BETA

Ένας κακός εθισμός τα Windows;

Εικόνα Maria

Το άρθρο που ακολουθεί είναι του Gary Newell, από το everydaylinuxuser.com.

1

Το γεγονός ότι ένας χρήστης που έχει κομπιούτερ με εγκατεστημένα τα Windows 8, ίσως τα βρει σκούρα να εγκαταστήσει το Linux χωρίς να αποδεχτεί την άδεια χρήσης των Windows, έβαλε τον Gary< Newell σε σκέψεις σχετικά με τα Windows και την ομηρία των χρηστών του.

Πόσο δύσκολο είναι για μερικούς ανθρώπους να ξεφύγουν από τα Windows, απλά και μόνον επειδή έχουν συνηθίσει / εθιστεί σε αυτά;

Βρήκε, λοιπόν, ένα κείμενο από την ιστοσελίδα των Ανώνυμων Αλκοολικών και το αντέγραψε, με τη διαφορά ότι έκανε χρήση των λέξεων «Windows» και «Linux».

Διευκρινίζει, βέβαια, πως αυτό το άρθρο προορίζεται να φέρει το φως στις καρδιές των ανθρώπων και πως σε καμμία περίπτωση δεν μπορούμε να παίρνουμε ελαφρά τη καρδία, το σοβαρό ζήτημα του αλκοολισμού.

Το εν λόγω κείμενο, λοιπόν, είναι ένα άρθρο που έχει τίτλο «Είναι η AA (διεθνής ομάδα Ανώνυμων Αλκοολικών) κατάλληλη για σένα;» και θέτει μια σειρά ερωτημάτων για να καθορίσει αν είσαι αλκοολικός ή αν κινδυνεύεις να γίνεις, αλλά εγώ (ο Gary Newell) το άλλαξα λίγο προκειμένου να διαπιστώσουμε αν οι χρήστες των Windows είναι υπερβολικά ή / και άνευ λόγου εξαρτημένοι από το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.

Είναι το Linux Κατάλληλο Για Σένα;

Μόνον ΕΣΥ μπορείς να αποφασίσεις αν θέλεις να δώσεις μία ευκαιρία στο Linux ή αν πιστεύεις πως μπορεί να σε βοηθήσει. Πάντως, όλοι εμείς που μπήκαμε στην κοινότητα του Linux το κάναμε γιατί, στην τελική, αποφασίσαμε πως είχαμε κουραστεί να προσπαθούμε αδίκως να ελέγξουμε την χρήση των Windows. Παρόλα αυτά, δεν θέλαμε με τίποτα να παραδεχθούμε ότι δεν θα μπορούσαμε ποτέ να σταματήσουμε αυτήν τη συνήθεια. Τότε ακούσαμε, από άλλα μέλη του Linux, πως ήμασταν άρρωστοι. Ανακαλύψαμε ότι πολλοί άνθρωποι υπέφεραν από τα ίδια συναισθήματα ενοχής, μοναξιάς και απελπισίας που βιώναμε κι εμείς οι ίδιοι. Διαπιστώσαμε, τελικά, ότι όλα αυτά τα αισθανόμασταν γιατί ήμασταν άρρωστοι με τα Windows. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το «κόλλημα» με τα Windows.

Ακολουθούν μερικές από τις ερωτήσεις στις οποίες προσπαθήσαμε να απαντήσουμε με πάσα ειλικρίνεια. Δείτε αν μπορείτε να κάνετε κι εσείς το ίδιο. Θυμηθείτε, πως δεν είναι ντροπή να παραδεχτείτε ότι έχετε ένα πρόβλημα και να το αντιμετωπίσετε. Από τη στιγμή που θα το παραδεχτείτε, βρίσκεστε ήδη στα μισά του δρόμου για να το επιλύσετε.

Απαντήστε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Έχεις ποτέ αποφασίσει να σταματήσεις να χρησιμοποιείς τα Windows για περίπου μία εβδομάδα αλλά την πρώτη ή δεύτερη μέρα παράτησες την προσπάθεια;
 • Οι περισσότεροι από εμάς, που είμαστε στην Κοινότητα Linux, το έχουμε υποσχεθεί πολλές φορές να αποκοπούμε από τα Windows˙ το υποσχεθήκαμε τόσο στον ίδιο μας τον εαυτό όσο και στην οικογένειά μας. Παρόλα αυτά, αθετούσαμε συνεχώς την υπόσχεσή μας.
 • Μέχρι που έφτασε η στιγμή και γνωρίσαμε το Linux. Τότε, η κοινότητα του Linux, μας είπε τη μαγική φράση:

Προσπάθησε, απλά, να μην χρησιμοποιήσεις τα Windows σήμερα! (Εάν δεν χρησιμοποιήσεις Windows σήμερα, δεν θα κολλήσεις κάποιον ιό σήμερα.)

 • Θα ήθελες οι άνθρωποι να «κοιτάνε τη δουλειά τους» και να μην σου λένε τι θα αποφασίσεις για τα Windows; Να μην σου λένε τι να κάνεις; Και στην τελική, να μην σε επηρεάζουν;
  Στον κόσμο του Linux δεν λέμε σε κανέναν να κάνει κάτι. Δεν αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Εμείς μιλάμε μόνο για τις εμπειρίες μας στα Windows, για τα προβλήματα που μας δημιούργησαν, για τους μπελάδες στους οποίους μπλεχτήκαμε εξαιτίας της χρήσης τους και για το πώς αποκοπήκαμε από αυτά.Με βάση την εμπειρία μας, θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε, εάν το ζητήσεις.
 • Έχεις πάει ποτέ από μία έκδοση Windows σε κάποιαν άλλη, ελπίζοντας ότι επιτέλους δεν θα κολλήσεις άλλον ιό; Εμείς, έχουμε ήδη δοκιμάσει όλους τους τρόπους. Πειστήκαμε να δοκιμάσουμε τα Windows 8. Ή χρησιμοποιούσαμε μόνον τα Windows 7. Δοκιμάσαμε ακόμα και να μην χρησιμοποιούμε πλέον τον Internet Explorer. Μέχρι και να χρησιμοποιούμε τα Windows μόνον τα Σαββατοκύριακα. Ό,τι εναλλακτική και αν σκεφτείς ως λύση, την έχουμε δοκιμάσει. Αλλά οποιοδήποτε λογισμικό των Windows και να δοκιμάσαμε, το αποτέλεσμα συνήθως ήταν το ίδιο˙ τελικά, κολλούσαμε ιούς.

5

 • Υποχρεώθηκες να χρησιμοποιήσεις τα Windows το πρωί, κατά τη διάρκεια του παρελθόντος έτους (τρέχον έτος 2013); Μήπως αισθάνεσαι πως πρέπει να έχεις τα Windows για να ξεκινήσεις; Αυτό, είναι σημάδι ότι δεν κοινωνικοποιείσαι.
 • Ζηλεύεις τους ανθρώπους που μπορούν και χρησιμοποιούν τους υπολογιστές χωρίς προβλήματα; Υπήρξε σίγουρα κάποια στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς αναρωτηθήκαμε γιατί να μην είμαστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, που μπορούν και χρησιμοποιούν μόνο ένα πραγματικό λειτουργικό σύστημα όπως το Linux.
 • Είχες προβλήματα με τα Windows κατά το τελευταίο έτος; Να είσαι ειλικρινής! Οι ειδικοί της Πληροφορικής λένε ότι αν έχεις κάποιο πρόβλημα με τα Windows και, παρόλα αυτά, συνεχίζεις και τα χρησιμοποιείς, το πρόβλημα θα χειροτερεύει και, πάντως, ποτέ δεν θα καλυτερέψει. Τελικά, ή που θα κολλάς ιούς ή που θα πρέπει συνεχώς να κάνεις update τα Windows. Η μόνη σου ελπίδα είναι να χρησιμοποιήσεις Linux.

322

 • Τα Windows έχουν προκαλέσει προβλήματα στο σπίτι;

- Πριν γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο του Linux, οι περισσότεροι από μας λέγαμε ότι ήταν οι άνθρωποι ή τα προβλήματα που υπήρχαν στην οικογένεια οι λόγοι που μας οδήγησαν στα Windows.

- Και δεν μπορούσαμε να δούμε το προφανές˙ το μόνο που έκαναν τα updates ήταν να χειροτερεύουν τα πράγματα.

- Ποτέ δεν έλυσαν κανένα από τα προβλήματα.

 

 • Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να λέει πως μπορείς να σταματήσεις να χρησιμοποιείς τα Windows ανά πάσα στιγμή το θελήσεις; Και κάθε φορά συνεχίζεις παρά τις αποφάσεις σου;

Πολλοί από μας κοροϊδεύαμε τον εαυτό μας στη σκέψη ότι χρησιμοποιούσαμε Windows, επειδή το θέλαμε. Από τη στιγμή που ήρθαμε στον κόσμο του Linux, συνειδητοποιήσαμε ότι όσο χρησιμοποιούσαμε τα Windows, δεν μπορούσε να σταματήσουμε˙ σαν κακιά συνήθεια ένα πράγμα.

 • Έχεις λείψει από την εργασία σου λόγω των Windows;

Πολλοί από εμάς παραδέχονται τώρα ότι υπήρξαν φορές που είπαμε στον εργοδότη μας πως ήμασταν άρρωστοι, ενώ η αλήθεια ήταν ότι ασχολούμασταν με την επανεγκατάσταση των Windows για πολλοστή φορά.

 • Παθαίνεις blackouts; Blackout σημαίνει πως υπάρχουν ώρες ή ακόμα και μέρες ολόκληρες που δεν μπορούμε να τις θυμηθούμε.

Όταν ήρθαμε στο μαγικό κόσμο του Linux, ανακαλύψαμε ότι τα blackouts είναι ένα καραμπινάτο πρόβλημα των Windows.

876ui67i

 • Έχεις ποτέ νιώσει ότι η ζωή σου θα ήταν καλύτερη αν δεν χρησιμοποιείς τα Windows;

- Πολλοί από εμάς άρχισαν να χρησιμοποιούν τα Windows, επειδή κάνουν τη ζωή να φαίνεται καλύτερη ή ευκολότερη˙ τουλάχιστον προς στιγμή, σου δίνεται αυτή η ψευδαίσθηση.

- Από τη στιγμή που γνωρίσαμε το Linux, αισθανθήκαμε παγιδευμένοι.

- Χρησιμοποιούσαμε τα Windows για να ζήσουμε και ζούσαμε για να χρησιμοποιούμε τα Windows. Ο κόσμος των Windows μας είχε αηδιάσει και κουράσει.

 

Ποιο είναι το σκορ σου;

Μήπως απάντησες ΝΑΙ τέσσερις ή και περισσότερες φορές, στα παραπάνω ερωτήματα;
Αν ναι, τότε μάλλον έχεις πρόβλημα με τα Windows.

Γιατί το λέμε αυτό;

Επειδή το έχουν πει, εδώ και πολλά χρόνια, οι χιλιάδες των ανθρώπων που χρησιμοποιούν Linux. Βρήκαν την αλήθεια για τον εαυτό τους, με τον δύσκολο τρόπο.
Αλλά και πάλι, μόνον ΕΣΥ μπορείς να αποφασίσεις αν πιστεύεις ότι το Linux είναι για σένα. Προσπάθησε να έχεις Ανοιχτό μυαλό. Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, αν θεωρείς πως το Linux σου κάνει, θα χαρούμε να σου δείξουμε πώς θα σταματήσεις τη χρήση των Windows. Απλά πες το.

Το Linux δεν υπόσχεται να λύσει τα προβλήματά σου. Θα σου δείξουμε, όμως, πώς μπορείς να μάθεις να ζεις χωρίς τα Windows, μέρα με τη μέρα.
Όταν επιτέλους απαλλαχτήκαμε από τα Windows, ανακαλύψαμε ότι η ζωή έγινε πολύ πιο εύχρηστη.

 • Σχόλια

54 Comments:

 1. Εικόνα vriareos
  vriareos (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 18, 2013 14:30 ΜΜ

  ναι suse 9.2 η 9,3 αν θυμαμαι καλα....μαγεια-τοτε

 2. Εικόνα vriareos
  vriareos (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 18, 2013 14:47 ΜΜ

  ερωτηση προς ναυτιλομενους....αν ,λεω,αν δεν υπηρχε δυνατοτητα-καμμια-χρησης σπασμενων προγραματων η κ win ποσοι οικιακοι χρηστες θα αγαπουσαν τοσο πολυ τα win? δευτερον αλλο οικιακος χρηστης αλλο επιχειρηση...εκει μεχρι κ λειτουργικο του σατανα απο το υπερπεραν βαζεις αρκει να γινεται η δουλεια γιατι παιζονται λεφτα-πολλες φορες πολλα..αναλογα τι κανει τη δουλεια σου,σαν πρωτο κριτηριο κ σαν δευτερο κριτηριο το κοστος

 3. Εικόνα mobinmob
  mobinmob (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 18, 2013 12:19 ΜΜ

  "Υποδομη: Οταν εχεις ηδη στησει επι χρονια μια υποδομη, ως ιδιωτης, αλλα κυριως ως επιχειρηση, ακομα κι αν αυτη ειναι προβληματικη, δεν την ξηλωνεις να βαλεις μια αλλη, διοτι μπορει να καταστραφεις"
  Συμφωνώ απόλυτα. Το ζήτημα όμως είναι ότι κάποια στιγμή τα μηχανήματα που χρησιμοποιείς θα τα αλλάξεις και θα βρεθείς στο δίλημμα τι λειτουργικό θα χρησιμοποιήσεις... Παλιότερα, αν είχε windows θα πήγαινες ξανά win. Τώρα όμως έχεις την επιλογή να πας σε linux και να τρέξεις virtualised τις εγκαταστάσεις win και τα προγράμματα που ήδη έχεις.

  "διαιρεση του ενος λειτουργικου σε εκατονταδες διανομες που μαλιστα «μαχονται» η μια την αλλη"
  Κατ' αρχήν δεν είναι διαίρεση, αλλά πολλαπλασιασμός:)
  Έπειτα είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτοί η μάχη... Οι "αντίπαλοι" μοιράζονται ένα σωρό components και συνεργάζονται για να τα αναπτύξουν και να τα κρατήσουν ασφαλή. Σφαγή λέμε...

 4. Εικόνα mobinmob
  mobinmob (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 18, 2013 12:10 ΜΜ

  "Κανενας χρηστης των w$ δεν θα σε ρωτησει «τι λειτουργικο τρεχεις;» σε αντιθεση με πολλους χρηστες λινουξ, που ειναι τρομερα κολλημενοι με το λειτουργικο συστημα και διακατεχονται απο ιεραποστολικη διαθεση (οπως αλλωστε και το ιδιο το αρθρο)."
  Όντως, δεν θα σε ρωτήσει τι λειτουργικό τρέχεις. Θα σε ρωτήσει (αν η συζήτηση πάει εκεί) τι Windows τρέχεις...
  Φανατικοί "ιεραπόστολοι" υπάρχουν παντού.

 5. Εικόνα Aυτεξουσιος
  Aυτεξουσιος (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 18, 2013 03:33 ΠΜ

  Άσε που οι περισσότεροι θέλουν απλός
  ένα λειτουργικό και όχι να παντρευτούν
  τον Μπακούνιν και τα Μαλατεστακια.

 6. Εικόνα Stalker in the Mirror
  Stalker in the ... (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 17, 2013 12:45 ΜΜ

  :) Θα κερδιζαμε ισως ενα μερος, αλλα οχι σχεδον ολους. Διοτι γιατι να αλλαξει καποιος απο το Α συστημα να παει στο Β, οταν αυτο ειναι σχεδον ιδιο στο ματι; (περαν των επιχειρηματων σταθεροτητας + ασφαλειας, τα οποια βεβαια οσο περνα ο καιρος σχετικοποιουνται). Η μετακομιση εχει κι αυτη το στρες της.

  Για να κερδισεις χρηστες απο αλλα λειτουργικα πρεπει να εχεις μοναδικες εφαρμογες, που μπορεις να τρεξεις αλλα κυριως να κατακτησεις παρθενα εδαφη, τουτεστιν νεους χρηστες και νεες αγορες. Εξηγουμαι.

  Εφαρμογες: Κανενας επαγγελματιας ή χομπιστας δεν θα βαλει λινουξ, οταν ξερει οτι δεν θα βρει αναλογη εφαρμογη αυτης που χρησιμοποιει στα w$, και καποιες ειναι οντως αναντικαταστατες. Στο πεδιο των εφαρμογων το λινουξ δυστυχως δεν ειναι επιχειρημα. Τι να πεις, βαλε λινουξ να εχεις λατεχ; λιμπρε οφις; φαιρφοξ; Αφου ολα αυτα τρεχουν σε ολα τα λειτουργικα. Οι εφαρμογες ανοιχτου κωδικα τρεχουν παντου, συνεπως δεν βοηθαν τη διαδοση του λειτουργικου. Μπορεις να στησεις ανετα ενα συστημα με w$ ή μακ, και να τρεχεις πανω μονο ανοιχτο κωδικα αμεσα ή μεσω cygwin.

  Υποδομη: Οταν εχεις ηδη στησει επι χρονια μια υποδομη, ως ιδιωτης, αλλα κυριως ως επιχειρηση, ακομα κι αν αυτη ειναι προβληματικη, δεν την ξηλωνεις να βαλεις μια αλλη, διοτι μπορει να καταστραφεις. Φανταστειτε για παραδειγμα τα διαφορα γραφεια μηχανικων και αρχιτεκτονων που εχουν τονους απο φορτραν, να κατσουν να τα ξαναγραψουν ολα σε μια πιο μοντερνα γλωσσα... Περαν του κοστους μετακομισης, ειναι πολυ αμφιβολο οτι το τελικο αποτελεσμα θα δουλεψει σωστα. Εδω εγκειται και το αλλο ατου των w$: υπαρχει ηδη μια τεραστια υποδομη φτιαγμενη πανω σ αυτα, με αποτελεσμα να εχει ηδη κερδισει τεραστιο μεριδιο αγορας, κι ας τα βριζουν οι χρηστες του. Οποτε το μαρκετινγκ για το λινουξ θα επρεπε να εστιασει κυριως σε νεους χρηστες (οπως και γινεται, βλεπω) είτε σε χωρες με τεχνικη υποδομη που τωρα δημιιουργειται. Οταν αυτη φτιαχτει, σπανια υπαρχει μερος για δευτερο.

  Φυσικα υπαρχουν πολλοι αλλοι λογοι για την ασσυμετρη σχεση του λινουξ με αλλα λειτουργικα, π.χ. μαρκετινγκ, στο οποιο το λινουξ ειναι πρακτικα ανυπαρκτο, διαιρεση του ενος λειτουργικου σε εκατονταδες διανομες που μαλιστα «μαχονται» η μια την αλλη με αποτελεσμα ακομα και αυτο το πενιχρο μαρκετινγκ να διαιρειται και να φτανει μια σταλα προς τον χρηστη, και πολλα αλλα. Κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να εστιασουμε εκει την συζητηση, και οχι αν τα w$ ή το μακ ή δεν ξερω γω τι αλλο ειναι κακος εθισμος.

 7. Εικόνα do__ju
  do__ju (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 17, 2013 03:25 ΠΜ

  νομιζω οτι θα κερδιζαμε σχεδον ολους τους χριστες W$ με μια απλη "Linux distro identical in look and feel to Windows XP"

  :)))))))

  (επισημαινω τη χρηση της λεξης "χριστης" εκ μερους μου προς αρση παρεξηγησεων!)

  ;)

 8. Εικόνα OxidE
  OxidE (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 16, 2013 20:52 ΜΜ

  Λες και τα windows είναι ο διάολος κάνετε μερικοί και τα mac ακόμα χειρότερα.Για εθισμούς μιλάτε στα windows λες και είναι τίποτα τρομερά ναρκωτικά.Εγώ τόσο καιρό που διαβάζω άρθρα εδώ και σε άλλα sites σε σχέση με το linux βλέπω πολύ περισσότερα κολλημένα μυαλά και εθισμένους ανθρώπους που φανατίζονται για ΕΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ,Παναγία μου!!Όπως έγραψε ένας παραπάνω,opensource και Openmind ακούμε αλλά δε βλέπουμε.
  Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι γουστάρει και να έχει ότι λειτουργικό θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του.
  Κάποιος που θέλει το pc του σαν παιχνιδομηχανή και να κάνει κάποιες απλές δουλειές θα βάλει windows,κάποιος που δε γουστάρει πολλά πολλά,ιούς φορματ και δε παίζει παιχνίδια θα πάρει ένα mac και linux θα βάλει αυτός που *πάρα πολλοί λόγοι που βαριέμαι να γράψω*.

 9. Εικόνα do__ju
  do__ju (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 16, 2013 23:58 ΜΜ

  σιγα τους παρα πολλους λογους που βαριεσαι να γραψεις! το οικονομικο πρωτιστως!

  1ον δεν εχω για να παρω τα χρυσα μηλα των εσπεριδων

  2ον για τον ιδιο λογο δεν αγοραζω πορτοπαραθυρα με τα συναφη τους ακριβουτσικα πομολα κουρτινιερες σιτες κλπ αλλα δε θελω και να πεσω στα σπασμενα τους αντιγραφα αμφιβολου αξιοπιστιας

  το τζαμπε και πληρες των διαφορων linux δε με χαλαει καθολου

 10. Εικόνα DrZivango
  DrZivango (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 16, 2013 11:53 ΠΜ

  ΟΧΙ γιατί AmigaOS simply rulez!!
  (αν είσαι περίεργος http://www.icarosdesktop.org/)

 11. Εικόνα Μάριος
  Μάριος (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 16, 2013 11:42 ΠΜ

  Αυτο το AmigaOS δεν σου κοκκινισε το "ΥΓ" και το "rulez";

 12. Εικόνα mobinmob
  mobinmob (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 16, 2013 10:56 ΠΜ

  Kανένας δεν απολάμβανε τα τρελά που έπρεπε να κάνει για να έχει λειτουργικό που να... λειτουργεί ανθρώπινα πριν κάποια χρόνια. Σήμερα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, τόσο επειδή έχουν εξελιχθεί το OS και οι διανομές, όσο και γιατί βρίσκεις -πολύ ευκολότερα- ανθρώπους να βοηθήσουν αν παρουσιαστεί κάτι.

 13. Εικόνα George Litos
  George Litos (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 16, 2013 04:32 ΠΜ

  εντάξει και εμείς κάναμε στα ναϊντις compile to kernel για να έχουμε ήχο αλλά δεν είμαστε μαζόχες να πούμε ότι γουστάραμε κι'ολας ή φάγαμε άπειρες ώρες για να δουλέψει σωστά ο X server ...άπειρες ώρες "δημιουργίας"

  κάτι μάθαμε, αλλά ακόμη και σήμερα οι drivers δεν παίζουν με την 1 σε linux (βλέπε nvidia optimus) για πολλούς και διάφορους λόγους (τον εξής 1 : $$$)

  @eldiabolo:
  Nα στο πω αλλιώς?….μου θυμίζει κάτι παντρεμένα ζευγάρια που ψάχνεις να βρεις για ποιο λόγο αυτοί οι άνθρωποι είναι μαζί.

  επική ατάκα

 14. Εικόνα DrZivango
  DrZivango (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 16, 2013 04:18 ΠΜ

  αυτά τα λίνουξ είναι του διαβόλου, έχει έναν κόκκινο μέσα τον είδα.. και πολλά δαιμόνια

  ΥΓ ρε 3 OS έχεις ένα δεν έχει ορθογράφο; (#πρωτεραίοτητας)
  ΥΓ2 AmigaOS rulez

 15. Εικόνα matthew
  matthew (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 16, 2013 04:14 ΠΜ

  Το ξέρουμε, ευχαριστούμε! :P

 16. Εικόνα constantinos
  constantinosΙουλ 16, 2013 03:21 ΠΜ

  Το άρθρο όμως, ξεκαθαρίζει αρχής-εξ' αρχής πως πρόκειται για μετάφραση προτύπου άρθρου του everydaylinuxuser.com, τ' οποίο είναι γνωστό για τις "ακραίες" θέσεις του.
  Η μετάφραση του λοιπόν, δεν σημαίνει πως το ασπαζόμαστε η το δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα.
  Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον ο συσχετισμός που έκανε με το κείμενο των ανώνυμων αλκοολικών και το λογοπαίγνιο.
  Αυτό, από μόνο του, έχει μια πρωτοτυπια που άξιζε να προβληθεί, ασχέτως να τα όσα λέει είναι σωστά. λάθος η αν κάποιος συμφωνεί η δεν συμφωνεί σε μέρος τους η στο σύνολο.
  Σαν πρότυπο άρθρο, στο osarena, δεν έχει γράψει ποτέ κάποιος, ότι:

  τα Windows είναι μόνο για πασιέντζα

  (ασχέτως αν με αυτή ασχολούνται οι δημόσιες υπηρεσίες και πλήθος ακομα ανθρώπων).
  Ότι σχετικό έχει ειπωθεί, είναι προφανώς στο πλαίσιο του χιούμορ, από μια Linux-geek σελίδα, όπως είναι το οσαρένα.

 17. Εικόνα Maria
  MariaΙουλ 16, 2013 03:09 ΠΜ

  Χα χα χα! ΤΕΛΕΙΟ!!!

 18. Εικόνα do__ju
  do__ju (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 16, 2013 03:00 ΠΜ

  τι να πουν και οι μηλαδες, να 'ουμ'! κομποστα να το κανουν!

  http://www.ibtimes.com/apple-sued-porn-addiction-man-says-macbook-cost-his-marriage-kids-1345831

 19. Εικόνα vriareos
  vriareos (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 16, 2013 01:09 ΠΜ

  δεν εχω win δουλευω linux και εκει δεν χρειαζομαι crack

 20. Εικόνα Nicolas
  Nicolas (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 15, 2013 23:14 ΜΜ

  Επειδή τα γραφόμενα μου δαιμονοποιήθηκαν και όχι κάτι άλλο, το τσιτάτο δεν είναι δικό μου, απλά το χρησιμοποίησα και συγνώμη αν κάποιοι θίχτηκαν. Δεν έχετε δα και μετοχές με την M$ για να νιώθετε ενοχλημένοι.

  Και εγώ έχω τα Windows 8 σε άλλο partition και μπαίνω για τους ίδιους ακριβώς λόγους, για να παίρνω τα καλύτερα που δεν μπορώ στα Linux.

  Η επαφή μου με τα Linux δεν είναι καινούργια και γνωρίζω τι συνέβαινε πριν 10 και 15 χρόνια απλά όπως το είπες, έπρεπε να είχες την υπομονή να λύσεις την κάθε σπαζοκεφαλιά, υπομονή που δεν είχα τότε, ούτε το καλό πείσμα να κάτσω να ασχοληθώ. Τώρα άλλες οι ανάγκες, τα ερεθίσματα και οι εμπειρίες. Υπήρξε πολυετής περίοδος τσακωμών με Linux χρήστη όταν κατείχα συστήματα της Apple και ασχολιόμουν μόνο με OS X. Τι κατάλαβα; Τίποτα! Τώρα που κολυμπώ στα συγκεκριμένα νερά μπορώ να καταλάβω τι μου έλεγε και εγώ δεν ήθελα να ακούσω. Για αυτό αναφέρθηκα σε καλή προαίρεση. Δεν θα κάτσουμε εμείς να επιβάλλουμε τα γούστα μας στους άλλους αλλά μπορούμε να τους δώσουμε ερεθίσματα και να δημιουργηθεί αυτή η καλή προαίρεση, ακόμα και αν χρειάζεται ντάντεμα. Δεν δουλεύουν όλοι με τις ίδιες τεχνικές και προσεγγίσεις.

  Ελπίζω να έγινα κατανοητός αυτήν την φορά!

 21. Εικόνα Maria
  MariaΙουλ 15, 2013 20:46 ΜΜ

  @ Πάνο, (επειδή εξακολουθεί και δεν εμφανίζεται η λέξη reply δεξιά από το σχόλιό σου, τη βάζω την απάντηση έτσι).
  Μα γι αυτό υπάρχουν οι διάφορες διανομές.
  Για να επιλέγουμε αυτήν που μας κάνει. (σε όποιο λειτουργικό σύστημα ΕΜΕΙΣ επιλέξουμε)

 22. Εικόνα drpaneas
  drpaneas (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 15, 2013 20:35 ΜΜ

  Το "μονόπλευρος" που είπα, αναφέρεται στο ότι μεταξύ σοβαρού και αστείου, υπόθηκε ότι τα Windows είναι μόνο για πασιέντζα και από την άλλη ότι το "οι χιλιάδες των ανθρώπων που χρησιμοποιούν Linux βρήκαν την αλήθεια για τον εαυτό τους". Πρόσθεσε σ'αυτό και τις εικόνες που πλαισιώνουν το άρθρο "Windows sucks, Linux rocks" και το στερεοτύπο που θέλει τους λινουξάδες κολλημένους έχει επιβεβαιωθεί.

  θα σου παραθέσω ένα ακόμα (τραγικό κατά την γνώμη μου) απόσπασμα από το κείμενο: "πριν γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο του Linux, οι περισσότεροι από μας λέγαμε ότι ήταν τα προβλήματα που υπήρχαν στην οικογένεια οι λόγοι που μας οδήγησαν στα Windows. Και δεν μπορούσαμε να δούμε το προφανές˙ το μόνο που έκαναν τα updates ήταν να χειροτερεύουν τα πράγματα."

  Seriously... Αν αυτή η πρόταση δεν είναι biased, τότε τι είναι;

  ο νοών.... νοείτω... open mind ακούω, αλλά open mind δεν βλέπω.

 23. Εικόνα mobinmob
  mobinmob (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 15, 2013 20:28 ΜΜ

  Ο μόνος λόγος που μπορεί να οδηγήσει κάποιον να επιλέξει opensuse αντί για fedora (ή mageia) είναι ο εκπληκτικός zypper. Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα...
  Δεν ξέρω τι γίνεται με το δίκτυο στην 12.3, αλλά μια έκδοση πριν που το είχα δει δεν, θυμάμαι κάποιο πρόβλημα. Έχουν κάνει και στο παρελθόν τέτοιες πατάτες, με κορυφαία αυτή στο 10.1 (αν δεν κάνω λάθος) που δεν δούλευε ο προκαθορισμένος updater/package manager ui.

 24. Εικόνα constantinos
  constantinosΙουλ 15, 2013 19:19 ΜΜ

  Εντάξει και πριν 15-16 χρόνια, για να βάλεις έναν drivers και στα DoS/Windows ήταν κάτι που δεν μπορούσε να το κάνει ο καθένας. Και μιλάμε για απλά πράγματα, όπως πχ τον driver του τότε mouse.
  Δεν διαφωνώ, για την εποχή που λες, για τους drivers στο Linux., Η θα σου καθόταν η όχι. Και στη δεύτερη περίπτωση θα μπορούσε να είναι απλά καποιο module η όπως λες, θα χρειαζόταν ολόκληρη μανούρα.
  Σαφώς και στο 2013, αυτά έχουν αλλαξει. Σαφώς και πάλι υπάρχουν διανομές που δεν ξέρω τι στα κομμάτια κάνουν και καταφέρνουν τα εύκολα να τα κάνουν δύσκολα.

  Το δε Suse, για έμενα τελείωσε, από τότε που το πήρε η Novell και προέκυψε και το openSUSE. Είναι πραγματικά παράξενο, το πως κάνουν αυτό. Σε κάθε έκδοση δηλαδή, να έχει όλο και νέα προβλήματα στα αυτονόητα αυτή η διανομή.
  Το 2005-2006 για παράδειγμα ήταν απολύτως φιλικό και προσιτό στα τότε hardware και περιβάλλοντα.
  Όπως και το Mandrakes/Mandriva. Kαι έχω πλέον την απορία, του γιατί να βάλει κάποιος openSUSE και όχι Fedora,, για παράδειγμα.
  Ρητορικά ερωτήματα, προφανώς.

  Το κάθε λειτουργικό έχει τα υπέρ και τα κατά του. Με τις δικές μου ανάγκες και απαιτήσεις με έχει καλύψει το Linux και όντας πλέον, σε θέση να αντιμετωπίσω τυχόν προβλήματα, το βρίσκω (για έμενα) πιο φιλικό και πιο πλήρες.

 25. Εικόνα Amalia
  AmaliaΙουλ 15, 2013 19:09 ΜΜ

  Μα και πάλι δεν υπάρχει σύγκριση αφού όπως σου είπα υπάρχουν εφαρμογές που τρέχουν καλύτερα στα Windows!!! Από την άλλη τα Linux έχουν σταθερότητα και ασφάλεια! Επιπλέον υπάρχουν εφαρμογές κι εργαλεία που ακόμα δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως για το Linux αλλά υποθέτω θα γίνει αυτό στα προσεχώς! Σου το λέω εγώ από την προσωπική μου πείρα, που δουλεύω με Linux Mint & Bodhi Linux από την μια πλευρά και Windows 7 & XP Home Edition και Professional από την άλλη!! Καλό είναι να διατηρούμε τις ισορροπίες και να μην βλέπουμε μόνο αγίους ή μόνο δαίμονες...

 26. Εικόνα cortlinux

  Σχεδόν τις ίδιες εμπειρίες drpaneas. Τότε μάλιστα είχα αγοράσει την διανομή Suse από τον Παπασωτηρίου. Προσπαθούσε και η βοήθεια των Μακεδωνικών να με βοηθήσει αλλά που. Δεν έφταιγαν αυτοί. Εγώ δεν γνώριζα. Παρόλα αυτά σίγουρα δεν ήθελα με τίποτα τα Μιλένιουμ.

  Τώρα πια ξέρω ότι κάθε ένα έχει τα πλεονεκτήματά του και παραδόξως κι εγώ με την συγκεκριμένη σειρά τα χρησιμοποιώ.

 27. Εικόνα drpaneas
  drpaneas (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 15, 2013 18:11 ΜΜ

  Θες να συγκρίνω το Linux του σήμερα με τα Windows 7;

  Σε προκαλώ να μου απαντήσεις μέσα από OpenSuSE 12.3 (εν έτη 2013) όπου δεν δουλεύει το δίκτυο από default (ούτε wifi ούτε ethernet). Δεν σου λέω κάτι δύσκολο, μιλάω για την 3η πιο διάσημη διανομή Linux, στην πιο πρόσφατη stable έκδοσή της. Αλίμονο αν δεν μπορούσε ένας "μέσος" χρήστης να μπει στο Internet.

  Περιμένω :)

 28. Εικόνα Maria
  MariaΙουλ 15, 2013 17:41 ΜΜ

  Αμαλία μου, άλλο αυτό.
  Γι αυτό και δεν έβαλα το σχόλιο ως απάντηση εκεί που αναφέρεται στο τι χρησιμοποιεί. Το τι δουλεύει ο καθένας και τι τον βολεύει, είναι καθαρά προσωπική του επιλογή.
  Εγώ απλά λέω πως είναι άδικο να συγκρίνουμε το Linux του σήμερα με αυτό που ήταν 10 χρόνια πριν, γιατί το άρθρο συγκρίνει το Linux με τα Windows 8 και τα Windows 7.

 29. Εικόνα Nikos
  Nikos (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 15, 2013 17:38 ΜΜ

  Ειστε αρρωστοι ρε, πραγματικα!

 30. Εικόνα Amalia
  AmaliaΙουλ 15, 2013 17:10 ΜΜ

  Μαράκι μ' όλη την αγάπη και την συμπάθεια που τρέφω προς το άτομο σου, υπάρχουν άτομα που ακόμα δεν μπορούν να βολευτούν τα Linux ακόμα και στην πιο απλή τους μορφή για διάφορους λόγους! Το είδα και το βίωσα στην σχολή με τους συμμαθητές μου κατά την διάρκεια των μαθημάτων πάνω στο Linux κι εδώ μιλάω γι ανθρώπους των υπολογιστών υποψήφιους τεχνικούς κι όχι απλούς χρήστες. Και την σχολή την τελείωσα πριν ένα 6μηνο... Το βλέπω ακόμα και σ' εμένα ότι έχω κάποιες εφαρμογές που τρέχουν απλά καλύτερα στα windows... δεν είναι θέμα εθισμού εδώ.

 31. Εικόνα Amalia
  AmaliaΙουλ 15, 2013 16:33 ΜΜ

  Καλημέρα DrPanea!!! Καλημέρα στην Θεσσαλονίκη!!! :D

 32. Εικόνα Maria
  MariaΙουλ 15, 2013 16:54 ΜΜ

  "Θα ήθελα να σας έβλεπα πριν 10 χρόνια, όταν ... Αμφιβάλλω αν θα καθόσασταν πάνω από 30 λεπτά χωρίς να πάτε πίσω σε Windows XP."

  Μόνο που το άρθρο, Πάνο, γράφτηκε τώρα, εν έτει 2013 -συγκεκριμένα, την 4η Ιουλίου του 2013- και όχι 10 χρόνια πριν.

 33. Εικόνα libre
  libre (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 15, 2013 15:14 ΜΜ

  Τα windows 8 δεν μου αρέσουν με τίποτε ! δεν είναι ότι είναι δύσκολα απλά δεν είμαι 8χρονος......
  Το καλύτερο λειτουργικό σύστημα για μένα είναι το mac osx μου αρέσει πολύ το ξέρω ότι η apple είναι μονοπώλιο αλλά μου αρέσει. Το linux μου αρέσει αλλά δεν μου αρέσει να μην μπορώ να τυπώσω στον εκτυπωτή μου ή να μην έχω κάποια εφαρμογή που μπορεί να κάνει την ζωή μου εύκολη και να χρειάζεται να τα έχω όλα αυτά στο virtualbox σε μια εικονική εγκατάσταση των windows...

 34. Εικόνα do__ju
  do__ju (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 15, 2013 13:49 ΜΜ

  τα crack σου δουλευουν δλδ - η τα αγοραζεις ολα?

 35. Εικόνα drpaneas
  drpaneas (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 15, 2013 15:10 ΜΜ

  Την καλημερα μου στην Αυστρία :)

 36. Εικόνα vriareos
  vriareos (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 15, 2013 13:18 ΜΜ

  ομοιως,αγορασα modem κανονικο,κ οχι winmodem

 37. Εικόνα vriareos
  vriareos (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 15, 2013 13:20 ΜΜ

  εγω εχω προβλημα οταν ολα δουλευουν...να μην υπαρχει τιποτα για να διορθωσω?πολυ βαρετο

 38. Εικόνα Amalia
  AmaliaΙουλ 15, 2013 12:26 ΜΜ

  Σημείωση.. η Microsoft με τα Windows 8 πέτυχε το αντίθετο ακριβώς απ' αυτό που είχε όλ' αυτά τα χρόνια.... Φιλικό περιβάλλον εργασίας!!! Χρειάστηκε να τα δουλέψουμε στην σχολή για 4 ώρες περίπου και τα νεύρα όλων μας γίνανε κρόσια... και είμαστε γνώστες στους υπολογιστές ορισμένοι δε από μας "τσακάλια"!!!

 39. Εικόνα Amalia
  AmaliaΙουλ 15, 2013 12:22 ΜΜ

  Θα μείνω ακριβώς σ' αυτό που έγραψε ο drpaneas... κάτι που ήθελα να πω κι εγώ δλδ... το κάθε λειτουργικό έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του και κρατάμε ακριβώς αυτό για να κάνουμε την δουλειά μας... Δουλεύω με Windows από τότε που "γεννήθηκαν" και η εμπειρία μου είναι ότι τα ΧΡ και 7αρια είναι πολύ καλή! δουλεύω ευχάριστα μ' αυτά... όπως και πριν απ' αυτά με τα '98! Όσο για τα Millenium, (σ)Vista και τα 8αρια... θλίψη!!! Αν και τα Millenium παραδόξως "κάθισαν" καλά στο τότε σύστημα μου και δούλεψα καλά, αλλά δεν είχα και υψηλές απαιτήσεις.... Το Linux δεν ήταν πάντα φιλικό προς τον μέσο χρήστη αλλά αυτό άλλαξε... Στην σταθερότητα και ασφάλεια προστέθηκε και η χρηστικότητα κι αυτό είναι ευχάριστο!! Άλλωστε γι αυτό κι άρχισε να κερδίζει έδαφος! Δεν είναι όλοι γνώστες στους υπολογιστές ας μην το ξεχνάμε (αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, έχουν αλλού ταλέντα)... ορισμένοι δεν θέλουν καν να τους βλέπουν μπροστά τους αλλά είναι υποχρεωμενοι λόγω δουλειάς... Τώρα χρησιμοποιώ και τα δύο λειτουργικά το καθένα για τον χώρο που αποδίδει καλύτερα... Ας μην μπαίνουμε σε διαδικασίες "Αγιοποίησης - Δαιμονοποίησης"...
  την καλημέρα μου στην παρέα!

 40. Εικόνα Μάριος
  Μάριος (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 15, 2013 11:37 ΠΜ

  Αυτο που εγραψες στο τελος ειναι η ΟΥΣΙΑ!!!
  "...παίρνω τα πλεονεκτήματα του καθενός ώστε να κάνω την δουλειά μου με τον ποιο αποδοτικό τρόπο."
  Ολα τα αλλα ειναι ευσεβεις ποθοι. Βλεπεις, κρινεις και στο τελος δεχεσαι ή απορριπτεις αυτο που χρειαζεσαι.

 41. Εικόνα mobinmob
  mobinmob (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 15, 2013 11:37 ΠΜ

  Εκείνη την περίοδο είχα winmodem (αρχικά σε pci και για μια περίοδο σε amr) και δοκίμαζα mandrake και suse. Απόλαυση :-p

 42. Εικόνα drpaneas
  drpaneas (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 15, 2013 08:49 ΠΜ

  Αυτό που βλέπω σήμερα στο Linux είναι πολύ περισσότερος κόσμος και αυτό είναι καλό. Η γνώμη μου είναι πως ο εξελληνισμός κάνει καλό ως ένα σημείο. Απο κει και πέρα αν θες να μάθεις κάποια πράγματα μόνος σου πρέπει να γνωρίζεις αγγλικα.

  Γενικά όμως επικρατεί πολύ "ντάντεμα" στους νέους χρήστες και αυτό φαίνεται κυρίως στα forums, όπου ο καθένας ρωτάει το μακρύ του κ το κοντό του, χωρίς την υποτυπώδη ευγένεια λες και εσύ είσαι υποχρεωμένος να βρεις λύση στο προβλημά του.

 43. Εικόνα Nicolas
  Nicolas (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 15, 2013 06:57 ΠΜ

  Εντάξει είμαι "ρομαντικός" αλλά δεν το βάζω κάτω, από το χέρι και ένα βήμα κάθε φορά!

  drpaneas δεν βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα για αυτό δεν περιέγραψα συγκεκριμένη παρελθοντική χρονική περίοδο αλλά την χρήση που γίνεται στις μέρες μας. Ακριβώς επειδή σήμερα το έδαφος στο FOSS είναι πιο προσοδοφόρο και οργανωμένο από ποτέ άλλοτε, δεν βλέπω τον λόγο ο κοινός χρήστης με την απλή χρήση (σερφάρισμα, κειμενογράφο, αναπαραγωγή μουσικής, βίντεο, κλπ) να μην χρησιμοποιεί Linux. Απλά κάποιος πρέπει να του τα δείξει, να μην ξυπνήσει μια μέρα και απλά να τα βρει. Εννοείται πως θα ψάχνει τα γνωστά παράθυρα.

  Γενικά υπάρχει η τάση να στήνονται συστήματα χωρίς να προσφέρεται η ανάλογη γνώση. Γνώση που αποκτήθηκε με κόπο και δείχνει πως ο κάτοχος της είχε 10 φορές περισσότερη υπομονή να τα "σκαλίσει", να μπει στην θάλασσα ατελείωτων προβλημάτων και λύσεων, κλπ.

  Δεν υπάρχει περίπτωση οι άλλοι να θέλουν αυτό που εμείς επιθυμούμε, αυτό προϋποθέτει την προαίρεση του καθενός. Από την πλευρά μας πρέπει να δείχνουμε υπομονή, κατανόηση και να μην πετάμε τον άλλο στα βαθιά νερά αλλά να τον βάζουμε στην στεριά με μπρατσάκια, με τις λίγες, πολλές ή άτακτες γνώσεις που έχει ο καθένας και πιστεύω πως αργά ή γρήγορα, η καλή προαίρεση θα εμφανιστεί.

  Σάμπως αυτό δεν δείχνει το OSArena με όλους αυτούς τους εξελληνισμένους (και όχι μόνο) οδηγούς;

 44. Εικόνα drpaneas
  drpaneas (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 15, 2013 06:29 ΠΜ

  Ακριβώς φιλε elDiabolo! Εγω ειχα αρχίσει με Mandrake, το Debian δεν καθοταν με τιποτα και κατεληξα με έρωτα Fedora 2 και 3. Μετά ανακάλυψα το SuSE 9, τι γαματες εποχές... Solaris παρέα με Hacking Exposed (νομίζω η μετάφραση έλεγε Επίθεση και Άμυνα). Απειρες ώρες μπροστά από phpbb forums και IRC.

  Όποιος δεν είχε Linux τότε, δεν μπορεί να καταλάβει... ωραίες εποχές.

  Πλέον χρησιμοποιώ τρία λειτουργικα (Mac, Ubuntu, Windows), με την παραπάνω σειρά πρωτεραίοτητας και παίρνω τα πλεονεκτήματα του καθενός ώστε να κάνω την δουλειά μου με τον ποιο αποδοτικό τρόπο.

 45. Εικόνα eldiabolo
  eldiabolo (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 15, 2013 05:34 ΠΜ

  πριν 10 χρόνια ακριβώς πέρασα 6 ώρες με ένα φιλαράκι προσπαθώντας να περάσω drivers για μια logitech web cam σε suse δε θυμάμαι ποιο....γύρισα στα παράθυρα ναι....από φύση όμως άνθρωπος "ανήσυχος" και πολέμιος του "μην τα σκαλίζεις τώρα αυτά" και "ε,τι να κάνουμε",4,5 χρόνια τώρα είμαι ο eldiabolo και είμαι καλά.
  Δεν θεοποιώ το Linux,έχω βρεθεί σε καταστάσεις lexotanil,η φιλοσοφία των windows only με χαλάει λιγάκι.
  Nα στο πω αλλιώς?....μου θυμίζει κάτι παντρεμένα ζευγάρια που ψάχνεις να βρεις για ποιο λόγο αυτοί οι άνθρωποι είναι μαζί.
  (γενικώς θέλει καφεδάκι και πολύ κουβέντα το θέμα πιστεύω)

 46. Εικόνα drpaneas
  drpaneas (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 15, 2013 05:11 ΠΜ

  Θα ήθελα να σας έβλεπα πριν 10 χρόνια, όταν έβαλα Linux για πρωτη φορα με PSTN, όπου για να κάνεις εγκατάσταση τους drivers του modem έπρεπε να έχεις τις γνώσεις του Deckard Cain. Αμφιβάλλω αν θα καθόσασταν πάνω από 30 λεπτά χωρίς να πάτε πίσω σε Windows XP.

  ΥΣ: Μην βλέπετε τα πράγματα μονόπλευρα. Κρατήστε μία ισοροπία.

 47. Εικόνα eldiabolo
  eldiabolo (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 15, 2013 05:01 ΠΜ

  υπάρχουν πάρα πολύ άνθρωποι που το μόνο που τους νοιάζει να κάνουν (μηχανικά) είναι να φάνε να δουλέψουν (όχι να εργαστούν) να χέσουν και να κοιμηθούν....και θές τώρα εσύ να σκεφτούν να αλλάξουν λειτουργικό.....τι 'πες τώρα!!!
  Εχω αλλάξει wallpaper (έβαλα τα πιτσιρρίκια μου) σε pc που δούλευα και μόνο που δεν απολύθηκα γιατί η αρχιλογίστρια ερχόταν μια φορά-δυο το μήνα να κάνει μηχανικά ένα κλικ σε ένα εικονίδιο στο desktop και μπερδεύτηκε από την αλλαγή που έκανα.....sorry αλλά μ'αυτά που βλέπω γύρω μου κάθε μέρα είμαι ο ορισμός της απαισιοδοξίας.

 48. Εικόνα Maria
  MariaΙουλ 15, 2013 03:36 ΠΜ

  Πιο αλήθεια δε γίνεται! ;)

 49. Εικόνα Maria
  MariaΙουλ 15, 2013 03:40 ΠΜ

  ΥΓ: ΚΑΙ με internet μη σου πω... :D

 50. Εικόνα Maria
  MariaΙουλ 15, 2013 02:26 ΠΜ

  Πολύ πετυχημένο, Nicola! (Δεν το είχα ξανακούσει!)
  Ώστε τα Windows, μόνο για πασιέντζα κάνουν, ε?

 51. Σελίδες

Scroll to Top