BETA

Με νομίμους τίτλους πλέον το Popcorntime.io -Τι κάνουμε τώρα

Εικόνα Maria

Με την έκδοση Butter συνεχίζει η ομάδα τoυ PopCorn-Time, του ανοιχτού κώδικα λογισμικού για παρακολούθηση ταινιών και σειρών μέσα από ένα όμορφο και εύχρηστο περιβάλλον χρησιμοποιώντας την p2p τεχνολογία των torrents, που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, καθώς πλέον το γνωρίζουν άπαντες και είναι γεγονός πως αποτέλεσε ένα φαινόμενο, κάτι που συνεχίζει ακόμα να το κάνει.

 

PopCorn-Time.io vs PopCorn-Time.se

Για να ξεμπερδέψουμε τα πράγματα, υπάρχουν δύο εκδόσεις, που αναπτύσσονται από 2 διαφορετικές ομάδες, του Popcorn Time:

Η 1η είναι του PopCorn-Time.io, που εδώ και τρεις μέρες δεν λειτουργούσε γιατί μετά την διαφωνία στο συμβούλιο του Popcorn Time το οποίο έλαβε χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο (τρέχουσα ημερομηνία 22/10/2015), απενεργοποιήθηκε η πρόσβαση του κύριου προγραμματιστή του PopCorn-Time.io, του KsaRedFx, στο κανάλι Slack του Pοpcorn Time και στον λογαριασμό του GitHub. Όπως απενεργοποιήθηκε η πρόσβαση και όσων προγραμματιστών είχαν ταχθεί με το μέρος του. Τα πώς και τα γιατί δείτε τα στο άρθρο Χρήμα και μηνύσεις διαλύουν την ομάδα του Popcorn Time.

Το io, το PopCorn-Time.io δηλαδή, είναι το πρώην Time4Popcorn [δείτε: Οι διαφορές ανάμεσα σε PopCorn Time και Time 4 PopCorn].

Η 2η όμως ομάδα του PopCorn-Time.se, που ήταν και αυτή η οποία απενεργοποίησε την πρόσβαση των προγραμματιστών της άλλης έκδοσης που είπαμε πιο πάνω, συνέχιζε κανονικά την λειτουργία της.

Στο άρθρο PopCorn-Time VS PopCorn-Time εξηγούσαμε για τις δύο ομάδες και ποια από τις δύο εκδόσεις λειτουργούσε καλύτερα:

H ομάδα αυτής της εκδοχής (του PopCorn-Time.se), ακολουθεί τα πρότυπα της αρχικής έκδοσης του PopCorn-Time επικεντρώνοντας στην καλυτέρευση του κώδικα και βάζοντας πιο μετά τα επιπλέον χαρακτηριστικά και επιλογές. Αν και αυτό στην αρχή φαινόταν καλύτερη ιδέα, φτάνοντας στο τώρα, δεν ξέρω κατά πόσον έχει πετύχει. Αυτό επειδή η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει κάποια προβλήματα που είτε δεν μπορεί να εγκατασταθεί καθόλου, είτε δεν φορτώνει μετά την εγκατάσταση, είτε κρασάρει σχεδόν με το που θ' ανοίξει. Και αυτό - όσο είδαμε - συμβαίνει παντού ασχέτως λειτουργικού συστήματος και συσκευής.

>>> Δείτε περισσότερα στο άρθρο Το PopCorn Time επανέρχεται σταδιακά και ανανεωμένο.

Το ιστορικό

Από νωρίς χθες (τρέχουσα ημερομηνία 24 Οκρωβρίου 2015) είχαν αρχίσει οι εξελίξεις όταν εμφανιζόταν αυτό το μήνυμα:

After the happy announcements of our little Butter brother, we have darker news to share. In the last few days someone has been tempering with our infrastructure, mainly our DNS service and we can't convince our provider https://gandi.net that we are us and want to stay online. We're doing our best to maintain the service but today we can't give any timeline of things getting better. Please hang on, we're working day and night to get this sorted out.

ούτως ειπείν:

Μετά τα ευχάριστα νέα μας για το πρότζεκτ Butter, το μικρό αδελφάκι του Popcorntime, σας έχουμε δυσάρεστα νέα. Τις τελευταίες μέρες κάποιος έχει περιορίσει την βάση δεδομένων μας του DNS υπηρεσία μας και δεν μπορούμε να πείσουμε τον πάροχό μας gandi.net ότι είμαστε εμείς και θέλουμε να παραμείνουμε πάνω (online). Κάνουμε ό,τι καλύτερο για να διατηρήσουμε την υπηρεσία που έχουμε δημιουργήσει· αυτήν την στιγμή όμως δεν μπορούμε να δώσουμε κανένα χρονοδιάγραμμα. Παρακαλούμε περιμένετε, δουλεύουμε νυχθημερόν για να διευθετήσουμε τα πάντα.

 

Οι εξελίξεις

Στην status-page του, ενώ μέχρι χθες φαινόταν η σταδιακή επαναφορά του, πλέον υπάρχει αυτή η ανακοίνωση:

Popcorntime.io Is dead

Subscribe

Update - Gandi.net Refused to take responsibility for the transfer while all was done correctly

I cleaned all server before switch them down to keep all Developers safe

Oct 23, 18:41 UTC

Identified - You should all support https://butterproject.github.io/

Thank you everyone

δηλαδή:

Τέρμα το Popcorntime.io

Το Gandi.net, ο πάροχός μας, αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για την μεταφορά, ενώ τα πάντα έγιναν όπως έπρεπε.

Καθάρισα όλους τους σέρβερ, πριν τους κλείσω, για να διαφυλάξω όλους τους προγραμματιστές.

Oct 23, 18:41 UTC

Υποστηρίξτε το πρότζεκτ μας Butter στο github: https://butterproject.github.io/

Σας ευχαριστώ όλους

 

Οι διαχειριστές μάλιστα του subrebbit για το Popcorntime.io ζητάνε:

[RESQUEST] If you have the git .zip file, please share so anyone can futurely develop.

δηλαδή:

[ΑΙΤΗΜΑ] Αν έχετε το αρχείο .zip git, παρακαλώ διαμοιραστείτε το έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί στο μέλλον να συνεχίσει την ανάπτυξή του.

 

Το πρότζεκτ Butter

Το νέο πρότζεκτ του Popcorntime.io που μπορείτε να το δείτε εδώ, παρότι ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί, λόγω των εξελίξεων της υπηρεσίας PopCorn Time, είναι το νέο Ανοιχτού Κώδικα Popcorntime.io που αφαιρεί την δυνατότητα ροής (streaming) παράνομων αρχείων torrent.
 


Το gui του Butter

Butter ?

This new project, hosted on GitHub, is basically your beloved Popcorn Time stipped down of the parts that made people wary. Butter is created so that anyone can contribute to great desktop and mobile apps that allows to stream movies and shows from Bittorrent (and other sources, but more on that later) in a stylish and easy way.

We hope to clear doubts in developers so that we can continue doing what we love: hacking a great experience for our users.

Butter will be able to leverage all of the traditional Open Source internet infrastructure: it will have its own webpage at https://butterproject.org, its own twitter account @butterproject, its own facebook at https://fb.me/ButterProjectOrg and its own G+ here https://plus.google.com/communities/111003619134556931561 . We are making sure butter is absolutely not using the popcorntime.io infrastructure to make a clear separation of concerns.

We're making Butter like any Open Source project: open governance by the contributors and easy to fork. Planing on making a Popcorn Time clone ? don't do it from scratch use some Butter to make it awesome !

Not only an empty shell, we want to make Butter a great App if you want to stream independent cinema and tv shows. Right now all the content in Butter is provided by the amazing people at vodo.net but if you know of any other sources of this kind of content please send us an email or better yet some code !

In a few days we should even have some binaries for you to try out !

που με λίγα λόγια σημαίνει:

Το νέο αυτό πρότζεκτ, το οποίο φιλοξενείται στο GitHub, είναι στην ουσία το Popcorn Time που τόσο αγαπήσατε, αφαιρώντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν τον κόσμο επιφυλακτικό. Το Butter δημιουργείται έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυή του τόσο στις υπηρεσίες για τους σταθερούς υπολογιστές, όσο και για τις τις εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων, δίνοντάς σας την δυνατότητα να κάνετε streaming ταινιών και αρχείων από το Bittorrent (και άλλες πηγές, αλλά περισσότερα για αυτό αργότερα) με έναν κομψό και εύκολο τρόπο.  Ελπίζουμε να εξαλείψουμε τις αμφιβολίες των προγραμματιστών, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε: να προσφέρουμε μια υπέροχη εμπειρία στους χρήστες μας.

Το Butter θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει το σύνολο των παραδοσιακών Ανοιχτού Κώδικα υποδομών του διαδικτύου: θα έχει την δική του ιστοσελίδα https://butterproject.org, τον δικό του λογαριασμό στο twitter που είναι αυτός: @butterproject, σελίδα στο facebook https://fb.me/ButterProjectOrg αλλά και το δικό του G+ https://plus.google.com/communities/111003619134556931561. Φροντίζουμε το Butter να μην χρησιμοποιεί καμία από τις υποδομές του popcorntime.io ώστε να μην υπάρχει καμία πλέον ανησυχία και κανένα μπέρδεμα στο μέλλον.

Χτίζουμε το Butter όπως και κάθε έργο Open Source: το διαχειρίζονται ανοιχτά οι συνεισφέροντες και είναι εύκολο να γίνει fork του. Σκοπεύετε να κάνετε έναν κλώνο του Popcorn Time; Μην το κάνετε· αντί να φτιάξετε έναν κλώνο του από το μηδέν, βάλτε μέσα και λίγο «Βούτυρο» («Butter» = «Βούτυρο») ώστε να δημιουργήσετε κάτι καταπληκτικό!

Δεν μιλάμε απλά για ένα κενό shell (κέλυφος)· θέλουμε να κάνουμε το Butter μια σπουδαία εφαρμογή ώστε να μπορείτε, αν θέλετε, να βλέπετε ανεξάρτητο σινεμά και τηλεοπτικές εκπομπές. Αυτήν την στιγμή όλο το περιεχόμενο του Butter παρέχεται από τους καταπληκτικούς ανθρώπους του vodo.net· αν όμως γνωρίζετε άλλες πηγές αυτού του είδους του περιεχομένου, παρακαλούμε στείλτε μας ένα e-mail ή ακόμα καλύτερα (στείλτε μας) κώδικα!

Σε λίγες μέρες, λογικά, θα έχουμε έτοιμα και κάποια binaries (εκτελέσιμα) για να μπορείτε να τα δοκιμάσετε!

Τι κάνουμε τώρα;

Έχουμε τα εξής δεδομένα:

1. Το Butter Project με νόμιμο περιεχόμενο ΜΟΝΟ. Ξεχάστε δηλαδή mainstream ταινίες και σειρές, ακόμα και πιο παλιά κλασσικά έργα.
Αυτό προφανώς δεν σημαίνει πως το Butter είναι κάτι άχρηστο, απλά κάνει μια στροφή. Οι σελίδες, τα download links του και τα api (οι Διεπαφές Προγραμματισμού Εφαρμογών) που χρειάζεται για να δουλέψει, όπως λένε οι developers του (αυτοί που το αναπτύσσουν), θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμα: [DOWNLOAD]

2. Υπάρχει το PopCorn Time.se που ακολουθεί τo αρχικό στυλ της εφαρμογής και είναι αυτό που είχαμε γνωρίσει, με τις ταινίες και τις σειρές.
Το μόνο πρόβλημα είναι πως ενδέχεται να μην τρέξει σε όλα τα μηχανήματα, ιδιαίτερα σε 64b. Ελπίζουμε να διορθωθεί σύντομα: [DOWNLOAD].

3. Μην «πανικοβάλλεστε» όμως αν δεν σας τρέχει, καθώς υπάρχει και το Stremio, ένας πολύ καλά διαμορφωμένος κλώνος του PCT (PopCorn-Time) που προσφέρει ακριβώς τα ίδια και δουλεύει χωρίς προβλήματα: [DOWNLOAD].

Εμείς, από διάφορες πληροφορίες και επαφές που είχαμε, πιστεύουμε πως σε κάποιο διάστημα θα επανέλθει και το PopCorn Time.io με σημαντικές αλλαγές σε εμφάνιση και χαρακτηριστικά από τον προκάτοχό του.

>>> Η Github page του.
>>> η ιστοσελίδα του (δεν είναι ακόμα επάνω).

 

UPDATE [25/11]:

Φημολογείται έντονα πως το Butter θα έρχεται από προεπιλογή με νόμιμο περιεχόμενο αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης  addons για πρόσβαση στα πάντα.
Και προφανώς, λόγω του ανοιχτού του κώδικα, θα προκύψουν και forks του.
Όπως και να έχει, θα υπάρξουν εξελίξεις, τις οποίες παρακολουθούμε και θα ενημερώνουμε.

Σημείωση:

Αρκετοί θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση και θα ανεβάσουν malware εκδόσεις του (δείτε ένα πχ: Προσοχή στο μαϊμού PopCorn-Time που κυκλοφορεί)
Άρα, να προσέχετε από πού το κατεβάζετε και να ακολουθείτε τα links από μεγάλες και έγκυρες ιστοσελίδες, και όχι ό,τι βρίσκετε δεξιά και αριστερά. Αυτό βέβαια, ισχύει πάντα, για οτιδήποτε κατεβάζετε, και ουχί μόνον για το PopCornTime.

  • Σχόλια

1 Comments:

  1. Εικόνα Εγώ
    Εγώ (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 25, 2015 17:01 ΜΜ

    Δεν υπάρχει popcorn-time.io, είναι popcorntime.io

Scroll to Top