BETA

Θέλετε ένα γρήγορο Private browsing; Χρησιμοποιήστε τον Midori

Εικόνα Alina

Screenshot-1

Ο Midori, είναι ένας πολύ ελαφρύς browser για Linux και Windows, με έμφαση στην απλότητα, την ταχύτητα και όσο γίνεται στην ιδιωτικότητα.
Εκτός των ενσωματωμένων χαρακτηριστικών, όπως το Adblock και το Stylish, δίνει την επιλογή για εύκολη εισαγωγή scripts, ώστε να τον παραμετροποιήσoυμε και να του προσθέσουμε δυνατότητες, και ως μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιεί την DuckDuckGo (δείτε τη).
H προσθήκη των userscripts, μπορεί να γίνει από τη σελίδα: userscripts.org και πλέον μας βγάζει
και ειδοποίηση στη μπάρα.
Μπορούμε να προσθέσουμε όποια θέλουμε και η εγκατάσταση τους είναι ένα κλικ. Απλούστατη και η προσθήκη σελιδοδεικτών από άλλους browsers. Ένα απλό import είναι.
Μπορείτε να επιλέξετε όποιες άλλες από τις πρόσθετες λειτουργίες του θέλετε.(Εργαλεία>Επεκτάσεις και σας ανοίγουν στην αριστερή πλευρά). Πολύ εύκολα μπορείτε να διαβάζετε και τους rss συνδέσμους από τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες η ακόμα ν’ αποθηκεύσετε και τις διευθύνεις (url) από τ’ ανοιχτά tabs στο πρόχειρο για μελλοντική χρήση.
Ένας πραγματικά αξιόλογος browser που αξίζει να δοκιμάσετε η να το έχετε ως εναλλακτικό στο σύστημα σας, έχοντας ένα πλήθος χαρακτηριστικών:

Στη πράξη, μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε όταν επιθυμείτε ιδιωτική περιήγηση (Private Browsing). Αυτό μπορεί να γίνει με όλους τους browsers και ήδη το έχουμε παρουσιάσει σε προηγούμενο άρθρο (δείτε το).

Όταν λέμε ιδιωτική περιήγηση, σε αυτή την περίπτωση, δεν εννοούμε ακριβώς ανωνυμία, καθώς η IP σας, θα φαίνεται, μα κυρίως, το να δίνετε προσωπικά δεδομένα σε ιστοσελίδες και να μην αφήνετε τρίτα στοιχεία, όπως τα cookies, να παραμένουν στον browser σας.
Αυτό θα σας δώσει μέχρι κάποιου σημείου, ιδιωτικότητα, ασφάλεια και ανωνυμία.
Στην ουσία, αυτό που θα σας προσφέρει το Private Browsing, είναι:

 • -Όχι αποθήκευση των κωδικών σας (passwords)
 • -Δεν θα υπάρχει πλέον ιστορικό στο πεδίο αναζήτησης
 • -Όσες σελίδες επισκεπτόσαστε δεν θα παραμένουν στο ιστορικό του browser σας
 • -Δεν θα παραμένει η λίστα με τα αρχεία που τυχόν κατεβάσετε στην στήλη με τα Downlaods
 • -Δεν θα παραμένει τίποτα από τα διάφορα cookies και δεν υπάρχει ιστορικό στη μνήμη (caswe) του browser σας.

Έρχεται από προεπιλογή με την δυνατότητα για Private Browsing, μπορώντας να τον χρησιμοποιήσετε άμεσα, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε ρυθμίσεις (οι εικόνες είναι από προηγούμενη παρουσίαση, άλλων αρθρογράφων και μπορεί να μην είναι έτσι ακριβώς τα εικονίδια ή οι ονομασίες στις επιλογές):

ScreenshotScreenshot-1

Ο Midori, είναι διαθέσιμος για Linux, έχοντας έτοιμα πακέτα για ένα πλήθος διανομών, καθώς και για Windows, ενώ είναι Ανοιχτού Κώδικα. Αρκετές διανομές, τον έχουν στα αποθετήρια τους (Κέντρο Λογισμικού, Synaprtic, Yum, Yast, Software Manager, κλπ), ενώ αν θέλετε την τελευταία του έκδοση (0.5.4, τη στιγμή που συντάσσεται το άρθρο), μπορείτε να τον κατεβάσετε από την σελίδα του:
DOWNLOAD
Για Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές, διαθέτει αποθετήριο που μπορείτε να προσθέσετε στο σύστημα σας: ppa:midori/midori-dev (δείτε πως, αν δεν ξέρετε).
-Εναλλακτικά μπορούμε να το εγκαταστήσουμε και μέσω τερματικού (μπορείτε να το καλέσετε είτε μέσω dash, αρχίζοντας να γράφετε την λέξη terminal, είτε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl-Alt-T), δίνοντας μια-μια τις παρακάτω εντολές, πατώντας Enter μετά την κάθε μια και δίνοντας τον κωδικό μας, μόλις ζητηθεί:

sudo add-apt-repository ppa:midori/ppa
sudo apt-get update -qq
sudo apt-get install midori

Καλό θα ήταν, να εγκαταστήσετε και το web-kit:

sudo add-apt-repository ppa:webkit-team/ppa

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε, το έτοιμο DEB πακέτο του (32b και 64b).

Ο Midori, είναι ένας ελαφρύς και ταχύτατος browser, πιο ελαφρύς και με λιγότερη κατανάλωση μνήμης, συγκριτικά με τους μεγάλους, οπότε είναι ένας από τους πιο ιδανικούς Browsers για private mode.

>>> Περισσότερα στην ιστοσελίδα του.

 • Σχόλια

1 Comments:

 1. Εικόνα constantine
  constantine (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 28, 2013 05:45 ΠΜ

  to katevasa gia na ton dokimasw se ena desktop pou exw me win kai to avast antivirus den me afise na ektelesw to arxeio, to ketevasa kanonika apo to site tous

Scroll to Top