BETA

Popcorn-Time: Πόσα είναι, ποιο κατεβάζουμε;

Εικόνα constantinos

Οι εξελίξεις όσον αφορά το Popcorn-Time βρίσκονται σ' ένα κρίσιμο σημείο και με την τελευταία των εξελίξεων που θα περίμενε κάποιος πως θα συνέβαινε. Εντάξει να το κυνηγούσε ο νόμος και οι πολυεθνικές του θεάματος, αυτό θα ήταν κάτι απολύτως αναμενόμενο. Το να υπάρξει όμως τόσο έντονη έριδα ανάμεσα στα μέλη της ομάδας και των μεγάλων torrents sites που το απαρτίζουν, είναι μάλλον κάτι που προκαλεί όχι απλά έκπληξη, αλλά και έντονους προβληματισμούς. Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να εξετάσουμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, ούτε να προσπαθήσουμε να φιλτράρουμε και να βγάλουμε άκρη από τα διάφορα δημοσιεύματα δεχόμενοι το οτιδήποτε. Βασικά δεν πιστεύουμε τίποτα από τα όσα γράφονται, για το ποιοι είναι καλοί και ποιοι οι κακοί. Ούτε καν τις δημοσιεύσεις του Torrent-freak που αρκετοί το έχουν σαν "ευαγγέλιο" στον χώρο.
Οι λόγοι είναι αρκετοί και το μόνο βέβαιο είναι πως ανάμεσα στην πρώην ομάδα του Popcorn-Time και του Yify-YTS έχει υπάρξει μια κόντρα που τους έχει σπάσει σε τρία διαφορετικά κομμάτια. Άπαντες ήταν δημιουργοί και συνεισφέροντες, και το Torrentfreak παίρνει το μέρος της μιας πλευράς, αυτής που πιθανώς ανήκουν και κάποιοι από την ομάδα που το στελεχώνουν.
Εμείς έχουμε αποφασίσει να μην δώσουμε διάσταση στο θέμα, αναφέροντας το τι συμβαίνει στις διάφορες μεγάλες ομάδες torrents-sites και το σκεπτικό ορισμένων από αυτές, αφ' ενός για να μην δυναμιτίσουμε το υπάρχον τεταμένο κλίμα και αφ' ετέρου να μην γίνουμε αιτία να μειωθεί η εμπιστοσύνη στο οικοδόμημα του torrent διαμοιρασμού, καθώς θα ήταν άδικο.

Έχουμε δει πως πολύ πρόσφατα κυκλοφόρησε μια κοινοτική έκδοση του Popcorntime, το PCTCE (PopCοrn-Time Community Edition), δίνοντας και τις αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασής του.
Παρ' όλ' αυτά λίγο καιρό αργότερα υπήρξε ένα πρόβλημα με τα ΑΡΙ του, με αποτέλεσμα να μην δουλεύει σωστά.
Παράλληλα εμφανίστηκε και μια έκδοσή του. Ενώ φυσικά κυκλοφορούν και κάποιες ακόμα άσχετες και καθαρά κακόβουλες εκδόσεις του.
Οπότε, εδώ, έρχεται το ερώτημα από αρκετούς:

Τι να κάνω; Ποια έκδοση του PopCorn-Time να εγκαταστήσω;

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσιεύσεις του Torrentfreak, συμβαίνουν τα εξής:

Μια νέα ομάδα προγραμματιστών Popcorn Time εγκαινίασε επίσημα μια «Έκδοση της Κοινότητας» της δημοφιλούς εφαρμογής Popcorn Time. Αυτό που ξεκίνησε ως μια σχετικά απλή λύση για να αρχίσει να δουλεύει το Popcorn Time.io, μετατράπηκε σε ένα fork, ως αντίδραση στις προσπάθειες της MPAA να σταματήσει την λειτουργία του Popcorn Time.
Αυτήν την εβδομάδα ξεκίνησε το popcorntime.ml, προσφέροντας οδηγίες για το πώς να αναβιώσετε το Popcorn Time.io καθώς και πλήρως λειτουργικούς εγκαταστάτες για την νέα και βελτιωμένη Έκδοση της Κοινότητας Popcorn Time (PTCE).
Πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα τους, βλέπεις πάνω πάνω την εξής προειδοποίηση:

Hello everyone. Unfortunately it seems someone has taken the good yify name and is now rolling around in the mud, making mud pies, and attempting to shove them down people's throats. please be warned that yify.is is not to be trusted. http://yts.ag are the good guys. [Read more here: http://discuss.popcorntime.ml/t/warning-about-yify-is/200/1]

που με λίγα λόγια σημαίνει:

Γεια σας. Δυστυχώς, φαίνεται ότι κάποιος εκμεταλλεύεται το καλό όνομα του yify και προσπαθεί να παραπλανήσει τους ανθρώπους. Σας προειδοποιούμε ότι το yify.is δεν είναι αξιόπιστο. Αυτό είναι το έγκυρο site (ιστοσελίδα): http://yts.ag. [Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://discuss.popcorntime.ml/t/warning-about-yify-is/200/1]

Αν και η ομάδα PTCE έχει ξεκινήσει εδώ και μόνο λίγες εβδομάδες, έχει ήδη χάσει δύο μέλη. Την περασμένη εβδομάδα, ο ολλανδικός οργανισμός αντι-πειρατείας BREIN ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμβιβασμό με δύο προγραμματιστές, οι οποίοι κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ ανά ημέρα αν παραβιάσουν την συμφωνία τους.
Η ομάδα PTCE θρηνεί την απώλειά τους, αλλά δεν είναι πρόθυμη να σχολιάσει τα της νομικής πλευράς του πρότζεκτ:

We wish the two developers all the best and we really miss them, other than that we have no comment on that or the legal debate regarding this software.

δηλαδή:

Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στους δύο προγραμματιστές· θα μας λείψουν. Πέραν τούτου, δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο επί του θέματος αλλά ούτε και θα σχολιάσουμε κάτι αναφορικά με την νομική πλευρά του λογισμικού.

Η κοινότητα PTCE όμως τονίζει πως ούτε το BREIN αλλά ούτε και το MPAA δεν θα καταφέρουν να σταματήσουν το Popcorn Time:

Popcorn Time will probably never go away, despite the efforts made by organizations such as BREIN, the MPAA and others. Instead of fighting this great software they should embrace it.

δηλαδή:

Το Popcorn Time, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα σταματήσει ποτέ· παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από οργανισμούς όπως oi BREIN, MPAA και άλλoι. Αντί να πολεμούν αυτό το μεγάλο λογισμικό, θα πρέπει να το αγκαλιάσουν.

Εκτός από την νέα έκδοση της Κοινότητας, το popcorntime.io εξακολουθεί να εργάζεται για την επιστροφή του.
Και υπάρχουν και άλλα άσχετα forks του Popcorntime, τα οποία έχουν ξεπηδήσει. Ένα τέτοιο είναι και το Popcorn-time.is, που συνδέεται με το YIFY.is, το οποίο μιμείται το YTS.


Τι πραγματικά συμβαίνει;

Αυτό που γίνεται είναι το εξής, τουλάχιστον όσον αφορά εμάς, σαν τελικούς χρήστες:

Υπάρχουν δυο καλές εκδόσεις του PCT:

1. H μια αποτελείται από μέλη που ήταν κάποτε πρωτεργάτες στην YIFY-YTS, μαζί με κάποιους ακόμα ανθρώπους και όχι άσχετους με τον χώρο που ενσωματώθηκαν.
2. Η άλλη, από κάποια μέλη της YIFY-YTS και βασικούς developers του PCT που επίσης μπήκαν και ορισμένοι ακόμα από άλλα torrent-sites.

Η άποψή μας για το ποια να εγκαταστήσετε:

Μιλώντας πάντα με τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι και αυτήν την στιγμη που συντάσσεται το παρόν (4/12/15), μπορούμε να πούμε χωρίς κανέναν δισταγμό το εξής:

Εγκαταστήστε αυτή που δουλεύει στον υπολογιστή σας και δεν παρουσιάζει κάποιο σημαντικό πρόβλημα.

Γιατί αυτό;

1. Και οι δυο εκδόσεις είναι καθαρές και δεν περιέχουν τίποτα κακόβουλο.
2. Αν και έχουν τον ίδιο κώδικα, έχουν ορισμένες τεχνικές διαφορές, όχι ουσιαστικές, που όμως μπορεί να έχουν διαφορετική συμπεριφορά από την εγκατάστασή τους ακόμα. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με το λειτουργικό σύστημα, αλλά είναι απολύτως τυχαίο.
3. Και οι δυο είναι ακόμα στο στήσιμό τους, με αποτέλεσμα ορισμένες φορές οι σελίδες τους να μην είναι online. Το ίδιο μπορεί να συμβεί ορισμένες φορές και με τις apps, δίνοντας ένα μήνυμα περί λάθους ΑΡΙ που ωστόσο, αν το κλείσετε και το ανοίξετε ξανά, τις περισσότερες φορές συνέρχεται.

Από που κάνω download;

Μπορείτε λοιπόν, να δοκιμάσετε και τις δυο apps και να δείτε ποια σας δουλεύει χωρίς πρόβλημα:

1. Η κοινοτική (PCTCE), το popcorntime.ml: [DOWNLOAD]

2. H άλλη με τους... "αποστάτες", το popcorn-time.is: [DOWNLOAD]

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ωστόσο, η πρώτη, το popcorntime.ml. αν και όταν ξεκινήσαμε την σύνταξη του άρθρου δούλευε κανονικά και μπορούσε κάποιος να δει τα download links, ανάλογα το λειτουργικό του σύστημα, αυτήν την στιγμή δεν είναι επάνω και οδηγεί στο πεδίο συζητήσεων και σχολίων. Αν λοιπόν πέσετε σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να κατεβάσετε τους installers, ανάλογα το λειτουργικό σας σύστημα από εδώ: [DOWNLOAD].

Εγκατάσταση:

- Εγκατάσταση του popcorntime.ml

Αφού το κατεβάσετε, θα το αποσυμπιέσετε. Σε Windows και OSX, διπλό κλικ στο εκτελέσιμο αρχείο του (exe και dmg αντίστοιχα).

Σε Linux, μόλις κατέβει, θα το αποσυμπιέσετε (με δεξί κλικ επάνω του, έχετε την επιλογή), ανοίγετε τον φάκελο που αποσυμπιέστηκε και θα κάνετε δεξί κλικ στο ομώνυμο εικονίδιό του (popcorntime), επιλέγοντας: Ιδιότητες > Δικαιώματα και θα το κάνετε Εκτελέσιμο (στην περίπτωση που δεν είναι) Αν τυχόν και σας δώσει κάποιο σφάλμα του στυλ: “Cannot open shared object file libudev.so.0”, απλά ανοίξτε το τερματικό / κονσόλα σας και δώστε:

- Αν έχετε 32b σύστημα:

  1. sudo ln -sf /lib/i386-linux-gnu/libudev.so.1 /lib/i386-linux-gnu/libudev.so.0

- Αν έχετε 64b σύστημα:

  1. sudo ln -sf /lib/x86_64-linux-gnu/libudev.so.1 /lib/x86_64-linux-gnu/libudev.so.0

Στην περίπτωση που δεν βγάλει συντόμευση στο Κεντρικό Μενού σας, ανάλογα το γραφικό περιβάλλον που χρησιμοποιείτε, κάντε το με αυτόν τον τρόπο.

- Εγκατάσταση του popcorntime.is

Kαι εδώ ισχύουν τα ίδια ακριβώς.


Σε περίπτωση που δεν σας τρέξουν καθόλου έτσι:

Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο με τ' όνομα: install και στην ερώτηση που θα σας κάνει, επιλέξτε: "Εκτέλεση σε τερματικό".

Στην αρχή, θα σας αναφέρει τους φακέλους του συστήματός σας που θα εγκατασταθούν τα διάφορα στοιχεία του:

Πιο κάτω σας δίνει δυο επιλογές. Πληκτρολογήστε τον αριθμό 1 και πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιό σας.

Θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την εγκατάσταση. Πληκτρολογήστε το γράμμα y και πατήστε Enter:

Κανονικά η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί αμέσως και πολύ σύντομα, δίνοντας και το σχετικό μήνυμα επιβεβαίωσης.
Τώρα με διπλό κλικ στο αρχείο με τ' όνομα: Popcorn-Τime, θα πρέπει να ανοίξει κανονικά και χωρίς πρόβλημα, έχοντας μάλιστα και τα bookmarks σας, αν είχατε εγκατεστημένο από παλιά το PCT και είχατε βάλει περιεχόμενο εκεί:

 

Στην περίπτωση που δεν τρέξει ούτε και έτσι, κάντε όσα λέμε στο προηγούμενο άρθρο, ακολουθώντας τις οδηγίες από τα κόκκινα γράμματα και μετά.


 

Εν' ολίγοις αυτή είναι η κατάσταση, Να το έχετε σχεδόν βέβαιο πως ορισμένες φορές θα έχει προβλήματα, κακή φόρτωση των ΑΡΙ (ταινιών ή σειρών). Συνήθως αυτά θα διορθώνονται μετά από λίγο, αλλά όπως έχει η κατάσταση, θα πάρει κάμποσους μήνες ακόμα μέχρι να στρώσει το PCT και αν επανέλθει στην κανονική του λειτουργία, αν βέβαια δεν προκύψει κάποιο άλλο απρόοπτο. Όπως και να έχει, ασχέτως τα όσα λέγονται, μπορείτε να δοκιμάστε χωρίς φόβο - με τα όσα ισχύουν ως και τώρα - κάποιο από τα πιο πάνω. Όποιο σας τρέξει καλύτερα. Πιστεύω πως το θέμα είναι στην εγκατάσταση, καθώς από εκεί κει πέρα, όλα τα υπόλοιπα είναι ίδια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όπως φαίνεται από τα σχόλια, το Torrentfreak έχει δίκιο ως προς αυτό:

Tο yts.ag είναι όντως ο πραγματικός κλώνος του YTS.

[https://github.com/PopcornTimeCE/desktop/blob/f18d9e6a7fc33238d936b385b2...
και η σχετική συζήτηση στο Reddit: [https://www.reddit.com/r/PopCornTimes/comments/3v66l5/updating_apis_for_....

  • Σχόλια

14 Comments:

  1. Εικόνα akis
    akis (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 04, 2015 15:09 ΜΜ

    πολύ δυνατό άρθρο που πραγματικά χρειαζότανε...!!!!! ευχαριστούμε....!!!!!

    η σελίδα yts.ag είναι όντως δηλαδή ασφαλές και μπορούμε να κατεβάσουμε κανονικά έτσι? βλέπω επίσης πως τα torrents έχουνε καλο seed...! και η ταινίες βλέπονται ευχάριστα και σε μια μεγάλη τηλεόραση άσχετα που έχουνε μείωση την ανάλυση της...!

    τώρα σχετικά με το popcorntime.ml όπως είχα αναφέρει στο άλλο άρθρο είναι καθαρό αλλα το script λογικά είναι προβληματικό με τα windows 10 και δεν γίνετε απεγκατάσταση... έκανα επαναφορά συστήματος για να το διαγράψω εντελώς...

    όσο για το .is προσωπικά δεν θα το δοκίμαζα...

    θα προτιμήσω το stremio... είναι φοβερό μετά το update...! και η ταινίες φορτώνουνε απίστευτα γρήγορα σε σχέση με το popcorntime..

  2. Εικόνα George_
    George_ (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 05, 2015 01:32 ΠΜ

    Για android έχετε κανα 2 προτάσεις? (εκτός απο kodi που θέλει ψάξιμο κάθε φορά για να βρεις καλή πηγή). Έχω αρκετό καιρό το showbox και μου φαίνεται καλό.

  3. Εικόνα Maria
    MariaΔεκ 08, 2015 01:29 ΠΜ

    George_, το Popcorn-Time είναι διαθέσιμο για Android (και iOS) ξανά. Δες εδώ: http://osarena.net/popcorn-time-diathesimo-gia-android-kai-ios-xana

  4. Εικόνα George_
    George_ (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 09, 2015 14:21 ΜΜ

    Maria το δοκίμασα και σε όποια κατηγορία και να πάω λέει "Δεν βρέθηκαν δεδομένα", εσένα λειτουργεί κανονικά?

  5. Εικόνα Maria
    MariaΔεκ 09, 2015 14:53 ΜΜ

    Γιώργο, προσωπικά, δεν το δοκίμασα σε Android γιατί στον υπολογιστή μου έχω Linux.
    [Σε Linux βέβαια, που το εγκατέστησα σύμφωνα με όσα λέμε σε αυτό το άρθρο, παίζει μια χαρά.]

  6. Εικόνα Maria
    MariaΔεκ 09, 2015 14:59 ΜΜ

    Να σου πω Γιώργο, δοκίμασες να διορθώσεις το πρόβλημα, ααντικαθιστώντας το υπάρχον ΑΡΙ του Popcorn-Time, με τον τρόπο που δίνουμε εδώ;: http://osarena.net/ta-nea-download-links-toy-popcorn-time-gia-ypologistes

  7. Εικόνα George_
    George_ (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 09, 2015 19:42 ΜΜ

    Στην έκδοση Android δυστυχώς δεν έχει αυτές τις ρυθμίσεις. Στις προχωρημένες αναφέρει μόνο Vpn, χρωματισμό βίντεο και για επιτάχυνση υλικού. Τπτ για Api

  8. Εικόνα Γιώργος
    Γιώργος (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 06, 2015 09:06 ΠΜ

    Έχω manjaro, εγκατέστησα το "popcorntime-community" το οποίο υπάρχει εδώ και κάποιες μέρες στο Aur και λειτουργεί άψογα.
    Για όσους έχουν Arch ή Αrch-based διανομές μπορούν να το εγκαταστήσουν με την εντολή "yaourt -S popcorntime-community".
    Εδώ η σελίδα του Aur:
    https://aur.archlinux.org/packages/popcorntime-community/

    Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!

  9. Εικόνα Γιώργος
    Γιώργος (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 06, 2015 23:39 ΜΜ

    Οσο αναφορά αυτό

    https://www.yify-torrent.org/search/1080p/

    Τι παίζει?

  10. Εικόνα akis
    akis (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 07, 2015 14:16 ΜΜ

    έχω κατεβάσει και από εκεί... καθαρά είναι τα αρχεία...! αλλα προτίμησε το yts.ag πολύ καλο...!!!!!

  11. Εικόνα Αγγελικη
    Αγγελικη (χωρίς επαλήθευση)Ιαν 21, 2016 12:47 ΜΜ

    εχω προσπαθησει επανειλημμένα να το εγκατηστησω ειτε την μια μορφη ειτε την αλλη. τη μια δεν αναγνωριζει το αρχειο, την αλλη δεν εγινε σωστα η εγκατασταση.την τριτη φορα γινεται εγκατασταση αλλά παλι κολλαει παροτι εκανα και update

  12. Εικόνα Maria
    MariaΙαν 21, 2016 13:18 ΜΜ

    Αγγελική, σε τι λειτουργικό σύστημα; Windows ή Linux; Γιατί στο Λίνουξ μια χαρά εγκαθίσταται και παίζει.

  13. Εικόνα Maria
    MariaΙαν 21, 2016 13:54 ΜΜ

    Εν τω μεταξύ, δεν δοκιμάζεις και το https://popcorn-time.se/ ;
    Δες εδώ για οδηγίες: http://osarena.net/ananeomeni-i-ekdosi-32-toy-popcorn-time-se και πες μας τα αποτελέσματα.

  14. Εικόνα movietube now564

    MovieTubeNow is the best site for free full Movies and TV shows. Lots of new and old movies and it is free.
    Use the search button to find your specific movie or browse the categories.
    With years from 1935 to 2016, all genres you could imagine and a-z lists it has never been more easy to find your favorite movie.
    Or simply browse top movies for something new and exciting to watch.

Scroll to Top