BETA

Παίξτε το Tron arcade game στο Τερματικό του Linux σας

Εικόνα constantinos

Η τριλογία του Tron και η συνέχεια με το υπέροχο digital αριστούργημα, την σειρά TRON-Uprising, αποτέλεσαν μια από τις απεικονίσεις ενός φουτουριστικού κόσμου. Η αρχή έγινε το 1982, με τον προγραμματιστή Κέβιν Φλυν που θέλει να αποδείξει πως το κορυφαίο videogame της αγοράς, του ανήκει και ότι η εταιρία Encom, του το έχει κλέψει. Στην προσπάθειά του να βρει αποδείξεις, συνδέεται στον κεντρικό υπολογιστή της εταιρείας. Στην συνέχεια, μεταλάσσεται και γίνεται στοιχείο του κομπιούτερ, με αποτέλεσμα να έχει ν' αντιμετωπίσει κόσμο κι από την άλλη έναν ηλεκτρονικό μικρο-πολιτισμό που ζει κι αναπνέει πέρα από την αντίληψή μας.
Συνεχίζεται με το TRON: Legacy (2010), το TRON: The Next Day (2011) και μας μυεί ακόμα περισσότερο στο σύμπαν του Tron, με την σειρά TRON-Uprising (2012-2013) σαν prequel των δυο πρώτων ταινιών, που αν και τα ψηφιακά μεταλλαγμένα κλισέ, δεν αφήνουν το στιλιστικά ντοπαρισμένο "Tron Legacy" να ξαλαφρώσει από τα δημιουργικά βαρίδια της blockbuster καταγωγής του, δεν παύει να είναι καταπληκτικό.
Αν δεν τα έχετε δει, αξίζει να το κάνετε: TRON Collection (με ελληνικούς υπότιτλους).

Kαι ενώ βρισκόμαστε σε μια δυστοπική εποχη η οποία έχει όλα τα στοιχεία του αυταρχικού και υπό συνεχή επιτήρηση του σύμπαντος του Tron, δικαίως αναρωτιόμαστε αν η "φιλοσοφική" του προσέγγιση μπορεί να μας οδηγήσει στην αναζήτηση ενός ελεύθερου συστήματος, οπότε ας το ελαφρύνουμε λίγο, μ' ένα ιδιαίτερο παιχνίδι.
Και λέω ιδιαίτερο, επειδή πρόκειται για ένα από τα δύσκολα παιχνίδια από κάθε πλευρά.
Προφανώς, απευθύνεται σε αρκετά λιγότερους/ες και όχι υποχρεωτικά σε όσους/ες είναι gamers. Ίσως και όχι σε όλες και όλους τους/τις geeks, αν και είναι από το στυλ των παιχνιδιών που είναι απόλυτα geeky.
Συγχρόνως, είναι ένα παιχνίδι μυαλού και ταχύτητας, χωρίς δηλαδή τα εφέ και το story των παιχνιδιών υπερπαραγωγών, μα ένα old-fashion ASCII παιχνίδι. Θυμίζει το κλασσικό φιδάκι που τόσο αυτό, όσο και αρκετά άλλα ιδιαίτερα παιχνίδια, μπορείτε να τρέξετε στο τερματικού του Linux σας, μα και σε άλλα Unix-based συστήματα: Παιχνιδάκια στο Τερματικό σας [κυριολεκτικά].
Πρόκειται για το Tron Arcade Game που δεν απαιτεί κάτι ιδιαίτερο, ούτε καν είναι βαρύ, καθώς μπορείτε να το τρέξετε μέσα από το Linux τερματικό / bash / κονσόλα σας.
Είναι και multiplayer, γι' αυτό και η ssh σύνδεση. Χρειάζεται δηλαδή, σύνδεση στο διαδίκτυο για να τρέξει.

Πώς μπορείτε να τρέξετε το Tron Arcade Game στο Linux σας

Πάρα πολύ εύκολα. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάτι, αφού είναι κάτι σαν easter-egg που υπάρχει ήδη ενσωματωμένο στο σύστημά σας.
Ανοίξτε το τερματικό / κονσόλα σας, δώστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε Enter:

ssh sshtron.zachlatta.com

Στην ερώτηση που θα σας κάνει, για την προσθήκη του RSA key, γράψτε yes και πατήστε ξανά Enter.

Αμέσως θα ξεκινήσει το παιχνίδι:

Πρόκειται για την πίστα, με το θανητοφόρο παιχνίδι του Tron, με τις μηχανές που κινούνται με τρομερές ταχύτητες σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές και θα πρέπει να αποφύγετε να σας κλείσει ο αντίπαλός σας, εγκλωβίζοντάς τον εσείς, ώστε να μην έχει περιθώριο διαφυγής και να καταστραφεί:

H κάθε μηχανή αφήνει ένα χρώμα με την γραμμή πίσω της και το δικό σας είναι αυτό που φαίνεται επάνω και στο περιθώριο. Για παράδειγμα, στην πιο πάνω εικόνα, το χρώμα μου είναι το γαλάζιο.
Για την κίνηση, θα χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα WASD και όχι τα βελάκια. Αν πατήσετε τα βελάκια, θα κλείσει η σύνδεση ssh.
Αν μείνετε σε αδράνεια για ένα λεπτό ή δύο, η ssh συνεδρία σας θα κλείσει.
Αν δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες online, μπορείτε ακόμα να παίξετε αλλά, και να σκοράρετε, δεν θα υπολογίζονται οι πόντοι.

Αυτά ήταν τα βασικά, από εκεί πέρα, είναι θέμα υπολογισμών και αντανακλαστικών.

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top