BETA

Ο κωδικός «123456» ανακηρύσσεται ως το Χειρότερο Password του 2013

Εικόνα Maria

Password

Κάθε χρόνο, τα παλικάρια της SplashData συγκεντρώνουν τις λίστες με τους λογαριασμούς που τους έχουν hack-άρει (παραβιάσει) και, κάθε χρόνο, καταρτίζουν έναν κατάλογο με τους 25 χειρότερους κωδικούς πρόσβασης.
Για το 2013, «νικητής» ανακηρύχθηκε ο κωδικός «123456», ως η λιγότερο ασφαλής επιλογή.
Βεβαίως, όσοι είχαν αυτήν την φαεινή ιδέα (ή μήπως αφέλεια;) να βάλουν έναν τέτοιο εύκολο και, άρα, απλούστατο στο να παραβιαστεί κωδικό, δεν ήταν οι μοναδικοί.
Άλλα τέτοια «διαμάντια» ήταν οι κωδικοί «qwerty», «abc123» και «iloveyou». (Στην εικόνα με την λίστα όπου φαίνονται όλοι οι κωδικοί που ανακηρύχθηκαν ως οι χειρότεροι, να πούμε πως στο Νο12 θα έπρεπε να αναγράφεται ο κωδικός «admin» («διαχειριστής») και όχι «sunshine» («ηλιαχτίδα»), που κατέχει την 19η θέση και φαίνεται δύο φορές στην λίστα.)
Πέρισυ, το 2012 δηλαδή, στην εν λόγω λίστα περιλαμβάνονταν αρκετοί κωδικοί που ξεκινούσαν με την λέξη Adobe και αυτό ήταν κάτι που αύξησε την… δημοσιότητα της Adobe, ως προς την παραβίαση της ασφάλειάς της, βεβαίως-βεβαίως.

-H σχετική λίστα:

screen-shot-2014-01-19-at-12-00-28-pm

Όπως δήλωσε ο Morgan Slain, διευθύνων σύμβουλος της SplashData:

Βλέποντας, σε αυτήν τη λίστα, κωδικούς πρόσβασης όπως «adobe123» και «photoshop» ελπίζουμε πως σας κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για το κατά πόσον είναι ισχυροί οι κωδικοί που επιλέγετε. Ελπίζουμε πως με αυτόν τον τρόπο σας προειδοποιούμε ώστε να μην βάζετε κωδικούς των αντίστοιχων ιστοσελίδων ή υπηρεσιών που χρησιμοποιείτε.

>>> Για τους κωδικούς πρόσβασης έχουμε αναφερθεί με ειδικό άρθρο και με αντίστοιχο λογισμικό (#passwords)˙ για όποιον δεν καταλαβαίνει την σημασία της δημιουργίας ισχυρών κωδικών, είναι και ο μόνος υπαίτιος για ό,τι του τύχει.
Δικαιολογίες μνήμης δεν χωράνε, αυτήν την δουλειά την κάνουν μια χαρά οι Password managers.

[πηγή]

 • Σχόλια

12 Comments:

 1. Εικόνα MinO
  MinOΙαν 21, 2014 22:03 ΜΜ

  ....και του 2015, 2016, 2017, 18 19, 20, 21... οταν θα σταματησουν οι ηλίθιοι users τοτε θα σταματήσει και το 123456 να ανακηρύσσεται ως χειρότερο pass ever..

 2. Εικόνα Panagiotis Konstantellos
  Panagiotis Kons... (χωρίς επαλήθευση)Ιαν 21, 2014 23:30 ΜΜ

  Άλλο ηλίθιος κι άλλο μη γνώστης. Είναι σαν να σε πει ο loeb ηλίθιο επειδή πάρκαρες με 3 κινήσεις, αφού ακούμπησες τον πίσω, ενώ αυτός θα το βάζε με την μία ερχόμενος με φόρα, τραβώντας χειρόφρενο.

  Δεν μπορείς να περιμένεις είτε από έναν άσχετο, είτε από έναν που δεν ενδιαφέρεται για την πληροφορική και το μόνο που τον νοιάζει είναι facebook, youtube και παιχνίδια να κατανοήσει πόσο κινδυνεύει από από wordlist attacks. Γι αυτό άλλωστε οι τράπεζες set-άρουν από μόνες τους τους κωδικούς στις πιστωτικές και χρησιμοποιούν τόσες τεχνολογίες για να προστατέψουν τον αδαή.

 3. Εικόνα eleftherios
  eleftherios (χωρίς επαλήθευση)Ιαν 22, 2014 00:34 ΠΜ

  Και ακόμη ένας βασικός λόγος είναι ότι αν δεν υπήρχαν και αυτοί, πώς θα καταλάβαινες ότι είσαι καλά;

 4. Εικόνα chickenlittle
  chickenlittle (χωρίς επαλήθευση)Ιαν 22, 2014 01:50 ΠΜ

  Άλλο ηλίθιος και άλλο ανενημέρωτος Μινόταυρε...

 5. Εικόνα MinO
  MinOΙαν 22, 2014 13:12 ΜΜ

  Ολα είναι θέμα οπτικής... μπορεί να έχετε δίκιο που τσαντίζεστε επειδή τα τσουβαλιάζω όλα και ζητώ συγνώμη..
  Πιστέψτε με όμως ξέρω τι γράφω ... μετά από 25 χρόνια σε τμήματα και διευθυνσεις μηχανογραφησης και με προσωπικό άνω των 1000 ατόμων στην επιβλεψη μου με φυσική παρουσία στον ίδιο χώρο... είναι θέμα ηλιθιότητας πλέον και οχι μη ενημέρωσης... Από ενημέρωση σε ότι αφορά εμένα προς το προσωπικό αυτο άλλο τίποτα... Αλλά το πρόβλημα ήταν είναι και θα είναι ο χρήστης που δεν θέλει να χάσει την ευκολία του με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να έχουμε την ίδια ηλίθια πρωτιά....

 6. Εικόνα Haris
  HarisΙαν 22, 2014 16:53 ΜΜ

  Να σου πω δικές μου εμπειρίες από φιλικά άτομα με Windows που μου ζήτησαν τεχνικές επισκευές. Το κυρίως πρόβλημά τους ήταν ότι δεν θυμόνταν το password για τον provider, και για τον router. Με τον provider το βρίσκαμε ξανά, έστω με fax ταυτότητας και τηλεφώνημα από τους ίδιους. Αυτό που κάνουν πιο πολύ είναι τσεκάρουν το remember my password στο Outlook Express ή το Thunderbird, και με τα χρόνια το ξεχνάνε.

  Στη συνέχεια άλλο πρόβλημα είναι δεν θυμούνται τα pass για κάτι skype και τέτοια. Προσπαθούνε να βάζουν κάτι εύκολο, και έτσι πατάνε 123456. Ή τα έχουν γράψει κάπου, και το πρώτο που σου λένε είναι "δεν θυμάμαι που είναι το χαρτί", όταν πας να τους βοηθήσεις να ξανασετάρουν Win και προγράμματα.

 7. Εικόνα Panagiotis Konstantellos
  Panagiotis Kons... (χωρίς επαλήθευση)Ιαν 22, 2014 18:11 ΜΜ

  Όπως ξαναείπα "δεν ενδιαφέρεται για την πληροφορική και το μόνο που τον νοιάζει είναι facebook, youtube και παιχνίδια". Όπως εσύ δεν ενδιαφέρεσαι πχ. να μάθεις να μάθεις να φτιάχνεις μακαρόνια όπως ένας καλός σεφ και αρκείσαι με αυτά που φτιάχνεις ήδη.

 8. Εικόνα Θανάσης
  Θανάσης (χωρίς επαλήθευση)Ιαν 22, 2014 15:49 ΜΜ

  http://www.youtube.com/watch?v=Waw11zhaKSk

 9. Εικόνα jemadux
  jemadux (χωρίς επαλήθευση)Ιαν 22, 2014 18:37 ΜΜ

  αααα.... πρεπει να τον αλλαξω δηλαδη;;

 10. Εικόνα Eyeworld

  όπως είπε και ο Panagiotis ισχύει ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ατόμων που δεν ασχολούνται με τους Η/Υ και το διαδίκτυο παρά μόνο με social media και παιχνίδια. Συνεπώς καταφεύγουν στην εύκολη λύση του κωδικού 123456. Παρ' όλα αυτά εφόσον αποφάσισες να κάνεις έστω ένα mail πρέπει να ρωτήσεις, να ψάξεις και να συμβουλευτείς κάποιον διότι οι συνέπειες μπορεί να είναι οδυνηρές !! Αυτό συμβαίνει με όλα τα πράγματα, το ότι δεν έχω γνώσεις για κάποιο τομέα δεν σημαίνει ότι πρέπει να την πατήσω!!

 11. Εικόνα Αυτεξούσιος
  Αυτεξούσιος (χωρίς επαλήθευση)Ιαν 22, 2014 21:48 ΜΜ

  Βρε παιδιά εδώ δεν θυμούνται το κωδικό
  από το mail τους.
  Αγοράζουν κινητό και φτιάχνουν mail για να
  κατεβάζουν εφαρμογές και αν γίνει κάτι και
  χρειαστεί να τους το γυρίσεις σε εργοστασιακές
  ρυθμίσεις τους ρωτάς τον κωδικό και δεν
  τον θυμούνται.

 12. Εικόνα θωμας
  θωμας (χωρίς επαλήθευση)Ιαν 28, 2014 05:04 ΠΜ

  καπου εχετε γινει υπερβολικοι.... αυτος που εχει να φοβηθει για απωλεια ευαισθητων πληροφοριων θα καθησει και θα κανει οτι χρειαζετε για να τα ασφαλισει, ο μεσος χρηστης ομως γιατι να σπαει το κεφαλι του με κωδικους? και στο κατω κατω τι απολυταρχισμος ειναι αυτος που πρεπει ντε και καλα να εχω κωδικο να μπαινω καπου? να βρουν κατι αλλο που να μην χρειαζετε η μνημη μου! αν ειναι δυνατον για να διαβασω τα μυνηματα μου να χρειαζετε κωδικος! και αν σας φαινετε υπερβολικο αυτο που λεω, καλα θα κανετε να μην το θεωρειται.
  Καποτε η intel εβαζε εναν αριθμο στους επεξεργαστες της που πηγαινε πακετο με ολα τα στοιχεια του υπολογιστη στις εταιρειες που εκανες αυθεντικοποιηση του λογισμικου τους, να βρουν εναν τετοιο τροπο ωστε να μην χρειαζετε να θυμασαι κωδικους!
  προσοχη! μιλαω για τον μεσο (αδιαφορο) χρηστη

Scroll to Top