BETA

Μια επιστολή για τους: "Δεν έχω Τίποτα να κρύψω" [περί Ιδιωτικότητας]

Εικόνα constantinos

Screenshot-3

Είδαμε σε πρόσφατο άρθρο, για το πως κάποιοι άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη ευαισθητοποιήθηκαν και πήραν στα σοβαρά τα όσα συμβαίνουν πλέον και στο διαδίκτυο, εκτός από την πραγματική τους ζωή.
Μιλάμε για το θέμα της παρακολούθησης, τ' οποίο αν και οι περισσότεροι το έμαθαν πρόσφατα, έπειτα από την δημόσια αποκάλυψη, περί της παρακολούθησης κάθε ηλεκτρονικής και δικτυακής κίνησης στον πλανήτη από την NSA, την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ, τον Ιούνιο (2013), από τον Edward Snowden, για να μάθουν αρκετοί άνθρωποι στον κόσμο, καποια πράγματα που αγνοούσαν η εθελοτυφλούσαν.

Παρατηρώντας τα δικτυακά δρώμενα μετά από αυτό, μου έκανε εντύπωση (αν και δεν θα έπρεπε πλέον) η απάθεια και η αντιμετώπιση από το λεγόμενο ελληνικό διαδίκτυο η οποία βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την αντιμετώπιση από ανθρώπους σε γεωγραφικά πλάτη και μήκη που ενδιαφέρθηκαν για το θέμα της Ιδιωτικότητας.
Ακόμα και η σχετική είδηση στις διάφορες ιστοσελίδες, ήταν εκτός από επαναλαμβανόμενη (copy-paste) και δοσμένη έτσι, ώστε πιο πολύ σε παρέπεμπε σε ταινία και στον... μυστήριο άγνωστο κόσμο των υπολογιστών και της κυβερνο-κατασκοπείας, παρά έδιναν το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, τι επιπτώσεις μπορεί να έχει και κάποιες ίσως προτάσεις αποφυγής.
Μα, θα πει κάποιος:

Τι οδηγίες η προτάσεις να δώσουν ειδησιογραφικά sites;

δε, ξέρω, μα τι θα λέγατε για οδηγίες αντίστοιχες που έδωσαν για τον περίφημο Ιο της Αστυνομίας-Ransomware (που μας έκαναν και γελάσαμε πολύ, να' ναι καλά). Γιατί βρε παιδιά της Δίωξης, γιατί κύριε Σφακιανάκη, δεν δίνετε και εδώ κάποιες συμβουλές; Γιατί δεν κάνετε καποια δήλωση η καποια μεγαλειώδη δημοσίευση, ώστε να ενημερώσετε τους ανθρώπους-χρήστες; Έχουμε πολύ ενδιαφέρον και διάθεση να διαβάζουμε τα διάφορα που δημοσιεύετε ανά καιρούς, καθώς εποχές που ζούμε,μας λείπει και το γέλιο.
Να, όπως αυτό με τα διάφορα ηλεκτρονικά και όχι μόνο στοιχεία που περιλαμβάνονται στην λίστα σας, ώστε να θεωρηθεί κάποιος υπολογιστής τρομοκρατικό όργανο και καποιο σπίτι γιάφκα. Για τον Τσελεμεντέ λέω, βέβαια. Μετά από αυτά έμαθα πως μεγάλωσα σε ένα σπίτι γιάφκα και με μητέρα αναρχική, καθώς είχε τον Τσελεμεντέ και συχνά-πυκνά τον χρησιμοποιούσε.

[ΙΝFO: Πριν λίγες ημέρες, (Ιουλιο 2013), η Αστυνομία κατάσχεσε «βιβλία αναρχικού περιεχομένου», όπως ανακοίνωσε μετά από επιχείρηση που έκανε σε διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη που ανήκε σε "ύποπτους" για τρομοκρατία. Αυτά τα βιβλία ήταν των Μπακούνιν, Κροπότκιν, Καστοριάδη του Τσόμσκι (που γράφει «Περί Αναρχισμού») και επίσης το βιβλίο: ο "Τσελεμεντές του Αναρχικού". Αφ' ενός πρόκειται για σπουδαίους φιλοσόφους και όχι μόνο, αφ' ετέρου είναι βιβλία που κυκλοφορούν νομίμως στα βιβλιοπωλεία.

και όπως λέει και ο Βαξεβάνης, στο Κουτί της Πανδώρας:

Φαντάζομαι πως ο κύριος Δένδιας και οι άνθρωποί του, θα προτιμούσαν σε διαμερίσματα όσων ερευνούν να βρίσκουν τα επιμορφωτικά «Άστρα και Όραμα» και τα άπαντα του Αδώνιδος ή του Λιακόπουλου. Όποιος διαβάζει βιβλία πολιτικής σκέψης είναι επικίνδυνος, αλλά όποιος διαβάζει τον «Καζαμία», νομοταγής και υπεύθυνος πολίτης. Αυτό το καταλαβαίνω ως διάθεσή τους. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί η κοινωνία πρέπει να ζήσει την ιδεοληψία τους, την αμορφωσιά και την επικινδυνότητά τους.

Ίσως από το πιο πάνω (μα και μια μακριά ακομα λίστα, παρόμοιων περιπτώσεων), οι πιο διορατικοί άνθρωποι, θα μπορούσαν ευθύς να δουν, το πόσο εύκολος είναι ο στιγματισμός, το πόσο εύκολη είναι η καταδίκη και το πόσο... άνομα και ανάρμοστα είναι φτιαγμένο όλο αυτό που ονομάζεται νομοθεσία.
Το πόσο απλό, είναι για τις δυνάμεις καταστολής, να κατασκευάζουν "ενόχους", ώστε να κατευνάζουν και να διχάζουν το κοινό αίσθημα, αποκομίζοντας τα μικρο οφέλη τους και συγχρόνως την επιβράβευση του (πολιτικού) αφεντικού του (που με την σειρά του, θα επιβραβευτεί από τα αφεντικά του και πάει λέγοντας)...
Χμμμμ, τώρα όμως που το σκέφτομαι καλύτερα, θα ήθελα να συμβάλω και εγώ στο έργο σας και να κάνω αυτό που μας προτείνετε (με τα διάφορα 5ψηφια νούμερα) και να βοηθήσω στην πάταξη της τρομοκρατίας και των αναρχικών, καταδίδοντας έναν που το ομολογεί και δημόσια.
Ιδού και το αποδεικτικό που δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφιβολία:

Και επειδή το θέμα, δεν αφορά μόνο την NSA, μα είναι κάτι που συμβαίνει και εφαρμόζουν οι απανταχού κυβερνήσεις, μέσω των ανάλογων υπηρεσιών, το όλο στίγμα σε ευρωπαικό επίπεδο, το δίνει η δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου:

οι υποκλοπές αυτές (της NSA) ίσως να μην είναι και τόσο κακές, και τις κάνει και η Γερμανία, διότι “βοηθούν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας”, και έχουν βοηθήσει στο να εξαρθρωθούν διάφοροι επικίνδυνοι τρομοκράτες.

Αυτά όσο αφορά την μια πλευρά βέβαια. Της καταστολής (κράτους) και της εχμμμμ "ενημέρωσης". Επειδή, όπως προανέφερα, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Αυτή των χρηστών, των καθημερινών ανθρώπων της διπλανής μας πόρτας. Τα βαρόμετρα για να δεις τις πρώτες αντιδράσεις σε αυτό, είναι κυρίως τα διάφορα socials (μιλάμε πάντα, για τα ελληνικά δεδομένα) και ίσως και τα σχόλια στις "ενημερωτικές" σελίδες που αναπαράχθηκε η είδηση σχετικά με τις παρακολουθήσεις από την NSA.
Προτιμήσαμε αυτές του Twitter, οι οποίες αποτελούν ένα καλό κριτήριο, καθώς οι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν, θεωρούνται πιο έμπειροι από τους άλλους (όσο αφορά έστω, καποια θέματα του διαδικτύου). Άλλωστε το Twitter, έχει δημιουργήσει και καποια... "star" nick-names. Στα 140 σύμβολα που δίνει το Twitter, είχαμε και τις κυρίαρχες απόψεις για το θέμα που κυμαίνονταν σε αυτό το μήκος: [Δεν θα επεκταθούμε στις δηλώσεις και σε κριτική τους, καθώς έχει ήδη γίνει στο αντίστοιχο άρθρο: Η ΝSA, η παρακολούθηση και οι "δεν έχω τίποτα να κρύψω" ΕΛ]

Δεν έχω τίποτα να κρύψω.

Αν είναι ένας τρόπος να γλυτώσουμε από μια άλλη επίθεση όπως εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου, ας το κάνουμε.Τα emails μου και οι τηλεφωνικές μου συνομιλίες δεν είναι άλλωστε και τόσο συναρπαστικά.

Τέτοια πράγματα συμβαίνουν. Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας. Επιπλέον, δεν έχω τίποτα να κρύψω.

Αν μοιράζεσαι ολόκληρη τη ζωή σου στα social media, τι σημασία έχει αν ρίχνει μια ματιά και η κυβέρνηση;

Αυτές, θα επαναλάβω, για όσους οραματίζονται επαναστάσεις και αλλαγές, είναι οι δηλώσεις ανθρώπων της διπλανής πόρτας. Ψηφοφόρων, φορολογούμενων καταναλωτών, δηλαδή. Από σύγχρονους σκλάβους, ωμά και ρεαλιστικά. 

-Και πως να μην είσαι σκλάβος, όταν λες κάτι σαν τα πιο πάνω;
Για να φτάσεις στο σημείο να λες και να σκέφτεσαι έτσι, έχεις αποδεχθεί ένα σορό ακομα πράγματα ως... φυσιολογικά. Έχεις δεχθεί να σε ελέγχουν και να ξέρουν τις συνήθειες σου και τις κινήσεις σου με πολλές απλές καθημερινές σου πράξεις:
►Από το ΑΤΜ που σηκώνεις χρήματα (σε τράπεζα δεν στα βάζουν; ;) ), έχεις δεχθεί τις κάμερες να σε καταγράφουν σε διόδια, πλατείες, μαγαζιά, μετρό, σταθμούς, εμπορικά κέντρα, και κάθε είδους κτίριο, δημόσιο η ιδιωτικό. Ιδιωτικές εταιρείες να καταγράφουν την επικοινωνία σας.
►Ψωνίζεις με πιστωτικές η με τις (και καλά) εκπτωτο-κάρτες των πολυεθνικών super-markets και καταστημάτων. Δίνεις όλα σου τα στοιχεία, όταν ψωνίζεις με δόσεις, το προϊόν που σε έχουν κατακλύσει οι διαφημίσεις πως χρειάζεσαι (μα δεν έχεις τα χρήματα) [Ηλεκτρονικό χρήμα, ολοκληρωτικός έλεγχος και κυριαρχία].
► Είσαι φαν εταιρειών και δέχεσαι πως οι πατέντες είναι κάτι θεμιτό, αρνούμενος να καταλάβεις η μη γνωρίζοντας, πως οι πατέντες και όλα αυτά, είναι ένα ακομα από αυτά που σε κάνουν δούλο.
►Εμπιστεύεσαι τα ψηφιακά σου δεδομένα, προσωπικές, επαγγελματικές και κάθε είδους συζητήσεις, σε εταιρείες που σου προσφέρουν την πιο χαμηλή ποιότητα που υπάρχει, σε δυσανάλογες τιμές, ενώ συγχρόνως, μέσα σε αυτές και στα υψηλά κλιμάκια, βρίσκονται υπόδικοι, σε μια υπόθεση που κουκουλώθηκε, έχοντας τότε προκαλέσει έναν σάλο, μα χωρίς κανείς να χτυπήσει την ουσία.
Μιλάμε για τις περιβόητες παρακολουθήσεις της Vodafone που κράτησαν για αρκετά χρόνια (και κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει αυτή την στιγμή). Μάλλον, δεν ήταν καθόλου τυχαία και η διαφημιστική της καμπάνια που επικεντρωνόταν, σε τρεις λέξεις:

Μιλάτε, σας ακούμε.

Και οι ίδιες αυτές εταιρείες που έχουν ανάγκη το τραπεζικό σύστημα (που δέχθηκες να πληρώσεις, εγκρίνοντας δια της ψήφου σου τα μνημόνια και όλα αυτά τα νομοθετικά περιεχόμενα), συνεχίζουν να κυριαρχούν και να παίζουν το παιχνίδι της αισχροκερδείας, με ποικίλους τρόπους που οι περισσότεροι, ούτε αντιλαμβάνονται. Αφού λοιπόν, δεν γινόταν αλλιώς και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν έδωσε (σε αυτή την φάση), το πράσινο φως για τη συγχώνευση Vodafone και Wind, προχώρησαν σε τραστ, δημιουργώντας ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα για την κοινή διαχείριση των δικτύων 2G και 3G, τ’ οποίο φυσικά, κρύβει πολλούς κινδύνους σε ότι αφορά το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών και της διαδικτυακής δραστηριότητας.
Η νέα κοινοπραξία που συστάθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό, θα διαχειρίζεται το δίκτυο ασύρματης πρόσβασης (radio access network). Μέσα από αυτό το κέντρο θα είναι δυνατή η παρακολούθηση ακόμα και της θέσης των χρηστών των συσκευών που χρησιμοποιούν τα ανωτέρω συστήματα. Να θυμίσουμε, πως τον πλήρη έλεγχο στα υπόλοιπα, τον έχει η Γερμανική εταιρεία ΟΤΕ. Η εταιρεία που πλήρωναν γενιές φορολογούμενων, οι παππούδες σου, οι γονείς σου, εσύ και ξεπουλήθηκε σε συσκευασία δώρου, σε ξένα συμφέροντα, λαμβάνοντας βέβαια την (πολύ καλή) αμοιβή τους οι εγχώριοι "εργολάβοι".


►Δέχεσαι ως φυσιολογικό και καλαμπουρίζεις κιόλας με αυτό, τα τζάκια και τις πολιτικές οικογένειες στην ελλάδα, με τους 300, 500, 1000 κουμπάρους η κάθε μια.
►Δέχεσαι να σου ζητάν και να δείχνεις στον οποιοδήποτε την ταυτότητα σου που την κουβαλάς πάντα επάνω σου, καθώς το θεωρείς (και αυτό) "φυσιολογικό".
►Δέχεσαι να κυκλοφορείς σε μια πόλη, όπου σε κάθε τρίτη κεντρική γωνία, υπάρχουν δυνάμεις καταστολής, οι οποίες κυρίως προστατεύουν ιδιωτικά κτίρια και συμφέροντα.
►Δέχεσαι να σε κοιτάζουν με το σερίφικο ύφος τους να σου ζητούν τα στοιχεία σου και να ψάχνουν μέσα στον δρόμο.
►Αποδέχεσαι παρακολουθώντας τα, τα ιδιωτικά κανάλια που σου προσφέρουν χειραγώγηση, ψέμα, υποκρισία και φτηνό καταναλωτισμό. Δέχεσαι, να συντηρείς αυτά που δεν υπόκειται σε καμία αρχή, σε καμία νομιμότητα. Δέχεσαι να σε ενημερώνουν και να σε διασκεδάζουν άνθρωποι που σε έναν μήνα βγάζουν όσα εσύ σε έναν χρόνο. Δέχεσαι αυτούς που είναι οι ιδιοκτήτες τους που συγχρόνως είναι και βιομήχανοι και εργολάβοι και εφοπλιστές, τραπεζίτες, εκδότες, και-και-και...
►Επειδή έχεις γαλουχηθεί και γαλουχήσει έτσι το εγώ σου, ώστε να πιστεύεις πως είναι σπουδαία πράξη αντίδρασης και μορφή επανάστασης, το να μουτζώνεις την βουλή και να βαράς κατσαρόλες έξω από αυτήν. ►Δέχεσαι πως η καταστολή υπάρχει για την ασφάλεια σου. Δέχεσαι απερίσκεπτα τον όρο: "τρομοκρατία", ονομάζεις αναρχικούς αυτούς που σου λένε τα κανάλια, ακούς με ενδιαφέρον και αγωνία την κάθε "σπουδαία" πολιτική δήλωση, συμμετέχεις νοερά και με άλλους τρόπους, στο αν θα σχηματιστεί κυβέρνηση η όχι.
►Έχεις αγωνία για τον θα παραμένει ο κάθε Πικάτσου (με μισθό 4 δικά σου ετήσια εισοδήματα) στον (κάθε) Παναθηναϊκό/Ολυμπιακό. Αισθάνεσαι περήφανος για την πρωτιά η μια καλή θέση από την Eurovision, ως την εθνική μακροβουτιού.
►Έχεις αποδεχθεί τα 5-ψηφια νούμερα ανώνυμης καταγγελίας (ρουφιανιάς).
►Έχεις αποδεχθεί να είσαι ένας ηλεκτρονικός αριθμός φορολογικού και ιατρικού μητρώου και σαν καλός πολίτης τους έχεις απομνημονεύσει η αποθηκεύσει στην μνήμη του σούπερ-ντούπερ κινητού σου (κι' ας είσαι άνεργος η με 600 ευρώ τον μήνα), ώστε να το δώσεις μόλις στα ζητήσουν (ο οιοσδήποτε).
►Επιμένεις να δείχνεις ηθική και πίστη σε πράγματα που ονομάζεις θεσμούς και ιερά. Το κάνεις και ας ξέρεις πως πίσω από αυτά τα "ιερά" και τους "θεσμούς", υπάρχει μια τεράστια μπόχα. Δικαιολογείς και συνεχίζεις να θωρείς αποδεκτό πως πρέπει να πληρώνεις τον ιερέα που έκλεψε περιουσία, μα είσαι έτοιμος να σκοτώσεις τον άστεγο μετανάστη η ντόπιο που έκλεψε μια φρατζόλα ψωμί. Εκεί ζητάς να:

εφαρμοστούν οι νόμοι

και :

να λυθούν τα χέρια της αστυνομίας, η εγκληματικότητα χτύπησε κόκκινο.

►Δέχεσαι και μάλιστα το δικαιολογείς με φράσεις του στυλ:

εεε, έτσι είναι αυτά, στην ελλάδα είμαστε

τον πολίτικο που έκλεψε, δωροδοκήθηκε, εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του και που έχει φροντίσει, όσες βρομιές και αν έχει κάνει να παραγραφούν στην επομένη βουλή. Θα πας να το ψηφίσεις ξανά μετά και αν έχεις καποιο πρόβλημα (ακομα και αν είσαι παιδεραστής/φονιάς/βιαστής) αν είσαι κουμπάρος", αρκεί ένα τηλεφώνημα στον έτερο κουμπάρο και όλα λύνονται.
►Δέχεσαι να μετέχεις σε ένα νομικό σύστημα, όπου ο αδύναμος και αυτός που δεν κατέχει, είναι το μόνιμο θύμα, ενώ οι άλλοι πάντα την γλυτώνουν (οι κουμπάροι που είπαμε). Δέχεσαι, αν έχεις να πληρώσεις, να πας σε δικηγόρους που έχουν πρόσβαση στο πολιτικό σύστημα, επηρεάζοντας την κατάσταση υπέρ σου.
Οι νόμοι άλλωστε, πρέπει να εφαρμόζονται μόνο για τους άλλους, σε αυτό είσαι γαλουχημένος από τα πρώτα εφηβικά σου χρόνια.
►Λιθοβολείς και συκοφαντείς άλλους συνανθρώπους σου, άλλων επαγγελμάτων, όπως οι καθηγητές, μα αποδέχεσαι ιδιωτικές εταιρείες (το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, για να είμαστε και στην επικαιρότητα) να αναλαμβάνουν έργο ύψους 114.000 ευρώ, της μελέτης για την αποτύπωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας (!!!).

Θα μπορούσα να έβαζα πολλά ακόμα, καθώς δέχεσαι να σου υποβαθμίζουν, καθιστώντας αδύνατη αν δεν έχεις χρήματα την υγεία και την παιδεία, μα ποιος ο λόγος; Μιλάμε για ανθρώπους που βρίσκονται στην καθημερινότητα μας και έχουν αποδεχθεί πως όλα αυτά (και πολλά ακομα), εξασφαλίζουν μια... "ομαλή κοινωνία".
Είναι αυτοί που έχουν αποδεχθεί πως πρέπει να υπάρχει έλεγχος (αρκεί να μην γίνεται σε αυτούς, όμως), πως πρέπει να υπάρχει μια πολιτική ελίτ, καθώς αυτοί είτε δεν είναι έξυπνοι, είτε δεν είναι ικανοί να αυτοδιαχειριστούν τις ζωές και τις κοινωνίες τους.
Είναι αυτοί που πιστεύουν η έχουν όφελος στο να υπάρχει πάντα κάποιος από πάνω τους, να υπάρχει η... ιεραρχία (sic)...
Είναι αυτοί που σαν επιχείρημα θα σου αντιφέρουν πως στις κοινωνίες συμβαίνει το ίδιο με την φύση. Πως πάντα (πρέπει να) υπάρχει κάποιος πιο ισχυρός. Είναι όλοι αυτοί που δεν πιστεύουν στην ισότητα και την ομοτιμία των ανθρώπων.
Αυτοί είναι οι σύγχρονοι σκλάβοι, οι πραγματικοί αρνητές μια καλύτερης κοινωνίας.

Εάν θέλεις να είσαι σκλάβος στη ζωή, τότε συνέχισε να γυρνάς και να ζητάς από τους άλλους να κάνουν πράγματα για εσένα. Θα το κάνουν, αλλά εσύ θα ανακαλύψεις ότι το τίμημα είναι οι επιλογές σου, η ελευθερία σου, η ίδια σου η ζωή. Θα κάνουν πράγματα για εσένα, και ως αποτέλεσμα εσύ θα εξαρτάσαι πάντα από αυτούς, έχοντας παραχωρήσει το είναι σου σε μία ασήμαντη τιμή.
Μόνο και μόνον τότε, θα είσαι ένας κανένας, ένας σκλάβος, γιατί εσύ και μόνο εσύ το επέλεξες.

έλεγε ο Terry Goodkind.

Κάποτε όμως, θα έρθει η ώρα που αυτοί δεν ήθελαν να είναι σκλάβοι, αυτοί που ήταν αρνητές όλων αυτών, θα ξεκινήσουν για νέες Βαστίλες και καταλήψεις "χειμερινών ανακτόρων". Θα είναι αυτοί που συνωμοτούσαν σε σκοτεινά δωματιάκια, αυτοί που έγραφαν την ιστορία του Ανθρώπου στα μικρά τους γόνατα σε οδοφράγματα και κρατητήρια:

Το τραγούδι αυτό, μάλλον, γράφτηκε στη φυλακή Fossombrone το 1967 από τον Belgrado Pedrini, αναρχικό και αντιφασίστα, φίλο του Μαλατέστα σε νεαρή ηλικία. Ο αρχικός τίτλος του ποιήματος ήταν Schiavi (σκλάβοι) και όταν αργότερα μελοποιήθηκε άλλαξε τίτλο σε Il Galeone (Η γαλέρα). [ολόκληρη η ιστορία]

Και όταν έρθει εκείνη η ώρα, θα πρέπει να αποφασίσετε με ποια πλευρά θα είσαστε. Με του δυνάστη που σας προσφέρει "ασφάλεια" η με ένα άγνωστο μέλλον που υπόσχεται ομοτιμία; Μέχρι τότε όμως, να μη ξεχνάτε,  πως τα όσα λέτε και δημοσιεύετε στο διαδίκτυο, έχουμε κάθε δικαίωμα να τα σχολιάζουμε και χλευάζουμε.
Έχουμε κάθε δικαίωμα να σας θεωρούμε και προσφωνούμε σκλάβους. Έχουμε κάθε δικαίωμα, αν μας απειλήσετε να ψάξουμε για εσάς.
Ένας ηλεκτρονικός αριθμός που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είσαστε (μην το ξεχνάτε, το έχετε αποδεχθεί), καποια ψηφιακά αποτυπώματα και δεδομένα σκόρπια είσαστε που αρκεί να βρεθεί η μια άκρη, μετά όλα μια ευθεία γραμμή είναι. 

Όχι, δεν σας απειλώ εγώ η το osarena. Σας εξηγώ όμως, τι συμβαίνει. Πόσο εντοπίσιμοι και ταυτοποιημένοι είμαστε όλοι. Πόσο εύκολα θύματα, μπορεί να γίνουμε, ώστε να μας hack-αρουν την ίδια μας την ζωή...

Τελικά, μήπως έχετε να κρύψετε κάτι; (ποιός δεν κρύβει άλλωστε, έναν "σκελετό σε μια ντουλάπα"; Ποιός;)
Δεν είναι αυτό (σύγχρονη) σκλαβιά;

UPDATE [25/3/16]: Υπό επιτήρηση και καταστολή οι επικοινωνίες στο Διαδίκτυο.

 • Σχόλια

5 Comments:

 1. Εικόνα do__ju
  do__ju (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 16, 2013 16:38 ΜΜ

  οχι! δεν εννοω με κανεναν τροπο unnoticed!
  (με μια απλη αναφορα τα εχεις ηδη μπλεξει οποτε οπως βλεπεις το κολπο δουλευει!)
  LoooL

 2. Εικόνα delroui
  delroui (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 16, 2013 15:46 ΜΜ

  Και hidden και σε plain sight εξ ορισμού δεν γίνεται να είναι κάτι, μάλλον αυτό που εννοείς (και πρέπει να ελπίζεις οτι θα μείνει) είναι unnoticed in plain sight.

 3. Εικόνα Μάριος
  Μάριος (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 16, 2013 11:24 ΠΜ

  Χα χα χα χα χα!!!! Εγραψες!!!

 4. Εικόνα do__ju
  do__ju (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 16, 2013 02:41 ΠΜ

  μην τρελαινεσαι ρε φιλε!
  βασικα υπαρχει ( απο αρχαιοτατων χρονων) και το hidden in plain sight!
  αστους να μπανιζουν...

 5. Εικόνα sokel
  sokel (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 31, 2013 12:06 ΜΜ

  εκείνο που κάνουν οι περισσότεροι είναι να μην θέλουν να καταλάβουν ότι πλέον ζούμε σε δικτατορία χωρίς καμία ελευθερία παρά μόνο ελευθεριότητα,από την στιγμή που φτιάχτηκε η πρώτη διμοιρία ΜΑΤ τελείωσαν και η Δημοκρατία και η Ελευθερία
  Καλώς ήρθατε στη αστυνομική δικτατορία της νέας"παλαιάς" Τάξεις που σκοπό έχει την πλήρη υποδούλωση.
  "Όποιος παραχωρεί Ελευθερία για την Ασφάλεια δεν θα έχει ποτέ τίποτα από τα δύο "

Scroll to Top