτ 30, 2013 02:16 ΠΜ

  καλα, αυτα ειναι στην κοσμαρα τους. πριν 2-3 μερες που ημανε σε μια χαβαλε σελιδα που μπαινω τακτικα για να περναω την ωρα μου, εσκασε ενα τετοιο στο φορουμ της σελιδας, και αρχιζε να λεει τις ιδιες και τις ιδιες μαλακιες που λενε ολα, για κουμμουνισμους και παπαριες. εντωμεταξυ αυτο το ιδιο εχει βαλει παμπολλες φορες τα ιδια και τα ιδια θεματα, κανοντας πλανητες τις μπαλες ολων που συχναζουμε στην εν λογω σελιδα. βλεπω εγω το ποστ, και καπου εκει αρχιζει να ριχνει segfault ο εγκεφαλος. μπαινω μεσα και αρχιζω. τι ιστορικα στοιχεια το παρεθετα, τι πηγες, σχετικες με αυτα που ελεγε, αυτο τιποτα ελεγε τις δικες του παπαριες. λεγοντας με ταυτοχρονα οτι θελω ψυχιατρικη κλινικη, οτι ειμαι αδερφη (του ελεους?), κλπ τετοια, μονο και μονο επειδη δεν συμφωνουσα με αυτα που ελεγε.

  μετα απο αρκετα ποστ με στοιχεια και πηγες που προφανως δεν διαβαστηκαν ποτε, και αφου τελικα το αποκαλεσα "εγκεφαλικα νεκρη αμοιβαδα" (ζηταω συγγνωμη απο τις αμοιβαδες για την προσβολη), αρχισε τις απειλες και τα νταηλικα. οτι αν ημανε μπροστα του δεν θα τα ελεγα αυτα γιατι "θα το μετανιωνα". στο τελικο ποστ μου τον απανταω με απολυτη ηρεμια, οτι, "οτιδηποτε και αν με κανεις, δεν θα αλλαξει τιποτα. το ιδιο εγκεφαλικα νεκρο φασιστακι εισαι, και το ιδιο θα παραμεινεις". μετα απο αυτο, μουγκα το "ζορικο" φασιστακι. αλλα ρε γαμωτο, δεν την μπορω τη βια. ακομα και αν αναγκαστικα χρειαστει να καταφυγω στη βια, δεν αισθανομαι καλα με τον ιδιο μου τον εαυτο, που "παρασυρομαι" σε αυτο το τρυπακι. στη ζωη μου, παντα ημανε, και ειμαι, εξαιρετικα ηρεμος, σαν γκοθι που ειμαι (και παντα ημανε γκοθι απο φυσικου μου, απο μικρος).

 24. Εικόνα nmblack
  nmblack (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 30, 2013 18:03 ΜΜ

  δεν θελουν επιχειρηματα, εχουν ιδη χτιση την προσωπικη, κομπλεξικη, εγκεφαλικη τους ψευδαισθηση.. να ευχεσαι για αυτους να βιωσουν την κατασταση σοκ που θα τους την γκρεμισει. μεχρι τοτε γλεντα τους..

 25. Εικόνα ligdamis
  ligdamis (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 27, 2013 03:22 ΠΜ

  Καταρχήν έβαλα ένα τιμημένο ερωτηματικό,μια ερώτηση έκανα και διερωτήθηκα ΑΝ ισχύει αυτό τότε γιατί το άλλο...Αποδέχομαι οτι δεν γνωριζα οτι το FSF υποστηρίζει τη διαθεση λογισμικού έναντι αμοιβής.
  Ωραία και εγώ τα ξέρω περί "free as free speech vs. free as free beer"εν τη γενέση τους γιατί εχω μια ηλικια Α...
  Παρ όλα αυτα αποψη μου ειναι οτι αν θελω να προσφερω στον συνάνθρωπο μου προσφερω χωρις αντίτιμο.Τωρα οταν αρχισω να λεω δωσε κατι γιατι βοηθησε και ο Μακης και ο Τασος...α ξερεις εκαψα και ρευμα δωσε κατι παραπάνω...και αν θελεις να συνεχισω να στο προμηθεύω θα μου δινεις τοσα...εγω αυτο το λεω κεκαλυμμένο καπιταλισμο.Σαν ενα ακομα κολπο του συστηματος να κερδοσκοπεί,σαν κατι ΜΚΟ/μη κερδοσκοπικες οργανωσεις που απο πισω μπαίνουν τα χιλιαρικα euro.Mπορει να ειμαι πως να το πω ποιο ακραίος απο εσας πιο ρομαντικος...Eγω οπου βλεπω χρημα βλεπω και συμφερον ειδικα αν δεν μπορω να το ελεγξω ιδιοις ομμασι.Οπότε κατ εμέ ειναι θεμα αποψης και ιδεολογικης σκοπιας που το βλεπει ο καθενας,οπως ειπε και καποιος αλλος φιλος απο εδω...

 26. Εικόνα ligdamis
  ligdamis (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 27, 2013 03:30 ΠΜ

  Πάντως εγώ επιμένω ότι ένα αντιεξουσιαστικο site δεν θα πρέπει να "διαφημίζει" προϊόντα/υπηρεσίες που είναι επί πληρωμή.Για μένα είναι θέμα αρχής ακόμα κι αν είναι άδικο μερικές φορές.Βέβαια είναι άποψη μου...δεν διακηρύττω ότι εγώ έχω την μόνη αλήθεια :P

 27. Εικόνα Maria
  MariaΟκτ 27, 2013 03:54 ΠΜ

  Τώρα κατά πόσον συνάδει ο ρομαντισμός με τον ΑΜΕΣΟ υπαινιγμό σου περί osarena, ligdami, αυτό είναι θέμα που δεν θα το κρίνω εγώ.

  Και, ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕΣ!
  Όταν λες:

  Είμαι καινούργιος επισκέπτης του site osarena.net αλλά υποτίθεται ότι είναι αντιεξουσιατικό και δεν προωθεί την εμπορευματοποίηση και τώρα διαφημίζει προϊόντα και μάλιστα σε άρθρο του???
  Ελπίζω να μην έχω κάνει/καταλάβει κάτι σωστά αλλιώς μυρίζομαι υποκρισία

  Είναι σαφές ότι συσχετίζεις την ενημέρωση που παρέχουμε, με την υποκρισία.
  [όπως βλέπεις, τα δικά σου λόγια πήρα με αντιγραφή και επικόλληση και σου κάνω με bold lettes (με έντονα γράμματα) τα key words (τις λέξεις κλειδιά)].
  Διαφήμιση και υποκρισία είναι σίγουρα 2 λέξεις που ΔΕΝ συνάδουν με το osarena και γι’ αυτό άλλωστε σου είπα ότι τα λεγόμενα, όλων μας, κρίνονται.

  ΥΓ: Εντελώς ενημερωτικά, αυτό σημαίνει Ελευθερία. Εμείς παρουσιάζουμε τα πάντα και ο καθένας ΕΠΙΛΕΓΕΙ αυτό που του κάνει.
  Για παράδειγμα και εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι διάφορες δυνατότητες των smartphones (καθώς έχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω από το να απασχολώ το κινητό μου με αυτές) ή δεν θα αποθήκευα προσωπικά μου δεδομένα στο cloud (σύννεφο).
  Και όμως, έχω ανεβάσει άρθρα για αυτά.
  Γιατί, στόχος μας εδώ στο osarena είναι να βοηθάμε και να ενημερώνουμε όλους όσους είτε τους ενδιαφέρουν είτε χρειάζονται τέτοιου είδους υπηρεσίες.

 28. Εικόνα ManosT
  ManosT (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 27, 2013 04:13 ΠΜ

  Χωρίς να επιμένω, επειδή είναι ολοφάνερο, πιστεύω πως έχουμε μια ακόμα περίπτωση yash (yet another stupid hater):
  Στο άλλο που σχολίασες με τους κινηματικούς servers, μας λες για το μονόπλευρο της υπόθεσης.
  Εδώ πάλι λες, πως πρέπει να υπάρχει το μονόπλευρο.
  Έβαλες ερωτηματικό ναι, μα έβαλες και συμπέρασμα περί υποκρισίας ;)

  Λοιπόν:
  1) Οι 4 θεμελιώδεις αρχές του Ανοιχτού Κώδικα: http://osarena.net/opinions/i-tesseris-themeliodis-arches-tou-eleftherou-logismikouanichtou-kodika.html

  2) Οι υπηρεσίες που παρέχει το Mykolab και η παροχή υπηρεσιών ξεφεύγει κατά πολύ των συνηθισμένων δυσλειτουργικών και είναι εφάμιλλο του Gmail.
  Αυτό λοιπόν, θέλει servers, Καλούς servers. Και συνεχείς αναβαθμίσεις και συντηρήσεις. Και Updates στο λογισμικό, και, και, και.
  Αυτός και ο λόγος που ΔΕΝ σου έχει περιορισμούς.
  Πολύ καλή λύση για επαγγελματίες και επιχειρήσεις που θέλουν ασφάλειά και διαφάνεια επιλέγοντας λογισμικό ανοιχτού κώδικα με 24x24 υποστήριξη.
  Επιπρόσθετα σου δίνει και τον κώδικα του,να κάνεις και εσύ ένα ίδιο σε δικό σου server, όπως ορίζουν οι βασικές ελευθερίες του foss.

  3) Ποιος σου είπε τα αντιεξουσιαστικά εγχειρήματα δε χρειάζονται χρηματοδοτήσεις; Δες το πρόσφατο παράδειγμα του Μπαξέ και υπάρχει μια λίστα ολόκληρη από αντίστοιχα & κάθε είδους πρότζεκτ (http://forum.osarena.net/threads/3352).

  4) Άμα έκανες τον κόπο να το ψάξεις, θα έβλεπες πως είναι ένα από τα πρότζεκτ τα οποία είναι στο πλαίσιο αντί-Prism, υπό το FSF και όχι μόνο.
  Αυτό φαίνεται και αν πατήσεις τα tag κάτω, όπως αυτό που λέει privacy. Υπάρχει μια συνεχής ροή τέτοιου λογισμικού, για κάθε περίπτωση και κάθε είδους ανάγκη.

  5) Η σελιδα, όπως λέει και το όνομα της (ακούμπα τον κέρσορα σου, στο tab του osarena) είναι πρώτα από' όλα για τον Ανοιχτό και ελεύθερο κώδικα.
  Άμα δεν κάνω και λάθος, όσο θυμαμαι το osarena είναι και μέλος στο FSF.

  6) Αναμένουμε, όπως λες την δική σου προσφορά, δωρεάν στους συνανθρώπους σου. Με αγωνία περιμένουμε να μας το ανακοινώσεις.
  Ως τότε όμως, πες και κάνα ευχαριστώ σε αυτούς που σου προσφέρουν γνώση τζάμπα και μετά κρίνε, μα όχι με τη λογική του "εξ' ίδιων τα "αλλότρια".

 29. Εικόνα ligdamis
  ligdamis (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 28, 2013 02:58 ΠΜ

  Μανο εγω δεν θα σε πω βλακα γιατι θα ηταν πλεονασμός...Για το 1-5 σε παραπέμπω στην απαντηση που εδωσα στην Μαρια...Για το 6 περιμενω πρωτα την δικη σου ανακοίνωση...Εκτιμω την "τζαμπα" γνωση γι αυτο επισκεπτομαι το site χωρις αυτο να σημαίνει οτι δεν θα ασκησω κριτικη....Οσο για το "μονοπλευρο" να σου πω οτι ενίοτε γινεται "πολυπλευρο" αναλογα το νοηματικο περιεχομενο που θες να προσδωσεις...αν μιλησεις πιο συγκεκριμενα θα σου απαντησω κι εγω συγκεκριμενα ,δεν μπορω να παρακολουθησω τις τριγωνομετρικες σου "νοηματικες" διαδρομες.Οσο για το "Έβαλες ερωτηματικό ναι, μα έβαλες και συμπέρασμα περί υποκρισίας ;)" αντε να ξεκινησουμε με τα βασικα...κανεις μια υποθεση εργασιας με την μορφη ερωτηματος και ΑΝ ισχιει τοτε ισχιει και το συμπερασμα,if..then,ελπιζω να σε βοηθησα lolz.

 30. Εικόνα ManosT
  ManosT (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 28, 2013 03:05 ΠΜ

  Nαι έχεις δίκιο, ήταν λάθος μου.
  Δεν έπρεπε να σε χαρακτηρίσω ετσι. Τον σωστό ορισμό τον έδωσε η Τίνα.
  Μονο αν σκεφτόσουν και αν ήσουν νοήμον ον, θα καταλάβαινες πως έχεις πέσει σε συνεχείς αντιφάσεις στα όσα λες.
  Δε θα στο αναλύσω όμως, το γιατί το εξηγεί η Τίνα και συν τα άλλα το να μιλάς με κάποιον που παραληρεί δεν έχει νόημα.
  Ξεκαθάρισε στο όποιο μυαλό σου το OpenSource από τα υπόλοιπα. Εδώ είσαι σε μια OpenSource σελίδα. γκε-γκε;

 31. Εικόνα ligdamis
  ligdamis (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 28, 2013 03:38 ΠΜ

  Μανο επειδη "συν τα άλλα" και "γκε-γκε" δεν θα ασχοληθω αλλο μαζι σου...αν το site τωρα επιτρεπει να υβριζετε καποιος επειδη εχει μια διαφορετικη αποψη...εγω παντως στο επιπεδο της Τινας και του Μανου δεν θα πέσω,ελπιζω το ιδιο να πραξει και το osarena.

 32. Εικόνα sokel
  sokel (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 28, 2013 10:50 ΠΜ

  Free software/open software
  το ένα είναι δωρεάν όπως αν ακούσουμε "Δωρεάν Μπυρες"
  το άλλο free/open σημαίνει ανοικτού κώδικα πρόγραμμα
  που σημαίνει ότι μπορείς να το ελέγχεις και να το μεταβάλεις χωρίς να ρωτήσεις κανένα συχνά γίνεται παρεξήγηση λόγο γλώσσας και μόνο μια και τα 2 χρησιμοποιούν το free αντί για το freeware/free

 33. Εικόνα Κωνσταντίνος

  1. Free Software = Ελεύθερο Λογισμικό
  2. Open Source = Ανοιχτού Κώδικα
  3. Freeware = Δωρεάν

  Κάποιο πρόγραμμα μπορεί να είναι ανοιχτού κώδικα χωρίς να είναι ελεύθερο. Δωρεάν σημαίνει μόνο σε τιμή, χωρίς να έιναι ανοιχτού κώδικα ή ελεύθερο. Ένα ελεύθερο πρόγραμμα πρέπει να είναι κι ανοιχτού κώδικα, όχι όμως αναγκαία δωρεάν.

 34. Εικόνα Savvas
  Savvas (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 28, 2013 11:53 ΠΜ

  Τι έγινε ρε παιδιά, από πότε απαγορεύεται η κριτική? Επίσης hater δεν είναι όποιος έχει αντίθετη, από εμένα, άποψη. Ηρεμήστε λίγο

 35. Εικόνα Maria
  MariaΟκτ 28, 2013 12:25 ΜΜ

  Savva, πού το είδες ότι απαγορεύεται να έχει κάποιος άποψη;
  Ακόμα και όταν μίλησε για υποκρισία του osarena, λέγοντας:

  ...και τώρα διαφημίζει προϊόντα και μάλιστα σε άρθρο του???
  Ελπίζω να μην έχω κάνει/καταλάβει κάτι σωστά αλλιώς μυρίζομαι υποκρισία :(

  Κοινώς, ή να γράφουμε ό,τι θέλει ο (κάθε) ligdamis ή αλλιώς (αν δεν του αρέσει αυτό που γράφουμε, το θεωρεί διαφήμιση και) είμαστε υποκριτές.
  Παρ' όλα αυτά, (κυρία εγώ) του απάντησα:

  ligdamis, το να μιλάς για υποκρισία αναφερόμενος στο osarena, είναι κάτι που δεν θα μπω καν στον κόπο να το σχολιάσω.
  Όλοι μας κρινόμαστε από τα λεγόμενά μας˙ και σίγουρα εσύ δεν αποτελείς εξαίρεση.

  (Εκτός βέβαια αν συμφωνείς και εσύ, Savva, περί υποκρισίας του osarena.)
  &
  Το υπόλοιπο μέρος της απάντησής μου περιστράφηκε στο να του εξηγήσω ότι Ανοιχτό & Ελεύθερο Λογισμικό σημαίνει Ελευθερία να το διαμοιραστεί όποιος επιθυμεί, να το αναπτύξει και εξελίξει.

  ΥΓ: Ε πώς να το κάνουμε δηλαδή; Δεν θα βάλουμε και το FSF (Free Software Foundation) να αλλάξει τις αρχές του για πάρτι του ligdami;

 36. Εικόνα nikos
  nikos (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 28, 2013 13:28 ΜΜ

  Εγω αντιθετα διαβαζω την σελιδα απο το ξεκινημα της, δεν τιθεται θεμα υποκρισιας στο οσαρενα. Και σιγουρα το συμπερασμα δεν βγαινει μονο απο αυτο το αρθρο αλλα απο το συνολο της δουλειας σας.
  Εδω ομως ο ligdamis λεει το αυτονοητο και σε αυτο συμφωνω. Η MyKolab εκτος στο οτi πουλαει open source προιον, πού διαφερει απο τις αλλες; μηπως που εχει την εδρα της στην Ελβετια, το θυσαυροφυλακιο των καπιταλιστων; λεω εγω.
  Λεει ο ΜανοςΤ οτι ο ligdams αντιφασκει, ενω το ιδιο το αρθρο προσφερει την μεγαλη αντιφαση που δεν θελετε να παραδεχτειτε.
  Θελετε να μας πειτε οτι αν ο καπιταλιστης χρησιμοποιει open source και σεβεται την ιδιωτικοτητα εγκρινεται;

 37. Εικόνα constantinos
  constantinosΟκτ 28, 2013 14:42 ΜΜ

  Για τελευταία φορά το επαναλαμβάνω και όποιος ξαναπεί τα ίδια, θα θεωρείται καθαρά Troll:
  Τη συγκεκριμένη υπηρεσία την προτείνει το FSF, λόγω των παραβιασων της NSΑ, ως μια λύση ασφάλειας της ιδιωτικότητας.
  Ένα προϊόν που κυρίως απευθύνεται σε επαγγελματίες.
  Τώρα, αν κάποιοι τα 9 ευρώ τα βρίσκετε πολλά και κατακριτέα για υπηρεσίες mail όσες θέλετε , cloud χώρο με εξελισσόμενη κρυπτογράφηση και συνεχη υποστήριξη, να πάτε να βρίσετε:
  α) αυτούς που το έφτιαξαν.
  β) το FSF
  γ) όσους το χρησιμοποιούν.
  Έτσι, επειδή όλοι αυτοί μαζί με εμάς, είναι ηλίθιοι και υποκριτές και καπιτάλες του κερατά. Όπως και τo όποιος μένει στη ελβετία είναι καπιτάλα (ωραία "λογική"). Οι servers και το domain είναι στην ελβετία, λόγω της καλύτερης της νομοθεσίας, σε παγκόσμια κλίμακα για τα ατομικά δικαιώματα και το απόρρητο, Το λέει στο άρθρο. Το διάβασε κανείς; Όπως και ο δικός μας βρίσκεται στην ολλανδία, επισης λόγω νομοθεσίας και ταχυτήτων στο web.
  Παρεμπιπτόντως δεν είδα και κάποιον φωστήρα σας, να προτείνει μια -ακριβώς- αντίστοιχη υπηρεσία δωρεάν, opensource και εγκεκριμένη για anti-prism υποστήριξη. Για να σας δω. Προτείνετε, ντε, εκτός από τα κάνετε φασίζουσα κριτική από τον καναπέ σας, για το θα λέει και θα γράφει ο καθένας.
  Άιντε, χορτάσαμε γέρους του Μάπετ...
  Όποιος δε γουστάρει κάτι δε το χρησιμοποιει, δεν το διαβάζει, δεν.... γενικότερα. Το πως ζούμε σε μια φασιστική χώρα, δε σημαίνει πως είμαστε και όλοι φασίστες.

 38. Εικόνα ligdamis
  ligdamis (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 28, 2013 17:25 ΜΜ

  Δηλαδη για σενα πρεπει ολοι να συνφωνουν με την καθε αρχη?ειναι ο "θεος" οτι πουν αυτοι πρεπει να το δεχομαστε αμασητο?επειδη εχεις προγραμματισει εσυ τον εγκεφαλο σου ετσι ωστε οτι αποκλεινει να προπηλακίζετε πλεον...
  Να σε βοηθησω λιγο και να σου πω αλλο να μενει καποιος στο άνδρο του καπιταλισμου και αλλο να δραστηριοποιειται επιχειρηματικα.Εσυ μας βγαζεις ανθρωπιστες " για τα ατομικά δικαιώματα" το ΚΡΑΤΟΣ της Ελβετιας???? δεχεσαι δηλαδη οτι ο κρατισμος μπορει να εχει ανθρωπινο προσωπο/να προασπίζετε τα ανθρωπινα δικαιωματα??? και θεωρεις εαυτον σου αντιεξουσιαστη??εσυ κανεις "φασίζουσα κριτική από τον καναπέ" "χορτάσαμε" υποκρισια το λιγότερο!Δηλαδη επειδη οπως λες δεν εχουμε να" προτείνουμε μια -ακριβώς- αντίστοιχη υπηρεσία δωρεάν, opensource και εγκεκριμένη για anti-prism υποστήριξη." αρα δεν εχουμε δικαιωμα καν να μιλουμε(???)Το πως ζούμε σε μια χώρα που ανέχεται την υποκρισια, δε σημαίνει πως είμαστε όλοι υποκριτες,για να μην πω τπτ αλλο.

 39. Εικόνα constantinos
  constantinosΟκτ 28, 2013 17:41 ΜΜ

  Κατ' αρχάς, να σου πω, ότι συμφωνώ με τους προλαλησαντες.
  Είσαι προκλητικός και αερολογείς και κυρίως παραχαράζεις τα λεγόμενα.
  Ας μην έκανες προσωπική επίθεση, ώστε να μη δεχθείς. Δεν χουνε νόημα οι λέξεις μα η ουσία. Η βια ακόμα και η συγκαλυμμένη λεκτική, δημιουργεί επισης βια και εμείς δεν την καταδικάζουμε από όπου και αν προέρχεται.
  Κατά τ' άλλα, όπως σου είπαν ήδη, η άποψη σου καταγράφηκε. Είναι σαφές πως το θέμα έχει απαντηθεί στα μέγιστα και πως απλώς τρολλάρεις.
  όλοι όσοι έχουμε μετέχει έχουμε εκφέρει γνωμη η οποία όπως ονοματίζεις είναι η ίδια, επειδή διαβάζουμε τα ίδια βιβλία, καθώς είμαστε του ίδιου φυράματος και αναπαράγουμε στερεότυπα. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι η άποψη των περισσοτέρων κι αυτή που ισχύει. Ε, τι να κανουμε, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε με όσα άσχετα και κακεντρεχή λες.
  Αλλού λοιπόν, τα κατάλοιπα σου, η ανοχή έχει και όρια. Προσβάλλεις βάναυσα τη λογική και τα εγκεφαλικά κύτταρα μας.
  Μπλα-μπλα και τίποτα ουσιαστικό δεν λες πέρα από επιθέσεις και υπονοούμενα. Ώρα λοιπόν, να σταματήσει το trolling.

 40. Εικόνα Έλενα
  Έλενα (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 28, 2013 15:52 ΜΜ

  Υποκρισία μεγάλη. Το Dropbox, το Gmai, το Steam, ακομα και το Ubuntu δε σας χαλάνε. Επειδή σε μεγάλο βαθμό είναι τζάμπα και ας έχουν γραμμένη την ιδιωτικότητα σας.
  Το πως ένα πρότζεκτ ανοιχτού κώδικα (σας τον δίνει, να κάνετε και εσείς το ίδιο και τζάμπα, αν είσαστε μάγκες), προκειμένου να ανταπεξέλθει και να χτίσει υποδομές ασφαλείας και υψίστης ιδιωτικότητας, με ελάχιστο κοστος, σας ενοχλεί. Μπήκε κανείς στον κόπο να διαβάσει τι προσφέρει; Μπαααα, όλη η καΐλα ήταν να τα χώσουν εδώ μερικοί (παρέα με τους συνηγόρους τους).
  Πόσοι γνωρίζουν πως αυτόνομα πρότζεκτ, όπως και το Reisup, μα και το Indymedia, κάποιες στιγμές έκαναν αυτόχρηματοδοτήσεις για τις υποδομές τους;

  Υποκρισία και hater, Σάββα, καθώς όταν ο άλλος υπονοεί πως τα παίρνεις για να προβάλλεις και σε χαρακτηρίζει, χωρίς να έχει ιδέα για το τι γίνεται, είναι επιεικώς hater.

  Που, πότε και ποιος έβαλε ταμπέλα στη σελιδα;
  Είναι μια σελιδα Ανοιχτού Κώδικα, αυτόνομη, αντιεμπορική, μα επαλειμμένα έχουμε αναφέρει, πως εδώ μιλαμε για Linux πρωτίστως. Και αυτό σημαίνει λυσεις για κάθε τι, από θέμα λογισμικού. Για ιδιώτες και επαγγελματίες και τον οποιοδήποτε. Ωραία θα ήταν να γράφαμε αυτά που γουστάρουμε μόνο, μα τι όφελος, θα είχε;
  Αν ήταν ετσι (και το έχουμε σκεφτεί πιο παλιά), θα έπρεπε να σταματάγαμε να μιλαμε για Android, για Ubuntu, για την RedHat, την SUSE, κ.λ.π.

  Όποιος λοιπόν, μιλάει για υποκρισία ας κοιταχτεί στον καθρέφτη. Όποιος θέλει να συμβάλλει ας έρθει στην ομάδα.

 41. Εικόνα Savvas
  Savvas (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 28, 2013 15:54 ΜΜ

  Μαρία δεν είπα ότι συμφωνώ με τον συγκεκριμένο, αλλά μη τον φάμε κιόλας, σιγά. Ίσα ίσα σε αυτούς με τέτοιου ίδους ασχετοσύνη θα πρέπει να υπάρχει μία "άλφα" ανοχή/αντιμετώπιση. Άποψή μου πάντα, μπορεί να κάνω και λάθως :D

 42. Εικόνα ligdamis
  ligdamis (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 28, 2013 16:30 ΜΜ

  Παιδια κοιτάτε τους τυπους και οχι την ουσια.Το να εισαι δημοκρατης,αντιεξουσιαστης,ελευθερος ανθρωπος ρε αδερφε,δεν αρκει να φερεις τον τιτλο αλλα να συμφωνουν και τα λεγομενα/πραξεις σου.Ερχεται καποιος και λεει οτι,στην ουσια,δεν συμφωνω με την FSF ή οποιαδηποτε αλλη αρχη και θεωρω οτι εχει τιμη ειναι προιον αρα καπιταλισμος και εκει κολαει η υποκρισια.Αποψη μου ρε αδερφε και επιχειρηματολογώ γι αυτο.Θελετε να διαφωνειτε μαζι μου,θελετε να κανω ακομα και λαθος να το δεχτω αλλα απο κει και περα να με αντιμετωπιζετε με καθαρες υβρεις μαλακα,βλακα και να το δεχεται το osarena,να μην παιρνει καν θεση????
  Ρε ειμαι ο χειροτερος λεω εγω,επιτρεπει το osarena να υβριζετε καποιος με την ανοχη/ευλογια του site???
  Αυτο ειναι θεμα αρχης και περιμενω απαντηση....

 43. Εικόνα eleftherios
  eleftherios (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 29, 2013 01:53 ΠΜ

  Παρατηρώντας την κουβέντα ένα πράγμα μου ήρθε στο μυαλό και θέλω να το πω δημόσια.
  Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί και ξέρουμε ότι είμαστε καλά. Φαντάζεστε να μην υπήρχαν; Πως θα καταλαβαίνατε ότι είσαστε καλά;

 44. Εικόνα Maria
  MariaΟκτ 29, 2013 02:15 ΠΜ

  Να τη πάλι η απορία σου Ελευθέριε. :D
  [Όχι που δεν θα είχες...]

  ΥΓ: Εγώ πάλι έχω μια άλλη απορία και επίσης θέλω να την πω δημόσια.
  Φαντάζεστε τι θα γίνει έτσι και αρχίσει και ο γιος σου τις... απορίες του;

 45. Εικόνα ligdamis
  ligdamis (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 29, 2013 18:46 ΜΜ

  αλλος ενας μαγκας των post...

  ΥΓ αναρχικε του κολου @Constantinos διεγραψε και αυτο
  Σας @@@@@ την μανα.

  EDIT by Admin: Το σχόλιο σου λογοκρίθηκε σε μια λέξη. Είσαι προσβλητικός και ως προς άτομα και ως προς το επίπεδο μας (νοητικό & κοινωνικό). Κατόπιν αυτού, συγκεντρώνουμε όλα τα ανάλογα δεδομένα, ώστε να δούμε μετά από συνέλευση πως θα κινηθούμε εναντίον σου (και δεν εννοώ νομικά).
  Σημείωση: Κανείς εκτός από τον admin, δεν μπορεί να διαγράψει σχόλια. Αυτό που δεν βγήκε, ήταν επειδή πάλι έβριζες χυδαία και με λέξεις που από default μπλοκάρει το plugin Akismet του Wordpress.

 46. Εικόνα ManosT
  ManosT (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 29, 2013 19:16 ΜΜ

  @ligdamis, δεν είσαι απλά μ@λακας. Είσαι ένα σκουλήκι επικίνδυνο και η δικη σου μάνα είναι τα όσα λες.
  Δημοσιοποιήστε τη ΙΡ του, τι πρόβλημα έχετε; Να δω μετά αν θα είναι τόσο μάγκας, ο παλιοφασίστας.
  Ψόφο κυριολεκτικά όμως.

 47. Εικόνα Κωνσταντίνος

  Όπα ρε master hacker (και οι υπόλοιποι που ανέφεραν δημοσίευση της IP) ηρέμησε. Λες και υπάρχει περίπτωση να κάνεις εσύ ή κανείς άλλος τίποτα με την IP. Στη τελική κλείνει το router και το ξανά ανοίγει (εκτός κι αν μπαίνει από στατική - ποιος στα καλά του το κάνει αυτό;) και παίρνει καινούργια.

  Το μόνο που θα βρεις είναι χώρα προέλευσης και ISP, ή ακόμα και πόλη απ΄ όσο θυμάμαι. Νομίζεις κάποιος θα βρει το σπίτι του, το τηλέφωνο του, το ΑΦΜ και τον αριθμό ταυτότητας άμα το δημοσιεύσουν; (Ή τέλος πάντων κάποιος που θα τον ενδιαφέρει να ψάξει να τα βρει, γιατί αυτοί που μπορούν σίγα μην τους νοιάξει που κάποιος ήρθε και βρίζονταν στο OSarena.) Κόψτε λίγο το NCIS και το CSI.

  Να ορίστε: ------- Άμα ψάξετε λίγο μπορεί να βρείτε το qBittorrent που τρέχει τώρα (όχι πως θα κάνεις πολλά εκτός του ότι να δεις ότι τρέχει). Πείτε μου μόνο πότε θ΄ αρχίσουν τα όργανα για να φέρω popcorn.

  EDIT by Admin: Η άγνοια δεν είναι δύναμη φίλε μου και συνεπώς εμείς οφείλουμε να σε προστατέψουμε και ετσι αληθινή ή όχι, σβήσαμε την ΙΡ που ανέγραφες. Μπορείς να πιστεύεις αυτά που νομίζεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι ετσι.
  Και θα σε παρακαλούσα, να αποφευγεις χαρακτηρισμούς σε άλλους ανθρώπους. Κανείς δεν σε προκάλεσε, κανείς δεν σε λοιδόρησε.
  Εξέφραζε λοιπόν την άποψη σου, χωρίς χαρακτηρισμούς σε άλλους.
  Το συγκεκριμένο θέμα έχει αναλυθεί πλήρως και δε χρειάζονται παραπάνω επεξηγήσεις, είναι προφανή τα αίτια (τουλάχιστον για τους περισσότερους).

 48. Εικόνα Craker-aki
  Craker-aki (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 30, 2013 00:10 ΠΜ

  Καλά αυτό που λες:

  "Λες και υπάρχει περίπτωση να κάνεις εσύ ή κανείς άλλος τίποτα με την IP. Στη τελική κλείνει το router και το ξανά ανοίγει (εκτός κι αν μπαίνει από στατική – ποιος στα καλά του το κάνει αυτό;) και παίρνει καινούργια. "

  έφυγε ζούμπιτο για τα funny του adsl και του insomnia.
  Να γελάσουμε και λίγο εποχές που είναι.
  Thanks, boy. ελπίζω να γράψεις και άλλα τέτοια ωραία :)

 49. Εικόνα Κωνσταντίνος

  @Craker-aki (seriously?)
  Σίγουρα θα γελάσουν μ΄ αυτόν που θα κάνει το post και θα υποστηρίζει διαφορετικά. Δες στο StackExchange (δεν νομίζω να το έχεις κοιτάξει ποτέ σου γιατί ήδη γνωρίζεις τα πάντα) για να μην γράφω.

  Ελπίζω να τους έδωσες και τη διεύθυνση, γιατί παραπάνω τη διέγραψε ο Κώστας. Γαμώτο. Και ξέχασα ν΄ ανοίξω το honeypot σύστημα για να σκάσω στα γέλια με επίδοξους crack-εράδες να προσπαθούν να πάρουν πρόσβαση.

 50. Εικόνα constantinos
  constantinosΟκτ 30, 2013 00:50 ΠΜ

  Προσωπικά, δεν την έσβησα καθώς δεν μπορώ, πέρα από το να βάλω καραντίνα σχόλια. Αν είχαμε όλοι admin πρόσβαση θα ήταν περιττό να μιλάγαμε και για ασφάλεια.
  Τώρα, στα περί της ΙΡ, ο καθένας έχει τις απόψεις του και βαριέμαι να μπω σε ένα ακόμα ανούσιο flame. Σίγουρα όμως, δεν τις θέλουμε εδώ δημοσιευμένες.
  Προφανώς δεν σου λένε για cracking, μα για εντοπισμό.

 51. Σελίδες

Scroll to Top