BETA

Oι 15 πιο δημοφιλείς Torrent ιστοσελίδες Διαμοιρασμού

Εικόνα Maria

Πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη πως όταν μιλάμε για νόμιμο και μη νόμιμο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες και κανείς δεν αναφέρει την αισχροκέρδεια της βιομηχανίας του θεάματος. Το απλό σινεμαδάκι έχει γίνει πλέον είδος (απρόσωπης) πολυτέλειας ενώ η απόκτηση μιας κόπιας της κάθε ταινίας στοιχίζει υπερβολικά πολλά -αναλογικά με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση. Σε όλο αυτό να ληφθεί υπ' όψιν πως το οποιοδήποτε μπάτζετ για τα έξοδα μιας παραγωγής έχει καλυφθεί από τις διαφημίσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό ενώ, από τις πρώτες προβολές και μόνο, τα έσοδα είναι υπέρ-πολλαπλάσια. Προσθέστε σε αυτά και τα προϊόντα κάθε λογής (κουκλάκια, μπλούζες και δεν συμμαζεύεται). Από την άλλη, όλη αυτή η βιομηχανία συντηρεί ορδές ακριβοπληρωμένων ηθοποιών με παράλογες απαιτήσεις, εκτοξεύοντας το τελικό ποσόν στα ύψη.
Το λάθος λοιπόν βρίσκεται αλλού και όχι στον κάθε φουκαρά του πλανήτη που δεν έχει την δυνατότητα είτε να πάει κινηματογράφο (στην επαρχία δεν υπάρχουν) είτε να πληρώνει συνεχώς για την απόκτηση αντιγράφων, καθώς όλο αυτό κοστίζει μια μικρή περιουσία η οποία άνετα ξεπερνάει τον μηνιαίο προϋπολογισμό.
Το δε οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως όλες πλέον οι βιομηχανοποιημένες κινηματογραφικές αλυσίδες (οι οποίες έστειλαν με αθέμιτα μέσα και κυβερνητική συνενοχή στα τάρταρα τα απλά σινεμαδάκια), έχουν αυξημένη συνεχή κερδοφορία ενώ το ίδιο ισχύει και για κάθε σημείο (δικτυακό ή φυσικό) σημείο πώλησης multimedia υλικού αλλά και για τα συνδρομητικά κανάλια. Το ίδιο το Hollywood, συντηρεί μια χλιδή και έναν μύθο, προβάλλοντας ένα διεθνές life-style το οποίο φυσικά του αποφέρει έμμεσο και άμεσο κέρδος με ποικίλους τρόπους και μια παγκόσμια διαφήμιση του μέσου εντύπων, ΜΜΕ και του κάθε ηλίθιου που θεωρεί υποχρέωσή του να αναπαράγει ειδήσεις για το χλιδάτο life-style ανθρώπων που στην τελική δεν αξίζουν μια.

Ένα άλλο επίσης οξύμωρο σημείο αποτελεί πως όλη αυτή η βιομηχανία του θεάματος και της μουσικής, δεν ενοχλείται από την... “νόμιμη” πειρατεία των πολυεθνικών (πχ, το YouTube της Google), μα τα έχει βάλει με το BitTorrent και τις διάφορες υπηρεσίες διαμοιρασμού οι οποίες δεν ανήκουν ή δεν έχουν στο διοικητικό τους συμβούλιο προσωπικότητες, όπως τουλάχιστον αυτές τις ορίζει το life-style σε κάθε επίπεδο (κοινωνικό, πολιτικό κλπ). Ακόμα και ο γάτος μας ξέρει πως μέσα σε υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα το Dropbox (που στο συμβούλιό της ανήκει και Κοντολίζα Ράις, μια πολύ επικίνδυνη γυναίκα), το GDrive της Goggle,το SkyDrive της Microsoft και άλλες, το λεγόμενο παράνομο/πειρατικό υλικό βρίθει σε όγκο. Και όμως, η επίθεση έγινε σε απλούς ανθρώπους οι οποίοι βρεθήκαν να καταδικάζονται και να σαπίζουν σε φυλακές με ποινές μεγαλύτερες ακόμα και από κατά συρροή δολοφόνους, βιαστές και παιδόφιλους.
Εδώ ο ίδιος ο Vladimir Putin (ο λατρεμένος των φασιστοειδών της ελληνικής επικράτειας) παραδέχτηκε πως με το να κλείνουν τις πειρατικές ιστοσελίδες, δεν κατάφεραν να σταματήσουν την πειρατεία. Ανάφερε μάλιστα και κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και πρόκειται για μια ιδιαίτερη παράμετρο, την οποία παραβλέπουν ν' αναφέρουν οι πολέμιοι της πειρατείας:

Οι ιστοσελίδες που ασκούν επαγγελματικά την πειρατεία (είναι η επιχείρησή τους) θα πρέπει να κλείσουν.

Η δήλωση αυτή από μόνη της απαντά σε αυτό που αναφέραμε πιο πριν για τις πολυεθνικές που ασκούν νόμιμη πειρατεία. Άλλωστε οι λεγόμενες πειρατικές σελίδες και υπηρεσίες, οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο, δεν είναι εμπορικές και προσφέρουν με ερασιτεχνισμό, άντε ίσως με ορισμένες διαφημίσεις,

Το μπλοκάρισμα χρηστών για την ελεύθερη μετάβασή τους σε όποιες ιστοσελίδες επιθυμούν, έχει ξεκινήσει και ήδη εφαρμόζεται σε κάποιες χώρες της Ευρώπης και αλλού -ενώ φυσικά θέμα χρόνου είναι να εφαρμοστεί παντού. Το διαδίκτυο δεν είναι ελεύθερο, η ελεύθερη πρόσβαση δεν υφίσταται πλέον και -με το άλλοθι πως το κάνουν για την “πειρατεία” και την “προστασία μας”- η γενικότερη απαγόρευση πρόσβασης βρίσκεται προ των πυλών.
Βλέπετε, η αλήθεια είναι πως όλοι στέκονται στην “πειρατεία” ταινιών, μουσικής και λογισμικού, κυνηγώντας αδίστακτα τις σχετικές ιστοσελίδες και υπηρεσίες, ενώ σχεδόν κανείς δεν αναφέρει πως η “πειρατεία”, ο διαμοιρασμός γίνεται και για άλλους λόγους -όπως για το δικαίωμα στην γνώση και πως διαμοιράζεται και ένας πολύ μεγάλος όγκος ακαδημαϊκής γνώσης, βιβλίων και συγγραμμάτων που προορίζεται μόνο για μια συγκεκριμένη ελίτ φοιτητών σε λίγα πανεπιστήμια από τα οποία θα αποφοιτήσουν οι μελλοντικοί εφαρμοστές του καπιταλισμού, σαν πολιτικοί, νομικοί κλπ. Το μόνο βέβαιο είναι πως με την βοήθεια της πίεσης που ασκεί το Hollywood, το μπλοκάρισμα, η απαγόρευση πρόσβασης μα και το δικαίωμα σε έρευνες και γενικότερη ανάπτυξη (φάρμακα, τροφές κλπ) θα βυθιστεί στο σκοτάδι, αποτελώντας μια καθαρή πηγή εκμετάλλευσης από τις κάθε είδους πολυεθνικές.

Oι 15 πιο δημοφιλείς Torrent ιστοσελίδες

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν και όπως τουλάχιστον τα πράγματα είναι ως έχουν, ας δούμε τις 15 πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες διαμοιρασμού με torrent αρχεία και magnet links που επικρατούν αυτή την εποχή. Tα στατιστικά στοιχεία που έχουν, αφορούν το 2014 και λαμβάνοντας υπ' όψιν πως από το 2012 έχει ξεκινήσει έντονα η μάχη από τις πολυεθνικές για τον ελέγχό τους. Το ζητούμενο, αυτός ο έλεγχος και τα τυχόν κέρδη που θα μπορούσαν να φέρουν:

Το Torrenting, ως γνωστόν, είναι μια μορφή του συστήματος διαμοιρασμού αρχείων peer-to-peer στο οποίο ο χρήστης κάνει λήψη (download) δεδομένων απευθείας από τον υπολογιστή κάποιου άλλου χρήστη -και όχι τόσο από κάποια ιστοσελίδα όπου έχει ανέβει (uploaded) και φιλοξενείται το περιεχόμενο (των αρχείων).

Η λίστα που ακολουθεί με τις κορυφαίες 15 Torrent ιστοσελίδες βασίζεται στον αριθμό των εκτιμώμενων μηνιαίων επισκεπτών, καθώς και στην κατάταξη των δικτυακών τόπων, με βάση τα ranks που δίνει το Alexa (η υπηρεσία της Amazon), το Compete και το Quantcast. Για τις περισσότερες από αυτές τις σελίδες, αναφέρεται η διεθνής κατάταξή τους ενώ λίγες μας λένε τα στοιχεία των Αμερικανών επισκεπτών. Βέβαια, αυτά τα ρανκς, υπόκεινται σε διακυμάνσεις και αλλάζουν μέρα με την ημέρα. Το ίδιο ισχύει και με τους Εκτιμώμενους Μοναδικούς Επισκέπτες Μηνιαίως. Νομίζω είναι προφανές το γιατί δεν υπάρχουν Google ranks.

Την παρούσα στιγμή, τα EZTV (αυτό, εμένα πότε μου ανοίγει πότε όχι) και Fenopy δεν δουλεύουν. Το Fenopy μάλιστα, όπως λέγεται, σταμάτησε εντελώς την λειτουργία του. Πάντως, όσο τα sites αυτά είναι κάτω, τα torrents τους τα ενσωματώνουν άλλες αντίστοιχες ιστοσελίδες. Για παράδειγμα, το torrents του Fenopy μπορεί να τα βρει κάποιος στο KickassTorrents και συγκεκριμένα εδώ.

 

1. KickAssTorrents

Εκτιμώμενοι Μοναδικοί Επισκέπτες Μηνιαίως: 31.000.000

Alexa Rank: 85

Compete Rank: 422

Quantcast Rank: 425

 

2. Torrentz

Εκτιμώμενοι Μοναδικοί Επισκέπτες Μηνιαίως: 16.000.000

Alexa Rank: 162

Compete Rank: 1.343

Quantcast Rank: 402

 

3. ExtraTorrents

Εκτιμώμενοι Μοναδικοί Επισκέπτες Μηνιαίως: 6.100.000

Alexa Rank: 311

Compete Rank: 2.571

Quantcast Rank: 1.905

 

4. YiffyTorrents

Εκτιμώμενοι Μοναδικοί Επισκέπτες Μηνιαίως: 3.100.000

Alexa Rank: 312

Compete Rank: 1.330

Quantcast Rank: 410

 

5. BitSnoop

Εκτιμώμενοι Μοναδικοί Επισκέπτες Μηνιαίως: 2.700.000

Alexa Rank: 2.392

Compete Rank: 6.371

Quantcast Rank: 3.510

 

6. IsoHunt

Εκτιμώμενοι Μοναδικοί Επισκέπτες Μηνιαίως: 2.660.000

Alexa Rank: 2.081

Compete Rank: 5.561

Quantcast Rank: -

 

7. SumoTorrent

Εκτιμώμενοι Μοναδικοί Επισκέπτες Μηνιαίως: 2.550.000

Alexa Rank: 49.304

Compete Rank: 6.100

Quantcast Rank: 4.200

 

8. TorrentDownloads

Εκτιμώμενοι Μοναδικοί Επισκέπτες Μηνιαίως: 2.100.000

Alexa Rank: 5.071

Compete Rank: 7.370

Quantcast Rank: 6.005

 

9. EZTV

Εκτιμώμενοι Μοναδικοί Επισκέπτες Μηνιαίως: 1.950.000

Alexa Rank: 1.042

Compete Rank: 11.721

Quantcast Rank: n / a

 

10. RarBG

Εκτιμώμενοι Μοναδικοί Επισκέπτες Μηνιαίως: 1.780.000

Alexa Rank: 1.801

Compete Rank: 14.380

Quantcast Rank: 3.580

 

11. 1137x

Εκτιμώμενοι Μοναδικοί Επισκέπτες Μηνιαίως: 1.700.000

Alexa Rank: 1.932

Compete Rank: 11.890

Quantcast Rank: -

 

12. TorrentHound

Εκτιμώμενοι Μοναδικοί Επισκέπτες Μηνιαίως: 1.510.000

Alexa Rank: 3.330

Compete Rank: 8.744

Quantcast Rank: 10.100

 

13. Fenopy

Εκτιμώμενοι Μοναδικοί Επισκέπτες Μηνιαίως: 1.260.000

Alexa Rank: 12.802

Compete Rank: 23.170

Quantcast Rank: 6.110

 

14. TorrentReactor

Εκτιμώμενοι Μοναδικοί Επισκέπτες Μηνιαίως: 1.000.000

Alexa Rank: 4.980

Compete Rank: 9.220

Quantcast Rank: 28.722

 

15. ThePirateBay

Alexa Rank: 181

Τα υπόλοιπα στοιχεία εδώ είναι κάπως πλασματικά (ακόμα και το Alexa Ranking, δηλαδή, που είναι το σημερινό), λόγω των πρόσφατων συμβάντων, μα και όσων είχαν προηγηθεί.

Το PirateBay, όπως και να το κάνουμε, ήταν ένα και μοναδικό και σίγουρα μακράν καλύτερο από οτιδήποτε άλλο. Σκεφτείτε μόνο πως το 2011 διακινούσε το 50% της κίνησης των Torrents. To The Pirate Bay, η σελίδα σταθμός στην ιστορία των Torrents, μετά την καταστολή που δέχτηκε από την σουηδική αστυνομία με την κατάσχεση των servers που οδήγησε στην απώλεια της βάσης δεδομένων του, δρομολόγησε μια αλυσιδωτή σειρά γεγονότων.

Σημαντικότερο ήταν η διάθεση της βάσης δεδομένων του, το Open Bay, με το οποίο ο καθένας μπορεί να στήσει ένα Pirate Bay, είδαμε λογισμικά σαν το BitCannon που μπορεί να φέρει τα Torrents στον υπολογιστή μας και off-line.

Ακόμα περισσότερο περιεχόμενο θα βρείτε:
#torrents
#torrents-media

Θα σας βοηθήσουν επίσης και τα άρθρα:
Μερικά από τα καλύτερα Torrent sites και τα γιατί του Pirate Everything
Πώς κατεβάζω Ανώνυμα Torrents και τρόποι για να προστατέψω την ιδιωτική μου ζωή
Torrents Media: Ποιες Apps υπάρχουν και πώς ανεβάζετε την χρηστικότητά τους
Torrents εργαλεία και βοηθήματα για Android
Ενώ αν θέλετε να βρείτε ακαδημαϊκά συγγράμματα και επιστημονικά βιβλία, δοκιμάστε το Ακαδημαϊκό Δίκτυο Torrents.

Κλείνοντας, να επαναλάβω:

Το σκεπτικό είναι πολύ απλό και δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Ο διαμοιρασμός είναι στη φύση κάθε πλάσματος επάνω στον πλανήτη.
Αν οι άνθρωποι δεν διαμοιραζόμασταν, καμία πρόοδος, καμία επιστήμη, καμία κουλτούρα δεν θα είχε αναπτυχθεί.
Ο διαμοιρασμός είναι δικαίωμα και είναι στην φύση μας. Τίποτε δεν είναι παράνομο, τίποτε δεν είναι ανήθικο. Οι μόνοι παράνομοι και ανήθικοι, είναι οι πολυεθνικές που ζουν στον δικό τους παραλογισμό του πλουτισμού και της βιομηχανοποίησης της διασκέδασης. Οι ανήθικοι και οι αισχροί, είναι τα πιόνια των πολυεθνικών που με κρατικές στηρίξεις και νομοθετήματα καταδυναστεύουν το αυτονόητο, τρομοκρατούν και φυλακίζουν.
Καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτοί που πρωτίστως επικαλούνται αυτά. Αυτοί είναι οι ψεύτες, αυτοί είναι οι ανήθικοι, αυτοί και οι εγκληματούντες.
Κλείστε τα αυτιά σας στην προπαγάνδα και δείτε το καθαρά: Το μονοπώλιο των πνευματικών δικαιωμάτων βρίσκεται σε άμεση σύγκρουση με τις πολιτικές ελευθερίες. Μιλούν αυτοί, οι έχοντες, για δημοκρατία, ελευθερία και δικαιώματα. Πείτε μου εσείς, υπερασπιστές των πνευματικών δικαιωμάτων, πόσο ηθικό είναι να καταδικάσεις έναν ανήλικο, μια έγκυο μητέρα, έναν μη αρτιμελή άνθρωπο, επειδή διαμοίρασαν κάποια ποπ τραγούδια, μια ταινία, λίγη μουσική;
Με τα πνευματικά δικαιώματα και τις πατέντες, δημιουργούν οικονομικές κρίσεις και επιβάλλουν στους ανθρώπους καθεστώς τρομοκρατίας και έμμεσης σκλαβιάς.

Πιο απλά και σύντομα:

Χωρίς την πειρατεία δεν θα υπήρχε καλλιτέχνης ή οποιοσδήποτε άλλος παραγωγός που δεν μεγάλωσε γ@μημένα πλούσιος.

και αυτά δεν τα λέω εγώ, μα ο Grammatik, ο γνωστός raper που διαθέτει την μουσική του ελεύθερα [Λένε πως η πειρατεία είναι έγκλημα, εγώ λέω πως είναι απελευθερωτική].

Διαμοιραστείτε ελεύθερα, δεν είναι έγκλημα, αλλά όσον αφορά μικρούς καλλιτέχνες και ανεξάρτητες παραγωγές, τις στηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

 • Σχόλια

14 Comments:

 1. Εικόνα Soulrain
  SoulrainΦεβ 03, 2015 08:04 ΠΜ

  Το EZTV δουλεύει κανονικά (https://eztv.ch/). Νομίζω είχε πέσει την ίδια περίοδο με το Pirate Bay αλλά επανήλθε. Μη φοβάστε σύστροφοι και συστρόφισσες. Δε μπορούν να σταματήσουν τα torrents γιατί είναι η δύναμη του πλήθους (και της αλληλεγγύης, αν θέλετε) στην πράξη. Για κάθε έναν που πέφτει, εμφανίζονται δέκα. Σκεφτείτε το...

 2. Εικόνα Gastone
  GastoneΦεβ 03, 2015 12:42 ΜΜ

  Πέρα από την πλάκα, αυτό ισχύει:
  " Για κάθε έναν που πέφτει, εμφανίζονται δέκα"

  Πιστεύω πως μέσα στο 2015 θα δούμε καλύτερες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά σε αυτό το θέμα των torrents.

  Αυτό που δεν γράφει το άρθρο, ίσως και αν μην το ξέρουν τα παιδιά, είναι και η επίθεση που είχε γίνει και στο Ακαδημαϊκό Δίκτυο Τorrents, πριν καιρό,
  Και οι επιθέσεις στο Freenet & Usenet που σαν στόχο είχαν τα ακαδημαϊκά συγγράμματα που διέρρευσαν από πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες και που απευθυνόντανε μια συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων και μόνο.

 3. Εικόνα Soulrain
  SoulrainΦεβ 03, 2015 13:14 ΜΜ

  Φίλτατε εξάδελφε του Ντόναλντ, δεν ήταν καθόλου πλάκα. Η αναφορά μου ήταν περισσότερο στην κοινωνική όψη του θέματος. Γιατί αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό το torrenting. Εξαιρώντας φυσικά όσουςτο κάνουν μόνο για το τζάμπα του πράγματος.

  Αν το καλοσκεφτείτε, είναι μια υπερ-εξελιγμένη εκδοχή του tape-trading που γινόταν κάποτε (για όσους το πρόλαβαν), το οποίο δεν είχε σαν στόχο το μη κόστος αλλά το διαμοιρασμό. Όπως ακριβώς και τα torrents, τουλάχιστον στην πρωταρχική τους μορφή.

  Και άντε, κάνουν ντου σε όλα τα torrent sites ταυτόχρονα και τα ρίχνουν. Τι πέτυχαν; Απλά σταμάτησαν μια πηγή. Όχι τα περιεχόμενα του δικού μου υπολογιστή. Ούτε του δικού σου. Εμείς λοιπόν αξιοποιούμε ένα παλιό server που έχουμε και ξανά απ' την αρχή. Τόσο απλό είναι.

  Όσο εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η επιθυμία για διαμοιρασμό, το torrenting θα ζει και θα γιγαντώνεται. Γιατί, όσο κι αν δεν το αντιλαμβάνονται κάποιοι, είναι κοινωνικό φαινόμενο. Όπως οι έρανοι, η επίδειξη αλληλεγγύης με συγκέντρωση τροφίμων κλπ. Αυτό έκανε ο μακαρίτης ο Aaron (και όχι μόνο). Συγκέντρωσε αγαθά για να τα δώσει σ' εκείνους που τους απαγορευόταν η πρόσβαση. Αν κάποτε (που δεν το πιστεύω) αυτή η επιθυμία νικηθεί από τους "τζαμπέ", αν δηλαδή γίνει αποκλειστικά θέμα κόστους, θα σβήσει. Γιατί κανένας δε θα περάσει όσα πέρασαν οι δημιουργοί του TPB π.χ. απλά για να μοιράσει τζάμπα πράγμα. Ούτε και θα στηρίξει κανένας μια τέτοια προσπάθεια όταν έρθουν τα δύσκολα.

  Όσο για τους τάχα μου "ηθικούς", ας αναρωτηθούν: όταν αγοράζουν ένα μουσικό CD ή ένα βιβλίο, τι ακριβώς αγοράζουν (=τους ανήκει μετά την αγορά);

 4. Εικόνα Maria
  MariaΦεβ 03, 2015 15:48 ΜΜ

  Soulrain, σ' ευχαριστώ πολύ, έκανα ήδη update το άρθρο.

  Αν και με αυτό το λινκ, πάλι πότε ανοίγει κανονικά το σάιτ και πότε όχι. Δες τι μου έβγαλε και μόλις τώρα (τις 2 από τις 5 φορές που το δοκίμασα -την 1η φορά, μου είχε βγάλει αυτό που σου δείχνω στο screenshot και δοκίμασα στο καπάκι να δω τι παίζει. Ιδού):

 5. Εικόνα Soulrain
  SoulrainΦεβ 03, 2015 15:58 ΜΜ

  Κυρία συνάδελφε, ευχαρίστησίς μου.
  Βασικά δε χρησιμοποιούσα άμεσα τη συγκεκριμένη σελίδα αλλά θυμόμουν ότι είχα διαβάσει κάπου πως επανήλθε. Η συγκεκριμένη διεύθυνση είναι αυτή που μου έβγαλε στην αναζήτηση, δεν ξέρω αν είχαν άλλη πριν. Εμένα πάντως μου ανοίγει κανονικά. Μήπως έχουν τρυπώσει τίποτα Ενεσαίοι εις το πισίον σας και κάμουν παράσιτα; To error 400 συνήθως σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνει ο από 'κει ταξιτζής τη διεύθυνση που του ζητάς, όχι ότι δεν υπάρχει η διεύθυνση (αυτά διδάσκονται στο μάθημα International Tarrif and Networks Administration). Μπορεί να έχουν θέμα με τους servers τους.

 6. Εικόνα Maria
  MariaΦεβ 03, 2015 16:05 ΜΜ

  Χε, χε, να είδες Soulrain; Τι συνάδελφος; Μαθήτρια :D είμαι ακόμα (και θα μείνω, μ' αρέσει :P ). Δεν έχω ιδέα αν έχουν πρόβλημα με τους servers τους γιατί ούτε κι εγώ το χρησιμοποιούσα το εν λόγω σάιτ.

 7. Εικόνα Maria
  MariaΦεβ 03, 2015 16:33 ΜΜ

  ΥΓ: Και το εννοώ, Soulrain, ότι θα παραμείνω μαθήτρια· δεν πιστεύω πως ένας δάσκαλος μπορεί να θεωρηθεί καλός παρά μόνον εάν παραμένει μαθητής. Από κάθε άποψη, ψυχολογία (για να μπορεί να μπαίνει στην ψυχολογία του μαθητή), γνώσεις (γιατί έτσι και εφησυχαστεί, δεν θα εξελιχθεί ποτέ -και η στασιμότητα, ό,τι χειρότερο) κλπ.

 8. Εικόνα Soulrain
  SoulrainΦεβ 03, 2015 17:14 ΜΜ

  Μαρία, από το "γερνάω μαθαίνοντας συνεχώς" των αρχαίων έχουμε περάσει στο "τι να μου πουν εμένα τώρα αυτοί;" των νέων. Όλα τα ξέρουμε και κανένας δεν ξέρει καλύτερα από εμάς.
  Επεκτείνοντας αυτό που λες, κάθε νους μπορεί να θεωρηθεί καλός μόνο αν παραμένει μαθητής.

 9. Εικόνα Maria
  MariaΦεβ 03, 2015 18:34 ΜΜ

  Soulrain, θα διαφωνήσω (τι πρωτότυπο). Οι νέοι (η νέα γενιά) έχουν πιο πολύ σεβασμό και παραδοχή, από ό,τι οι μεγαλύτεροι ηλικίας. Οι πιο μεγάλοι είναι συνήθως αυτοί που το παίζουν ξερόλες. Οι νέοι, και ρωτάνε και “ακούνε” (πώς λέμε είναι όλο “Αυτιάς”; ε, αυτό) και αναγνωρίζουν.

  [Και, φυσικά, δεν μιλάμε για το “σεις” και το “σας” ενός κατ' επίφασιν σεβασμού.]

 10. Εικόνα Soulrain
  SoulrainΦεβ 03, 2015 18:58 ΜΜ

  Το "νέων" εννοούσε τους "νεοέλληνες" (σε αντιδιαστολή με τους αρχαίους), όχι τους νέους σε ηλικία. Δεν τα ξέρω νομίζεις; Το ίδιο επάγγελμα ασκούμε, μην το ξεχνάς ;-)
  Άλλωστε, είναι ίδιον των νεότερων να είναι πιο δεκτικοί. Και οι γονείς/παππούδες μας έτσι ήταν νέοι. Αργότερα χάλασαν κι έγιναν οι στόκοι που είναι σήμερα. Χωρίς το συμπάθιο.

 11. Εικόνα Maria
  MariaΦεβ 03, 2015 19:29 ΜΜ

  Δεν τα ξέρω νομίζεις; Το ίδιο επάγγελμα ασκούμε, μην το ξεχνάς ;-)

  Αμ το ξέρω που το ξέρεις, Soulrain, γι αυτό απόρησα κι εγώ :D

 12. Εικόνα bobos
  bobos (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 23, 2015 16:00 ΜΜ

  Υπαρχει ενα νεο site το btdigg. Αυτο ψαχνει το δικτυο DHT δηλαδη δεν χρειαζεται να ανεβασεις ενα torrent απλως το δημιουργεις και σινταρεις και υποτιθεται οτι η μηχανη του btdigg το βρισκει αυτοματα.

 13. Εικόνα Nikos33

  Τα καλύτερα Torrents Sites για το 2016

  Nέα λίστα χωρις νεκρά links με ΟΛΑ τα νέα sites!
  http://www.toxdonkey.com/ta-15-kalytera-torrents-sites-gia-to-2016/

  Ρίξτε μια ματιά παίδες φτιάξαμε μια νεα λιστα
  Καλό σας download!

 14. Εικόνα Bond
  Bond (χωρίς επαλήθευση)Σεπ 19, 2017 21:41 ΜΜ

  TorrentHound + KickAssTorrents + ExtraTorrents = Down
  New Born = http://torrenthunters.org

Scroll to Top