BETA

DarkWeb εγκληματίες και loool [μέρος 2ο]

Εικόνα Helen

dark_web Στο Deep ή Dark Web, όπως το αποκαλούν έχουμε αναφερθεί εκτενώς και λεπτομερώς λέγοντας επεξηγηματικά τι ακριβώς είναι, πώς μπορούμε να έχουμε ασφαλή πρόσβαση σε αυτό, ειδικευμένο λογισμικό για τις κρυφές του υπηρεσίες, καθώς και τη σχετική ειδησιογραφία, επειδή τον τελευταίο καιρό, έχει βρεθεί στο στόχαστρο της NSA (θα τα βρείτε όλα στο σχετικό tag). Ας το επαναλάβω αυτό, μήπως και δεν έγινε κατανοητό, καθώς είναι και το σημαντικότερο της υπόθεσης:

τον τελευταίο καιρό, έχει βρεθεί στο στόχαστρο της NSA

Θα αναφερθώ σ' ένα θέμα, τ' οποίο έχουμε αναλύσει πριν κάποιο διάστημα [Το DeepWeb το άντρο των εγκληματιών και… Loooool], με αφορμή την προπαγάνδα η οποία προήλθε από αυτούς που καθοδηγούν τις "ειδήσεις", με απώτερο σκοπό να περάσει στον κόσμο, ως ένα μέρος όπου είναι άντρο εγκληματιών, παιδόφιλων, διαταραγμένων ανθρώπων και άλλα τέτοια, δημιουργώντας την εντύπωση στην αδαή με την τεχνολογία, συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, πως πρόκειται για κάτι που κινδυνεύουν και πως σαφώς είναι ανήθικο και παράνομο.

Τρίχες κατσαρές, προπαγάνδα, βλακεία και ασχετοσύνη.

Είναι ηλίου φαεινότερο και στον πιο προκατειλημμένο και αδαή πως η επίθεση στο Tor network και εμμέσως πλην σαφώς στο DeepWeb, γίνεται επειδή είναι ένα σημείο στ' οποίο δεν υπάρχει έλεγχος. Και το γιατί πρέπει να υπάρχει έλεγχος είναι προφανέστατο. Όλα πρέπει να έχουν κόστος και η διαμοιραζόμενη πληροφορία και γνώση δημιουργεί προβλήματα σε κυβερνήσεις μα και αντίκειται στους λομπίστες επιχειρηματίες των πολυεθνικών, καθώς το ζητούμενό τους είναι να εγκλωβίσουν τα πάντα και στη συνέχεια όποια από αυτά θέλουν, να τα πωλούν σε όσους μπορούν να τ' αποκτήσουν. Από την άλλη, τα ποσά που διακινούνται στο DeepWeb και δεν είναι ελεγχόμενα από εταιρείες, καθώς αφορούν άμεσες συναλλαγές ανάμεσα σε ανθρώπους. Μόνο στο Silk Road, $ 1,2 δισεκατομμύρια (δολάρια) πετυχημένες συναλλαγές και με πολύ ελάχιστα παράπονα, στο ελάχιστο διάστημα της παρουσίας του. Σε αυτά προσθέστε επίσης πως το περιεχόμενο Deep Web είναι ιδιαίτερα σημαντικό για κάθε ανάγκη πληροφόρησης και αγοράς και πως ένα πλήρες ενενήντα πέντε τοις εκατό από το Deep Web είναι προσβάσιμες στο κοινό πληροφορίες – που δεν υπόκεινται σε τέλη ή συνδρομές. Το Deep Web περιέχει 7.500 terabyte πληροφοριών ενώ το «επιφανειακό Web» (εκείνο δηλαδή το Web που βρίσκουμε από τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης) περιέχει 19 terabyte, με περισσότερα από 550 δισεκατομμύρια μεμονωμένα έγγραφα σε σύγκριση με το 1 δισεκατομμύριο που υφίστανται στο «επιφανειακό Web». Αντιλαμβανόμαστε εύκολα λοιπόν πως όλα αυτά τα νούμερα ελκύουν τα αρπακτικά του καπιταλισμού, ενώ συγχρόνως η δυνατότητα που δίνει για υψηλή ανωνυμία, οργάνωση, ανταλλαγή και επικοινωνία, ενοχλεί.

Και γιατί όλα αυτά;

Σήμερα, εντελώς τυχαία και από σπόντα έπεσα σε ένα άρθρο (iefimerida.gr/news/86552/%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CF%8D-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF#ixzz2PR6Hyun8) της λίγο απ' όλα ιστοσελίδας iefimerida, τ' οποίο έχει δημοσιευτεί από τον Γενάρη (2013) και έχει τον τρομακτικό εκφοβιστικό πομπώδη τίτλο:

Η σοκαριστική εμπειρία δημοσιογράφου που καταβυθίστηκε στον «Βαθύ Ιστό» - Τι είδε που θα ήθελε να ξεχάσει [εικόνες, βίντεο]

Τι μας λέει λοιπόν, σε αυτό το άρθρο, τ' οποίο, όσο και να προσπαθεί να μας πείσει πως αποτελεί προϊόν έρευνας ή κάτι τέτοιο, δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα κολάζ μεταφρασμένων δημοσιευμάτων, αυτών που προέρχονται κατά πρώτον από τα συστημικά ΜΜΕ των ΗΠΑ, με μοναδικό σκοπό την προπαγάνδα, βάσει της αληθοφάνειας και του εμμέσου πλην σαφούς εκφοβισμού. Λέει λοιπόν, τα εξής: Screenshot Αρχής εξ' αρχής, χτυπάει σε ευαίσθητα θέμα, οι λέξεις παιδοφιλία, δολοφόνοι, παράνομες ουσίες, είναι εμφανείς και είναι κάτι που αναμφίβολα ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη, ενώ συγχρόνως δημιουργεί μια συγκεκριμένη εντύπωση πως είναι κάτι ακραίο και επικίνδυνο, όπου οι φιλήσυχοι αστοί δε πρέπει να εμπλακούν σε τέτοια πράγματα. Στη συνέχεια κάνει μια ελλιπή και από τις συνήθεις "επεξηγήσεις" του τι είναι το DeepWeb: Screenshot-1Screenshot-2 Στη συνέχεια, καταπιάνεται με το SlikRoad, όπου εκεί που καταλήγει είναι πως πρόκειται για ένα κακό μέρος, μόνο για παράνομους: Screenshot-4 Για το Slik Road, δείτε: Στάχτη στα μάτια από NSA/FBI το κλείσιμο του Silk Road [Tor/DeepWeb], ενώ αξίζει μάλιστα ν' αναφέρουμε, πως ως τώρα οι όποιες επεμβάσεις και συλλήψεις του FBI σε ανθρώπους όπως σε αυτήν του δημιουργού του SR, Ross Ούλμπριχτ, μα και του Eric Eoin Marques, ιδιοκτήτη της εταιρείας hosting για το Tor ονόματι Freedom Hosting, δεν είχαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ενώ και τους δυο τους κατηγόρησαν για παιδική πορνογραφία. Το δε SR, μετά το κλείσιμό του, στα μέσα του Νοέμβρη (2013), επανήλθε και αυτό είναι σημαντικό.

Το Silk Road δεν είναι ένας άνθρωπος. Το Silk Road είναι μια ιδέα.

Και όλο αυτό, ώστε να περάσει στο επόμενο (και να μας αποτελειώσει): Έχεις Tor; Μισείς κάποιον; Νοίκιασε και εσύ έναν δολοφόνο βρε κουτό, είναι τόσο απλό (φτάνει να έχεις Tor): Screenshot-5 Εμείς, όχι μόνο τώρα, μα από πιο παλιά, το έχουμε ψάξει αυτό που αναφέρεται κατά κόρον, χρησιμοποιούμε το DeepWeb άλλωστε, δεν καταφέραμε ούτε εύκολα, ούτε δύσκολα να βρούμε κάποιον δολοφόνο. Ανατρέξαμε όμως, σε αστυνομικά συμβάντα (google it) και βρήκαμε νοικιασμένους δολοφόνους και στην ελληνική πραγματικότητα, χωρίς χρήση του DeepWeb και σε εποχές ακόμα που δεν υπήρχε ούτε web, ούτε υπολογιστές.... Και πάμε τώρα στο φοβερό, όπου όλα, ξαναλέω, γίνονται μόνο αν έχεις Τοr και μόνο εκεί. Πουθενά αλλού. Επηρεασμένος μάλλον ο συντάκτης από τα γνωστά hoax, με το παιδάκι που κατουρούσε και απήχθη, μα με μια έγκαιρη κινητοποίηση των αρχών (σε 5 λεπτά), το βρήκαν ακόμα ζωντανό σ' ένα έρημο σπίτι, μ' ένα χειρουργικό τραπέζι στη μέση: Screenshot-6 Η σελίδα αυτή (humanexperiment.onion), αναφέρει συν τ' άλλα πολλά χαβαλεδιάρικα πράγματα, αρκετά από τα οποία θα τα βρείτε και στο σύνηθες διαδίκτυο, ακόμα-ακόμα και στo wiki του Human Experiment, τ' οποίο βρίσκεται στο επιφανειακό διαδίκτυο και μπορείτε να το επισκεφθείτε εδώ και τώρα ανοίγοντας μια νέα καρτέλα στον browser σας: deepweb.wikia.com/wiki/The_Human_Experiment. Φυσικά, αν ο συντάκτης που γράφει αυτά, είχε ποτέ στη ζωή του μπει στο DarkWeb και είχε επισκεφθεί την συγκεκριμένη σελίδα, θα έβλεπε πως αναφέρεται σε συνωμοσιολογίες, σχετικά με ανθρώπινα πειράματα από μυστικές υπηρεσίες, νοσηλευτικά και ερευνητικά ιδρύματα σε ανθρώπους. Σύγχρονες Φρανκενστάιν style ιστορίες δηλαδή, για τους fans του είδους. Όντως υπάρχει το story με τις αποθήκες και τις συλλογές οργάνων και άλλες τέτοιες ιστορίες, τις οποίες όμως, αν ψάξει κάποιος θα τις βρει ν' αναφέρονται, έτσι ακριβώς και στ' αρχεία των Ναζί του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Και ας σας δώσουμε και ένα screnshoot, από την σελίδα: Screenshot Και επειδή, όπως αναφέραμε, είμαστε απολύτως βέβαιοι πως κανείς από τους ανθρώπους που κάθονται και αναπαραγάγουν όλη αυτή την ηλιθιότητα και προπαγάνδα, δεν έχει καν κατεβάσει τον Tor στον υπολογιστή του, να ενημερώσουμε τον συντάκτη πως την σελίδα που αναφέρει μπορεί να την βρει όχι στη διεύθυνση που δίνει, μα πλέον, στην εξής (προφανώς κάποια στιγμή θα αλλάξει ξανά):

xqz3u5drneuzhaeo.onion/users/experiments/index.html

Ακόμα με κάποιες αναζητήσεις που κάναμε με την μηχανή της google και άλλες, σε διάφορες γλώσσες, σχετικά με συμβουλές για το τέλειο έγκλημα και το πώς μπορούμε να εξαφανίσουμε ένα πτώμα και τα όσα αναφέρει, βρήκαμε άφθονο υλικό, ακόμα και μέσα σε "παιδικά" comics. Επίσης, εδώ, στο διπλανό μας tag, χωρίς Tor και κάτι άλλο βρήκαμε και τα εξής: Συνδρομητικά κανάλια για παρακολούθηση ακόμα και live videos, από σκηνές βασανισμού και φόνων ανθρώπων. Συμβουλές για το πώς μπορείς να εξευτελίσεις τον/την σύντροφό σου με ακραίες τακτικές και πράξεις. Ανέκδοτα για νεκρά μωρά, βασανισμούς ζώων και άλλα τέτοια (βασικά αυτά το βρήκαμε και στο Facebbok, για δες!) και πολλά άλλα τέτοια... επιμορφωτικά. Στο διπλανό μας tag ξαναλέω, όχι στο Deep/Dark Web. Για να μην αναφέρουμε την κάθε είδους "λαγνεία" την οποία μπορεί να βρει μ' ένα κλικ ο καθένας, όσο διεστραμμένη και αρρωστημένη μπορεί να είναι αυτή, για τους υπολοίπους. Τέλος πάντων, η συγκεκριμένη σελίδα "φρίκης", αν το ψάξει πιο καλά (όχι και πολύ) κάποιος, αρχής, εξ' αρχής κατατάσσεται στα: slide-1-728 Συνεχίζοντας, έχει αφήσει για το τέλος, ώστε να αγγίξει και πιο πολύ, το θέμα με τα παιδιά. Γνωστό άλλωστε πως τα παιδιά πουλάνε. Βάλε τα σε διαφημίσεις, ανάφερέ τα σε πύρινους λόγους, διακήρυττε και γράφε γι' αυτά και την προστασία τους και πάντα θα έχεις κέρδος, είναι το μόνο βέβαιο. Αυτό άλλωστε, το γνωρίζει καλά η προπαγάνδα (κάθε είδους): Screenshot Τι να πούμε γι' αυτό; Πως σε ιστοσελίδες σεξουαλικού περιεχόμενου, οι οποίες μάλιστα είναι στη κορυφή των προτιμήσεων των ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, μέσω forums, μηνυμάτων και άλλων τρόπων, μπορεί να έχεις πρόσβαση σε ό,τι θέλεις; Ακόμα και σε ενοικιάσεις παιδιών όπως ισχυρίζονται με την ώρα ή με την μέρα για ικανοποιήσεις κάθε γούστου; Αυτά τα είδαμε, τα βιώσαμε, συνομιλήσαμε με τέτοιους ανθρώπους, σε μια έρευνα για όλα αυτά, η οποία έχει ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν και δεν ξέρει κανείς μας ακόμα, αν και πότε θα την βγάλουμε. Πως οι λαγνείες που αναφέρει υπάρχουν άμεσα προσβάσιμες στα βίντεο του κάθε γιου-πορν και άλλων δημοφιλών (αγαπητών στο ελληνικό κοινό, μη το παραβλέπουμε), σελίδες  τέτοιου περιεχομένου, ένα κλικ μακριά μας αυτήν τη στιγμή, χωρίς tor και deep web; Το δε ZooNecro-chan που αναφέρει, είναι μια σελίδα, για όσους είναι fans σκοτεινών ιστοριών, στυλ Λάβκραφτ, της βίβλου των νεκρών, Κθούλου κλπ. Έχω μπόλικα τέτοια βιβλία στην συλλογή μου, εδώ και πολλά χρόνια, τα περισσότερα μεταφράσεις του εξαίρετου Γιώργου Μπαλάνου. Αμέτρητες και οι αντίστοιχες ταινίες, σειρές κλπ, σε συνδρομητικά και ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια και κινηματογραφικές αίθουσες επίσης. Πριν το DeepWeb, πριν το web γενικότερα. Να, δείτε κάποιο περιεχόμενό της που έτσι κι' αλλιώς δεν είναι ανάγκη να μπείτε στο deep web, για να το βρείτε: ZooNecro-cha Να πούμε επίσης, πως αυτές οι σελίδες, αν και στο Dark Web, δεν είναι ανοιχτές στον καθένα, μα απαιτούν εγγραφή για να δεις το περιεχόμενο και να μετέχεις. Να και η lοgin screen μας, από το... διαβολικό (sic) ZooNecro-chan: Screenshot Έρχεται μετά και η κατακλείδα, να μας τα συνοψίσει, βρε αδελφέ: Screenshot-2 Νομίζω πως ένα Πούλιτζερ, ταιριάζει στον επίλογο. Χρόνια είχα να διαβάσω κάτι τέτοιο. Αν θυμάμαι καλά τέτοιο μελό επίλογο είχαν και τα βιπεράκια με ιστορίες αγάπης που έκαναν θραύση πριν κάποιες δεκαετίες (αυτό το "ενδεχομένως", ας το προσπεράσουμε, τα λέει όλα από μόνο του)... Πιο μετά παραθέτει και τα δυο σχετικά βίντεο, τα οποία και ένα άβγαλτο 10-χρόνο, καταλαβαίνει πως είναι αυτό που λέμε καθαρές... αμερικανιές και ξερή προπαγάνδα, δοσμένη με τον συνήθη θεατρικό τρόπο που συνηθίζουν τα συστημικά ΜΜΕ:

Τηn γενικότερη σχέση και γνώση της τεχνολογίας του iefimerida και των αντίστοιχων και εκατοντάδων πανομοιότυπων ιστοσελίδων, μπορούμε να την δούμε από κάτι τέτοιες δημοσιεύσεις τους που όσο να' ναι, έκαναν την κοιλιά μας να πονέσει από τα γέλια. Ίσως, είναι το καλύτερο, κάποιες σελίδες, να παραμείνουν στα συνήθη άρθρα με βαθυστόχαστες αναλύσεις του στυλ:

Γιατί έπρεπε να νικήσει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι

και σε πιο πιασιάρικα (σεξιστικά, life-styling, ποδόσφαιρο, tv, κλπ) άρθρα, άλλωστε αυτά τους δίνουν τα hits, αυτά κατέχουν καλύτερα και σε τέτοιους ανθρώπους απευθύνονται: Screenshot-4Screenshot-3

Δηλαδή μας λες τώρα, πως όλα είναι καλά εκεί;

Όποιος πει κάτι τέτοιο, προφανώς δεn κατάλαβε το παραμικρό από τις πιο πάνω παραθέσεις. Δεν θα το μακρηγορήσουμε, δείτε ορισμένα ακόμα screnshoots μας, από το deep web, ώστε να γίνει αντιληπτή η κάθε διάσταση που έχει: Screenshot-1 8867

Αυτό που λέμε, είναι αυτό που ήδη καταλάβατε:

Πως ό,τι συμβαίνει στο Βαθύ Διαδίκτυο, συμβαίνει και στο "κανονικό", συμβαίνει και στην κοινωνία μας, συνέβαινε επί αιώνες και πάντα θα συνεχίσει να συμβαίνει. Σε κάθε μητρόπολη, σε κάθε μικρή ή μεγάλη πόλη του κόσμου, υπάρχουν τα μέρη εκείνα, όπου μαζεύονται οι πιο περιθωριακοί άνθρωποι. Στα μέρη αυτά μπορεί να συναντήσεις λούμπεν, διανοούμενους, κλέφτες, μαστροπούς, νταβατζήδες, κρατικούς λειτουργούς, ιερωμένους, πόρνες, πλούσια πρεζάκια, φτωχά πρεζάκια και η παρανομία να εξελίσσεται πιο εύκολα σε σκοτεινές και απόμερες γειτονιές, κάτι σαν άλλου τύπου γκέτα, στα γκέτα των πλουσίων. Ίσως το πιο καλό παράδειγμα αυτού, να είναι το Partk Aveniu της Νέας Υόρκης, όπου ελάχιστα τετράγωνα χωρίζουν το ένα park από το άλλο. Στη μια μεριά ένα γκέτο αριστοκρατίας με πανάκριβα αυτοκίνητα, μαγαζιά και πανάκριβα κτίρια και ελάχιστα τετράγωνα πιο πέρα η εξαθλίωση, μέσα σε διαλυμένα κτίρια, σε λασπόδρομους, όπου είναι ευνόητο πως δείχνουν πιο παράνομα. Άλλωστε, αλλιώς είναι να πωλούνται ναρκωτικά εκεί και αλλιώς στα σαλόνια η κοκαΐνη. Οι φαβέλες στο Ρίο ντε Τζανέιρο του Μουντιάλ, είναι καλυμμένες πίσω από ουρανοξύστες και μεγαλειώδη κτίρια. Σε αυτά τα μέρη οι άνθρωποι μηχανεύονται τρόπους ώστε να επιβιώσουν, μέσα σε ένα σύστημα που βίαια τους έχει ανακηρύξει παράνομους, καθιστώντας συγχρόνως ως παράνομο, όσα το ίδιο το σύστημα θέλει. Άλλωστε, μια ελίτ ελέγχει την εξουσία, συνεπώς και την νομοθεσία. deepweb Αυτό ακριβώς θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι και το DarkWeb. Ένα μέρος που βρίσκουν καταφύγιο οι παράνομοι του συστήματος. Αυτοί που έγιναν παράνομοι εξ' αιτίας του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος. Το πρόβλημα όμως, για τους εξουσιαστές, είναι πως όλο αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί, λόγω της ίδιας της δομής του. Συνεπώς, πρέπει να φοβηθεί πρώτα η κοινή γνώμη, με λεξιλόγιο απλό και θέματα που αγγίζουν, στη συνέχεια ν' ανακηρυχτεί παράνομο και με παραδειγματικές δημόσιες συνέπειες σε όσους παραβαίνουν αυτά. Ευνόητο λοιπόν, πως επειδή το darknet δεν είναι ένα συγκεντρωτικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει πως δεν απαιτείται πουθενά να γίνει είσοδος σε ηλεκτρονικές πύλες με ταυτοποίηση προσωπικών στοιχείων. Ο εντοπισμός αντίστοιχων πληροφοριών είναι σχεδόν αδύνατος στο darknet. Ένα παράλληλο διαδίκτυο που δεν υπόκειται σε έλεγχο. Για όλους τους παραπάνω λόγους το darknet προσφέρει ασφαλή στέγη σε ο,τιδήποτε είναι είτε έχει γίνει παράνομο από τις άδικες νομοθεσίες που κυριαρχούν στον πλανήτη. Εκεί υπάρχουν τα πάντα, τα ίδια τα οποία υπάρχουν παντού, ακόμα και δίπλα μας (κυριολεκτικά σε ορισμένες περιπτώσεις). Να προσθέσουμε πως η NSA/FBI, έχουν στο στόχαστρο και άλλα δίκτυα, όπως για παράδειγμα τα  FreeNet και  Usenet (και όχι μόνο). Εμείς είμαστε υπέρ του DeepWeb, DarkNet, όπως θέλετε πείτε το, προτρέπουμε μάλιστα στην χρήση του, μα λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη πως πάτε σε μέρη που είσαστε νεούδι και που δεν γνωρίζετε. Θα πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος, ώστε να αποκτήσετε μια στοιχειώδη εμπειρία: Ειδικά για το το Βαθύ Διαδίκτυο, θα τα βρείτε στο αναλυτικό μας άρθρο, τι είναι αυτό, πώς μπορείτε να έχετε πρόσβαση και τα πρώτα σας βήματα εκεί:

Στο Σκοτεινό Διαδίκτυο, υπάρχει η Πληροφορία και η Γνώση, συν τ’ άλλα. Υπάρχει η ανεξέλεγκτη δυνατότητα για διαμοιρασμό αρχείων, γνώσης και πληροφορίας που δεν υπόκειται σε έλεγχο η δεσμεύσεις. Υπάρχουν οι συνωμότες…

Υπάρχουν πληροφορίες επιστημονικών συγγραμμάτων, σαν αυτά που έχασε την ζωή του ο Aaron Swartz και περιγράφει στο Μανιφέστο Αντάρτικου Ανοικτής Πρόσβασης. Υπάρχει η πληροφορία και η είδηση που είναι αντίθετη στα όσα ισχυρίζονται για κρίσεις, οικονομία και όλα αυτά που συμβαίνουν. Υπάρχει η αντίθετη πλευρά. Και είναι βαθειά κρυμμένη, ώστε αδυνατούν να την εντοπίσουν. Και αυτό, είναι ευνόητο πως είναι αγκάθι. Φυσικά, δεν τρώμε κουτόχορτο. Μπορεί το FBI και οι συναφείς υπηρεσίες να θέλουν να καταπιούμε αμάσητο ό,τι μας δίνουν, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Είναι προφανές γιατί τα κάνει αυτά το FBI. Αν παρατηρήσετε, όλα αυτά που έβγαλε είναι αμφίβολα και τίποτα απτό δεν υπάρχει˙ μα όπως πάντα η φήμη, και ιδιαίτερα η κακή, προηγείται. To πιο θλιβερό είναι πως τέτοιες τακτικές του FBI και των κατασταλτικών αρχών γενικότερα, πάντα περνάνε στις κοινωνίες και γίνονται πιστευτές, ασχέτως αν δεν έχουν κανένα στοιχείο απτό και είναι ολοφάνερο πως αυτά που βγάζουν είναι αποδεκτά ως ευαίσθητα σημεία στους ανθρώπους. Και το πιο θλιβερό, όσοι το αναμεταδίδουν, δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις, χωρίς να έχουν την παραμικρή γνώση και αναμασώντας αυτά που τους σερβίρουν, απλά για μικρο-οφέλη. Αναμεταδίδουν -ακριβώς- τις ίδιες ειδήσεις και αυτό δεν είναι τυχαίο (άλλωστε, μέσα από τα ΜΜΕ μιλούν οι μπάτσοι). Κρίμα που αρνούνται να καταλάβουν πως όλα αυτά γίνονται εις βάρος μας. Κρίμα… Nα κλείσουμε καλύτερα, με ορισμένες εικόνες από σελίδες του Deep/Dark Web: Screenshot-2 Screenshot-3Screenshot-1 host-torScreenshot

[το άρθρο, έγινε από κοινού με τον Κωνσταντίνο]

  • Σχόλια

1 Comments:

  1. Εικόνα Myst3rious

    Κι ομως στο βαθυ ιντερνετ υπαρχουν και καλα και δεν μπαινουν μονο εγκλιματιες.....
    Οσο πιο βαθια βαθια βουτηξεις τοσο περισσοτερα βρισκεις....

Scroll to Top