BETA

Ελληνική Γλώσσα, Υπολογιστές, Bill Gates και Ηλιθιότητα

Εικόνα constantinos

Screenshot

Επειδή η ανοχή στην ηλιθιότητα έχει όρια, ανεβάζουμε το ακόλουθο στο blog, ούτως ώστε να το δουν πολύ περισσότεροι, απ' ό,τι αν ήταν στο φόρουμ. Αφορά ένα από τα δημοσιεύματα που βγάζουν τα κάθε λογής εθνικοπατριωτικά/φασιστικά (ίδιο ακριβώς είναι) blogs και στη συνέχεια αναπαράγει ο κάθε ηλίθιος ΕΛ, γεμάτος δόξα τιμή και υπερηφάνεια. Προφανώς τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια που οι ΕΛ, ανακάλυψαν τα socials και το Blogspot, θα έχετε διαβάσει τα μύρια σχετικά με την ανερώτητα της ΕΛ-ληνικής φυλής. Έχουμε "μάθει" πως η ελληνική γλώσσα, ομιλείται από την Αλάσκα, τους Ινδιάνους του Περού, στην Αφρική, μέχρι την μακρινή Ινδία, ως ακόμα και στη Νέα Ζηλανδία και δεν ξέρω και πού αλλού. Ή μάλλον ξέρω. Ομιλείται και στην Κούφια Γη από τους μεγάλους εχθρούς του ΕΛ-ληνισμού τους ερπερτόμορφους (σοβαρά, έχει γραφεί κατά κόρον και αυτό). Ίσως ένα από τα κορυφαία, να είναι αυτό:

Εν αρχή ην η πέτρα και το ξύλο και ο ΈΛληνας που σμίλεψε τη πέτρα και δούλεψε το ξύλο. Οι ΈΛληνες, δεν προέρχονται από το σπέρμα, αλλά αντιθέτως το σπέρμα προήλθε από αυτούς...

Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο της παραπάνω πρότασης και των λέξεων κλειδιων (ΈΛληνες, ερπερτόμορφοι, κλπ), θα σας το αποδείξει. 65

Δεν θα επεκταθούμε σε αυτό, μπορείτε να δείτε σχετικά δείγματα γραφής των ελληνοπρεπών, σε αυτό το sub-fοrum του osarena. Θα μιλήσουμε όμως για κάτι πιο... τεχνολογικό και πώς να μην είναι όταν το "έχει πει" ο ίδιος ο Bill Gates (γνωστός και σαν ευγονιστής και σαν καταστροφέας της τεχνολογικής εξέλιξης). Βέβαια είναι λίγο παράξενο αυτό, καθώς τα πατριωτικά blogs, μας έχουν πει πως ο Bill Gates, είναι Δρακονιανός και όπως όλοι ξέρουν οι Δρακονιανοί είναι εχθροί των ΕΛ. Ο Δρακονιανός λοιπόν Gates, μάλλον για στάχτη στα μάτια, είναι και ΕΛ-ληνιστής. Δεν εξηγείται αλλιώς, καθώς το τελευταίο διάστημα, έχει αρχίσει να αναπαράγεται ξανά, κάτι που κάνει την εμφάνισή του, σχεδόν ανά εξάμηνο και αφορό, φυσικά, την ανωτερότητα της ΕΛ-ληνικής φυλής, της γλώσσας στην προκειμένη. Δηλαδή, με λίγα λόγια, η τεχνολογική εξέλιξη και η υπολογιστική "επιστήμη", οφείλουν την ύπαρξή τους στους ΕΛ. Αυτό δηλαδή:

Η ελληνική γλώσσα είναι η μόνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από Η/Υ.

ή, πιο... "επιστημονικά":

Πρωτογένεια της ελληνικής γλώσσας, εκατομμύρια λέξεις, μαθηματική δομή, κατάλληλη για υπολογιστές.

Ορίστε, δείτε το και πιο αναλυτικά: Ελληνικά: Η γλώσσα των Υπολογιστών -Ταραταζούμ! Συνεχίζοντας και για να το κάνουν πιο πειστικό, έβαλαν τα λόγια αυτά, στον μεγαλοκαπιτάλα που το μόνο που ξέρει από ελλάδα, είναι το πόσο εύκολα εξαγοράζονται οι πολιτικοί (βλέπε συμφωνία ελληνικού δημοσίου με Microsoft) και από κρουαζιέρες σε αυτήν. Τώρα λοιπόν δημοσιεύουν το παρακάτω, τ' οποίο φυσικά ποτέ δεν το έχει πει ο Gates και σίγουρα ποτέ δεν θα πει κάτι σχετικό, όποιος ασχολείται με την τεχνολογία, καθώς θα λιθοβοληθεί:

Bill Gates για την ελληνική γλώσσα

The Greek language has the best mathematical structure and it will be used for new generation of most sophisticated computers, because only in Greek language there are no limits.

Bill Gates

μετάφραση:

Η ελληνική γλώσσα έχει την καλύτερη μαθηματική δομή και θα χρησιμοποιηθεί για την νέα γενιά των πιο εξελιγμένων υπολογιστών˙ και αυτό, γιατί μόνον στην ελληνική γλώσσα δεν υπάρχουν όρια.

Μπιλ Γκέιτς

Και για να τελειώνει η ηλιθιότητα των γκομιπουτεράδων ΕΛ: Οι υπολογιστές, την μόνη γλώσσα που διαβάζουν, είναι αυτή της μηχανής. Δυαδική. Μηδέν και Ένα (0 / 1). Αυτή είναι και έτσι ορίζεται, η μορφή ψηφιακής πληροφορίας που χρησιμοποιούν οι υπολογιστές. Αυτή και ΜΟΝΟ αυτή: Κάθε "0" ή "1" ονομάζεται bit. Η λέξη bit είναι σύντμηση των λέξεων binary digit (δυαδικό ψηφίο). Ο χαρακτηρισμός "δυαδικό" προέρχεται από το δυαδικό σύστημα αρίθμησης. Το bit αποτελεί την ελάχιστη μονάδα μέτρησης. Μια ομάδα αποτελούμενη από οκτώ bits ονομάζεται byte (ή ψηφιομάδα). Η μικρότερη ποσότητα πληροφορίας, που μπορούμε να δούμε εμείς στον υπολογιστή, καταλαμβάνει ένα byte μνήμης. Αφού κάθε bit μπορεί να πάρει 2 διαφορετικές τιμές (0 ή 1), κάθε byte που αποτελείται από 8 bits μπορεί πάρει 28=256 διαφορετικές τιμές. Η ποσότητα πληροφορίας του ενός byte είναι πολύ μικρή και συνεπώς χρησιμοποιούμε κάποια πολλαπλάσια της ποσότητας αυτής. Έτσι, για παράδειγμα, αν εμείς πούμε στον υπολογιστή να προσθέσει τους αριθμούς 181 και 207, η εντολή μπορεί να είναι:

01101001 00110100 10110101 11001101

Ωστόσο, υπάρχουν γλώσσες που όπως λέμε είναι υψηλού επιπέδου και δρούν σαν ένας "συμβιβασμός" ανάμεσα στο τί καταλαβαίνει ο υπολογιστής και τι ο άνθρωπος. Οι γλώσσες αυτές δεν μοιάζουν φυσικά με τις ομιλούμενες γλώσσες, αλλά χρησιμοποιούν σύμβολα τα οποία είναι σχετικά εύκολο να τα μάθουμε. Και για να χαριτολογήσουμε και λίγο, προφανώς οι χαζοχαρούμενοι, μπερδεύονται με το παρακάτω που εύστοχα διακωμώδησαν τα παιδιά από το MAGMA:

Τι άλλο να πούμε; Ααα, ναι. Έχουμε και άλλα: xxx_jerking

H λέξη computer είναι ελληνική
Έρχονται οι Ελεύθεροι Άνθρωποι του Διαδικτύου και είναι ΈΛ-ληνες;

Τέλος εδώ, δεν αντέχω άλλο και ως επίλογο βάζω κάτι που είπε ο Στανισλάβ Λεμ (πολωνός συγγραφέας επιστ. φαντασίας):

Δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσο πολλοί ηλίθιοι στον κόσμο μέχρι που άρχισα να χρησιμοποιώ το Ίντερνετ

 • Σχόλια

19 Comments:

 1. Εικόνα cortlinux
  cortlinux (χωρίς επαλήθευση)Μάιος 23, 2014 06:05 ΠΜ

  αυτό είναι θέμα καθαρά συνήθειας. δεν είναι θέμα ελληνικών αγγλικών. απλά στα αγγλικά πρωτοφτιάχτηκαν αυτές οι εντολές. άρα και προσαρμόστηκαν. άμα ήταν στα κινέζικα και είχαν προσαρμοστεί επίσης δεν θα σου έκανε εντύπωση. δεν είναι θέμα γλώσσας αυτό.

 2. Εικόνα Αὐγουστῖνος
  Αὐγουστῖνος (χωρίς επαλήθευση)Μάιος 23, 2014 15:30 ΜΜ

  http://www.sarantakos.com/language/ekatom.htm

 3. Εικόνα skaftanis
  skaftanisΜάιος 22, 2014 19:00 ΜΜ

  loooool

 4. Εικόνα redstar57
  redstar57 (χωρίς επαλήθευση)Μάιος 22, 2014 20:05 ΜΜ

  ti lete ola ta pcia omiloun eloinika aptesta.... ma pote den 8a omilisoun tin arxegoni glwssa ta Gortyniaka.... ektos an exoun ubuntu 10.10 (mono)

 5. Εικόνα K-fIreCE
  K-fIreCE (χωρίς επαλήθευση)Μάιος 23, 2014 02:53 ΠΜ

  Δεν είμαι καθόλου ειδικός στο λεξιλόγιο αλλά φαντάσου να μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά και με αγγλικά αλλά και με ελληνικά. Ή να φτιάχνεις προγράμματα στα ελληνικά ή ακόμα και των πυρήνα του Λίνουξ να είναι στα αρχαία ελληνικά. Ή στη θέση του "υπκα επα-φερε αναβαθμιση" να είναι "Πλήρη αναβάθμιση προγραμμάτων" αλλά στα αρχαία ελληνικά εκφρασμενο.
  Όλα είναι μία συνήθεια σαν και οι εφαρμογές ασφαλείας για να αποφύγεις την κάθε NSA.

  Υ.Γ. Το "υπκα επα-φερε αναβαθμιση" δεν είναι χρήση τωρινών ελληνικών?

 6. Εικόνα Elias Kasnaktsoglou
  Elias Kasnaktsoglou (χωρίς επαλήθευση)Μάιος 23, 2014 02:08 ΠΜ

  Φαντάσου, πόσοι ηλίθιοι υπάρχουν ακόμα που δεν χρησιμοποιούν το internet...

 7. Εικόνα atias
  atias (χωρίς επαλήθευση)Μάιος 23, 2014 02:01 ΠΜ

  δηλαδη αν υποθεσουμε οτι χρησιμοποιειται η ελληνικη στο τερμιναλ θα πρεπει το sudo να αντικατασταθει απο το υπκα , και το sudo apt-get update απο το
  υπκα επα-φερε αναβαθμιση αστο καλυτερα μου κανουν τα αγγλικα. :))

 8. Εικόνα K-fIreCE
  K-fIreCE (χωρίς επαλήθευση)Μάιος 23, 2014 01:50 ΠΜ

  @Constantinos, μπορεί να υπάρχουν συμφέρονται εκεί έξω και κάποιος που ξέρει να γράφει στον υπολογιστή να γράφει και όλες αυτές τις ανοησίες γιατί ότι υπήρχε το ανακάτεψε και έβγαλε αυτό το αποτέλεσμα αλλά όμως η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι πολύ μεγάλη και μπορείς να φτιάξεις νέες λέξεις εκ του μηδενός που να περιγράφουν αυτό που έχεις μπροστά σου. Σύμφωνα με αναφορές ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, η ελληνική γλώσσα αριθμεί περί 6.000.000 λέξεις ενώ η αγγλική περί 500.000 εκ των οποίων το 1/10 είναι ελληνικά που έχουν περάσει στην αγγλική γλώσσα. Βάλε μέσα και την ιατρική και αυτό το ποσοστό μικραίνει ακόμα περισσότερο.

  Μπορεί ίσως στο μέλλον να χρησιμοποιούμε στην γραμμή εντολών του λίνουξ (γιατί μόνο από εκεί μπορείς να κάνεις τα πάντα) ελληνικά αντί για αγγλικά, γι' αυτό μην αποκλείεις ποτέ τίποτα. Εδώ σιγά σιγά μπαίνουμε στην κβαντική κρυπτογράφηση όπου δεν χρησιμοποιεί το bit αλλά το qbit, κάτι εντελώς καινούριο για όλους μας.

 9. Εικόνα nondas
  nondas (χωρίς επαλήθευση)Μάιος 24, 2014 14:45 ΜΜ

  Ε οχι και 6.000.000 λέξεις!
  Περίπου 150.000 λέξεις και 1.500.000 λεκτικοί τύποι.

 10. Εικόνα Kostas
  Kostas (χωρίς επαλήθευση)Μάιος 23, 2014 00:21 ΠΜ

  Τελικα το μονο που δεν εχει οριο ειναι η "ελληνικη ηλιθιοτητα". LOL

 11. Εικόνα cortlinux
  cortlinux (χωρίς επαλήθευση)Μάιος 23, 2014 00:30 ΠΜ

  τελικά η έλλειψη παιδίας οδηγεί σε γκροτέσκο αποτελέσματα. το τραγελαφικά το έχει ξεπεράσει κατά πολύ.

 12. Εικόνα jemadux
  jemadux (χωρίς επαλήθευση)Μάιος 27, 2014 22:11 ΜΜ

  ρε παιδια το ειδα και αυτο απο το twitter δηλαδη ελεος

 13. Εικόνα odinmac
  odinmac (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 14, 2014 05:43 ΠΜ

  Μια μικρή ανάρτηση, άσχετη με το αρένα, μάζεψε όλους τους Ελ και αντιΈλ να σχολιάσουν.

  Υ γ: Πολύ καλό το site παιδιά.
  Πολύ καλή δουλειά.
  Σας ευχαριστώ πολύ.

 14. Εικόνα bobos15
  bobos15 (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 14, 2014 04:27 ΠΜ

  Η Ελληνικη γλωσσα ειναι η πιο πλουσια και πιο αρχαια γλωσσα του κοσμου με τα περισσοτερα λημματα (800.000 λημματα και εκατομμυρια λεκτικους τυπους). Αυτο ισως να εννοουσε ο Bill Gates αλλα παρερμηνευτηκε. Διαβαστε για το σκανδαλο Γκλοζελ.

  http://www.scribd.com/doc/47792990/%CE%A4%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%93%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B6%CE%AD%CE%BB

  Οι πέτρες «μιλούν» Ελληνικά

  http://www.anti-ntp.net/2013/03/blog-post_1497.html

 15. Εικόνα leons
  leons (χωρίς επαλήθευση)Νοε 01, 2017 23:38 ΜΜ

  Δεν ξέρω τι είπε ή δεν είπε ο gates,αλλά σαφώς η ελληνική γλώσσα είναι ανώτερη από την αγγλική,κ΄' από πολλές άλλες..

 16. Εικόνα debianass
  debianass (χωρίς επαλήθευση)Νοε 04, 2017 15:18 ΜΜ

  Δεν υπάρχουν "ανώτερες γλώσσες". Η ελληνική έχει επηρρεάσει καθοριστικά όλες τις ευρωπαικές γλώσσες, από τα λατινικά μέχρι τα αγγλικά και τα σύγχρονα γερμανικά, λόγω ιστορικότητας (κάποτε όλα τα επιστημονικά-φιλοσοφικά κείμενα ήταν απαραιτήτως μεταφρασμένα και στα ελληνικά). Αυτό έχει μεταφέρει και ορισμένες παθογένειες της ελληνικής, όπως η ταυτολογία (στη φύση δεν υπάρχει ταύτιση, "δε μπορείς να περάσεις 2 φορές τον ίδιο ποταμό" κατα τον Ηράκλειτο). Οι γλώσσες γενικότερα εμπεριέχουν την κοινωνική ανισότητα. Π.χ. στα αγγλικά οι Νορμανδοί έλεγαν το αρνί "lamb" ενώ οι σάξονες "sheep". Κι αυτό επειδή οι Νορμανδοί το έβλεπαν στο πιάτο τους ("lamb"-σαν φεουδάρχες) ενώ οι σάξονες (σαν δουλοπάροικοι βοσκοί) το έβλεπαν σαν ζώο (sheep). Το ίδιο και στα κινέζικα με τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στα μανδαρινικά (γλώσσα της αυλής του αυτοκράτορα) και τα καντονέζικα (λαική γλώσσα).
  Οπως ελεγε ο Μπάρρουζ η γλώσσα είναι ιός που περνάει στον ξενιστή την ίδια της τη λογική.

 17. Εικόνα O gnwstos
  O gnwstos (χωρίς επαλήθευση)Νοε 06, 2017 17:33 ΜΜ

  Πως δεν υπάρχουν; Το ίδιο είναι η assembly, το ίδιο η basic το ίδιο και η c++;

 18. Εικόνα akounadis
  akounadisΝοε 19, 2017 16:14 ΜΜ

  "Η επάρκεια κάθε γλώσσας ως προς τις ανάγκες της κοινωνίας που τη χρησιμοποιεί, όποια και αν είναι η εξέλιξη που θα ακολουθήσει στην ιστορική της πορεία, αναπτυξιακή ή συρρικνωτική, βασίζεται σε μια πολύ βαθύτερη διάσταση, η οποία έχει σχέση με την ίδια τη φύση των γλωσσών.

  Καθεμία από τις γλώσσες που ξέρουμε και έχουμε μελετήσει, όσο απολίτιστη και αν μας φαίνεται η κοινωνία που τη μιλά, έχει αποδειχθεί ότι ως κώδικας επικοινωνίας είναι το ίδιο πολύπλοκος και το ίδιο εξελιγμένος με τον κώδικα κάθε μεγάλης δυτικής ή άλλης χώρας που έχουμε συνήθως ως πρότυπο. Κάθε δήθεν «πρωτόγονη» γλώσσα που μας είναι γνωστή παρουσιάζει, χωρίς εξαίρεση, όλες τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τις γλώσσες από τα πολύ ατελέστερα συστήματα επικοινωνίας των ζώων ή τους τεχνητούς κώδικες.

  Κάθε γλώσσα οργανώνεται περαιτέρω θέτοντας κανόνες και νόμους στο φωνολογικό της σύστημα, τον σχηματισμό των λέξεών της, τη σύνταξή της. Και κάθε δήθεν «πρωτόγονη» γλώσσα έχει τέτοιους κανόνες, το ίδιο αυστηρούς με τις λεγόμενες «πολιτισμένες» γλώσσες. Αν κανείς τούς παραβεί, δεν θα μπορέσει να συνεννοηθεί με αυτούς που τη μιλούν, με τον ίδιο τρόπο που, αν παραβεί κανείς τους κανόνες της γαλλικής, δεν θα μπορέσει να συνεννοηθεί σωστά με τους γαλλόφωνους.

  Οποιαδήποτε γλώσσα χρειαστεί να εξυπηρετήσει τις εκφραστικές ανάγκες μιας κοινωνίας που αναπτύσσεται και σε άλλους τομείς έχει τη δυνατότητα εγγενώς, από τη φύση της, ως επικοινωνιακό σύστημα, να το κάνει. Θα δημιουργήσει καινούριες λέξεις ή καινούριες σημασίες, χρησιμοποιώντας πάντα βέβαια το φωνολογικό, μορφολογικό και συντακτικό της σύστημα και τους κανόνες που τα διέπουν. Είναι λάθος να πιστεύεται ότι οι διαφορές των γλωσσών στους συγκεκριμένους τομείς που τις συγκροτούν σημαίνουν και διαφορές στη δυνατότητα ή την ικανότητα να εκφράζουν τα οποιαδήποτε νοήματα και τις σχέσεις μεταξύ τους.

  Αν οι γλώσσες ενσωματώνουν την ιστορία και τον πολιτισμό της κοινότητας που τις χρησιμοποιεί, το κάνουν όλες με τα ίδια γλωσσικά μέσα. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία ή αξιολογική ιεράρχηση βασίζεται σε εξωγλωσσικές συμβολικές επενδύσεις, που ανάγονται εντέλει στον χώρο του ρατσισμού, των αντιεπιστημονικών και αυθαίρετων διακρίσεων δηλαδή, αναπαράγοντας τις μεθόδους του και στο πεδίο της γλώσσας. Από αυτήν την άποψη είναι ­και εδώ­ επικίνδυνες."

  Μέρος άρθρου, απ την αγαπητή Μαρία Κακριδή-Φερράρι

  Για τη γλώσσα προγραμματισμού και συγκεκριμένα χαμηλού επιπέδου είναι η γλώσσα που εξαρτάται απ το μηχάνημα και το πρόγραμμα και δε χρειάζεται μεταγλωττιστή. Η γλώσσα που θα μεταγλωττιστή θα γίνει και γλώσσα μηχανής. Γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου. Οπότε το καθετί εξυπηρετεί τα "δέοντα", πχ ως ειδικές αναφέρονται η cobol, lisp ή όπως ευρείας χρήσης η python, java.
  Έτσι και εδώ καταλαβαίνουμε τη χρησιμότητα.
  Καλό το παράδειγμα του "gnwstos" αλλά ατυχής η σύγκριση.

 19. Εικόνα Thanasis
  Thanasis (χωρίς επαλήθευση)Νοε 26, 2017 23:15 ΜΜ

  Άραγε, πώς θα γίνονται οι πολ/σμοί και οι διαιρέσεις μέσω hardware με ολίσθηση προς τα αριστερά ή δεξιά αντίστοιχα, χρησιμοποιώντας ένα μη-θεσιακό αριθμητικό σύστημα όπως το αρχαιο-ελληνικό;

Scroll to Top