BETA

Το "εορταστικό" μήνυμα από το osarena, κατόπιν εορτών!

Εικόνα Maria

[box color=blue]Είναι δεδομένο και τόσο συνηθισμένο τις μέρες των γιορτών και ιδιαίτερα τα χριστούγεννα, ν' αναλωνόμαστε σε ευχές και υποσχέσεις.
Και είναι πλέον τόσο δεδομένο αυτό που και οι ίδιες οι ευχές έχουν χάσει την ουσία τους, καταλήγοντας να είναι τίποτε περισσότερο από συνήθεια. Λέξεις χωρίς νόημα και αντίκρυσμα.
Συνειδητά μα και λόγω ιδεολογίας, δεν αναλωθήκαμε και εμείς, όπως συνηθίζεται να κάνουν σχεδόν όλοι τις ημερες των γιορτών, σε ευχές και άλλα παρόμοια, αυτός και ο λόγος που δεν κάναμε την σελίδα μας καρναβάλι και συγχρόνως βαριά και ασήκωτη με τα διάφορα και ανούσια στολίδια.
Θα θέλαμε όμως, να πούμε κάτι τώρα. Αφού έχουν πλέον περάσει οι γιορτινές ημερες και έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της λήθης ευχές και υποσχέσεις που απλόχερα ακούγονταν λίγες ημερες πριν...[/box]

Ως επί το πλείστον, ζούμε στην άρνηση της έμφυτης αρνητικότητας μας και συχνά αναρωτιέμαι γιατί ο κόσμος γύρω μας είναι τόσο κακός και απερίσκεπτος.
Ίσως να μη μπορούμε να γεννηθούμε αιώνια αισιόδοξοι, αλλά η θετικότητα είναι κάτι που μπορεί να διδαχθεί και να αποκτηθεί ακόμα και με το σταγονόμετρο ή ακόμα-ακόμα και «δια της βίας»! (Γιατί, το βλέπω˙ έτσι που το πάμε, θα πρέπει να «εξαναγκάζουμε» τους εαυτούς μας να νιώσουμε αισιόδοξοι!)

Όπως αντίστοιχα μπορούμε να προσπαθήσουμε να ξυπνήσουμε το χιούμορ μας.
Ο τρόπος που αντιδρούμε σε μια δεδομένη κατάσταση, παραδείγματος χάριν˙ με το να γινόμαστε πιο ευχάριστοι και με το να ευελπιστούμε πως και οι άλλοι έχουν επίσης μυαλό και να σκάμε κι ένα χαμόγελο κάθε φορά που κάποιος μας λέει «ευχαριστώ». (Τώρα, βέβαια, για το αν κάποιοι ιθύνοντες προσπαθούν να μας κόψουν κι αυτό ακόμα το πηγαίο χαμόγελο που είναι ίδιον του Έλληνα, αυτό είναι ένα θέμα που σηκώνει πολλή συζήτηση!)
Ενώ η θετικότητα είναι μια κατάσταση του νου, η απάντηση βρίσκεται στην προοπτική με την οποία βλέπουμε τα πράγματα.
Ακολουθούν 19+1 πράγματα που μπορείτε να κάνετε αμέσως τώρα για να γίνετε ένας πιο τρυφερός, αξιαγάπητος αλλά και θετικός άνθρωπος.
Γιατί, άλλο είναι να έχουμε ένα επίπλαστο χαμόγελο προσπαθώντας να φανούμε αισιόδοξοι και εντελώς διαφορετικό να βλέπουμε, με όλη μας την καρδιά, τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά.
Παρά την πίστη που εξακολουθούμε να έχουμε ότι πάντα υπάρχει μια θετική προοπτική (οι αιώνια αισιόδοξοι Έλληνες!), κατά βάθος, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε και ζυγίζουμε είναι τα μειονεκτήματα.
Για να μην αναφέρω και το γεγονός ότι προτιμούμε τον σαρκασμό αντί του χιούμορ!
Γιατί μη μου πείτε ότι δεν ισχύει;
Είθιστε να διαχειριζόμαστε με ένα ειρωνικό χαμόγελο κάτι που είναι πραγματικά αστείο, αντί να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια.
Χρειάζεται μήπως να σας θυμίσω ότι ένα μισό ποτήρι το βλέπουμε πάντα μισοάδειο;
Τι πιο απλό από το να το δούμε ως μισογεμάτο;

19+1 Πράγματα που πρέπει να μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε τις προοπτικές σας:

1. Έχετε την επιθυμία:

Προκειμένου να γίνετε ένα θετικό άτομο πρέπει να το επιθυμείτε διακαώς. Και η επιθυμία θα έρθει μόνον εάν είστε πεπεισμένοι ότι με το να αποκτήσετε μια θετική αντίληψη για τον κόσμο γύρω σας, θα βελτιώσετε και την ποιότητα της ζωής σας.
Η θετικότητα είναι σαν μια αύρα.
Και πώς θα καταλάβετε πως έχετε πλέον γίνει ο αισιόδοξος άνθρωπος που -έστω και ενδόμυχα- πάντα ονειρευόσασταν να γίνετε; Όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να σας εμπιστεύονται, όταν δείτε ότι άσχετοι άνθρωποι γίνονται ευγενικοί μαζί σας, όταν αντιληφθείτε πως οι συνάδελφοί σας στη δουλειά σέβονται την θετική προοπτική σας και κυρίως όταν συνειδητοποιήσετε πόσο εύκολα αρχίζετε να χτίζετε μια σχέση.

2. Πιστέψτε σε όλες τις δυνατότητες:

Όσον αφορά το τι μπορείτε ή δε μπορείτε να κάνετε. Σχετικά με το τι είναι δυνατό ή αδύνατο. Μην επιτρέπετε στις περιορισμένες σας πεποιθήσεις να σας κρατάνε «κολλημένους» και άκαμπτους. Απλώστε τα φτερά σας και πετάξτε!
Τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε πως όλα είναι δυνατά, οι πόρτες του περιορισμού που κρατούσαν ερμητικά κλειστό το μυαλό σας θα ανοίξουν διάπλατα το δρόμο για να συνδεθείτε με όλες εκείνες τις πτυχές των αισθήσεων και της συνείδησης, που μέχρι πριν λίγο ήταν στο απυρόβλητο.

3. Να είστε ρεαλιστές:

Μην προσπαθήσετε να γίνετε άγιοι. Το να γίνετε ένα θετικό άτομο δεν σημαίνει ότι δε μπορείτε ποτέ να έχετε κάποιο αρνητικό συναίσθημα ή ότι δεν θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε αρνητική κατάσταση.
Είναι η συνολική στάση που έχει σημασία και η αντίδρασή σας στην κάθε εμπειρία. Μην κολλήσετε στην τυχόν αποτυχία και μην απογοητευθείτε όταν δεν ικανοποιούνται οι προσδοκίες σας. Κατανοήστε ότι όλα γύρω σας, το σύμπαν ολόκληρο, υπάρχει για να σας εξυπηρετήσει.
Όλες οι εμπειρίες είναι ουδέτερες και η αντίληψή μας είναι αυτή που δημιουργεί τις θετικές ή τις αρνητικές προοπτικές μας.

4. Ζήστε την ενδυνάμωση και όχι την κριτική:

Σταματήστε την συνεχή ανάγκη σας να διαμαρτύρεστε και να επικρίνετε τα πράγματα, τους ανθρώπους, τις καταστάσεις και τα γεγονότα που σας κάνουν να νιώθετε δυσαρεστημένοι, λυπημένοι και πως στο παρά πέντε τη γλιτώσατε την κατάθλιψη. Κανείς δεν μπορεί να σας κάνει δυστυχισμένους, καμία κατάσταση δεν μπορεί να σας κάνει να νιώθετε λυπημένοι ή δυστυχισμένοι αν δεν το επιτρέψετε εσείς οι ίδιοι!
Πάρτε τα πράγματα στα χέρια σας και ξεκινήστε τη δική σας επανάσταση μέσα από τον δικό σας μικρόκοσμο. Πείτε όχι σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης. Σηκώστε το ανάστημά σας. Όταν παθητικά επικρίνετε, χωρίς να περνάτε στην αντίδραση, στην πραγματικότητα διέρχεστε από μια αυτοκριτική για κάτι που λείπει από τη ζωή σας και που αρνείστε να το πολεμήσετε και να το ξεπεράσετε.
Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη της θετικής σκέψης. Και κάθε φορά που θα νιώσετε την τάση να επικρίνετε, προσπαθήστε να σκεφτείτε για το πώς η συγκεκριμένη κατάσταση εξυπηρετεί ή αποβαίνει προς όφελος άλλων.

5. Πειραματιστείτε:

Να είστε έντονος παρατηρητής. Χρησιμοποιήστε καθημερινά περιστατικά της ζωής για να δείτε πώς μπορείτε να τα διαχειριστείτε με πιο θετικό τρόπο. Ως εκ τούτου, εξελίσσετε τις προοπτικές σας και τις οδηγείτε σε μια πιο θετική κατεύθυνση.
Για αρχή, αναλογιστείτε πώς θα μπορούσατε να είχατε χειριστεί καλύτερα μία κατάσταση με το να είστε λιγότερο εχθρικοί και πιο επιεικείς.
Βρείτε πέντε τρόπους με τους οποίους, εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα, θα μπορούσατε να είχατε σώσει την κατάσταση και μάθετε να λέτε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, κάποιες φορές.
Θυμηθείτε˙ η ικανότητά σας να εμπιστεύεστε τον συνάνθρωπό σας, αντανακλά και τη δική σας γνησιότητα, αν μη τι άλλο.

6. Αποδοχή ευθύνης:

Η ενοχή είναι ένα τέχνασμα του μυαλού.
Αποδεχθείτε την ευθύνη για τον εαυτό σας, τη ζωή σας και τις ενέργειές σας.
Έχετε τη δυνατότητα να αντιδράσετε! Είστε ένας ενήλικας. Για κάθε τι που κάνετε, «πληρώνετε» και το αντίτιμο!
Μπορείτε να επιλέξετε τι θα κάνετε, πώς θα το κάνετε και αν, στην τελική, θα το κάνετε! Θα πρέπει να αποδεχθείτε τις συνέπειες των πράξεών σας αλλά πρώτα απ’ όλα, των αποφάσεών σας!
Εάν συνεχίσετε να αισθάνεστε ένοχοι και να κατακλύζεστε από τύψεις, τότε θα σταματήσετε να μαθαίνετε και να εξελίσσεστε.

7. Ομιλία και γλώσσα του σώματος:

Δοκιμάστε να βρείτε θετικές λέξεις και ενσωματώστε τις στο καθημερινό σας λεξιλόγιο.
«Δουλέψτε» τη γλώσσα του σώματος σας και κάντε το φιλικό και προσιτό.
Δείξτε άφοβα ότι διασκεδάζετε με κάτι διασκεδαστικό, γελάστε δυνατά με κάτι που σας φαίνεται αστείο, συγχαρείτε τον άλλον όταν αξίζει τα εύσημα και δώστε στους άλλους την ευκαιρία να διηγηθούν την δική τους πλευρά της ιστορίας.
Ποτέ μην νομίσετε ότι είστε ο μόνος / μόνη που ενδιαφέρεστε και που αναζητάτε τη γνώση.

8. Να είστε ο εαυτός σας:

Είστε μοναδικοί. Απολαύστε, λοιπόν, τη μοναδικότητά σας. Κανείς στον κόσμο δεν είναι ακριβώς όπως εσείς.

Σταματήστε να προσπαθείτε τόσο σκληρά να παριστάνετε κάτι που δεν είστε, μόνο και μόνο γιατί έτσι σας θέλουν οι άλλοι ή για να δείξετε ότι ταιριάζετε μαζί τους!
Ξέρετε καλύτερα από τον καθέναν τον εαυτό σας και δεν αξίζει να τον «πουλήσετε» για κανέναν και για τίποτα!
Αλλά, μην προσπαθήσετε να κάνετε τους άλλους σας εσάς. Αφήστε τους την επιλογή.
Η στιγμή που οι μάσκες θα πέσουν, έρχεται πάντα πολύ γρηγορότερα από ό,τι περιμένουμε!
Και όταν φτάσει αυτή η στιγμή που η μάσκες πέφτουν, η στιγμή που θα αποδεχτείτε τον πραγματικό σας εαυτό, θα βρείτε ανθρώπους που έχουν έρθει κοντά σας, αβίαστα, γι αυτό που πραγματικά είστε.

9. Παρέα / Συντροφιά:

Ένας τρόπος για να γίνετε θετικό άτομο είναι να αναζητήσετε θετική παρέα καθώς και τα δύο, τόσο η θετικότητα όσο και η αρνητικότητα είναι… κολλητικά.
Αν οι άνθρωποι με τους οποίους περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας είναι γκρινιάρηδες ή βλέπουν τη ζωή από την απαισιόδοξη πλευρά της, θα βρεθείτε εκ παραδρομής στη δυσάρεστη θέση να αντικατοπτρίζονται και σε σας τα ίδια απαισιόδοξα συναισθήματα των άλλων.
Για να ενσταλάξετε θετικότητα, είναι επιτακτική ανάγκη, οι φίλοι του κύκλου σας να είναι θετικοί, ενεργητικοί και όπως θα λέγαμε και στην καθομιλουμένη, ένα χαρούμενο τσούρμο.
Θα συνειδητοποιήσετε τότε πως, όπου κι αν πάτε, θα κουβαλάτε πάντα μαζί σας αυτήν την θετικότητα.

10. Σκεφτείτε το Εδώ και το Τώρα:

Το παρελθόν μας και το μέλλον συχνά μας βάζουν σε μια πορεία συναισθηματικής αναταραχής. Συνηθίζουμε να λέμε και να πιστεύουμε ότι το παρελθόν φαινόταν πολύ καλύτερο από ό,τι το παρόν και το μέλλον. (Είναι αυτό που λέμε: κάθε πέρυσι και καλύτερα!)
Γεγονός είναι πως το παρελθόν δεν διαγραφόταν τόσο ζοφερό και τρομακτικό˙ αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψην το γεγονός ότι η παρούσα στιγμή είναι το μόνο που έχετε και το μόνο που θα έχετε ποτέ.
Το παρελθόν που τώρα λαχταράτε, το παρελθόν που τώρα αναπολείτε, είναι το ίδιο παρελθόν που εσείς αγνοήσατε όταν ήταν παρόν!
Σταματήστε λοιπόν να τρέφετε αυταπάτες. Δηλώστε Παρών σε οποιαδήποτε ευκαιρία σας παρουσιάζεται και αδράξτε την -κυριολεκτικά- απ’ τα μαλλιά!
Απολαύστε τη ζωή.
Άλλωστε στη ζωή, αυτό που αξίζει είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός.
Να έχετε ένα σαφές όραμα για το μέλλον, να είστε υποψιασμένοι και προετοιμασμένοι, αλλά πάντα παρόντες στο τώρα.

11. Δραστηριότητες:

Μην παραμένετε σε αδράνεια και συλλογισμό, που αναπόφευκτα θα επιφέρουν αργά ή γρήγορα την κατάπτωση.
Προβείτε σε θετικές δραστηριότητες με άλλους ή και μόνοι σας. Μοιραστείτε ένα αστείο, αφηγηθείτε ένα ευχάριστο περιστατικό, λάβετε μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες, πηγαίνετε για τρέξιμο το βράδυ μετά τη δουλειά, έχετε υγιή σεξουαλική επαφή˙ και θα βρείτε στον εαυτό σας φυσαλίδες με θετική ενέργεια.

12. Ηρεμήστε και αντιδράστε με ψυχραιμία:

Η καθημερινή ζωή είναι βέβαιο ότι θα σας δώσει ουκ ολίγα σοκ. Να είστε προετοιμασμένοι για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων και να διαχωρίζετε τη θέση τους.
Για παράδειγμα, σκεφτείτε πόσο πολύ ταράζεστε και εκνευρίζεστε καθημερινώς με την οδήγηση, ή όταν φτάνετε στην εργασία σας και απεγνωσμένα προσπαθείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας.
Το πλέον σίγουρο, ειδικά στις μεγαλουπόλεις, ότι δεν θα βρείτε πάρκιν εγκαίρως ή ότι κάποιος εξυπνάκιας θα βγει μπροστά σας προσπαθώντας να σας «φάει» τη θέση παρκαρίσματος που μετά κόπων και βασάνων καταφέρατε να βρείτε!
Δύο είναι οι λύσεις˙ ή κατεβαίνετε και… τον αρχίζετε στις γρήγορες ή απλά ψάχνετε για άλλη θέση, προτού χαλάσετε και τη ζαχαρένια σας!
Όταν δέχεστε το γεγονός ότι ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν, θα είστε πιο άνετοι με τον εαυτό σας αλλά και με τους άλλους γύρω σας. (Υπάρχει περίπτωση να αλλάξετε εσείς αυτόν τον εξυπνάκια που λέγαμε προηγουμένως?)

13. Ρίξτε τον πήχη των προσδοκιών σας:

Παραμερίστε τις προσδοκίες του εαυτού σας που θα περιορίσουν την ανάπτυξή σας. Αν κατέχετε υψηλές προσδοκίες για το πώς οι άλλοι θα πρέπει να συμπεριφέρονται, συχνά θα απογοητευθείτε οικτρά μόλις ανακαλύψετε πως δεν τους αντιπροσωπεύουν˙ όχι τουλάχιστον με τον τρόπο που εσείς περιμένατε. Είναι αυτές οι προσδοκίες που έχετε για τους ανθρώπους που σας προκαλούν να τους κρίνετε.

Πάρα πολλοί άνθρωποι ζουν μια ζωή που δεν είναι δική τους˙ μια πλαστή ζωή.
Ζουν τη ζωή τους ανάλογα με το τι σκέφτονται οι άλλοι πως είναι καλύτερο για αυτούς. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν τη ζωή τους σύμφωνα με ό,τι οι γονείς τους πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για αυτούς, με ό,τι οι φίλοι τους πιστεύουν, με ό,τι οι εχθροί τους, οι δάσκαλοί τους, η κυβέρνησή τους, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τέλος πάντων, όλοι οι άλλοι -εκτός από τους ίδιους!- πιστεύουν πως είναι καλύτερο για αυτούς.
Αγνοούν την εσωτερική φωνή τους.
Στο τέλος ξεχνούν τελείως τι τους κάνει ευτυχείς, τι θέλουν, τι χρειάζονται!
Έχετε μια ζωή -αυτό το δικαίωμα να τη ζήσετε, το έχετε˙ και το έχετε τώρα!-
Μη ζείτε τη ζωή σας μέσα από τους άλλους!
Πρέπει να τη ζήσετε, να τη ρουφήξετε και κυρίως μην αφήνετε τη γνώμη των άλλων ανθρώπων να σας αποσπάσει την προσοχή από την πορεία και τους στόχους σας.

14. Διατηρήστε ένα ημερολόγιο:

Αντί να διηγείστε όλα τα γεγονότα της ημέρας, φιλτράρετε μόνον τα θετικά και σημειώστε τα. Θα μπορούσε να είναι κάτι ασήμαντο˙ από το λεωφορείο που έφτασε στην ώρα του, η μαμά σας που μαγείρεψε ένα νόστιμο πρωινό, το γεγονός ότι θυμηθήκατε -και κυρίως μπορέσατε!- να πληρώσετε τους λογαριασμούς στην ώρα τους.
Όταν ψάχνουμε για θετικότητα στα μικρά πράγματα που απαρτίζουν τη ζωή μας, και που αυτά στην ουσία είναι που αξίζουν τον κόπο, δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο για αρνητικότητα.
Προσπαθήστε να το κάνετε συνειδητά αυτό για 10 ημέρες, και στο τέλος της δέκατης ημέρας, όταν ξαναδιαβάσετε τι καταγράψατε στο ημερολόγιό σας, θα έχετε μόνον τις αναμνήσεις όλων των θετικών πραγμάτων που σας συνέβησαν και ένα χαμόγελο θα ανθίσει στα χείλη σας.

15. Διαλογιστείτε:

Ο διαλογισμός δεν εκκρίνει απλά χαρούμενες ορμόνες αλλά και δημιουργεί μια αίσθηση της συνειδητοποίησης μέσα σας. Θα μάθετε να ελέγχετε την αναπνοή σας˙ και με τον τρόπο του, αποτρέπει το μυαλό σας από την περιπλάνηση. Κάθε φορά που σκέφτεστε, αισθάνεστε ένα κύμα θετικής ενέργειας μέσα από το σώμα σας, που ηρεμεί τα νεύρα σας, ηρεμεί το μυαλό σας, ανεβάζει τη διάθεση σας, για να μην αναφέρουμε και το πόσο ενισχύει το επίπεδο της ανοχής σας.

16. Αγκαλιάστε την αλλαγή:

Η αλλαγή είναι καλή. Η αλλαγή θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε από το Α στο Β.
Η μεταβολή θα σας βοηθήσει να επιφέρετε βελτιώσεις στη ζωή σας αλλά και στις ζωές των γύρω σας. Ακολουθήστε την ευδαιμονία σας, αποδεχόμενοι την αλλαγή.

17. Επαναπροσδιορίστε την ανάγκη σας να έχετε πάντα δίκιο:

Υπάρχουν τόσοι πολλοί από εμάς που δεν μπορούμε να αντέξουμε την ιδέα και μόνον ότι έχουμε άδικο ή ότι κάναμε κάτι λάθος.
Ακόμα και το αυταπόδεικτο λάθος, θέλουμε να το παρουσιάζουμε ως σωστό, ακόμη και με κίνδυνο να τελειώσουμε μεγάλες σχέσεις ή προκαλώντας μεγάλη πίεση και πόνο, στον ίδιο μας τον εαυτό μα και στους άλλους.

Θα πρέπει λοιπόν να μάθουμε να πολεμάμε τη μανία μας να έχουμε πάντα δίκιο.
Απλά δεν αξίζει, καθώς η αλήθεια και το δίκιο είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις.
Κάθε φορά που νιώθετε την «επιτακτική» ανάγκη να πηδήσετε σε μια μάχη για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αναρωτηθείτε αυτήν την ερώτηση:

Θα προτιμούσα να έχω δίκιο ή να είμαι ευγενικός και καλός;

18. Πείτε «ευχαριστώ»:

Ευχαριστήστε τους γονείς, τους φίλους σας αλλά και τον εαυτό σας˙ ένα ευχαριστώ είναι το λιγότερο που αξίζει για όλη τη σκληρή δουλειά που κάνατε, για ό,τι επιτεύχθηκε.
Λέγοντας ευχαριστώ συχνά σας κάνει να νιώσετε ταπεινός˙ και ένας ταπεινός άνθρωπος είναι σπάνια κυνικός.

19. Άσε τον μισανθρωπισμο στην άκρη:

Αφήστε κατά μέρους την άποψη πως ο άνθρωπος είναι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας και το πιο εξελιγμένο ον.
ΔΕΝ ισχύει. Μην κλείνετε τα μάτια στα αδέσποτα, προστατεύστε τα από το υστέρημα σας, μιλήστε τους χαϊδέψτε τα. Θα νιώσετε αμέσως μια ανείπωτη ζεστασιά και χαρά.
Δεχτείτε την διαφορετικότητα και διδαχτείτε από τα άλλα πλάσματα που υπάρχουν. Είναι πιο έξυπνα, πιστέψτε το και σίγουρα πιο... ανθρώπινα:

20. Αλλάξτε τους κανόνες:

Η κοινωνία μας είναι άδικη για τον μέσο άνθρωπο. Δεν διαφωνεί κανείς μας σε αυτό, σωστά;
Γιατί αναλωνόμαστε λοιπόν σε διαφορές ανάμεσα μας, όταν ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε, ν' αλλάξουμε τους κανόνες και ν' ανατρέψουμε την αδικία;

Βασισμένο σε άρθρο του: Josh Richardson από το: Τrue Αctivist.com

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top