BETA

H NSA παίρνει δεδομένα μας απευθείας από τους servers των πολυεθνικών του διαδικτύου

Εικόνα Maria

77

H ΝSA, είναι η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ η οποία και συνεργάζεται στενά με τις αντίστοιχες υπηρεσίες και άλλων χωρών, ανάμεσα τους και η ελλάδα και φυσικά πάντα υπάρχει μια μεγάλη δραστηριότητα σε περιπτώσεις μεγάλων διαμαρτυριών, οι οποίες μπορούν και να οδηγήσουν σε ανατροπές (έχει συμβεί στην αγγλία το 2011, στην ελλάδα το 2011, στην Τουρκία λίγες ημέρες πριν και θα μπορούσαμε να δίναμε μια μεγάλη λίστα χωρών, όπου έχουν συμβεί λαiκές εξεγέρσεις).
Με την άνοδο του διαδικτύου και λαμβάνοντας ως δεδομένο πως οι μεγαλύτερες πολυεθνικές του χώρου εδρεύουν στις ΗΠΑ, ήταν επόμενο να υπάρξει και το αντίστοιχο ενδιαφέρον από τις υπηρεσίες ασφαλείας, καθώς είχαν πλέον στα χέρια τους, ένα ανέλπιστο δώρο, τ' οποίο όσο και να προσπαθούσαν από μόνοι τους δεν θα τα κατάφερναν ποτέ. Μια λίστα με όλα τα δεδομένα των ανθρώπων, τα οποία οι ίδιοι εθελουσία έδωσαν, εμπιστευόμενοι τις σχετικές δικτυακές εταιρείες.
Είναι έτσι κι' αλλιώς γνωστό εδώ και πολλά χρόνια πως όταν κάποιος χρήστης Windows ανοίγει τον υπολογιστή του, τα δεδομένα του ταξιδεύουν στους servers της ΜS, του FBI και αρκετών ακόμα τρίτων, χωρίς φυσικά οι χρήστες να έχουν την παραμικρή ενημέρωση για αυτό.
Αν θέλαμε να τοποθετήσουμε χρονολογικά μια αφετηρία όλων αυτών, είναι από την 11η Σεπτεμβρίου του 2011, με το προβοκατόρικο, όπως τελικά φαίνεται, χτύπημα στους δίδυμους πύργους στις ΗΠΑ.
καθόλου τυχαίο πως από εκείνο το σημείο και έπειτα, άλλαξαν νομοθεσίες σε παγκόσμια κλίμακα, οι κάμερες σε κοινοχρήστους χώρους πολλαπλασιάστηκαν σαν κουνέλια, οι δυνάμεις καταστολής στις δυτικές χώρες αυξήθηκαν σε αριθμητική δύναμη και εκσυγχρονίστηκαν σε οπλισμό, ενώ παράλληλα, όλες οι εταιρίες που με τον όποιο τρόπο έχουν στα χέρια τους δεδομένα ανθρώπων, άλλαξαν πολιτική απορρήτου, στην ουσία αφήνοντας εκτεθειμένους τους χρήστες.
Μάταια προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν συνεργάζονται με τις απανταχού δυνάμεις καταστολής, σχεδόν κάθε εβδομάδα διαρρέουν πληροφορίες όπου αυτές οι πολυεθνικές δίνουν στοιχεία των ανθρώπων σε κρατικές μυστικές υπηρεσίες και ο αριθμός των ανθρώπων που σαπίζει στα κελιά από τέτοιες πράξεις είναι ανησυχητικά αυξημένος.
Αν το σκεφθείτε, πλέον ολόκληρη η ζωή μας παρακολουθείται και μπορεί να ελεγχθεί. Τόσο από τα κινητά μας τηλέφωνα, από το διαδίκτυο, από τις κάρτες αναλήψεων και πιστωτικές των τραπεζών, από ιατρικές λίστες συνταγογράφησης και επισκέψεων σε γιατρούς και νοσοκομεία, μέχρι ακόμα και τα ψώνια μας στα super-markets με τις (και καλά) εκπτωτικές κάρτες που αυτά παρέχουν.
Πράγματα τα οποία λίγα χρόνια πριν έμοιαζαν ως θεωρίες συνωμοσίας, τώρα είναι εδώ και αποτελούν μια σκληρή για εμάς πραγματικότητα.
Ο μέσος άνθρωπος είναι και αντιμετωπίζεται ως πρόβατο επί σφαγή και οι μόνοι χωρίς έλεγχο και με πλήρη ασυδοσία, είναι οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες, τα αφεντικά των πολυεθνικών, οι αστυνομικοί και οι υπηρέτες του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος. Ο Big Brother του Όργουελ, έχει πλέον πάρει "σάρκα και οστά".

lamogia66

Για να μπείτε πιο πολύ στο νόημα, των όσων ακολουθούν, δείτε κάποια σχετικά άρθρα μας:
Big Brother is WWWatching You
Νέα Τεράστια Βιομετρική Βάση Δεδομένων του FBI
To Skype στον ρόλο του καταδότη
Η Microsoft σας αγαπάει βρε.Ως & σκιά σας θα γίνει!!
Νομοσχέδιο CFAA: Ο Χειρότερος Νόμος στον Τομέα της Τεχνολογίας;
Google One Today: Όταν η Google προσπαθήσει να πείσει πως δεν είναι διαβολική!
Χαλαρές πολιτικές απορρήτου και εσύ! [Υπηρεσίες Ασφαλείας ♥ Facebook]
Επισκόπηση του απορρήτου Google, Yahoo, MSN.
Προστάτευσε το απόρρητο σου από τη νέα πολιτική απορρήτου της Google
Yahoo: Ας διαβάζουμε μαζί τα mail σου!
Ρίξτε μια ματιά και σε αυτό το Editorial.

ΝSA sucks
Έχετε αλήθεια, αναρωτηθεί ποιοι είναι οι πιο διεφθαρμένοι στις κοινωνίες μας, πέρα από τους έχοντες την εξουσία και την "δικαιοσύνη"; Μα φυσικά οι πολυεθνικές που ελέγχουν τα πάντα.

-Ας περάσουμε και στην είδηση:

Η εφημερίδα Washington Post δίνει στη δημοσιότητα ένα άκρως απόρρητο πρόγραμμα, συλλογής δεδομένων, της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.
Με το πρόγραμμα αυτό, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ τρυπώνει απευθείας στους διακομιστές της Google, του Facebook, της Microsoft, της Apple και άλλων αντίστοιχων εταιρειών και αντλεί τα δεδομένα που υπάρχουν.
Και μην ξεχνιόμαστε, μιλάμε για τα προσωπικά μας δεδομένα! ;)
Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας και το FBI κάνει υποκλοπή απευθείας από τους κεντρικούς servers των εννέα κορυφαίων εταιρειών του Διαδικτύου των ΗΠΑ, συλλέγοντας, βίντεο, ήχο, φωτογραφίες, e-mail, έγγραφα αλλά και αυτά ακόμα τα αρχεία σύνδεσης που επιτρέπουν στους αναλυτές να παρακολουθούν διαχρονικά τις κινήσεις και τις επαφές ενός ατόμου αναφέρει η Post. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA National Security Agency) είναι μια κρατική κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας των Η.Π.Α. και είναι αρμόδια για την ασφάλεια των επικοινωνιών

Prism

Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το άκρως διαβαθμισμένο πρόγραμμα, που είναι Project PRISM, είναι κάπως ασαφείς, αλλά φαίνεται ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας έχει ως ρόλο να κατευθύνει, να συντονίζει και να θέτει σε εφαρμογή ειδικά σχέδια, με στόχο την προστασία των κυβερνητικών πληροφοριακών συστημάτων.
Στην δημοσίευση, λοιπόν, αυτή που έγινε από την εφημερίδα Washington Post, διευκρινίζεται σαφέστατα πώς η NSA επιτρέπει, εν λευκώ, τόσο στον Γενικό Εισαγγελέα όσο και στον διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να ανοίξει τους servers τους στη μονάδα δεδομένων του FBI, η οποία χειρίζεται τη συνεργασία με τις αμερικάνικες εταιρείες και την NSA.
Με μερικά κλικ και μια επιβεβαίωση ότι το θέμα (όπου θέμα, εννοούν τον άνθρωπο!!!) πιστεύεται ότι ενέχεται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, κατασκοπεία ή διάδοση πυρηνικών όπλων, ο εκάστοτε αναλυτής αποκτά πλήρη πρόσβαση στου Facebook  την εκτεταμένη έρευνα και τις δυνατότητες επιτήρησης με την ποικιλία των online υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης.
Εν συνεχεία, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών συλλέγει τα στοιχεία των… «υπόπτων».

-Ύποπτος, μπορεί να θεωρηθεί ο οποιοσδήποτε από εσάς, ανά πάσα στιγμή!- Το επόμενο βήμα είναι να ψάξουν τις πιθανές επαφές τους.

Ως εκ τούτου, αυξάνεται με μαθηματική ακρίβεια ο αριθμός των χρηστών που η Υπηρεσία Πληροφοριών μπορεί να κατασκοπεύει.
Και μια «λεπτομέρεια»˙ η επίσημη εντολή είναι πως η NSA, υποτίθεται, θα παρακολουθεί τους αλλοδαπούς (!!!)
Όπως είναι φυσικό, βεβαίως, οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες βγαίνουν τώρα και αρνούνται αυτές τις κατηγορίες.

Το Facebook έχει δηλώσει πως:

Εμείς δεν παρέχουμε σε καμμία κυβερνητική οργάνωση άμεση πρόσβαση στους servers του Facebook.

Όποτε μας έχουν ζητηθεί πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα ή πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένα άτομα, ελέγχουμε προσεκτικά κάθε τέτοιο αίτημα, προκειμένου να συμμορφωθούμε με όλους τους ισχύοντες νόμους, και παρέχουμε πληροφορίες μόνο στο βαθμό που απαιτείται από το νόμο.
-Για να δούμε αν καταλάβαμε καλά: Αυτό δηλαδή που ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι του Facebook είναι πως ακόμα και στην περίπτωση που δεν παρέχουν πλήρη πρόσβαση των Μυστικών Υπηρεσιών στους servers τους, είναι αυτοί οι ίδιοι που αποφασίζουν κατά πόσον ένας χρήστης θεωρείτε «ύποπτος» ή όχι και, κατά το δοκούν, παραδίδεται στα νύχια του… νόμου!-
Η δε Microsoft, σε δήλωσή της στο TechCrunch, ξεκαθάρισε πως:

Παρέχουμε τα δεδομένα των πελατών μόνο όταν λάβουμε μια νομικά δεσμευτική παραγγελία ή κλήτευση˙ και ποτέ σε εθελούσια βάση. Επιπλέον, έχουμε συμμορφωθεί μόνο με εντολές για αιτήσεις που γίνονται σχετικά με συγκεκριμένους λογαριασμούς ή αναγνωριστικά.
Αν η κυβέρνηση έχει ένα ευρύτερο εθελοντικό εθνικό πρόγραμμα ασφάλειας για τη συλλογή των δεδομένων των πελατών, εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτό.

-Οι δηλώσεις αυτές, μήπως σας θυμίζουν κάτι από τα προηγούμενα;
Α, και κάτι ακόμα που παρατηρούμε˙ η Microsoft το λέει ξεκάθαρα: μας βλέπει ως πελάτες και πάντως όχι ως χρήστες.-

Η Yahoo δήλωσε στο TechCrunch:

Η Yahoo παίρνει το θέμα της ιδιωτικής ζωής των χρηστών πολύ σοβαρά. Δεν παρέχουμε στην κυβέρνηση άμεση πρόσβαση στους servers, στα συστήματα μας, ή στο δίκτυο.

-Αυτό το «άμεση πρόσβαση», το προσέξατε?-

Σε δήλωσή της, η Google αποσαφήνισε:

Η Google νοιάζεται πολύ για την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών της. Αποκαλύπτουμε τα δεδομένα των χρηστών στην κυβέρνηση, σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις, και εξετάζουμε όλες τις αιτήσεις αυτές προσεκτικά. Από καιρό σε καιρό, οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουμε δημιουργήσει μια «πίσω πόρτα» της κυβέρνησης στα συστήματά μας, αλλά η Google δεν έχει ανοίξει καμμία κερκόπορτα για την κυβέρνηση ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Και η Apple, όμως, έδωσε μια δήλωση στο CNBC, την 6η Ιουνίου του 2013:

Δεν έχουμε ακούσει ποτέ για το project PRISM. Εμείς, δεν παρέχουμε σε καμμία κυβερνητική υπηρεσία άμεση πρόσβαση στους servers μας.

-Τελικά, η λέξη κλειδί, για τις διπλωματικές δηλώσεις όλων αυτών των εταιρειών, είναι η «άμεση» πρόσβαση-

Σύμφωνα με τις διαφάνειες που είναι δημοσιευμένες στην εφημερίδα Washington Post, ο αριθμός των εταίρων στο project PRISM έχει αυξηθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια.
Η Microsoft, ο πρώτος εταίρος, άρχισε το 2007, η Yahoo το 2008, η Google, το Facebook και το Paltalk το 2009, το YouTube το 2010, η Skype και η AOL το 2011,  Και, τέλος, η Apple, η οποία εντάχθηκε και αυτή στο πρόγραμμα το 2012, εξηγεί η εφημερίδα Guardian.
Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να προστεθεί στην αποκάλυψη που έκανε δυο μέρες πριν και πάλι η ίδια εφημερίδα. Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 η Guardian δημοσιοποιεί ένα άλλο πρόγραμμα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για την παρακολούθηση των δεδομένων κάθε  τηλεφωνικής κλήσης στο δίκτυο της Verizon των ΗΠΑ.
Στην Δημοσίευση σημειώνεται ότι η αντίσταση στο εν λόγω πρόγραμμα φαίνεται να είναι δυνατή, δεδομένου της εμφανής απουσίας της Twitter από τον κατάλογο των εταιρειών (το οποίο όμως, δίνει στεγνά ανθρώπους και χρήστες του).

Λοιπόν; Ποιος αμφιβάλλει πως άπαντες ψεύδονται ασύστολα και πως προκειμένου να συνεχίσουν το μονοπώλιο τους και την υπερ-κερδοφορία τους, στηρίζοντας το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα έχουν ηθικούς φραγμούς η νοιάζονται για μερικές χιλιάδες ανθρώπους;

-Να κλείσω, θυμίζοντας τα λόγια του Γκάντι, πολλά χρόνια πριν:

Δεν αλλάζει ο εαυτός σε κενό αέρος. Αλλάζουμε τον κόσμο για να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Αλλάζουμε παράδειγμα. Αλλάζουμε κοινωνικές σχέσεις, αλλάζουμε ανθρωπολογικό τύπο. Ο αγώνας είναι διμέτωπος. Ούτε ομφαλοσκοπία ούτε μεταφυσική. Είμαστε αυτό που κάνουμε για να αλλάξουμε αυτό που είμαστε. Κι αυτό που κάνουμε δέχεται ισχυρότατες επιρροές σχεδόν ασφυκτικές από το υπάρχον σύστημα. Γι’αυτό ταυτόχρονα παλεύουμε για την καταστροφή του. Δεν γίνεται να φτιάξεις νησίδες ανθρωπιάς και να διεκδικήσεις έναν πιο ανθρώπινο εαυτό μέσα στον καπιταλισμό. Κι αν το κάνεις δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς το γενικότερο πλαίσιο. Το πλαίσιο δε σε ξεχνάει. Κι αν το αγνοείς στρουθοκαμηλίζοντας, αν δεν επεκτείνεις και εντείνεις τη δράση, μια μέρα το πλαίσιο θα έρθει να σε σφίξει σαν μέγγενη, όταν κρίνει ότι έχεις γίνει πιο απειλητικός απ’ το ανεκτό. Τότε είτε θα ενσωματωθείς βαφτίζοντας την υποδούλωση έντιμο συμβιβασμό ή θα πας σε γιάφκα ξεκομμένη απ’ την κοινωνία βαφτίζοντας το μηδενισμό ανένδοτο αγώνα.

>>> Δείτε επίσης:
H ΝSA έχει πλέον στην διάθεση της το μεγαλύτερο κέντρο υποκλοπών
Διαρροή εγγράφων που σχετίζονται με το πρόγραμμα PRISM της NSA
ΝSA - FBI η σειρά Person Of Interest και το εγχειρίδιο χρήσης

  • Σχόλια

1 Comments:

  1. Εικόνα Klearchos-Angelos Gkountras

    μην ξεχναμε οτι η NSA εχει windows server ως front

Scroll to Top