BETA

Το Skype η Microsoft και το Linux!

Εικόνα constantinos

Ενώ οι υπόλοιποι αναλώνονται σε παιχνιδια που θα έρθουν στο Κέντρο Λογισμικού Ubuntu από την EA Games, εμείς θα ασχοληθούμε με μια άλλη είδηση που πέρασε στα ψιλά, αν και δεν θα έπρεπε.
Όπως ξέρουμε η Microsoft έκανε εξαγορά του Skype (ανάμεσα στα άλλα) τον Οκτώβριο του 2011. Το Skype, όπως το γνωρίζαμε, λειτουργούσε με την διαδικασια peer to peer.
Δηλαδή όπως δουλεύουν τα torrents. Χρησιμοποιούσε την υπολογιστική δύναμη από τα μηχανήματα των χρηστών ώστε να εξυπηρετεί άλλους χρήστες της υπηρεσίας.
Πιο συγκεκριμένα από το 2003 μεχρι και σήμερα, το Skype προκειμένου να ειναι άμεσα προσβάσιμο και γρήγορο, έχει κάνει χρήση σχεδον 50.000 τέτοιων clients.


Αυτός ο τρόπος λειτουργίας του όμως, σύντομα θα περάσει στο παρελθόν, καθώς η Microsoft ενεργοποίησε 10.000 servers, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί τους χρήστες του Skype. O καθένας από αυτούς τους servers θα εξυπηρετεί έως 100.000 χρήστες και αυτό θα μπορέσει να κάνει την υπηρεσία ακόμα πιο γρήγορη.
Αυτή η αναβάθμιση κρίθηκε αναγκαία από την MS, καθώς από την μια δεν βασίζεται σε τυχαίους χρήστες που τρέχουν τυχαία προγράμματα στον υπολογιστή τους, μα σε κάτι κεντρικό ασφαλέστερο και πιο προσβάσιμο όπως δήλωσε σχετικά και η MS.
To πιο σημαντικό όμως σε αυτή την δήλωση ήταν πως η MS θα χρησιμοποιήσει Linux για αυτούς τους servers (δεν αναφέρεται ξεκάθαρα, αν θα ειναι SUSE η της Red Hat).
Τα συμπεράσματα εύλογα και δεν θέλουν περαιτέρω ανάλυση!

(δείτε περισσότερα στο Uptime).

To αν θα βελτιώσει την έκδοση του Skype για Linux και OSX, ειναι άγνωστο ακόμα και το πιο πιθανο, ειναι πως θα παραμεινουν τα πραγματα ετσι.

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top