BETA

Music Box : Ένα Μουσικό Κουτί στο Kodi [XBMC]

Εικόνα Helen

Είναι δύσκολο να μπορέσει κάποιος να ορίσει το τι είναι η μουσική. Σίγουρα δεν είναι όλα αυτά που κατασκευάζουν οι δισκογραφικές και τα πλασάρουν σαν αμάσητη τροφή και σουξέ στο αδηφάγο κοινό. Η μουσική είναι πολλά περισσότερα. Είναι αναμνήσεις, είναι συναίσθημα, είναι χαρά, είναι όσα δεν περιγράφουν οι λέξεις. Η μουσική μπορεί να σε κάνει να κλάψεις. Μπορεί να σε κάνει και να χαρείς. Να κολλήσει στο μυαλό σου και να σκέφτεσαι τον ίδιο εκνευριστικό σκοπό για μέρες. Μπορεί να κατευνάσει το κτήνος ή να θεραπεύσει την ερωτική απογοήτευση. Να σε διεγείρει και μετά να σε χαλαρώσει. Μπορεί να παίξει περίεργα παιχνίδια με το μυαλό σου. Η μουσική είναι περίεργο πράγμα. Αργά τέμπο και μινόρε ίσον λύπη. Γρήγορα τέμπο και ματζόρε ίσον χαρά. Γρήγορα τέμπο και παραφωνία ίσον φόβος. Σε κάθε περίπτωση πάντως υπάρχει ένας συνδυασμός που μπορεί να εκφράσει και να επικοινωνήσει ένα συναίσθημα.


Η μουσική σίγουρα προηγείται (αυτού) του ανθρώπου. Πως αλλιώς να εξηγήσεις ότι σε σπήλαιο ανθρώπων του Νεάντερταλ έχουν βρεθεί αυλοί από οστά.
Παράλληλα στο ζωικό βασίλειο υπάρχουν αρκετά παραδείγματα που συνηγορούν σε αυτή την άποψη. Τα πουλιά που τραγουδούν χρησιμοποιούν κλίμακες (αλληλουχίες από νότες) που μοιάζουν με αυτές της δυτικής μουσικής και αυτό εξηγεί εν μέρει γιατί οι άνθρωποι βρίσκουν αυτούς τους ήχους ευχάριστους. Το τραγούδι της Μεγάπτερης Φάλαινας βασίζεται στους ίδιους ρυθμούς που χρησιμοποιεί και ο άνθρωπος.
Η μουσική είναι κουλτούρα, είναι αντίληψη, είναι ένα διαχρονικό ταξίδι. Οι κοινωνίες που επιθυμούν να παράγουν πολιτισμό οφείλουν να διδάξουν την μουσική τέχνη στους ανθρώπους που τις απαρτίζουν [H Μουσική είναι... και To μη Κερδοσκοπικό παράδειγμα της Μουσικής ως Κοινωνική Δράση].

Μουσική λοιπόν, είτε λίγο, είτε πολύ σχεδόν όλοι ακούμε και πόσο μάλλον όταν έχουμε ανοιχτό τον υπολογιστή μας και στην ουσία πρόσβαση σε μια τεράστια βάση μουσικών επιλογών που υπάρχει διάσπαρτη στο διαδίκτυο. Εμείς, πιστεύουμε πως -σήμερα- το καλύτερο μέσο για εύρεση, παρακολούθηση και ακρόαση multimedia περιεχομένου είναι το Kodi Media Center (XBMC) και σε αυτό θα επιμείνουμε. Ένα πρόσθετο (addon) που θεωρείται must για μουσική σε αυτό είναι και το Music Box Addon, ένα ιδιαίτερο addon, με μια από τις καλύτερες κατηγοριοποιήσεις και ευρετηρίαση μουσικής, ανά είδος, καλλιτέχνη, χρονολογία, κ.α.
Γατί να ψάχνετε λοιπόν την μουσική που θέλετε δεξιά και αριστερά, όταν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μπορείτε να την έχετε μπροστά σας, από το Kodi/XBMC, επιλέγοντας ανάλογα την διάθεσή σας;

Εγκατάσταση του Music Box:

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, ώστε να το προσθέσετε στο XBMC σας: Πρώτα θα το κατεβάσετε: [DOWNLOAD]
(πατήστε το κουμπάκι: Download ZIP, στο δεξί μέρος της σελίδας)

O τρόπος εγκατάστασής του είναι ίδιος με ενός οποιουδήποτε addon για το XBMC [δείτε τους δυο τρόπους εγκατάστασης για το SportsDevil και ακολουθήστε όποιον θέλετε και για το Music box].
Περιληπτικά η διαδικασία είναι η εξής:

Ανοίξτε το XBMC και μεταβείτε:

Σύστημα > Ρυθμίσεις

και από εκεί επιλέξτε:

Πρόσθετα

Από εκεί, από το αριστερό μέρος, επιλέγετε:

Εγκατάσταση από αρχείο zip

Από δεξιά, πατάτε το:

Αρχικός φάκελος

και κάνετε περιήγηση στο σημείο που έχετε κατεβάσει τα zip αρχεία, επιλέγοντάς τo (plugin.audio.musicbox-master.zip). Η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί, ακόμα και αν σας δώσει κάποιο μήνυμα πως το αρχείο είναι μη σωστά δομημένο ή κάτι τετοιο.

Screenshot-XBMC Media CenterScreenshot-XBMC Media Center-1

Πλέον εγκαταστάθηκε και μπορείτε να παρακολουθήσετε το περιεχόμενό του. Από την κεντρική οθόνη του XBMC, θα πάτε:

Μουσική > Πρόσθετα [MUSIC > Add-Ons]

και σκρολάρετε προς τα κάτω εντοπίζοντας το Μusic Box:

>>> ο κώδικάς του στο GitHub.

>>> Δείτε επίσης:
Παραμετροποιήστε και προσαρμόστε το Kodi Media Center [XBMC]
Εξατομικεύστε το Kodi Media Center [XBMC]
και ακόμα περισσότερα αποθετήρια, addons και tips, στο σχετικό tag: #xbmc.

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top