BETA

Ubuntu και JoliOS μαζι, επιλέγετε από την login screen που θα μπείτε!

Εικόνα Helen

jolicloud-joliOS

Σε προηγούμενα άρθρα μας, αναφερθήκαμε εκτενώς στα JoliCloud και JoliOS, τα οποία είναι ένα λειτουργικό σύστημα και μια δικτυακή υπηρεσία που βασίζονται στο cloud, προσφέροντας όλες τις δυνατότητες που χρειάζεται κάποιος σε συχνές μετακινήσεις, προκειμένου να έχει μαζί του μόνιμα τα αρχεία του και όλα τα υπόλοιπα.
Για να μην επαναλαμβάνουμε δείτε σχετικά:

[box]Το JoliOS, είναι μια Linux διανομή η οποία πατάει στο-αγαπάμε-να-το-”μισούμε”-Ubuntu η οποία συνδέεται άμεσα με τον δικτυακό της χώρο JoliCloud, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα, εκτός από ένα πλήρες desktop, στο οποίο έχει δοθεί έμφαση στη φιλικότητα, αφού τα πάντα εγκαθιστώνται με ένα μόνο κλικ. Είναι διαθέσιμο σαν εκτελέσιμο αρχείο των Windows (.exe), έτσι ώστε όσοι έχουν Windows να μπορούν εύκολα και απροβλημάτιστα να το εγκαταστήσουν παράλληλα με τα Windows στον δίσκο τους και να το απεγκαταστήσουν όποτε θέλουν απ την προσθαφαίρεση προγραμμάτων, αλλά και σε μορφή iso για να δημιουργήσετε ένα cd εγκατάστασης η και σε ένα usb stick και να το εγκαταστήσετε σαν κύριο λειτουργικό σύστημα.

Το cloud computing είναι ένα μοντέλο που επιτρέπει ευέλικτη, on-demand δικτυακή πρόσβαση σε ένα κοινόχρηστο σύνολο παραμετροποιήσιμων υπολογιστικών πόρων (όπως δίκτυα, servers, αποθηκευτικοί χώροι, εφαρμογές και υπηρεσίες), το οποίο μπορεί να τροφοδοτηθεί γρήγορα και να διατεθεί με ελάχιστη προσπάθεια διαχείρισης ή αλληλεπίδραση με τον πάροχο της υπηρεσίας. Αυτό το cloud μοντέλο προωθεί την διαθεσιμότητα και αποτελείται από πέντε βασικά χαρακτηριστικά, τρία μοντέλα παροχής υπηρεσιών, και τέσσερα μοντέλα ανάπτυξης.[/box]
Είχαμε δει πιο παλιά, για το πως μπορούμε να έχουμε το αντίστοιχο (μα μάλλον κατώτερο) του JoliOS, το ChromeOS της Google, μαζί με Ubuntu (και παράγωγες διανομές), χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε εγκατάσταση κάποιου λειτουργικού συστήματος. Απλά, από την login-screen, μπορούμε να επιλέγουμε που θέλουμε να μπούμε (δείτε σχετικά).
Ακριβώς το ίδιο, αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και με το JoliOS, έχοντας το και αυτό στο ίδιο σύστημα, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ολικό Reboot τον υπολογιστή σας, μα απλά αποσύνδεση και από εκεί να μπαίνετε σε αυτό:

Screenshot from 2013-04-17 22:22:28

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και αρκεί να προσθέσετε το σχετικό αποθετήριο του JoliCloud στο σύστημα σας: ppa:jolicloud-team/ppa (δείτε πως, αν δεν ξέρετε).
-Εναλλακτικά μπορούμε να το εγκαταστήσουμε και μέσω τερματικού (μπορείτε να το καλέσετε είτε μέσω dash, αρχίζοντας να γράφετε την λέξη terminal, είτε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl-Alt-T), δίνοντας μια-μια τις παρακάτω εντολές, πατώντας Enter μετά την κάθε μια και δίνοντας τον κωδικό μας, μόλις ζητηθεί:

sudo add-apt-repository ppa:jolicloud-team/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install jolicloud-desktop-environment


Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να κάνετε αποσύνδεση (όχι επανεκκίνηση) και να επιλέξετε την είσοδο στο JoliOS. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε όποτε θέλετε. Θα βλέπει κανονικά τον δίσκο/ους σας και έτσι θα έχετε κανονικά πρόσβαση στα αρχεία σας. Μπορείτε φυσικά, να το παραμετροποίησετε όπως επιθυμείτε:

JoliOS

 • Σχόλια

2 Comments:

 1. Εικόνα JOBI Creatingweb
  JOBI Creatingweb (χωρίς επαλήθευση)Απρ 24, 2013 15:53 ΜΜ

  Καλημέρα.
  Τραβάει μαζί του και όλα του Unity ? Είναι είναι αυτόνομο όπως όταν το κάνεις εγκατάσταση μόνο του;
  Επηρεάζει την ταχύτητα του ή την λειτουργία του επειδή είναι πίσω απο το ubuntu?
  Ευχαριστώ.

 2. Εικόνα constantinos
  constantinosΑπρ 25, 2013 01:21 ΠΜ

  Δεν είμαι βέβαιος τι εννοείς, με το "αυτόνομο". μα σίγουρα δεν έχει καμία ανάγκη τα παρελκόμενα του Unity, καθώς ΔΕΝ χρησιμοποιεί το gui του Unity, μα δικό του, όπως αναφέρει και η σχετική παρουσίαση.

Scroll to Top