BETA

Timekpr: Εφαρμογή Γονικού Ελέγχου

Εικόνα Helen

parental control Το θέμα μας έχει να κάνει με την ασφαλή χρήση Ίντερνετ για παιδιά και μιλάμε για όλα τα παιδιά, καθώς δικαίωμα στην ζωή & την μάθηση έχουν όλοι! Πιο πριν, θα ήταν καλό να ρίχνατε και μια ματιά στο άρθρο του κυρίου Μακρή Ευάγγελου,(M.ScΚλινικός Ψυχολόγος, Υπ. Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου – Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο ), με τίτλο: Διαδικτυακά παιχνίδια: Τι είναι και πως επιδρούν σε παιδιά και έφηβους. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η παιδεία η μόρφωση και η πληροφορική γίνονται προνόμιο, είναι σημαντικό να μεταδώσουμε στα παιδιά την ορθή χρήση του διαδικτύου, καθώς σε αυτό θα βρουν τα πάντα και ανάλογα θα τα χρησιμοποιήσουν στην μετέπειτα ζωή τους.

Το Timekpr:

Timekpr Το Timekpr, είναι ένα πρόγραμμα που αναπτύχθηκε για να παρακολουθεί και να ελέγχει σε καθημερινή βάση, τον χρόνο χρήσης των λογαριασμών του συστήματος που έχετε στον υπολογιστή σας. Ο περιορισμός αυτός σας επιτρέπει να ρυθμίσετε ως «πράσινη» περίοδο της ημέρας, τον χρόνο κατά τον οποίο ο συγκεκριμένος χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύστημα. Σας δίνει ακόμα και τη δυνατότητα να βάλετε, εκ των προτέρων, όριο στο πόση ώρα ανά ημέρα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σύστημά σας από τον κάθε χρήστη. Είναι ίσως από τις πιο απλές και εύχρηστες εφαρμογές που υπάρχουν και έτσι άνετα θα μπορούν να την χειριστούν και γονείς που δεν έχουν καμία τεχνική γνώση.

Χρήση του Timekpr:

Στην ουσία αυτή η εφαρμογή δεν μπλοκάρει, μα μπορείτε να επιλέξετε το χρονικό διάστημα που το παιδί θα χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή, ούτως ώστε να είναι υπό τον διακριτικό ελέγχό σας κατά την χρήση του. Έχει την δυνατότητα προσθήκης χρηστών, αν υπαρχουν περισσότερα του ενός παιδιά, μπορώντας να ορίσετε διαφορετικό χρονικό διάστημα ανάλογα την ηλικία και τις ανάγκες. Μπορείτε δηλαδή να ορίσετε χρονικό διάστημα, για παράδειγμα της μια ώρας, είτε κάποιες στάνταρ ώρες χρήσης (πχ, από 18:00 ως 20:00). Η διαμόρφωση αυτή μπορεί να γίνει ανά ημέρα/εβδομάδα ή αν κρίνετε να είναι μόνιμη στις συγκεκριμένες επιλογές. Όλα γίνονται με ελάχιστα κλικ και θα δουλέψει χωρίς πρόβλημα σε οποιοδήποτε γραφικό περιβάλλον: Timekpr Παράλληλα συνεργάζεται και με το σύστημα ειδοποιήσεων του συστήματος, δίνοντας ειδοποιήσεις, για τον εναπομείναντα χρόνο: Screenshot

Εγκατάσταση του Timekpr:

Είναι διαθέσιμο για Ubuntu, Mint, Arch και παράγωγες διανομές και μπορείτε να κατεβάσετε το έτοιμο DEB πακέτο του και διπλό κλικ επάνω του ώστε να το εγκαταστήσετε (σε Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές):

Για Arch, θα το βρείτε στο AUR: [INSTALL] Αν μετά την εγκατάσταση, δεν εμφανιστεί στο μενού/dash, μπορείτε να το τρέχετε, δίνοντας στο τερματικό/κονσόλα σας, την παρακάτω εντολή, πατώντας Enter μετά:

timekpr-gui

>>> Δείτε ακόμα (υπάρχει υλικό και για άλλες διανομές): Ενίσχυση γονικού ελέγχου στο Linux και τρόποι για να το επιτύχετε Πώς μπορείτε να βάλετε γονικό έλεγχο σε ιστοσελίδες στο Fedora Kαι έναν άλλο εύκολο τρόπο με τα ProCon Latte Content Filter και Simple Profanity Filter που είναι addons γονικού ελέγχου για Firefox και Chrome/Chromium browsers αντίστοιχα. Και για συσκευές Android: Τι κάνεις στο Android σου παιδί μου; -Ακόμα διαβάστε το άρθρο: Κρατήστε το παιδί σας ασφαλές στο διαδίκτυο.

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top