BETA

Η Γαλλικη κυβέρνηση σε έντονη διαμάχη με το Skype

Εικόνα Maria

[box]Αν και η διευκρίνηση, δεν είναι αναγκαία, διαβάζοντας τα παρακατω, η διαπίστωση πως τίποτα, είτε από την μια πλευρά, είτε από την άλλη, δεν γίνεται προς όφελος του ανθρώπου/χρήστη, είναι γεγονός. Χρήμα, κέρδος, συμφέρον και έλεγχος είναι η ουσία.[/box]
france and skype

Η Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών έχει παραπέμψει στη γαλλική εισαγγελία αντίστοιχη περίπτωση προς διερεύνηση.

 

Οι Γαλλικές ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι το Skype θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη για την αποτυχία του να εγγραφεί στο μητρώο και να καταχωρηθεί ως «φορέας εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών επικοινωνιών» στη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας.
Η υπηρεσία, γνωστή με το γαλλικό ακρωνύμιο ARCEP, δημοσίευσε εχθές (Τρίτη 12 Μαρτίου 2013) μία αγγλόφωνη δήλωση ότι:

η μη συμμόρφωση προς την υποχρέωση αυτή, συνιστά ποινικό αδίκημα.

Το Skype, όντας ένας φορέας που παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στο κοινό, σύμφωνα με την ARCEP, θα έπρεπε να… συμμορφώνεται και να τηρεί ορισμένες υποχρεώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τη δρομολόγηση των κλήσεων έκτακτης ανάγκης και την εφαρμογή των μέσων που απαιτούνται για την εκτέλεση wiretap υποκλοπών (κοινώς, παρακολουθήσεων) σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις.

Τι σημαίνει wiretap?

Μα, υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, βεβαίως - βεβαίως!
Με τη δήλωσή της αυτή, η ARCEP λέει ξεκάθαρα ότι είχε ζητήσει από το Skype να περάσει σε αυτήν τη διαδικασία "αρκετές φορές" και η εταιρεία, προφανώς, δεν συμμορφώθηκε.
Για όσους δεν κατάλαβαν, έχει ζητηθεί από το Skype, ουκ ολίγες φορές, να παρακολουθεί τις συνομιλίες μας!
Η Ars προσέγγισε τη Microsoft (μητρική εταιρεία της Skype), νυν και πρώην υπαλλήλους της Skype ακόμα και την ίδια την ARCEP. αλλά δεν έλαβε άμεση απάντηση.

Spy εναντίον Skype (Κατάσκοποι εναντίον Skype)

Εδώ και χρόνια, υπήρξαν ερωτήσεις σχετικά με τον όγκο των δεδομένων και τη δυνατότητα εποπτείας που παρέχει το Skype, σε συνδυασμό με τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου.
Και μη σας ξεγελούν οι βαρύγδουπες λέξεις όπως εποπτεία. Αναφέρεται σε παρακολούθηση των κλήσεων και σε υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων!

Όπως συνέβη πριν από την εξαγορά της Microsoft, το Skype συνεργάζεται με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, όπου ο νόμος το απαιτεί και φυσικά όσο είναι τεχνικά εφικτό, δήλωσε η εταιρεία Skype στην εημερίδα Washington Post, το περασμένο έτος.

Οι φωνητικές κλήσεις και οι κλήσεις βίντεο, βεβαίως, μπορούν να παρουσιάσουν «ρωγμές» με εισβολή˙ hack-άροντας τον έναν εκ των συνομιλητών, κάτι που η λέσχη Chaos Computer Club, η οποία εδρεύει στη Γερμανία, ισχυρίστηκε ότι οι γερμανικές αρχές εφαρμόζουν, μέσω ενός Trojan, από πέρυσι. Υπάρχουν επίσης πολλές εμπορικές εφαρμογές αναχαίτισης και spyware που κάνουν το ίδιο πράγμα.
Όπως ο Chris Sogohian, ένας πολιτικός αναλυτής τεχνολογίας και συνήγορος της ιδιωτικής ζωής στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) έγραψε πέρυσι:

Η στρατηγική της Skype είναι ιδιοφυέστατη˙ οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, ακόμη και εκείνοι που καλύπτουν τον τομέα της τεχνολογίας, γνωρίζουν πολύ λίγα για τα πιο λεπτομερή στοιχεία των μεθόδων κρυπτογράφησης. Όταν το Skype λέει ότι προσφέρει end to end κρυπτογράφηση κλήσης, οι δημοσιογράφοι ενημερώνουν τους αναγνώστες τους ότι το Skype είναι απόδειξη υποκλοπών, αν και η ίδια η εταιρεία Skype δεν συνήνεσε ποτέ σε αντίστοιχους ισχυρισμούς. Πολύ έξυπνα, η Skype «βολεύεται» με το να μη μπαίνει στον κόπο να διορθώσει τα πολλά άτομα που έχουν λίγο πολύ διαβάσει τις δηλώσεις της εταιρείας όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας.
Ένας εκπρόσωπος της Skype, αρνούμενος να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα, έστειλε στην Ars την ακόλουθη δήλωση:
Το Skype είναι παγκοσμίως γνωστό και χρησιμοποιεί εφαρμογές λογισμικού που επιτρέπουν απρόσκοπτα σε εκατομμύρια ανθρώπους να επικοινωνούν καθημερινά μέσω της σύνδεσης τους στο Διαδίκτυο. Έχουμε δεσμευτεί σε μία συζήτηση με την ARCEP κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας μοιραζόμαστε την άποψή μας ότι το Skype δεν είναι ένας πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, που υπόκειται στο γαλλικό δίκαιο. Εμείς θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε με την ARCEP με εποικοδομητικό τρόπο επιδιώκοντας την επίτευξη συμφωνίας ενός ψημίσματος που θα διασφαλίζει τους ανθρώπους, όπου κι αν βρίσκονται και σύμφωνα με το οποίο θα μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται στο Skype, όπως κάνουν σήμερα.

Πηγή

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top