BETA

Μια Πρόταση και Έκκληση προς τις Σελίδες με Ταινίες και Υπότιτλους

Εικόνα constantinos

Με δεδομένες τις εξελίξεις καταστολής σε ιστοσελίδες, όπως το Gamato, το DVDmovies και στις υπόλοιπες σελίδες διαμοιρασμού αρχείου και ευρετηρίασης περιεχομένου, την γενικότερη κατάσταση στην διεθνή σκηνή με την αναπόφευκτη επιβολή του TTP / TTIP, να θυμίσουμε πως η καταστολή που θα επέλθει θα είναι πιο σκληρή, πιο μαζική και οι ποινές πιο εξαντλητικές, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κλίμα φόβου.
Στην Ελλάδα αυτό έχει ξεκινήσει από το 2010 και σηματοδοτήθηκε εκ' νέου το 2013 με μια επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού "Εγκλήματος" η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχίσει (δείτε σχετικά).
Δεδομένου του ιστορικού πέντε χρόνων πριν (2010), με την καταστολή στο τότε gamato και σε άλλες σελίδες διαμοιρασμού torrents αρχείων, ως ακόμα και σε σελίδες διανομής υποτίτλων, είναι βέβαιο πως αυτά θα ξανασυμβούν. Σε μια βδομάδα; Σε μήνες; Σε έναν χρόνο; Το μόνο βέβαιο είναι πως θα συμβούν. Το θέμα όμως είναι πως πλέον τα περιθώρια στενεύουν περισσότερο δεδομένης της υφιστάμενης τεχνολογίας και νομοθεσίας σε παγκόσμια κλίμακα.
Για να μην τα επαναλαμβάνουμε, παρακαλώ αφιερώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας και διαβάστε τα παρακάτω άρθρα:

Gamato το Κράτος και οι Επιβολείς του Νόμου
"Πειρατεία" - Ρεπορτάζ των ΜΜΕ - Δικτυακή Καταστολή και Άλλα Όμορφα

Τα δε πρόσφατα συμβάντα στο PopCorn-Time, θα πρέπει όχι μόνο να προβληματίσουν, αλλά να βαρέσουν δυνατά και σήμα συναγερμού, καθώς τα πάντα μπορεί να χαθούν από την μια στιγμή στην άλλη. Η κατάσταση πλέον χρειάζεται δυναμική αντίσταση και συλλογικές απαντήσεις. Γνωρίζουμε καλά πως όσοι και όσες διαχειριζόσαστε σελίδες ευρετηρίασης περιεχομένου και υποτίτλων, δεν τα πάτε όλοι καλά μεταξύ σας και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν δημιουργηθεί υψηλές εντάσεις και μεγάλες αντιπαλότητες. Δεν έχει καμία σημασία να εξεταστεί το γιατί της κάθε "βεντέτας". Είναι κατανοητό πως σε αυτές τις σελίδες εμπλέκονται άνθρωποι που απλά προσπαθούν να βγάλουν ένα χαρτζιλίκι από ads και δωρεές προκειμένου να συντηρηθούν και να επιβιώσουν σε αυτές τις σκατένιες εποχές. Πλούσιος κανείς δεν πρόκειται να γίνει, το ξέρουμε όλοι καλά αυτό, όπως ξέρουμε και πόση γελοιότητα έχουν οι αριθμοί που δίνουν οι μπάτσοι και αναπαράγουν τα καθεστωτικά μέσα και οι πρόθυμοι ηλίθιοι. Στο γενικό σύνολο όμως, όλες και όλοι γουστάρουν αυτό που κάνουν, έχουν καλή σχέση με τον κινηματογράφο και όλοι στην ουσία έχουν τον ίδιο τελικό σκοπό.

Τι γίνεται τώρα;

Αφ' ενός συλλαμβάνονται άνθρωποι που, όπως όλοι εσείς, προσέφεραν κάτι στο διαλυμένο κοινωνικό σύνολο. Μια μικρή δίωρη απόδραση με περιεχόμενο που κανείς δεν θα μπορούσε να πάει να το δει σε κινηματογράφους, είτε να το αποκτήσει με άλλον τρόπο, επειδή μπορεί να μην είχε χρήματα, να μην είχε σινεμά στην πόλη του, να μην υπήρχε η ταινία, να μην υπήρχαν οι υπότιτλοι και ένα σωρό ακόμα παράγοντες.
Το σημαντικό είναι πως συλλαμβάνουν έναν από εμάς.

Σήμερα αυτούς, αύριο ποιους;

Βλέπετε, ακόμα και να κλείσετε αυτήν την στιγμή την σελίδα σας, ο νόμος προβλέπει και τα παρελθόντα και έτσι σε καιρούς κρίσης κάθε κοινωνικού ιστού εις όφελος του κέρδους. Κανείς δεν είναι ασφαλής, κανείς δεν πρέπει στο εξής να αισθάνεται ήσυχος.

Τι προτείνουμε:

1. Δημόσια (public) FTP
Ανεβάστε τις βάσεις των δεδομένων σας σε δημόσιους FTP ανωνύμους severs. Την πρώτη φορά μπορεί να πάρει λίγο χρόνο αν υπάρχουν μεγάλες βάσεις δεδομένων, μα στην συνέχεια 2-3 φορές τον μήνα να ανεβάζετε το νέο περιεχόμενο που προστέθηκε στις σελίδες σας, η διαδικασία θα είναι ελάχιστα λεπτά.

INFO: Το File Transfer Protocol (FTP), (ελληνικά: Πρωτόκολλο Μεταφοράς Αρχείων) είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο πρωτόκολλο σε δίκτυα τα οποία υποστηρίζουν το πρωτόκολλο TCP/IP (δίκτυα όπως internet ή intranet). Ο υπολογιστής που τρέχει εφαρμογή FTP client, μόλις συνδεθεί με τον server, μπορεί να εκτελέσει ένα πλήθος διεργασιών όπως ανέβασμα αρχείων στον server, κατέβασμα αρχείων από τον server, μετονομασία ή διαγραφή αρχείων από τον server κ.ο.κ. Το πρωτόκολλο είναι ένα ανοιχτό πρότυπο. Είναι δυνατό κάθε υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος σε ένα δίκτυο, να διαχειρίζεται αρχεία σε έναν άλλο υπολογιστή του δικτύου, ακόμη και εάν ο δεύτερος διαθέτει διαφορετικό λειτουργικό σύστημα.
Το FTP επέτρεψε σε μια νέα κατηγορία χρηστών να εισέρχονται (login) στον FTP server. Οι χρήστες αυτοί δεν χρειάζεται να έχουν λογαριασμό, αντιθέτως χρησιμοποιούν έναν γενικής χρήσης. Ο λογαριασμός αυτός ονομάζεται "anonymous FTP" και δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης, συνήθως όμως χρησιμοποιείται κατά σύμβαση ο κωδικός "guest" ή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) του χρήστη.
Η σύνδεση "anonymous" χρησιμοποιείται κυρίως για αρχεία που είναι ανοιχτά στο κοινό, σαν αποθήκη πληροφοριών (όπως λογισμικό, έγγραφα, εικόνες κλπ.) Συνήθως, με αυτόν τον τρόπο παρέχεται πρόσβαση σε αρχειοθετημένες mailing lists. Οι χρήστες που εισέρχονται ως "anonymous" πρέπει να έχουν περιορισμένα δικαιώματα πρόσβασης σε αρχεία του host. Διαφορετικά, εάν μπορούν να διαβάσουν οποιοδήποτε αρχείο ή να δημιουργήσουν νέα, δημιουργούνται προβλήματα ασφαλείας.

Με μια αναζήτηση θα βρείτε πολλούς, για παράδειγμα εδώ: Anonymous FTP Sites.
Να μάθετε και να μάθουμε να χρησιμοποιούμε και την FileWatcher.org, την μηχανή αναζήτησης αρχείων σε ftp servers.
Σαν osarena ευχαρίστως να δώσουμε την σχετική τεχνογνωσία γι' αυτό σε όσους την χρειάζονται.

2. Συμπαράσταση και αλληλεγγύη

Την στήριξή μας σε όσους συλλαμβάνονται. Κάντε άρθρα στις σελίδες σας (είτε είναι με ταινίες, είτε υπότιτλους), σε ορατό σημείο, ώστε να ενημερώνεται ο κόσμος, διαψεύδοντας την προπαγάνδα. Κάντε το ίδιο στα socials, χρησιμοποιήστε τα για αγκιτάτσια, δηλαδή για προπαγάνδα που αποσκοπεί στην παρακίνηση των μαζών σε κινητοποίηση (με λόγους, καταγγελίες, συνθήματα, συλλαλητήρια, πορείες κ.λπ.) για διεκδίκηση πολιτικών ή κοινωνικών αιτημάτων. Το θέμα είναι απόλυτα κοινωνικό. Αυτό πρέπει να γίνει σαφές.

Παράλληλα, διοργάνωση συγκεντρώσεων και μαζική παρεύρεση στις εκδικάσεις των υποθέσεων όσων έχουν συλληφθεί και θα συλλαμβάνονται.

Ώρα για δράση λοιπόν, παραμερίζοντας διαφορές και παρελθόν. Μόνο συλλογικά κερδήθηκαν οι μάχες και οι διεκδικήσεις, και ήλθαν οι ανατροπές.
Ποτέ με διχόνοια, μυστικοπάθεια και ανταγωνισμό.

Όλα αυτά τα θέτουμε σε δημόσιο διάλογο, σε καμία περίπτωση δεν πατρονάρουμε, μα επισημαίνουμε πριν είναι πολύ αργά και ο καθένας / καθεμιά βρεθεί μόνος/η.

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top