BETA

Ο Λευκός Οίκος, η χάκερ, ο ISIS, το Anarchist Cookbook και η Ηθικοπλασία

Εικόνα Maria

Στις υπόλοιπες ηθικοπλαστικές ειδήσεις της ημέρας, ένα άρθρο που κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, ενώ αποτέλεσε και είδηση στα ΜΜΕ των ΗΠΑ. 
Γιατί;
Δεν ξέρουμε, νομίζουμε όμως πως είναι προφανές διαβάζοντας την «είδηση»:

Έχοντας δει τις 12 ξεχωριστές δεσποινίδες και κυρίες χάκερς που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στον χώρο αλλά και τους 10 BlacHat Hackers, θα δούμε σήμερα άλλη μία έφηβη που θέλησε να χακάρει τον Λευκό Οίκο. Τι την σταμάτησε; Ιδού:

Μία 16χρονη χάκερ και fan των τζιχαντιστών του ISIS [της ισλαμιστικής στρατιωτικής οργάνωσης του Ιράκ και της Συρίας που είναι γνωστή ως ISIL ή ISIS (The Islamic State of Iraq and the Levant ή Islamic State of Iraq and al-Sham, όπως ονομάζουν εναλλακτικά την Συρία)], εγκατέλειψε τα σχέδιά της να hack-άρει (χακάρει) τον Λευκό Οίκο επειδή ο εξτρεμιστικός οδηγός με το «how to» - για το πώς να κάνει κανείς κάτι τέτοιο - ήταν «πολύ βαρετός». Η έφηβη, της οποίας το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί - όπως ορίζει το βρετανικό δίκαιο - οδηγήθηκε στο Δικαστήριο Ανηλίκων του Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την κατηγορία κατοχής... τρομοκρατικού υλικού. Ποιο ήταν το τρομοκρατικό υλικό που είχε στην κατοχή της; Το Βιβλίο... «Συνταγών» των Αναρχικών).

Info: Το διαβόητο The Anarchist Cookbook που έγραψε το 1971 ο William Powell, το Βιβλίο... «Συνταγών» των Αναρχικών, είναι ένας οδηγός για το πώς να κατασκευάζει κάποιος μόνος του βόμβες, όπλα, ηλεκτρονικά, εκρηκτικά, ναρκωτικά (όπως LSD) αλλά και υποτυπώδεις τηλεπικοινωνιακές συσκευές phreaking (που hack-άρουν τα τηλεπικοινωνιακά συστήματα) και είναι ίσως το πιο περιώνυμο εγχειρίδιο με How To που βγήκε στην αγορά. Στον ξένο τύπο θα δείτε άρθρα με τίτλους

Burn After Reading

δηλαδή,

Κάψτε το μόλις το διαβάσετε

Το μήνυμα το οποίο ήθελε να περάσει το βιβλίο, μόνον διακριτικό δεν το λες. Ενόχλησε, σόκαρε, προκάλεσε. Ένα βιβλίο, που βάζει στην ιστορική της διάσταση μια εποχή όπου επαναστατικά συνθήματα όπως «Ενεργοποιήστε», «Κάψτε ολοσχερώς», «Ανατινάξτε», ακούγονται συνεχώς. Άλλωστε, ο συγγραφέας του το χαρακτηρίζει ως Οδηγό Επιβίωσης.

This book is not written for the members of fringe political groups, such as the Weatherman, or The Minutemen. Those radical groups don't need this book. They already know everything that's in here. If the real people of America, the silent majority, are going to survive, they must educate themselves.

ελληνιστί:

Το βιβλίο δεν γράφτηκε για τα μέλη των περιθωριακών πολιτικών ομάδων, όπως οι Weatherman ή οι Minutemen. Αυτές οι ριζοσπαστικές ομάδες, δεν το χρειάζονται το βιβλίο. Γνωρίζουν ήδη τα πάντα που εμπεριέχονται σε αυτό το εγχειρίδιο. Οι καθημερινοί όμως άνθρωποι που ζουν στην Αμερική -η σιωπηλή πλειοψηφία, αν θέλουν να επιβιώσουν, θα πρέπει να εκπαιδευτούν.

Ο Powell ευθύς εξ' αρχής τονίζει ότι το βιβλίο του

... may stir some stagnant brain cells into action.

που σημαίνει:

Ελπίζω ειλικρινά να ξυπνήσει κάποια στάσιμα κύτταρα του εγκεφάλου· να τα διεγείρει και να τα ενεργοποιήσει.

Τονίζει ότι

Freedom is based on respect, and respect must be earned by the spilling of blood.

δηλαδή:

Η Ελευθερία βασίζεται στον σεβασμό, και ο σεβασμός εμπνέεται από την αιματοχυσία.

>>> Περισσότερα για το βιβλίο αλλά και ποιοι και γιατί ζητούν να αποσυρθεί από το διαδίκτυο, δείτε στο άρθρο: Στην δικτυακή πυρά το Τhe Anarchist Cookbook;

 

Και δεν είναι τώρα, η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται η νεαρά. Το κορίτσι (που κατάγεται από το Μάντσεστερ) είχε συλληφθεί και πριν από 6 μήνες (τον Απρίλιο συγκεκριμένα) ως ύποπτη για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων κατά την διάρκεια των αναμνηστικών τελετών του Anzac στην Αυστραλία, της μάχης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου που είναι γνωστή και ως μάχη της Καλλίπολης ή ακόμη μάχη των Δαρδανελίων. Τότε, μετά την εξέταση αρκετών ηλεκτρονικών συσκευών, ως ύποπτο και αυτό για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων κατά την διάρκεια των αναμνηστικών τελετών του Anzac είχε συλληφθεί και ένα 14χρονο αγόρι στο Μπλάκμπερν, με το οποίο το 16χρονο κορίτσι διατηρούσε «ρομαντική σχέση». Τα δύο νεαρά παιδιά δικάστηκαν ξεχωριστά, το καθένα στην πόλη του και είχαν αφεθεί προσωρινά ελεύθερα, μέχρι την 28η Μαΐου. Όταν έγινε τελικά η δίκη, ο νεαρός καταδικάστηκε ισόβια.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το κορίτσι χρησιμοποίησε τους υπολογιστές του σχολείου της για να βρει τον «Jihadi John», εκτελεστή του ISIS. Όσον αφορά δε την χημική συνταγή που βρήκαν οι αστυνομικοί, η 14χρονη είπε πως την βρήκε σε ένα από τα επεισόδια του παιδικού τηλεοπτικού προγράμματος Blue Peter (του BBC) το οποίο ήταν για τα πυροτεχνήματα. Στις κατηγορίες συμπεριλαμβάνονταν και το γεγονός πως η έφηβη είχε ψάξει εικόνες της τρομοκρατικής οργάνωσης Isil αλλά και εικόνες του Michael Adebolajo, που το 2013 δολοφόνησε τον στρατιώτη Fusilier Lee Rigby στο Woolwich.

Για να επανέλθουμε και στο σήμερα, η έφηβη συνελήφθη ξανά αυτόν τον μήνα (Οκτώβρης 2015). Και αυτήν την φορά όμως απέφυγε την κράτηση, αφού την Πέμπτη (15 Οκτωβρίου 2015) το δικαστήριο αποφάσισε να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία για να αποδείξει ότι δεν είναι φανατική.

Η έφηβη επίδοξη χάκερ παραδέχτηκε την ενοχή της για τα δύο αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν και τα οποία είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι είχε κατεβάσει (download) τρομοκρατικό υλικό – συμπεριλαμβανομένου και του The Anarchist Cookbook.

Ο δικηγόρος της είπε στο δικαστήριο ότι είχε θελήσει να χρησιμοποιήσει τα tutorials (τις οδηγίες, δηλαδή, για το πώς να κάνει αυτό που ήθελε) από το εγχειρίδιο για να χακάρει τον Λευκό Οίκο. Η έφηβη όμως τα βρήκε λίγο σκούρα με τις οδηγίες και δεν μπορούσε να τις κατανοήσει και έτσι βαριόταν να το διαβάσει τελικά.

Λόγω του ότι είχε συλληφθεί ξανά, το κορίτσι μπορεί μεν να γλύτωσε την φυλακή αλλά καταδικάστηκε σε παρακολούθηση 12μηνου προγράμματος για ανήλικους (10-17 χρονών) παραβάτες, κατά την διάρκεια του οποίου θα αντιμετωπίσει την παραβατική της συμπεριφορά. Βέβαια, επειδή αυτό το πρόγραμμα είναι μόνον για ανηλίκους που έχουν όμως παραδεχτεί το λάθος τους, η εν λόγω απόφαση βγήκε επειδή η νεαρά δήλωσε μετανοούσα:

I wish to make changes if I get the chance to prove I am not a terrorist.

δηλαδή:

Λυπάμαι βαθύτατα για ό,τι έχω κάνει. Θα ήθελα να επανορθώσω, αν μου δώσετε την ευκαιρία να αποδείξω ότι δεν είμαι τρομοκράτης.

Δεχόμενος την μεταμέλειά της, ο Επαρχιακός Δικαστής Khalid Qureshi δήλωσε:

It must be every parent’s worst nightmare to discover their child has been accessing material they should not, of whatever type.
Sadly many parents are still ignorant of the dangers that easy and unrestricted access to the internet can pose.

ελληνιστί:

Πρέπει να είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γονέα να ανακαλύψει ότι το παιδί του έχει πρόσβαση σε υλικό που δεν θα έπρεπε, ανεξάρτητα από το τι είδους υλικό είναι αυτό.
Δυστυχώς, πολλοί γονείς συνεχίζουν να αγνοούν τους κινδύνους που μπορεί να δημιουργήσει η εύκολη και απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 

Πηγή

 • Σχόλια

2 Comments:

 1. Εικόνα K-fIrece
  K-fIrece (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 19, 2015 21:34 ΜΜ

  Χα. Για την τελευταία πρόταση. Με άλλα λόγια θα ελέγχουμε το διαδίκτυο για το καλό σας. Εγώ θέλω να έχω απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο για την πληροφορία του για να μαθαίνω πράγματα και στις ταινίες/σειρές που παρακολουθώ και δεν θέλω κάποιος να μου κουνάει το δάχτυλο και να μου λέει τη να κάνω και τι όχι. Όταν ξεκίνησα με το διαδίκτυο δεν ήξερα τίποτα, ακόμα και τον έλεγχο των προγραμμάτων τα έκανα στο βασικό μου σύστημα και δεν ήξερα καν τον όρο virtual machine.
  Ποιο πολλά θα μάθαινε ένας νέος χρήστης εάν βίωνε κάποια πράγματα π.χ. ΣΩΣΤΗ εκμάθηση του υπολογιστή από 6η δημοτικού, να μάθει στο σύστημα του σχολείου τη θα συμβεί εάν κολλήσει υιό ακόμα και το ransomware ή στην χειρότερη περίπτωση να δουλεύουν τα παιδιά με διανομή λίνουξ που είναι ειδικά φτιαγμένη για αυτά παρά να ελέγξουν το μοναδικό πράγμα που είναι ακόμα στοιχειωδώς ελεύθερο αλλά γεμάτο προπαγάνδα και παραπληροφόρηση από κάποιους επιτήδειους.

 2. Εικόνα Mick
  Mick (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 25, 2015 09:19 ΠΜ

  Λαθος μεγαλο, οι γονεις ειναι οι υπευθυνοι γι αυτη την κατασταση. Το κρατος πρεπει να επιβαλλει την εκπαιδευση των υποψηφιων γονεων κι επειτα να τους επιτρεπει να κανουν παιδια. Φυσικα, το νετ πρεπει να ειναι ελευθερο,οι γονεις πρεπει να εκπαιδευονται πρωτοι στη χρηση του. Τα παιδια ειναι "σφουγγαρια", μαθαινουν ακριτα τα παντα. Οι γονεις,"το φιλτρο" ειναι υπευθυνο για την συμπεριφορα των παιδιων.

Scroll to Top