BETA

"One or more items failed to play": Διορθώστε το σφάλμα στο Kodi [XBMC]

Εικόνα Helen

Είναι στατιστικά βέβαιο πως τουλάχιστον κάποιες φορές, όταν προσπαθείτε να αναπαραγάγετε περιεχόμενο (ταινία, μουσική, κλπ) από το Kodi Media Center (XBMC), να πάρετε ένα σφάλμα του στυλ:

Ένα ή περισσότερα στοιχεία απέτυχε να παίξει. Ελέγξτε το αρχείο καταγραφής για λεπτομέρειες [One or more items failed to play. Check the log file for details]

Πρόκειται δυστυχώς για ένα συνηθισμένο σφάλμα στο Kodi/Xbmc και αυτός είναι ένας λόγος που παρουσιάζουμε ένα σωρό εναλλακτικά addons, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να γίνει η αναπαραγωγή του περιεχομένου που επιθυμείτε, ακόμα και αν κάποια ή κάποιες πηγή/ες δεν δουλεύει εκείνη την στιγμή.
Παρ' όλ' αυτά είναι ένα ενοχλητικό σφάλμα που μπορεί όμως να διορθωθεί και μάλιστα εύκολα.

-Η διαδικασία είναι η εξής:

[καλό είναι να έχετε κλειστό το KODI/XBΜC, όταν κάνετε τα ακόλουθα]

Ανάλογα το λειτουργικό σας σύστημα, μεταβείτε στον φάκελο του kodi (αν έχετε παλιότερη έκδοση από την 14, θα ονομάζεται xbmc).
Αυτόν ανάλογα το λειτουργικό σας σύστημα, θα τον βρείτε μέσω του File Manager σας, στην εξής διαδρομή:

Linux: Στον προσωπικό σας φάκελο (/home), εμφανίστε τα κρυφά αρχεία (συνήθως γίνεται πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα Ctrl+H ή και από το μενού του fime-manager σας). Εντοπίστε τον φάκελο kodixbmc), ανοίξτε τον και μέσα του θα βρείτε τον φάκελο: userdata. Ανοίξτε τον και αυτόν.

Windows: Ανοίξτε το Μενού (Start), και στο σχετικό πεδίο γράψτε το ακόλουθο, πατώντας Enter μετά:

%APPDATA%\kodi\userdata

OSX: Θα μεταβείτε:

/Users/<το_user_name-σας>/Library/Application Support/Kodi/userdata/

Android: Με τον Εξερευνητή Αρχείων σας, θα πάτε:

Android > /data > /org.xbmc.kodi > /files > /.kodi > /userdata/

iOS: Θα μεταβείτε στην διαδρομή:

/private > /var > /mobile > /Library > /Preferences > /Kodi >/userdata/

Αν το έχετε σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή (πχ smart-tv, παιχνιδομηχανή, κλπ), με Special protocol, θα τον βρείτε στην διαδρομή:

/storage> /.kodi > /userdata/

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα επαναλάβουμε, πως σε εκδόσεις παλιότερες της 14, ο φάκελος αντί για kodi, θα ονομάζεται xbmc.

Εκεί, στον φάκελο userdata του kodi/xbmc, θα δημιουργήσετε ένα νέο απλό αρχείο κειμένου που θα το ονομάσετε:

advancedsettings.xml

Μέσα σε αυτό, επικολλήστε το παρακάτω:

info: o κώδικάς που πρέπει να αντιγράψετε φαίνεται στην εικόνα, αλλά επειδή μας κάνει κάτι κόλπα η μορφοποίηση και δεν το βγάζει σωστά, κάντε το copy-paste από το Pastebin που το ανεβάσαμε: [COPY]

Αφού το επικολλήσετε, αποθηκεύστε αυτό το αρχείο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την τιμή 20, να μην την αλλάξετε, είναι η πιο σωστή -υποδηλώνει τον χρόνο φόρτωσης σε δευτερόλεπτα, αν για παράδειγμα γίνει μια διακοπή ρεύματος.

Στην συνέχεια, μπορείτε ν' ανοίξετε το KODI/XBΜC σας και να δοκιμάσετε εκ' νέου.

Σημειώστε πως αυτός ο τρόπος ΔΕΝ είναι πανάκεια, δεν σημαίνει πως θα λειτουργήσει στο 100% των περιπτώσεων, είναι εξ' άλλου αρκετοί οι λόγοι που μπορούν να δώσουν ένα τέτοιο σφάλμα, μα σε αρκετές περιπτώσεις είναι αποδοτικός και αξίζει να γίνει η προσπάθεια.

 

-Δείτε επίσης:
Πώς εντοπίζετε ή ορίζετε εξωτερικούς υπότιτλους και πώς τους συγχρονίζετε στο Kodi [XBMC]
Παραμετροποιήστε και προσαρμόστε το Kodi Media Center [XBMC]
Εξατομικεύστε το Kodi Media Center [XBMC]
Για ακόμα περισσότερα αποθετήρια, addons και tips, στο σχετικό tag: #xbmc.

 • Σχόλια

12 Comments:

 1. Εικόνα savvas pattas
  savvas pattas (χωρίς επαλήθευση)Απρ 24, 2015 20:10 ΜΜ

  Γεια σας.θα ηθελα να ρωτησω σε συσκευη android πως ανοιγω καινουργιο φακελο αφου μετα το userdata μου βγαζει ενα καινουργιο μενου και δεν με αφηνει να ανοιξω καινουριο φακελο

 2. Εικόνα administratoras
  administratorasΑπρ 25, 2015 02:09 ΠΜ

  Δεν κάνεις νέο φάκελο, αλλά ένα κενό αρχείο.

 3. Εικόνα DarkGoth
  DarkGothΑπρ 25, 2015 03:10 ΠΜ

  οχι φακελο, αρχειο θα φτιαξεις. κατι απλο που μπορεις να κανεις, ειναι να εγκαταστησεις εναν απλο text editor απο το playstore. θα τον ανοιξεις και θα κανεις copy/paste εκειμεσα, αυτα που λεει εδω. στη συνεχεια πατας να σωσεις το αρχειο. επιλεγεις την τοποθεσια που αναφερει εδω, βαζεις το ονομα που αναφερεται και το δημιουργει με τη μια εκει που πρεπει.

 4. Εικόνα Sakida
  Sakida (χωρίς επαλήθευση)Φεβ 26, 2016 09:54 ΠΜ

  Γεια σας.Εχω κανει εγκατασταση το xbmc 12.3 σε παλιο υπολογιστη με linux απο το ubuntu software . Οταν τελειωνω το φακελο fusion μου βγαζει μηνυμα οτι δε βρισκει τον διακομιστη , να ελεξω τη συνδεση και κατι τετοια.Ευχαριστω .

 5. Εικόνα Maria
  MariaΦεβ 26, 2016 16:32 ΜΜ

  Sakida, είναι επειδή έχεις βάλει το xbmc - στο Κέντρο Λογισμικού / Διαχειριστή Λογισμικού, Sοftware Μanager κλπ, δεν έχει την τελευταία έκδοση (Kodi), αλλά προηγούμενη (XBMC), οπότε ο καλύτερος τρόπος για να έχεΙς την τελευταία πλήρως αναβαθμισμένη έκδοση είναι να το προσθέσεΙς μέσω του αποθετηρίου του. [Το μήνυμα που σου βγάζει πρέπει να είναι κάτι τέτοιο, ε;: «unable to connect to host»].

  Θα πρέπει να βάλεις την τελευταία έκδοση του kodi. Οπότε:

  1. Άνοιξε τον Διαχειριστή Λογισμικού (που τον βρίσκεις πηγαίνοντας: Μενού > Σύστημα > Διαχείριση Συστήματος > Διαχειριστής Λογισμικού), κάνε αναζήτηση για xbmc και διέγραψέ το.

  2. Διέγραψε και τον κρυφό του φάκελο από το home σου (τα κρυφά αρχεία, άρα και τον κρυφό φάκελο του xbmc, τον βρίσκεις πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl+H) και μετά:

  3. Βάλε την τελευταία έκδοση του kodi με τις εντολές (δώσε μια-μια, τις παρακάτω εντολές, πατώντας Enter μετά την κάθε μια και εισάγοντας τον κωδικό σου που θα ζητηθεί:):

  sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc/ppa
  sudo apt-get update
  sudo apt-get install kodi
  sudo apt-get install kodi-audioencoder-* kodi-pvr-*

  Αναλυτικά αυτές τις οδηγίες θα τις βρεις στο άρθρο:
  Εγκαταστήστε το Kodi 14x μέσω αποθετηρίου [Ubuntu/Mint/παράγωγες διανομές] (http://osarena.net/peraste-sto-kodi-14-mesw-ppa-se-ubuntu-mint-paragwse-...).

  - Δες και τι εντολές θα δώσεις σε περίπτωση που δεν δουλέψει - είναι στο ίδιο άρθρο, μετά από εκεί που λέει: «Κανονικά θα δουλέψει σε οποιαδήποτε έκδοση από την 12.04 και πάνω του Ubuntu και των παράγωγων διανομών. Σε περίπτωση όμως που σε κάποια παράγωγη διανομή ή σε πιο παλιά έκδοση δεν τρέξει, εγκαταστήστε το, δίνοντας μια-μια, τις παρακάτω εντολές, πατώντας Enter μετά την κάθε μια και εισάγοντας τον κωδικό σας που θα ζητηθεί:»

  - Δες (στο ίδιο άρθρο πάλι) και τα 2 άρθρα που δίνουμε στο τέλος για το πώς να το παραμετροποιήσεις μετά, δηλαδή αυτά: http://osarena.net/rythmiste-to-kodi-sta-metra-sas και: http://osarena.net/syntomeuseis-se-kentriki-othoni-xbmc (πχ, να βάλεις την γλώσσα που θέλεις, να μην σου ανοίγει σε full screen που πιθανότατα δεν θα σε βολεύει κλπ).

 6. Εικόνα Sakida
  Sakida (χωρίς επαλήθευση)Mar 01, 2016 09:54 ΠΜ

  Σε ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια . Τα καταφερα !!!

 7. Εικόνα Maria
  MariaMar 01, 2016 12:11 ΜΜ

  Να 'σαι καλά Sakida. Σημασία έχει ότι το λύσαμε το πρόβλημα.
  Καλή θέαση :-)

 8. Εικόνα Sotiris
  Sotiris (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 15, 2016 16:26 ΜΜ

  Τα ιδια μου κάνει σε android box lollipop. Καμιά άλλη ιδέα??

 9. Εικόνα mariaxai
  mariaxai (χωρίς επαλήθευση)Νοε 22, 2016 22:06 ΜΜ

  Εμενα μου βγαζει το μήνυμα
  ελέγξτε το αρχείο καταγραφής στην τηλεοραση.
  Πως το φτιαχνω , δεν εχω υπολογιστη.... Γεια σας κιολας!

 10. Εικόνα Helen
  HelenΝοε 24, 2016 11:19 ΠΜ

  @mariaxai κάπου έχει επιλογή για έναν στοιχειώδη File manager. Άνοιξέ τον και βρες τον φάκελο που λέμε πιο πάνω.

 11. Εικόνα Mαιρη333
  Mαιρη333 (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 27, 2016 12:35 ΜΜ

  Καλησπερα.απο χτες προσπαθω να φτιαξω το kodi αλλα μου βγαζει μνμ για σφαλμα οταν παω να κατρβασω υποτιτλους.προσπαθησα να κανω οσα λετε αλλα δεν μ επιτρεπει να φτιαξω αρχειο.λεει πρεπει να επικοινωνησω με το διαχειριστη του προγραμματος.τι μπορω να κανω?ευχαριστω

 12. Εικόνα Helen
  HelenΔεκ 27, 2016 13:04 ΜΜ

  Το πιο πάνω όμως, δεν έχει σχέση με τους υπότιτλους. Για το πως τους περνάς και συγχρονίζεις, δες εδώ: http://osarena.net/content/entopiste-ke-epilexte-ypotitlous-ke-exoteriko...

Scroll to Top