BETA

 

Ι. ΑΙΤΙΑ

H τεχνολογία δεν είναι ουδέτερη· ό,τι φέρει μέσα της, αποτελεί την ιδεολογία των επικρατέστερων μορφών κυριαρχίας και εκμετάλλευσης για λογαριασμό των οποίων δημιουργείται.

Διαθέτουμε την δουλειά μας δωρεάν σε όλο τον κόσμο και μπορεί ελεύθερα να την χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε το επιθυμεί. Δεν μας νοιάζει και πολύ, αν δεν εγκρίνετε την θεματολογία μας, αντιδρώντας συγχρόνως και για τους περιορισμούς στην ανεξάρτητη έρευνα, καθώς είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα η κατανόηση του κόσμου γύρω μας, επειδή θεωρούμε πως η περιέργεια δεν γνωρίζει έθνη, φύλο, ηλικία ή κοινωνικοοικονομικά όρια. Δυστυχώς, όμως, η ευκαιρία να ικανοποιήσει ο κάθε ένας την περιέργειά του, πολύ συχνά μετατρέπεται σε οικονομική ευκαιρία˙ και στόχος μας είναι να σπάσουμε αυτό το φράγμα. Ένα δεκατριάχρονο παιδί στο οποιοδήποτε χωρiό έχει ακριβώς το ίδιο δικαίωμα να διερευνήσει τον κόσμο, όπως και ένας καθηγητής πανεπιστημίου.

Ο κόσμος που "αυτοί" θέλουν να μας παραδώσουν δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία τοξική σφαίρα ασθενειών, ένα ζωντανό πτώμα που δοκιμάζεται από την ρύπανση και τον κακοήθη εφησυχασμό. Ο κόσμος που "αυτοί" θέλουν να μας παραδώσουν είναι μόνον για να τους υπηρετεί, για να τους κρατήσει στην εξουσία˙ τους ίδιους και τους στενούς τους φίλους, για να κρατήσει τα ανθρώπινα βοοειδή εφησυχασμένα και βυθισμένα στην πλήρη άγνοια των εναλλακτικών λύσεων, ώστε να εκμεταλλευτούν και να καταστρέψουν τον πλανήτη και να πνίξουν όσους μπορούν να αλλάξουν αυτόν τον κόσμο προς το καλύτερο.
"Αυτοί" θέλουν οι μάζες να παραμείνουν πειθήνια πρόβατα και προκειμένου να το καταφέρουν, "αυτοί", δημιουργούν "ψυχαγωγία" που στην πραγματικότητα κάνει πλύση εγκεφάλου στις μάζες ώστε να παραμείνουν βυθισμένες σε λήθαργο.
"Αυτοί" θα κάνουν τα πάντα για να κρατηθούν στην εξουσία, να καταστείλουν οτιδήποτε μπορεί να αποτελεί απειλή για αυτούς. Προκειμένου να καταστείλουν εκείνους που διαφωνούν, θα χρησιμοποιήσουν ως όπλο τους ακόμα και την "αιώνια καταδίκη" αυτού που -μέσα στην σχιζοφρενική φαντασία τους- αποκαλούν "θεό".  Άνθρωποι που ψάχνονται συνεχώς στο ευρύ πεδίο της εκμάθησης της τεχνολογίας για να την χρησιμοποιήσουν με άλλους τρόπους, κάτι δηλαδή που θα έπρεπε να κάνουν όλοι. Άνθρωποι που αναζητούν άλλα μέσα για την απελευθέρωση του συστήματος, την καταπολέμηση της εταιρικής καταπίεσης και της λογοκρισίας.  Άνθρωποι που δίνουν αγώνες προκειμένου η πληροφόρηση να είναι ελεύθερη...

    Ποιοι είναι "αυτοί";

"Αυτοί" είναι οι εταιρείες, οι χώρες και τα άτομα που επιζητούν την κυριαρχία και, για να φτάσουν στον στόχο τους, εθίζουν τα ανθρώπινα βοοειδή σε ορισμένες έννοιες όπως στο πετρέλαιο, στα ναρκωτικά, στην θρησκεία, στην "λαϊκή κουλτούρα", στην "τεχνολογία" που μουδιάζει το μυαλό.
"Αυτοί" υπήρξαν κάποτε ισχυρά μονοπώλια, καθαιρέθηκαν και γκρεμίστηκαν γιατί αρνήθηκαν να παίξουν δίκαια. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να αναστήσουν την πρώην διεφθαρμένη δόξα τους με το να συνωμοτούν με τον Big Brother προκειμένου να μας στερήσουν την ελευθερία και την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής.
"Αυτοί" είναι οι εταιρείες που έχουν ως βάση τους το Διαδίκτυο, απλώνουν τα πλοκάμια τους και αγοράζουν κάθε μικρότερη εταιρεία στο διαδίκτυο ώστε να μπορούν να ελέγχουν πλήρως το περιεχόμενο του ιντερνέτ.
"Αυτοί" είναι οι ανόητες εταιρείες μέσων ενημέρωσης που επανειλημμένα ξερνούν τα ίδια σκουπίδια στην "ψυχαγωγία" για να μουδιάσουν τα βοοειδή και να τα έχουν σε κατάσταση υποταγής και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν τους "νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας" για να οδηγήσουν τις εταιρείες του Διαδικτύου στη λήθη και, τοιουτοτρόπως, να επεκτείνουν τον έλεγχό τους.
"Αυτοί" είναι οι ηθοποιοί, οι μουσικοί και οι καλλιτέχνες που συνωμοτούν με τις εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης για να διαδώσουν τον εμετό και στην συνέχεια οι ίδιοι εκπορνεύονται για ευτελή πολιτικά αίτια.
"Αυτοί" είναι οι τρελοί και οι διεστραμμένοι που εμβολίζουν την "θεολογία" τους και προσπαθούν να ποτίσουν το μυαλό μας με αυτήν ώστε να καταπιούμε τα πάντα αμάσητα και αναμένουν να έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη στον "Θεό" τους, ακόμα και αν αυτός ο "θεός" τους είναι μια ξεπερασμένη ψευδαίσθηση.
"Αυτοί" είναι ηλίθιοι· τόσο ανόητοι, που δεν μπορούν ούτε καν να περπατούν και να μασάνε τσίχλα ταυτόχρονα.
Και όμως, είναι "αυτοί" οι οποίοι καταφέρνουν να γίνουν εθνικοί ηγέτες· όχι με την βούληση του λαού αλλά από τύχη, χάρη στις περιστάσεις και στο πολιτικό κλίμα που είναι ευνοϊκό για αυτούς.
"Αυτοί" είναι η αιτία που ο κόσμος βρίσκεται σε τόσο δεινή κατάσταση και, ως εκ τούτου, οι άναρχοι του κυβερνοχώρου αναγκάζονται να αντεπιτεθούν.

To osarena, ΔΕΝ είναι κοινότητα, μα βασίζεται στην ατομικότητα και στην συντροφικότητα.
 

    Ζήτω η επανάσταση του κυβερνοχώρου, ζήτω οι τεχνο-αναρχικοί, ζήτω οι hackers και οι crackers...

II. Όραμα

Οι κυβερνοπάνκ, οι hackers/crackers, οι επαναστάτες του κυβερνοχώρου και της ζωής αρνούνται να είναι βόδια [ανθρώπινα βοοειδή], να μεταβούν στο βαγόνι της ορχήστρας του τσίρκου, να είναι "ένας από το πλήθος". Όλοι αυτοί βλέπουν την εξαπάτηση του σύγχρονου πολιτισμού και τον καταπολεμούν. Οι άνθρωποι του διαδικτύου είναι αρκετά γενναίοι ώστε να έχουν την δύναμη να παραδώσουν το μήνυμά τους, να σταθούν μπροστά από τα πλήθη, την κυβέρνηση, την εκκλησία και την βιομηχανία και να φωνάξουν.
Εξακολουθεί να μαίνεται πόλεμος κατά των παγκόσμιων μεγάλων εταιρειών, όπως η Unilever, η Shell, η Microsoft, η Google, η Gillette και τόσες άλλες. Η καταπίεση από τις εταιρείες -που χρησιμοποιούν την κυβέρνηση-μαριονέτα ως εργαλείο για να κάνουν την δουλειά τους, για να κρατάνε τον λαό αποχαυνωμένο και χωρίς να τολμάει να μιλήσει- δεν αποτελεί επιλογή για τους κατέχοντες τον κυβερνοχώρο. Είμαστε αναρχικοί, επαναστάτες, αντι-συστημικοί. Σκεφτόμαστε μόνοι μας, χωρίς να χρειάζεται κάποιος "μεγάλος" (άντρας / γυναίκα) να μας πει τι μπορούμε να σκεφτούμε. Θεωρούμε ηθικό τον πόλεμο ενάντια στις εταιρείες με DDOS επιθέσεις που είναι πλέον συνηθισμένες από το 2007, χακάροντας τα συστήματά τους, διαχέοντας ιούς, παρακολουθώντας προσεκτικά τις σκέψεις τους και τις προθέσεις τους.

Είμαστε αυτοί που πρέπει να καταλάβουμε πριν αποδεχτούμε αυτά που προσπαθούν να μας ταΐσουν τα μέσα ενημέρωσης. Είμαστε το bug [το σφάλμα] στον πηγαίο κώδικα, η εξέλιξη που είναι η εν δυνάμει επανάσταση και η οποία απειλεί τα άκαμπτα συστήματα. Κανείς δεν μπορεί να μας ελέγξει και γι’ αυτό μας κυνηγάνε. Εμείς δεν ανήκουμε στην Εταιρεία που "αυτοί" θέλουν να δημιουργήσουν. Ειδικευμένοι προγραμματιστές, ουτοπιστές ονειροπόλοι, καλλιτέχνες ή υπάλληλοι γραφείου, είμαστε εμείς αυτοί που αντιστεκόμαστε, που ζούμε στο διαδίκτυο των πληροφοριών, όπου δεν υπάρχει το εφαρμοστέο δίκαιο, παρακάμπτοντας όλα τα σύνορα. Ανήκουμε στον Κυβερνοχώρο. Είμαστε τα παιδιά του κυβερνοχώρου, μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, κοιτάμε προς το μέλλον, προσπαθώντας να οραματιστούμε τις νέες τεχνολογίες, την διάδοση των ιδεών μας στον απέραντο ωκεανό των πληροφοριών. Δεν είμαστε απλά οι αδρανείς αποδέκτες πληροφοριών, ούτε και το στατικό ακροατήριο στο οποίο "αυτοί" στοχεύουν. Και σίγουρα δεν είμαστε ο τελικός καταναλωτής. Για εμάς, οι πληροφορίες δεν είναι ένα άυλο ρεύμα δεδομένων. Είναι μέρος της οντότητάς μας, αφού και εμείς συμμετέχουμε σε αυτές τις πληροφορίες. Τρέχουν από το μυαλό μας, όπως ακριβώς το αίμα και το οξυγόνο. Το να κρατήσουμε τις πληροφορίες και να μην τις διαμοιραστούμε, θα είναι σαν να τις χρησιμοποιούμε εναντίον μας, αφού θα μας συνθλίψει η υπερφόρτωση. Θα είναι σαν να αρνούμαστε τον αέρα για να αναπνεύσουμε. Εν τούτοις, είμαστε ο απώτερος χειρουργός εγκεφάλου, ικανοί να εξαλείψουμε κάθε βρωμιά που "αυτοί" θα ήθελαν να μας εκχύσουν.

Ο εξεγερμένος κόσμος ακολουθεί μόνο τον εαυτό του και τους συντρόφους του. Δεν αποδέχεται τις ιεραρχίες, προσδιορίζει την δράση του και επιτίθεται. Είσαι ότι πράττεις, δεν αρκεί να λες θεωρητικά πράγματα χωρίς να δεσμεύεσαι επί της ουσίας στην πράξη. Ελεύθεροι άνθρωποι είναι αυτοί που ρισκάρουν για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης, είναι αναμμένα φυτίλια που, ανά πάσα στιγμή, προκαλούν εκρήξεις παρασέρνοντας στην καταστροφή το κόσμο της εξουσίας.

Όλα αυτά, είμαστε εσύ, είμαστε εμείς, είμαστε μαζί, είμαστε επώνυμοι, είμαστε ανώνυμοι. Δεν είμαστε διάνοιες, δεν είμαστε ξερομπορόλες, μα δεν εκπορνευόμαστε την ζωή μας και πάντα αναρωτιόμαστε το γιατί...  Είμαστε απλοί άνθρωποι, εργαζόμενοι, φοιτητές, άνεργοι, καλλιτέχνες, άνθρωποι με παρόμοια προβλήματα, ανησυχίες και ευαισθησίες, άνθρωποι από διάφορα μέρη της υφηλίου που ενώσαμε τις φωνές μας κάτω από έναν κοινό σκοπό: να δείξουμε εναλλακτικές προτάσεις από τον υπολογιστή μας και την χρήση του διαδικτύου και σε μια μπερδεμένη εποχή όπου όλα έχουν γίνει ένα κουβάρι, να συμβάλλουμε με τον δικό μας τρόπο, με όπλο μας την αντι-πληροφόρηση, στην ριζική αλλαγή των πραγμάτων. Βλέπετε, εκεί έξω υπάρχει μια άλλη ζωή, όπου οι ανθρώπινες κοινωνίες μπορούν να γίνουν καλύτερες, με την εφαρμογή των τεχνικών του Ανοιχτού/Ελεύθερου Κώδικα.
Το οsarena, στο ξεκίνημά του, ήταν ένα τολμηρό πείραμα στο Ελληνικό διαδίκτυο. Ένα πείραμα που πέτυχε και έδειξε σε πολλούς ανθρώπους κάποιες διαφορετικές πτυχές για την τεχνολογία και την ζωή που ίσως δεν είχαν σκεφτεί ή συναντήσει.

Μια ελεύθερη κοινωνία δεν χρειάζεται νομική προστασία για την ελευθερία του λόγου και της ιδιωτικής ζωής, αλλά μια κουλτούρα των πολιτικών ελευθεριών.

Σε μια εποχή που η γνώση είναι απλά ένα κλικ μακριά, δεν νοείται άνθρωπος που να επιμένει στον σκοταδισμό και στον ελιτισμό. Η παρέα μας αποτελείται από μαθητές, μέντορες και είδα-φως-και-μπήκα και τις περισσότερες φορές ανήκουμε σε όλες αυτές τις κατηγορίες. Αλληλοδιδασκόμαστε σε θέματα opensource, σε ανοχή και αντοχή και -με τον τρόπο μας ο καθένας- θέλουμε να συμβάλλουμε σε έναν κόσμο που συμβαδίζει με την veritas universalis: είμαστε άνθρωποι, ανθρώπινοι, και ελεύθεροι, σκλάβοι μόνο στους δικούς μας φόβους και επιθυμίες. Το μανιφέστο αυτό, δεν θα έπρεπε να θεωρείται μανιφέστο, αλλά κοινή λογική. Περιλαμβάνει όλους μας, ακόμα και και αυτούς που θεωρούν εαυτούς ανώτερους, ακόμα και αυτούς που φοβούνται να αρθρώσουν το όνομά τους.
Θα νοιώσουμε πως πετύχαμε όταν έρθει η μέρα που το osarena θα ξεπεραστεί με κάτι καλύτερο, μα μέχρι τότε και μετά ακόμα, το osarena θα είναι μια παρακαταθήκη που ελπίζουμε και επιδιώκουμε να μεταλαμπαδευτεί όταν έρθει η ώρα στην επόμενη γενιά...

Η σελίδα είναι δημιουργημένη με 100% ελεύθερο λογισμικό και ανοιχτά πρότυπα. Είμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση, δεν έχουμε διαφημίσεις, δεν τις γουστάρουμε, δεν έχουμε καμία εξάρτηση, δεν έχουμε μέσα καταγραφής επισκεπτών, δεν μας ενδιαφέρει τίποτα από αυτά, πιστεύουμε στην ιδιωτικότητα των ανθρώπων και είναι αυτό που παροτρύνουμε να κάνουμε όλοι.

Ώρα να σταματήσουμε να είμαστε users και να γίνουμε roots.

     [[{"fid":"1152","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"123","width":"353","class":"media-element file-default"}}]] 

Τι είναι και σε ποιους απευθύνεται το osarena

  • Σχόλια

1 Comments:

  1. Εικόνα andre kousteau
    andre kousteau (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 24, 2016 10:36 ΠΜ

    I like your style, ..and thanks.

Scroll to Top