BETA

Το PopCorn Time επανέρχεται σταδιακά και ανανεωμένο

Εικόνα Maria

Μας τρόμαξαν αλλά επανήλθαν· και αυτό, δεν θα ξανασυμβεί ποτέ, όπως τονίζουν και οι ίδιοι. Ο λόγος για την ομάδα τoυ PopCorn-Time, του ανοιχτού κώδικα λογισμικού για παρακολούθηση ταινιών και σειρών μέσα από ένα όμορφο και εύχρηστο περιβάλλον χρησιμοποιώντας την p2p τεχνολογία των torrents, που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, καθώς πλέον το γνωρίζουν άπαντες και είναι γεγονός πως αποτέλεσε ένα φαινόμενο, κάτι που συνεχίζει ακόμα να το κάνει.

 

PopCorn-Time.io vs PopCorn-Time.se

Για να ξεμπερδέψουμε τα πράγματα, υπάρχουν δύο εκδόσεις, που αναπτύσσονται από 2 διαφορετικές ομάδες, του Popcorn Time:

Η 1η είναι του PopCorn-Time.io, που εδώ και τρεις μέρες δεν λειτουργούσε γιατί μετά την διαφωνία στο συμβούλιο του Popcorn Time το οποίο έλαβε χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο (τρέχουσα ημερομηνία 22/10/2015), απενεργοποιήθηκε η πρόσβαση του κύριου προγραμματιστή του PopCorn-Time.io, του KsaRedFx, στο κανάλι Slack του Pοpcorn Time και στον λογαριασμό του GitHub. Όπως απενεργοποιήθηκε η πρόσβαση και όσων προγραμματιστών είχαν ταχθεί με το μέρος του. Τα πώς και τα γιατί δείτε τα στο άρθρο Χρήμα και μηνύσεις διαλύουν την ομάδα του Popcorn Time.

Το io, το PopCorn-Time.io δηλαδή, είναι το πρώην Time4Popcorn [δείτε: Οι διαφορές ανάμεσα σε PopCorn Time και Time 4 PopCorn].

Η 2η όμως ομάδα του PopCorn-Time.se, που ήταν και αυτή η οποία απενεργοποίησε την πρόσβαση των προγραμματιστών της άλλης έκδοσης που είπαμε πιο πάνω, συνέχιζε κανονικά την λειτουργία της.

Στο άρθρο PopCorn-Time VS PopCorn-Time εξηγούσαμε για τις δύο ομάδες και ποια από τις δύο εκδόσεις λειτουργούσε καλύτερα:

H ομάδα αυτής της εκδοχής (του PopCorn-Time.se), ακολουθεί τα πρότυπα της αρχικής έκδοσης του PopCorn-Time επικεντρώνοντας στην καλυτέρευση του κώδικα και βάζοντας πιο μετά τα επιπλέον χαρακτηριστικά και επιλογές. Αν και αυτό στην αρχή φαινόταν καλύτερη ιδέα, φτάνοντας στο τώρα, δεν ξέρω κατά πόσον έχει πετύχει. Αυτό επειδή η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει κάποια προβλήματα που είτε δεν μπορεί να εγκατασταθεί καθόλου, είτε δεν φορτώνει μετά την εγκατάσταση, είτε κρασάρει σχεδόν με το που θ' ανοίξει. Και αυτό - όσο είδαμε - συμβαίνει παντού ασχέτως λειτουργικού συστήματος και συσκευής.

 

PopCorn-Time.io is back (Το PopCorn-Time.io και πάλι πάνω).

Στο Reddit, έχει δημιουργηθεί subreddit για την έκδοση του PopCorn-Time.io:

We are the subreddit for the following version: https://popcorntime.io ... The moderators are in no way affiliated or connected to the developers of PopCorn Time.

δηλαδή:

Είμαστε το subreddit της έκδοσης popcorntime.io του PopCorn Time. Οι διαχειριστές εδώ, δεν συνεργαζόμαστε ούτε συνδεόμαστε με τους προγραμματιστές του PopCorn Time.

Μεταξύ άλλων, οι διαχειριστές του λένε πως το λινκ για κατέβασμα αυτήν την στιγμή δεν λειτουργεί επειδή γίνονται εργασίες.

 

Η ομάδα του PopCorn Time (του popcorntime.io), έβγαλε αυτήν την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους:

... And we're back, missed us already ?

Some of you may have noticed that we recently suffered a major server outage in the last few days, on top of that our social network accounts were shutdown at the very same time. We're still investigating what exactly happened but the important part is that we're back online, and back to work.

Please wait a few hours for DNS propagation and everything should be going back to normal. When we're finished with this we have a lot of new and exciting news to share with you.

Sorry for the scare, it won't happen again, we promise !

δηλαδή:

... Και πάλι κοντά σας· σας λείψαμε κιόλας;

Κάποιοι, μπορεί να προσέξατε ότι προσφάτως υπέστημεν μια μεγάλη διακοπή λειτουργίας του server κατά τις τελευταίες ημέρες. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι, την ίδια στιγμή, έκλεισαν και οι λογαριασμοί μας στα socials (στα κοινωνικά δίκτυα). Για το τι ακριβώς συνέβη, το ψάχνουμε ακόμα. Το σημαντικό όμως είναι ότι είμαστε και πάλι πάνω και έχουμε ανασκουμπωθεί για τα καλά ώστε να αποκατασταθούν όλα.

Παρακαλούμε, υπομονή λίγες ώρες ακόμα ώστε να φτιάξουμε την βάση δεδομένων του DNS και τα πάντα θα επανέλθουν. Μόλις τελειώσουμε με αυτό, που έχει προτεραιότητα ώστε το PopCorn Time να λειτουργεί πλήρως, σας έχουμε πολλά και συναρπαστικά νέα.

Συγγνώμη για την τρομάρα που πήρατε εξαιτίας μας· υπόσχεση, δεν θα ξανασυμβεί!

Και ήδη από την status-page του φαίνεται η σταδιακή επαναφορά:

Κατεβάστε ή αναβαθμίστε στην νέα έκδοση του Popcorn Time

Όπως είπαμε το PopCorn Time επιστρέφει ανανεωμένο. Ήδη η σελίδα του ανοίγει κανονικά. Και οι σειρές πλέον παίζουν κανονικά, με ελληνικούς υπότιτλους. Σημειωτέον, ο αριθμός έκδοσης (για linux) έχει πάει (από την 3.8.2 που ήταν) στην έκδοση 3.8.5.

Δεν λειτουργεί όμως ακόμα το download link του.

Θα ενημερώσουμε βέβαια μόλις υπάρξουν εξελίξεις, παρόλα αυτά, για να τα έχετε όλα συγκεντρωμένα, δίνουμε και εδώ τον τρόπο με τον οποίον κατεβάζετε ή αναβαθμίζετε το PopCorn Time.

Κατεβάστε, ανάλογα το λειτουργικό σας σύστημα, την νέα έκδοση του PopCorn-Time:

[DOWNLOAD Popcorn Time 3.8.5]

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε Linux, αν τυχόν και σας δώσει κάποιο σφάλμα του στυλ: «Cannot open shared object file libudev.so.0», απλά ανοίξτε το τερματικό / κονσόλα σας και δώστε:

- Αν έχετε 32b σύστημα:

sudo ln -sf /lib/i386-linux-gnu/libudev.so.1 /lib/i386-linux-gnu/libudev.so.0

- Αν έχετε 64b σύστημα:

sudo ln -sf /lib/x86_64-linux-gnu/libudev.so.1 /lib/x86_64-linux-gnu/libudev.so.0

Μόλις κατέβει, θα το αποσυμπιέσετε (με δεξί κλικ επάνω του, έχετε την επιλογή), θα ανοίξετε τον φάκελο που αποσυμπιέστηκε και θα κάνετε δεξί κλικ στο ομώνυμο εικονίδιό του (PopCorn-Time), επιλέγοντας:

Ιδιότητες > Δικαιώματα και θα το κάνετε Εκτελέσιμο (στην περίπτωση που δεν είναι).

Αν το έχετε ήδη στο σύστημά σας, με μια παλιότερη έκδοση:

Μόλις κατέβει, θα το αποσυμπιέσετε και θα μεταφέρετε - με drag & drop - τα περιεχόμενα από τον αποσυμπιεσμένο του φάκελο, εκεί που έχετε αποθηκεύσει τον φάκελο με την προηγούμενή του έκδοση, επιλέγοντας «Αντικατάσταση σε όλα», στην ερώτηση που θα σας κάνει.

Αφού γίνει η αντικατάσταση, κλείστε τα παράθυρα του File Manager σας. Θα έχετε πλέον την νέα έκδοση του PopCorn-Time.
Αν θελήσετε να το καταργήσετε, απλά διαγράψτε τον φάκελό του.

Επειδή δεν θα βγάλει συντόμευση στο Κεντρικό Μενού σας, ανάλογα το γραφικό περιβάλλον που χρησιμοποιείτε, κάντε το με αυτόν τον τρόπο.

INFO: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε το Popcorn Time και στο ΚΟDI Media Center (XBMC) [δείτε τις σχετικές οδηγίες].

>>> περισσότερο σχετικό υλικό: #torrents-media, καθώς υπάρχει και το Stremio.

 

Σημείωση:

Αρκετοί θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση και θα ανεβάσουν malware εκδόσεις του (δείτε ένα πχ: Προσοχή στο μαϊμού PopCorn-Time που κυκλοφορεί)
Άρα, να προσέχετε από πού το κατεβάζετε και να ακολουθείτε τα links από μεγάλες και έγκυρες ιστοσελίδες, και όχι ό,τι βρίσκετε δεξιά και αριστερά. Αυτό βέβαια, ισχύει πάντα, για οτιδήποτε κατεβάζετε, και ουχί μόνον για το PopCornTime.

 • Σχόλια

8 Comments:

 1. Εικόνα mpinios
  mpinios (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 23, 2015 11:05 ΠΜ

  kalimeraa......too 3.8.5 thaa doulepseii giatii exoo mperdeyteii......;;;;;;

 2. Εικόνα Maria
  MariaΟκτ 23, 2015 11:32 ΠΜ

  Καλημέρα, mpinios. Ναι, το 3.8.5 θα δουλέψει. Ούτως ή άλλως, θα ενημερώσουμε.

 3. Εικόνα Valentinos
  Valentinos (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 23, 2015 15:20 ΜΜ

  Μαρία γεια σου. Δεν δουλεύει πάλι η σελίδα https://popcorntime.io/

 4. Εικόνα Maria
  MariaΟκτ 23, 2015 15:44 ΜΜ

  Γεια σου Valentino. Εννοείς ότι δεν δουλεύει το λινκ για κατέβασμα / λήψη / download του PopCorn Time (γιατί η σελίδα ανοίγει κανονικά).
  Ναι, το download λινκ τους δεν δουλεύει ακόμα γιατί γίνονται εργασίες αυτήν την στιγμή για αποκατάσταση της βάσης δεδομένων του DNS.

  ΥΓ: Αν όμως το έχεις ήδη κατεβασμένο και εγκατεστημένο, δουλεύουν κανονικά, και με ελληνικούς υπότιτλους, οι σειρές, τα άνιμε κλπ. Οι ταινίες ακόμα δεν ανοίγουν βέβαια.

 5. Εικόνα Keritisriver

  Παιδιά το status της σελίδας άλλαξε πάλι, αναφεροντας στην αρχή "Popcorntime.io Is dead", ενω το μόνο που δουλεύει είαι τα anim.
  Παραπέμπει σε άλλη σελίδα, το Butter Project, στο οποίο δεν υπάρχει κανένα app για κατέβασμα.
  Το Butter ειναι κανονικό ή σελίδα μαιμού ?
  Help παιδιά !!!

 6. Εικόνα Maria
  MariaΟκτ 25, 2015 03:41 ΠΜ

  Keritisriver, το Butter είναι το νέο πρότζεκτ του Popcorntime.io - παρότι ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί, λόγω των εξελίξεων της υπηρεσίας PopCorn Time. Είναι το νέο Ανοιχτού Κώδικα Popcorntime.io που αφαιρεί την δυνατότητα ροής (streaming) παράνομων αρχείων torrent, δίνοντας στους χρήστες την δυνατότητα να κάνουν streaming ταινιών και αρχείων από το Bittorrent. Όπως λένε και οι ίδιοι, «το νέο αυτό πρότζεκτ, το οποίο φιλοξενείται στο GitHub, είναι στην ουσία το Popcorn Time που τόσο αγαπήσατε, αφαιρώντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν τον κόσμο επιφυλακτικό.»
  Όλες οι λεπτομέρειες, οι λύσεις, οι προτάσεις, εδώ: http://osarena.net/me-nomimoys-titloys-pleon-popcorntimeio-ti-kanoyme-tora

 7. Εικόνα keritisriver

  Σ ευχαριστώ πολύ, νάσαι καλά Μαρία !

 8. Εικόνα Maria
  MariaΟκτ 27, 2015 00:09 ΠΜ

  keritisriver, βγαίνει σε λίγο κι ένα άρθρο, με όλες τις εναλλακτικές.

Scroll to Top