BETA

Richard Stallman και Linus Torvalds: Πολύ Σκληροί Καργιόληδες

Εικόνα constantinos

Όταν ο Stallman και ο Linus μιλούσαν για το λογισμικό, ήμασταν όλοι ακαμαντομάχοι, mousoπιάστες και εγελοκράστορες, νουμπάδια του κερατά.

Ναι,έτσι ακριβώς είναι και μιλάμε για εντελώς thug τύπους.

-Δείτε τα γιατί:

 

1. LINUS:

Σάλτα γ@μ--σου Nvidia, επειδή έτσι

Σάλτα γ@μ--σου Nvidia, επειδή έτσι

Δεν είμαι καλός και δεν νοιάζομαι για σας. Η έγνοια μου είναι η τεχνολογία και ο πυρήνας -αυτά είναι τα σημαντικά για μένα.

 

-Ξεκάθαρα πράγματα:

Είμαι τεμπέλης· αυτός είναι και ο λόγος που μου αρέσει ο ανοιχτός κώδικας -εσείς να βγάζετε την δουλειά κι εγώ να κάθομαι. Μου αρέσει να κάθομαι στην παραλία με ένα ποτό και να αφήνω σε σας όλη την δουλειά... Αυτό το διάστημα, κινούμαι με σβησμένο κινητήρα· δεν εργάζομαι πάνω σε κάποιο project.

 

Απαντήσεις που έδωσε σε κάποιον προγραμματιστή που ζήτησε την γνώμη του για μια “συνεργασία” με την Microsoft:

H ιδέα σου είναι γαμημένα ηλίθια..


-Nαι, αλλά αν η Microsoft. [ξεκίνησε να ψελλίζει ο προγραμματιστής, για να λάβει την απάντηση του Μεγάλου]:

Παιδιά, εδώ δεν είναι διαγωνισμός πίπας· όποιος θέλει να κάνει βαθύ λαρύγγι στη Microsoft, να το κάνει...

 

Και φυσικά το σεξ, δεν θα μπορούσε να λείπει:

Το λογισμικό είναι όπως το σεξ ֗ είναι καλύτερο όταν είναι ελεύθερο.

 

Και σίγουρα υπάρχει άποψη και για την θρησκεία:

Η θρησκεία σε απομακρύνει από την ηθική και την φύση.

 

-Συνέχεια επί θρησκευτικών θεμάτων:

Ο Ανοιχτός κώδικας, ως όρος και ως κίνημα, δεν έχει να κάνει με το αν πιστεύεις σε αυτόν. Δεν πρόκειται για θρησκεία. Δεν είμαστε “εμείς” εναντίον “τους” (των άλλων). Μπορούμε να συνεργαστούμε με όλα τα “κακά εμπορικά συμφέροντα” και τις εταιρείες που παράγουν ιδιόκτητο λογισμικό. Και νομίζω ότι αυτό ήταν ένα από τα πράγματα που η κοινότητα του Linux (αλλά και άλλοι -μην με παρεξηγείτε, δεν είμαστε οι μοναδικοί που το καταφέραμε αυτό) έκανε και συνεχίζει να κάνει καλά.

 

-Αντρίκια και σταράτα:

Τα λόγια είναι περιττά... δείξε μου τον κώδικά σου

 
-Αντρίκια -part 2:

Μόνο οι ανίκανοι  και φοβητσιάρηδες κρατάνε αντίγραφα ασφαλείας : οι αληθινοί άντρες ανεβάζουν τα σημαντικά τους αρχεία σε public FTP και αφήνουν τον υπόλοιπο κόσμο να τα αντιγράψει

 
-Περί πιθήκων και GNU e-macs:

Ένας άπειρος αριθμός πιθήκων που δακτυλογραφούν στο GNU Emac δεν θα φτιάχνανε ποτέ ένα καλό πρόγραμμα

 
-Για τους διαφωνούντες:

Να επισημάνω ότι κατά την διάρκεια τις ομιλίας μου όσοι από σας διαφωνούν με τις απόψεις μου, είναι ηλίθιοι και άσχημοι.

 

-Για την αθυροστομία του:

Όπως έχουμε προγραμματιστές, ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται με το μάρκετινγκ και νομικούς που μιλούν διαφορετικές γλώσσες, έτσι νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε και κάποιους προγραμματιστές που χρησιμοποιούν -και προτιμούν- ένα πιο επιθετικό στυλ.

 

Και στο φινάλε, ο Linus, μπορεί να σε βρίζει όποτε θέλει.

 

2. Stallman:

Εδώ ανεβαίνουμε level και πάμε να το τερματίσουμε:

-Βullshit ο κόσμος:

Οι άνθρωποι μου λένε ότι θα πρέπει να αποδεχθώ τον κόσμο. Μ@λακίες! Δεν δέχομαι τον κόσμο.

 

-Ανθρώπινη ενσυναίσθηση και συμπαράσταση;

Όταν ο Stefan Monnier -καθηγητής Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ και προγραμματιστής του Emacs- του λέει πως, λόγω του ότι μόλις απέκτησε κόρη και “είναι πνιγμένος”, δεν μπορεί άμεσα να αναστρέψει μία αλλαγή (που έκανε γιατί το ζήτησε ο ίδιος ο Στάλλμαν και η οποία τελικά έφερε μεγαλύτερα προβλήματα), ο RMS του απαντάει:

Λυπάμαι που το ακούω. Άρα, αν δεν μπορέσει να το κάνει κάποιος άλλος, υποθέτω ότι πρέπει να περιμένουμε μέχρι να βρείτε χρόνο.

Όταν ο Luc Teirlinck, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Auburn και προγραμματιστής του Emacs (που είναι στην ίδια ομάδα), συνεχάρη τον Stefan για το ευτυχές γεγονός και του λέει να μείνει ήσυχος και να ασχοληθεί με την κορούλα του, ο RMS (ο Στάλλμαν) θεωρεί καλό να επιδείξει και πάλι την αναισθησία του:

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ειδικό ταλέντο για να αναπαράγει το είδος του -ακόμα και τα φυτά μπορούν να το κάνουν. Εν' αντιθέσει με το να συμβάλλεις σε ένα πρόγραμμα όπως το Emacs, που εκεί όντως χρειάζονται ικανότητες. Τότε μάλιστα, μπορείς να νιώθεις υπερήφανος.

 

-Μπούρδες ό,τι κάνετε:

Μην μου ζητάτε να συμμετάσχω στις ηλίθιες μπούρδες σας, αν δεν σας αρέσει ο τρόπος που ενεργώ.

 

- Άδειες BSD και GPL

Η διαφορά ανάμεσα στις (άδειες) BSD και της GPL είναι παρόμοια με την διαφορά ανάμεσα στο σεξ και τον βιασμό.

 

-Και φυσικά ο Ρίτσαρντ είναι σκληρός καριόλης, επειδή συν τ' άλλα είναι και προφήτης. Όχι ψέματα, για την ακρίβεια είναι ο άγιος Ignus της εκκλησίας του E-macs.

Ευλογητός το Org, το Com και το Net

Αυτή είναι η θρησκεία του ελεύθερου λογισμικό: Επιτρέπεται η αναδιανομή ή/και τροποποίησή του υπό τους όρους της GNU General Public License (GPL), όπως αυτή δημοσιεύεται από το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού, είτε με την έκδοση 3 της Άδειας, είτε (κατ' επιλογή σας) οποιαδήποτε μεταγενέστερη έκδοση.

 

Stallmanism; = Θρησκεία

Stallmanism είναι μια οργανωμένη θρησκεία, μια σειρά από ιστορίες, σύμβολα, πεποιθήσεις και πρακτικές που δίνουν νόημα στις εμπειρίες ζωής του επαγγελματία, μέσω της αναφοράς σε μια απόλυτη εξουσία ή στην πραγματικότητα.

 

Σε τι πιστεύουν οι Stallmanists (οι οπαδοί της θρησκείας Stallmanism);

Σε γενικές γραμμές, οι Stallmanists πιστεύουν ότι η άδεια GPL - έκδοση 3 ή (κατ' επιλογή σας) οποιαδήποτε μεταγενέστερη έκδοση - είναι ένα ιερό κείμενο και ότι ο Richard Stallman είναι ο Προφήτης που έφερε αυτό το κείμενο σε μας.

 

Άρα οι Stallmanists πιστεύουν στον Θεό;

Ναι, αλλά όχι ως ένα είδος φανταστικού κοσμικού τηλεπαθητικού φίλου. Η Stallmanism μας διδάσκει ότι ο Θεός είμαστε Εμείς· ο Θεός είναι η Κοινότητα. Υπό αυτό το πρίσμα, η Stallmanism έχει τις ρίζες των ανθρωπιστικών φιλοσοφιών.

 

Πώς μπορεί κάποιος να γίνει Stallmanist;

Για να ανακαλύψετε την Stallmanism απαιτείται ένα ταξίδι διαλογισμού, παρατήρησης, συμμετοχής και κατανόησης. Ο προορισμός του ταξιδιού αυτού είναι ο Διαφωτισμός· το σημείο στο οποίο ένα άτομο αντιλαμβάνεται την Stallmanism του, εντάσσεται στην Κοινότητα και γίνεται ένα με τον Θεό.

 

Η Stallmanism αποκλείει τους μη πιστούς;

Η Stallmanism δεν είναι μία δυαδική πίστη. Υπάρχουν πολλά επίπεδα Stallmanism και η ελευθερία όλων να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε -ή και κανένα- από αυτά τα επίπεδα είναι πολύ σημαντική για τους Stallmanists. Για παράδειγμα, οι Primitive Stallmanists τηρούν την GPLv2, ενώ οι Φονταμενταλιστές Stallmanists τηρούν την Άδεια Affero. Η Stallmanism αγκαλιάζει όσους λατρεύουν άλλα κείμενα, εφ' όσον είναι άδειες χρήσης Ελεύθερου Λογισμικού, όπως ορίζεται από το FSF (Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού).

 

Οι Stallmanists πιστεύουν στο Καλό και στο Κακό;

Δεν υπάρχει καλό ή κακό, μόνο συνέπειες, ευχάριστες ή λιγότερο ευχάριστες.

 

Είμαι άθεος· πώς θα μπορούσα να “ασπαστώ” την Stallmanism;

Η Stallmanism είναι συμβατή επέκταση του αθεϊσμού. Ο αθεϊσμός είναι ένα βήμα στον δρόμο προς τον Διαφωτισμό, μια απόρριψη της κληρονομιάς των θρησκειών, των φανταστικών φίλων, της τηλεπάθειας και των ξωτικών. Η Stallmanism πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και λέει ότι εμείς, οι άνθρωποι, είμαστε αυτοί που καθορίζουμε πλήρως τι είναι Παράδεισος και τι Κόλαση, μέσω της υιοθέτησης ενός κατάλληλου κοινωνικού συμβολαίου.

 

Τελικά, τι είναι Παράδεισος και τι Κόλαση;


Αυτό πρέπει να είναι προφανές σε όποιον χρησιμοποιεί τα Windows ή οποιοδήποτε άλλο μη-ελεύθερο λογισμικό. Ο Παράδεισος είναι η κατάσταση στην οποία όλη η γνώση είναι ελεύθερα διαθέσιμη σε όλους και η Κόλαση είναι το αντίθετο.

 

Γιατί η άδεια GPL είναι τόσο σημαντική;

Αυτός που Πιστεύει αληθινά, δεν αμφισβητεί τα ιερά κείμενα. Αν όμως επιμένετε, να σας εξηγήσω. Η σπουδαιότητα της GPL ορίζει ένα εξελισσόμενο κοινωνικό συμβόλαιο που εξαλείφει την τριβή στην ψηφιακή κοινωνία και στην οικονομία, προάγει την καθολική πρόσβαση στην γνώση και έτσι επιτρέπει την αναπόφευκτη εμφάνιση μιας παγκόσμιας ανθρώπινης υπερ-συνείδησης, την οποία οι Stallmanists αναγνωρίζουν ως “Θεό”.

 

-Για τον Steve Jobs, λίγο μετά τον θάνατό του:

“Ο Steve Jobs, ο άνθρωπος που έκανε τον υπολογιστή μια ευχάριστη φυλακή, κλέβοντας από τους ανόητους την ελευθερία τους, έχει πεθάνει.“ Κάνοντας αναφορά σε κάποιον διεφθαρμένο υψηλόβαθμο (Mayor Daley) συνεχίζει: “Δεν χαίρομαι που πέθανε, αλλά χαίρομαι που έφυγε. Κανείς δεν αξίζει να πεθάνει, ούτε ο Steve Jobs, ούτε ο Bill Gates (που αποκαλεί Μr Bill) ούτε ακόμα άνθρωποι ένοχοι για μεγαλύτερα εγκλήματα από τα δικά τους. Αλλά όλοι εμείς αξίζουμε το τέλος της επιζήμιας επιρροής που είχε ο Jobs στους υπολογιστές μας. Δυστυχώς, αυτή η επιρροή θα συνεχίσει και μετά από την απουσία του Jobs. Εμείς απλά μπορούμε να ελπίζουμε ότι αυτοί που θα τον διαδεχτούν και θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν τις ιδέες του, δεν θα είναι τόσο καλοί (εννοεί, ότι δεν θα κάνουν τόσο καλά το κακό έργο του Jobs)."

 

-Για την Apple και την Microsoft:

Η κακεντρεχής τεχνολογία, δεν έχει κανένα ελαφρυντικό ακόμα και αν είχε κάποιες θετικές επιδράσεις. Πρώτα από όλα πρέπει να καταλάβουμε πως τόσο η Apple, όσο και η Microsoft είναι ιδιόκτητα λογισμικά. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες δεν ελέγχουν το πρόγραμμα. Ένα λογισμικό ελέγχει τους χρήστες. Αυτή είναι η μεγάλη αδικία και αυτός και ο λόγος που ξεκίνησα τότε το Κίνημα του Ελεύθερου Λογισμικού. Εκτός του ότι οι Steve Jobs και Bill Gates έλεγχαν πάντα το πρόγραμμα και το πρόγραμμα με την σειρά του ελέγχει τους χρήστες, άρχισαν να προσθέτουν κακοήθεις λειτουργίες που κατασκοπεύουν τους χρήστες, περιορίζουν -σκοπίμως!- τους χρήστες ή προσθέτουν ακόμα και backdoors (κερκόπορτες).
Κυριολεκτώ λοιπόν όταν λέω πως τόσο το λογισμικό της Apple, όσο και το λογισμικό της Microsoft είναι κακόβουλα λογισμικά (malware). Όσον αφορά την Microsoft, μάλιστα, είναι το νούμερο ένα λογισμικό που σε φυλακίζει, καθώς απαιτεί από τους χρήστες να της παραδίδουν τα δεδομένα τους και φυσικά τα στέλνει απευθείας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανά πάσα στιγμή της ζητηθούν. Αυτή είναι η ουσία. Φυλακίζει τους χρήστες˙ κυριολεκτικά και μεταφορικά!
Έτσι, λοιπόν, θα προτιμούσα να μην είχαν κάνει τίποτα, καθώς δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσω την οιανδήποτε προσφορά κάποιας ιδιόκτητης εταιρείας που φυλακίζει τους χρήστες της.

 

-Τα μέτρα που απαιτούνται για την επιτυχία του ΕΛΛΑΚ (FOSS project):

1) Να συντρίψετε τους εχθρούς σας
2) Να τους δείτε να σας τους φέρνουν μπροστά σας
3) Να ακούσετε τον θρήνο των γυναικών τους

 

-Θα προτιμούσα τα χρήματα αντί της καλοπέρασης:

[διοργανωτής συνεδρίου ρωτάει τον Στάλλμαν πώς ήταν η πτήση του και... δείτε και τα υπόλοιπα:]

- Σας ευχαριστώ που ήρθατε, κ Stallman. Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε. Ήταν άνετο το ταξίδι σας;

 Πολύ άνετο, αλλά θα αρκούσε να μου κλείνατε οικονομική θέση.

- Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε -ξέρουμε ότι σας αρέσει να εργάζεστε όποτε βρίσκετε λίγο χρόνο και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ευκολότερο για εσάς στην business class.

Θα μου ήταν πολύ πιο χρήσιμο, αν δίνατε σε μένα αυτά τα επιπλέον τα χρήματα που ξοδέψατε για να κλείσετε εισιτήριο business class. Τι θα λέγατε να με πληρώνατε για την ομιλία μου (αντί να μου κλείσετε πρώτη θέση); Δέχομαι και μετρητά.

- Ω, λυπάμαι... Θα δω τι μπορώ να κάνω για το εισιτήριο μετ' επιστροφής. Κατά τα άλλα, είστε άνετα;

Νυστάζω πολύ.

- Θα θέλατε να πιείτε κάτι; Μια κόκα κόλα διαίτης, ίσως;

Υπάρχει ένα διεθνές μποϊκοτάζ της εταιρείας Coca Cola για την δολοφονία διοργανωτών της Ένωσης στην Κολομβία και στην Γουατεμάλα. Διαβάστε λίγο και το killercoke.org.

- Νομίζω ότι το διάβασα στο Διαδίκτυο.

Εννοείτε την περιήγηση στο Web.

- Μα ναι, φυσικά.

Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει την διαφορά μεταξύ “Internet” (Διαδίκτυο) και “web browsing” (“περιήγηση στο Web”), τότε το πρόσωπο αυτό δεν είναι ικανό να δώσει αξιόπιστες πληροφορίες.

- Τι θα λέγατε να σας έφερνα μια Pepsi διαίτης;

Δεν μου αρέσει κανένα αναψυκτικό διαίτης. Θα ήθελα δύο κανονικές Pepsi.

- Εντάξει, θα σας φέρω δύο.

Μικρά μπουκάλια.

 

Υπάρχει μήπως καμιά αντίρρηση πως μιλάμε για τους Απόλυτους Σκληρούς Καργιόληδες;

 

[το άρθρο έγινε συνεργατικά με την Μαρία]

 • Σχόλια

6 Comments:

 1. Εικόνα joe-boris
  joe-borisMar 10, 2015 00:36 ΠΜ

  @constantine Ο κόσμος είναι ένας μεγάλος τρόχος και θέλεις αρκετούς τρελούς σαν κι εσένα για να τον γυρίσουν.
  Σου εύχομαι να το καταφέρεις,
  Είμαι ένας από αυτούς που σε ζηλεύουν.
  Καλή συνέχεια. Εθελοντής πρόθυμος.

 2. Εικόνα Gastone
  GastoneMar 10, 2015 01:14 ΠΜ

  χαχαχαχαχαχα, σούπερ άρθρο.
  Είσαστε τρελοκομεία και πάτε την άγευστη και ψυχρή έννοια της τεχνολογίας πολλά βήματα παραπέρα!

 3. Εικόνα vriaeros
  vriaerosMar 10, 2015 09:03 ΠΜ

  ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΣΚΑΣΙΛΑ LINUS ΚΑΙ STALLMAN. ΟΤΑΝ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ [ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΟΠΟΤΕ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ]. ΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ; ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧ ΑΝΑΣΑΝΑ:Ρ

 4. Εικόνα Soulrain
  SoulrainMar 10, 2015 09:15 ΠΜ

  Χωρίς να θέλω να προσβάλω τα θεία (αλλά η άθεη φύση μου με εξαναγκάζει), εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=PaKIZ7gJlRU η άποψη της μιας θεότητας περί GPLv3 vs GPLv2 και του ναού που ονομάζεται FSF. Δεν είμαι ειδικός αναφορικά με τις άδειες, καλό όμως είναι να έχουμε υπόψη μας ότι δεν είναι όλα τόσο ρόδινα όσο παρουσιάζονται μερικές φορές στον κόσμο του free software.

  Μια άλλη παρατήρηση, επειδή κατά καιρούς παρουσιάζονται διάφορες απόψεις από χρήστες. Το free software είναι (και πρέπει να είναι, κατά τη γνώμη μου) πρωτίστως free με την έννοια του ελεύθερου κι έπειτα free με την έννοια του δωρεάν. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι θεωρούν κακό το να βγάζει κάποιος χρήματα μέσω του free software. Μια ματιά στα σχετικά στατιστικά ανάπτυξης του πυρήνα, θα μας δείξει ότι στις πρώτες θέσεις συνεισφοράς κώδικα βρίσκονται "κακές" εταιρείες. Που σημαίνει οντότητες που έχουν ως στόχο το κέρδος. Κι αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Όταν δεν αντιμάχονται άσκοπα οι πλευρές και βρεθεί κοινός τόπος, μπορεί να επιτευχθεί και το κέρδος αλλά και η υγιής ανάπτυξη της τεχνολογίας (και στην προκείμενη περίπτωση και η διάδοση κάποιων αξιών).

  Δηλαδή, έχουμε την απαίτηση να ξοδεύει ο developer το χρόνο και τον κόπο του (και χρήμα, στην πορεία) για να παράγει κάτι, το οποίο απαιτούμε να μας διαθέσει δωρεάν. Κι από πάνω παραπονιόμαστε γιατί δεν το έφτιαξε ακριβώς όπως θα το θέλαμε. Ίσως και να είναι μειοψηφία οι χρήστες αυτής της κατηγορίας, πιστεύω όμως ότι οι περισσότεροι έχουμε συναντήσει κάποια τέτοια περίπτωση και με ενοχλεί κατά κάποιο τρόπο που κάποιοι χρησιμοποιούν Linux για το τζάμπα του θέματος και μόνο. Δεν απαγορεύεται φυσικά αλλά θεωρώ ότι, αν αυτό το ποσοστό αυξηθεί σε ικανό αριθμό, μπορεί να βλάψει την ιδέα, ας την αποκαλέσω έτσι, του Linux, του GNU και του free software εν γένει. Δε θα ήθελα να φτάσουμε κάποτε σε μια κατάσταση όπου, ως χρήστες, θα παίρνουμε χωρίς να συνεισφέρουμε. Αυτό το κάνουμε σε άλλες πτυχές της ζωής και γνωρίζουμε όλοι τα αποτελέσματα.

 5. Εικόνα Maria
  MariaMar 25, 2015 05:17 ΠΜ

  Soulrain, δεν νομίζω κάποιος να χρησιμοποιεί Linux για το τζάμπα του θέματος. Από την στιγμή που όταν αγοράζει έναν υπολογιστή, έχει έτοιμο εγκαταστημένο/ενσωματωμένο το λειτουργικό (Windows, Apple κατά κύριο λόγο οι σταθεροί υπολογιστές και τα laptop/λάπτοπ). Ποιος ο λόγος να απεγκαταστήσει το λειτουργικό που το έχει χρυσοπληρώσει (και να βάλει/χρησιμοποιήσει Λίνουξ), αν όχι γιατί έχει επιλέξει συνειδητά το Λίνουξ;
  Εκτός βέβαια αν κάποιος θέλει να αναστήσει κάποιον παλαιό υπολογιστή ή αν του βγάζει τα χίλια μύρια προβλήματα ο -παλιός και πάλι- υπολογιστής του, με την έννοια ότι έχει κάποιες από τις εκδόσεις Windows που πλέον δεν υποστηρίζονται, τρώνε κολλήματα, κρασσάρουν κλπ.
  Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, θα πρέπει να έχει κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις για να περάσει το Λίνουξ. Που, αν έχει αυτές τις στοιχειώδεις γνώσεις, θα μπορεί να βρει και να βάλει και τα σπασμένα Windows (γιατί μου πεις ότι ένας τέτοιος χρήστης, που έχει στο μυαλό του το τζάμπα, θα έχει επίγνωση των κενών ασφαλείας -των σπασμένων Windows).
  Ή να έχει κάποια τεχνική υποστήριξη (κάποιον γνωστό/φίλο δηλαδή) –που προφανώς θα μπορεί και αυτός να τον βοηθήσει στην προαναφερθείσα λύση.
  Με αυτό το σκεπτικό σου λέω ότι δεν νομίζω κάποιος χρήστης να επιλέξει το Λίνουξ για το τζάμπα του θέματος.

 6. Εικόνα george
  georgeMar 10, 2015 15:09 ΜΜ

  Θεοι και οι 2! Και οι 2 ειναι οι αποδειξη οτι στ' αρχιδια μου τι συμβαινει στον κοσμο, στο συμπαν ολοκληρο. Εμεις γαμαμε γιατι μπορουμε!!!

Scroll to Top