BETA

Phoenix OS: Android desktop για 32b υπολογιστές

Εικόνα Helen

Όπως ξέρουμε, το Remix OS είναι ένα πρότζεκτ ενός λειτουργικού συστήματος βασισμένου στο Android, μα σχεδιασμένου για υπολογιστές. Πρόκειται για την συνέχεια του Android x86 και αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας. Πρόκειται για μια αξιόλογη δουλειά που, αν και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, είναι από τις πιο καλές εναλλακτικές προτάσεις η οποία συνδυάζει άψογα το Android που έχουμε στις φορητές συσκευές μας, με τον υπολογιστή. Προσφέρει πολυπαραθυρική (multi-window) υποστήριξη για να τρέχετε πολλές εφαρμογές συγχρόνως, απλό και οικείο μενού, system tray, συντομεύσεις πληκτρολογίου, κανονική λειτουργία του δεξιού κλικ, πλήρη και λειτουργικό File manager, θα τα βρείτε όλα εκεί. Όσα, δηλαδή, θα περιμένατε από ένα λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές.
Το μόνο πρόβλημα, είναι πως το Remix OS, είναι διαθέσιμο μόνο για υπολογιστές με 64b αρχιτεκτονική.

Εδώ όμως, έρχεται το Phoenix OS, κάνοντας την δική του πρόταση για υπολογιστές με 32b αρχιτεκτονική.

Κινείται στα ίδια πλαίσια της απλότητας, φιλικότητας και ευχρηστίας και είναι πιο κοντά στην λογική του Android που έχετε στις συσκευές σας:

 

Θα τρέξει προφανώς σε κάθε μηχάνημα με arm 32b αρχιτεκτονική και λογικά σε κάθε υπολογιστή με Intel και σίγουρα στους περισσότερους με AMD και Nvidia.

Έχει συμπαθητικό multitasking, αν και για κάποιον λόγο, όλες οι εφαρμογές, ξεκινάνε σε παράθυρο και όχι σε full-screen και έτσι για να έχεις δυο ή περισσότερα παράθυρα ορατά, θα χρειαστεί να τα σύρεις στην επιφάνεια εργασίας. Αν και έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης, το παραθυρικό σύστημα δουλεύει καλά. Όπως το ίδιο καλή είναι και η αναγνώριση των περιφερειακών, το μενού άμεσα αποκρίσιμο και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα η αναγνώριση ethernet και wifi σύνδεσης.
 

Κατεβάστε το Phoenix OS

Αν και μέχρι πολύ πρόσφατα, έδινε δυο διαφορετικές εικόνες, μια που θα μπορούσε να τρέξει σε Linux και άλλη μια για Windows, αυτό - την παρούσα στιγμή - έχει αλλάξει και δίνει την δυνατότητα εγκατάστασής του, μόνο σε Windows, με ένα εκτελέσιμο (exe) αρχείο.
Υπάρχουν όμως, πολλές πιθανότητες, να το κάνετε να τρέξει σε Linux και OSX, μέσω του Wine.

INFO: Το Wine είναι ένα από τα πιο γνωστά λογισμικά στο Linux και ως γνωστόν αποτελεί ένα μέσο συμβατότητας Windows εφαρμογών στο Linux, μπορώντας δηλαδή ο καθένας να τρέξει έναν μεγάλο αριθμό από εφαρμογές και παιχνίδια των Windows σε Linux σαν να ήταν native apps για Linux. Σε συνδυασμό με το Play on Linux, αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά σύνολα, καθώς το γεγονός να μπορείς να τρέχεις εφαρμογές άλλου λειτουργικού συστήματος χωρίς καν την χρήση εξομοιωτή (Wine Is Not Emulator), δεν είναι και λίγο.
Σε όλες τις Linux διανομές θα το βρείτε στον Διαχειριστή Λογισμικού και έτσι η εγκατάστασή του δυο κλικ υπόθεση.

[DOWNLOAD Phoenix OS]

Για τους πιο τολμηρούς, διαθέτει και ROM's για ορισμένες συσκευές.

Μόλις το τρέξετε, όλη η διαδικασία, θα ολοκληρωθεί με λίγα κλικ, μπορώντας να το εγκαταστήσετε, είτε μόνο του σε κάποιον υπολογιστή ή παράλληλα με όποιο άλλο λειτουργικό σύστημα, είτε σε ένα usb-stick είτε σε μια sd-κάρτα (ίδια με του usb είναι η διαδικασία). Εμείς προτείνουμε καλύτερα σε usb-stick:

 

>>> η ιστοσελίδα του Phoenix OS.

Σημειωτέον πως τον κώδικά του, δεν είδαμε να τον έχει κάπου.

 • Σχόλια

2 Comments:

 1. Εικόνα zan
  zan (χωρίς επαλήθευση)Mar 11, 2016 19:12 ΜΜ

  ti skata exoune pathi me to android gia pc den mporo na vrw ena logo pou kapios na exei android sto pc

 2. Εικόνα DarkGoth
  DarkGothΑπρ 26, 2016 02:23 ΠΜ

  για development εφαρμογων android μιας που ενας υπολογιστης ειναι ασυγκριτα δυνατοτερος και πιο εργονομικος απο μια φορητη συσκευη

  για δοκιμες εφαρμογων εφαρμογων android πριν βγουν σε κυκλοφορια

  για μικρα υπερφορητα τυπου νετμπουκ, που ειναι μικρα για να ειναι βολικα με ενα κλασσικο desktop γραφικο, και ειναι πολυ αδυναμα για να τρεξουν ακομα και Τινυ Λινουκς (οποτε ποσο μαλλον μια κανονικη διανομη, ακομα και γυμνη)

  η, ακομα και για χαβαλε...

Scroll to Top