BETA

PopCorn-Time VS PopCorn-Time

Εικόνα constantinos

To PopCorn-Time, το ανοιχτού κώδικα λογισμικό για παρακολούθηση ταινιών και σειρών μέσα από ένα όμορφο και εύχρηστο περιβάλλον χρησιμοποιώντας την p2p τεχνολογία των torrents, δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, καθώς πλέον το γνωρίζουν άπαντες και είναι γεγονός πως αποτέλεσε ένα φαινόμενο, κάτι που συνεχίζει ακόμα να το κάνει. Με την έλευσή του είδαμε και μια σειρά από κλώνους του να δημιουργούνται, ορισμένα με πολύ καλά χαρακτηριστικά και λειτουργίες, παίρνοντας μια ιδέα για το εύρος των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει αυτό το λογισμικό.
Βέβαια, έχοντας πια περάσει κάμποσος καιρός, βλέπουμε πως ελάχιστοι από αυτούς τους κλώνους συνεχίζουν την ανάπτυξή τους έχοντας ξεκαθαρίσει αρκετά το τοπίο. Και ενώ στην Ρωσία και άλλες ρωσόφωνες χώρες κάνει θραύση το Zona, στον υπόλοιπο κόσμο οι επιλογές έχουν λιγοστέψει ανάμεσα στα Flixtor και τις δυο εφαρμογές του PopCorm-Τime. Και ενώ το Flixtor αν και όπως φαίνεται έχει πιο ουσιαστική ανάπτυξη, πάει κάπως αργά στην εξέλιξή του, προφανώς λόγω της μικρής ομάδας που ασχολούνται με αυτό, τα πρωτεία σε εγκαταστάσεις έχουν οι δυο ομώνυμες εφαρμογές PopCorn-Time.

Επάνω σε αυτές θα εστιάσουμε και θα τις δούμε λίγο πιο αναλυτικά ως προς τα χαρακτηριστικά, δυνατότητες και επιλογές της κάθε μιας και τέλος πάντων ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Βλέπετε, παρότι και οι δυο ξεκίνησαν από τον ίδιο κώδικα και στην ουσία προσφέρουν το ίδιο πράγμα, έχουν διαφοροποιηθεί στον τρόπο ανάπτυξής τους και στα σημεία που επικεντρώνεται η κάθε ομάδα. Την μεγαλύτερη βάση την δώσαμε ως προς την πρακτική τους σε φορητές συσκευές (smart-phones/tablets) και την ευχρηστία τους σε αυτές, καθώς σε έναν κανονικό υπολογιστή οι διαφορές είναι μικρές και ούτως ή άλλως και οι δυο είναι απολύτως φιλικές.
Όπως φαίνεται κάποιες ομάδες ενώθηκαν και ανασυντάχθηκαν, προφανώς μετά τα τελευταία επεισόδια με το The Pirate Bay, ώστε να δημιουργήσουν κάτι πιο ανθεκτικό σε όλη αυτήν την επίθεση και διωγμό που έχει εξαπολύσει η βιομηχανία του θεάματος. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι αυτήν την στιγμή να έχουμε δυο διαφορετικές PopCorn-Time εφαρμογές και πιο συγκεκριμένα τα: popcorntime.io και popcorn-time.se. Ποιες είναι λοιπόν οι διαφορές τους, πώς δουλεύει η κάθε μια και με ποια αξίζει να ασχοληθούμε;
Αυτά θα δούμε αμέσως πιο κάτω, καθώς στην πράξη τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά για την κάθε μια από αυτές τις apps.

1. PopCorn-Time.io

Το PopCorn-Time.io, είναι η εφαρμογή η οποία προέκυψε μετά την πρώτη-πρώτη εμφάνιση του PopCorn-Time, τον Μάρτη του 2014 (και που το osarena ήταν μια από τις πρώτες σελίδες στο διαδίκτυο που την παρουσίασαν κάνοντάς την γνωστή γρήγορα στο ελληνόφωνο web) και της σύντομης διακοπής του λόγω των νομικών απειλών που δέχτηκε.
Αν και συνέχισε από εκεί ακριβώς που το σταμάτησε η αρχική του ομάδα, στην πορεία κινηθήκανε με διαφορετικό τρόπο δίνοντας βάση σε άλλα σημεία, όπως η κατανάλωση μνήμης, η σταθερότητα και η ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση της εμφάνισής του, με προσθήκη νέων χαρακτηριστικών, ενώ πολύ γρήγορα δρομολόγησαν και μια app για συσκευές Android. Αυτήν την στιγμή διατίθεται με ενημερωμένες εκδόσεις για τα τρία πιο διαδεδομένα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών, δηλαδή για Linux, Windows, OSX, καθώς και για Android (εκδόσεις 4.0.3 και πάνω) και μοιάζει να δουλεύει πολύ καλά παντού. Συνεχώς ανανεωμένο υλικό, προσθήκη με ταινίες/anime, μεγαλύτερη υποστήριξη υποτίτλων και πλήρως μεταφρασμένο σε πάρα πολλές γλώσσες δείχνει -με την πρώτη- την πολύ καλή δουλειά που γίνεται επάνω του.

Ωστόσο το σημείο που κάνει την διαφορά, είναι η δυνατότητα που δίνει για bookmark σε περιεχόμενο ώστε να το δούμε αργότερα (τα Αγαπημένα δηλαδή), η δυνατότητα συγχρονισμού με το Trakt (για ημερολογιακή παρακολούθηση των τηλεοπτικών σειρών), αλλά και η επιλογή για VPN με πάρα πολύ εύκολο τρόπο, κάτι που είναι χρήσιμο για μέρη που η πρόσβαση είναι περιορισμένη από τους παρόχους, μα και για όσους δεν επιθυμούν να αφήσουν ίχνη, καθώς ζούμε σε μια εποχή που ο απλός χρήστης, ο καθημερινός άνθρωπος θεωρείται ύποπτος και κακόβουλος (για τα συμφέροντα) αρχής εξ' αρχής και διώκεται ως εγκληματίας:

Αν εξαιρέσουμε κάποιο μικρό πρόβλημα με την εμφάνιση ορισμένων μικρογραφιών (ελάχιστων), η εφαρμογή τρέχει μια χαρά σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, είναι γρήγορη, με φιλικό περιβάλλον, εύκολη επιλογή υποτίτλων, τόσο ενσωματωμένων όσο και εξωτερικών, δυνατότητα αλλαγής μεγέθους της γραμματοσειράς των υποτίτλων, καθώς και -τις περισσότερες φορές- επιλογή για ποιότητα του περιεχομένου και με πολύ καλή απόκριση.

Πώς τα πάει σε φορητές συσκευές;

Και όταν λέμε φορητές συσκευές, μιλάμε μόνο για Android, καθώς γι' αυτό είναι διαθέσιμη αυτή την στιγμή και όπως φαίνεται εφαρμογές για άλλα συστήματα, όπως iOS/Windows-phone μάλλον θα αργήσουν πολύ, για κάποια ίσως και να μην δημιουργηθούν ποτέ.
Εδώ η app. έχει ένα θαυμάσιο περιβάλλον, ανοίγει πολύ γρήγορα, κρατώντας τις ίδιες δυνατότητες και επιλογές όπως και στην desktop εφαρμογή με την ίδια -ίσως και περισσότερη- φιλικότητα χρήσης.
Εύκολη πρόσβαση στις ρυθμίσεις/επιλογές, σε κάθε σημείο, με την ίδια ευχρηστία τόσο σε τηλέφωνα όσο και σε tablets:

 

Εγκαταστάθηκε και έτρεξε σε οποιονδήποτε υπολογιστή και smart-phone/tablet και αν το δοκιμάσαμε.

>>> Δείτε σχετικά με την τελευταία του έκδοση [3.7.1 και 1.3.1 αντίστοιχα για υπολογιστές και Android -κατά την στιγμή που συντάσσεται το παρόν άρθρο.
>>> η ιστοσελίδα του popcorntime.io

 

2. PopCorn-Time.se

H ομάδα αυτής της εκδοχής, ακολουθεί τα πρότυπα της αρχικής έκδοσης του PopCorn-Time επικεντρώνοντας στην καλυτέρευση του κώδικα και βάζοντας πιο μετά τα επιπλέον χαρακτηριστικά και επιλογές. Αν και αυτό στην αρχή φαινόταν καλύτερη ιδέα, φτάνοντας στο τώρα, δεν ξέρω κατά πόσον έχει πετύχει. Αυτό επειδή η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει κάποια προβλήματα που είτε δεν μπορεί να εγκατασταθεί καθόλου, είτε δεν φορτώνει μετά την εγκατάσταση, είτε κρασάαρει σχεδόν με το που θ' ανοίξει. Και αυτό - όσο είδαμε - συμβαίνει παντού ασχέτως λειτουργικού συστήματος και συσκευής.

Παρ' όλ' αυτά όμως, αν εγκατασταθεί και τρέξει, η εφαρμογή είναι υποδειγματική σε κατανάλωση ενέργειας, απόκριση και φόρτωση. Αν και σε έναν υπολογιστή η διαφορά θα είναι ελάχιστη, εν τούτοις σε φορητά μηχανήματα και smart-phones/tablets, είναι σημαντική.
Στις δοκιμές μας έτρεξε μόνο σε ένα smart-phone, αλλά δούλεψε άψογα και χωρίς κανένα πάγωμα ή κόλλημα (εντάξει, είναι και άλλοι παράγοντες σε αυτό, όπως η σύνδεση για παράδειγμα) και ομολογουμένως το ευχαριστηθήκαμε καθώς είδαμε ολόκληρη ταινία χωρίς να μας ρημάξει εντελώς την μπαταρία. Στα μείον πως η app δεν ήταν εξελληνισμένη.
Οι επιλογές εδώ είναι λιγότερες, έχει όμως τις βασικές που είναι απολύτως ικανοποιητικές, μπορείτε να ορίσετε default υπότιτλους και άλλες μικρότερης σημασίας επιλογές, ανάλογα το πού και πώς το τρέχετε:

Λίγο scroll βέβαια για τις κατηγορίες, μα αυτό δεν είναι πρόβλημα:

Η λειτουργία του σε κάθετη θέση, όσον αφορά το μενού είναι μάλλον καλύτερη από του popcotntime.io:

Στα συν του πως αυτό διαθέτει έκδοση και για iOS που όμως δεν έχουμε άποψη πώς τρέχει εκεί, από τα όσα διαβάζουμε στους περισσότερους τρέχει μια χαρά και σε Android τρέχει από έκδοση 4.0 και πάνω.

>>> η ιστοσελίδα του popcorn-time.seΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ

Σε Linux, αν τυχόν και σας δώσει κάποιο σφάλμα του στυλ: “Cannot open shared object file libudev.so.0”, απλά ανοίξτε το τερματικό/κονσόλα σας και δώστε:
-Αν έχετε 32b σύστημα:

sudo ln -sf /lib/i386-linux-gnu/libudev.so.1 /lib/i386-linux-gnu/libudev.so.0

-Αν έχετε 64b σύστημα:

sudo ln -sf /lib/x86_64-linux-gnu/libudev.so.1 /lib/x86_64-linux-gnu/libudev.so.0

και στην συνέχεια τρέξτε το, θα σας δουλέψει κανονικά.

Μόλις κατέβει, θα το αποσυμπιέσετε (με δεξί κλικ επάνω του, έχετε την επιλογή), ανοίγετε τον φάκελο που αποσυμπιέστηκε και θα κάνετε δεξί κλικ στο ομώνυμο εικονίδιό του (Flixtor), επιλέγοντας:

Ιδιότητες > Δικαιώματα και θα το κάνετε Εκτελέσιμο (στην περίπτωση που δεν είναι)

Αν το έχετε ήδη στο σύστημά σας, με μια παλιότερη έκδοση:

Μόλις κατέβει, θα το αποσυμπιέσετε και θα μεταφέρετε -με drag & drop- τα περιεχόμενα από τον αποσυμπιεσμένο του φάκελο, εκεί που έχετε αποθηκεύσει τον φάκελο με την προηγούμενή του έκδοση, επιλέγοντας “Αντικατάσταση σε όλα”, στην ερώτηση που θα σας κάνει.

Αφού γίνει η αντικατάσταση, κλείστε τα παράθυρα του File Manager σας. Θα έχετε πλέον τη νέα έκδοση του PopCorn-Time.

Αν θελήσετε να το καταργήσετε, απλά διαγράψτε τον φάκελό του.

Προσθήκη στο Κεντρικό Μενού:

Επειδή δεν θα βγάλει συντόμευση στο Κεντρικό Μενού σας, ανάλογα το γραφικό περιβάλλον που χρησιμοποιείτε, κάντε το με αυτόν τον τρόπο.

Εγκατάσταση σε Android

Έχετε δυο επιλογές:

INFO: η εγκατάσταση του apk είναι παιχνιδάκι:
-Είτε με το που θα το επιλέξετε για download, θα δώσετε και έγκριση για εγκατάσταση
-Είτε αφού κατεβεί, να το εντοπίσετε -με τον file explorer- στον αντίστοιχο φάκελο που έχετε ορίσει για τις λήψεις και να το επιλέξετε.

Αφού επιλέξετε το αρχείο XBMC/Kodi apk, μπορεί να σας ζητηθεί να επιλέξετε κάτι για να το ανοίξετε. Επιλέξτε:

Εγκαταστάτης πακέτων ή "Google Play" ή κάποια παρόμοια αν τυχόν έχετε.

Θα πάρετε μια άλλη οθόνη επιβεβαίωσης όπου θα πρέπει να επιλέξετε:

Εγκατάσταση [Ιnstall]

και περιμένετε λίγο για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης

 

Φυσικά θα πρέπει να λάβετε υπόψη πως η χρήση του, μέσω προγράμματος κινητής τηλεφωνίας, θα έχει κατανάλωση πόρων. Μέσω wifi -προφανώς αν η σύνδεση είναι καλή- δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μπορώντας φυσικά να συνδέσετε την συσκευή και με την τηλεόραση, αν θέλετε.


>>> Δείτε επίσης: Torrents/PopCorn Time: Δείτε μη ολοκληρωμένες ταινίες χωρίς να περιμένετε να ξαναφορτώσουν


Συμπέρασμα:

Όπως φαίνεται, υπήρξε μια αναδιάρθρωση ανάμεσα στις προηγούμενες ομάδες PopCorn-Time και Time4PopCorn και ελπίζουμε αυτός ο κακός ανταγωνισμός που υπήρχε κάποτε να σταματήσει.
Εν κατακλείδι, θα λέγαμε πως στα σημεία υπερτερεί το popCorn-time.io, παρ' όλ' αυτά -όπως αναφέραμε- αν η εγκατάσταση είναι να γίνει σε φορητό μηχάνημα ή smart-phone/tablet, δοκιμάστε πρώτα το PopCorn-Time.se αν σας εγκατασταθεί και τρέξει, επειδή η έστω και πιο ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας είναι πιο σημαντική για τέτοια μηχανήματα.
Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικό είναι πως έχουμε αυτές τις εφαρμογές και ακόμα πιο σημαντικό πως υπάρχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μεταφράζουν και υποτιτλίζουν για όλους εμάς και στους οποίους φυσικά οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ καθώς και την στήριξή μας με όποιον τρόπο μπορούμε.

Στα περί "ηθικής και ανήθικου" της "πειρατείας" δεν θα μπω στην διαδικασία να τα αναφέρω, έχει γίνει άλλωστε σε δεκάδες άρθρα στο παρελθόν, στην δική μας την λογική εξ' άλλου, οι ανήθικοι και οι κατάπτυστοι είναι άλλοι και είναι αυτοί που έχουν το κέρδος και διακινούν το χρήμα και όχι οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας.

 • Σχόλια

7 Comments:

 1. Εικόνα Ανώνυμος
  Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση)Mar 25, 2015 18:32 ΜΜ

  Τo VPN του popcorn-time.io είναι μόνο paid, ενώ του popcorn-time.se είναι free. Θέλω να αγαπήσω το .io, αλλά καταλείγω στους φίλους να βάζω το .se.

 2. Εικόνα bapatom
  bapatom (χωρίς επαλήθευση)Mar 27, 2015 12:04 ΜΜ

  Τί ακριβώς είναι αυτό το VPN? Χρησιμοποιώ το IO και δεν πλήρωσα τίποτα αλλά δεν μου ζητήθηκε να βάλω vpn...

 3. Εικόνα Ανώνυμος
  Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση)Απρ 01, 2015 12:59 ΜΜ

  Το VPN είναι αν θέλεις να κρύψεις την IP σου, καθαρά για λόγους ασφαλείας. Δεν είναι απαραίτητο, ειδικά στην Ελλάδα.

 4. Εικόνα Bapatom
  Bapatom (χωρίς επαλήθευση)Mar 27, 2015 11:59 ΠΜ

  Λίγους μήνες πριν έγραφε στη wikipedia, πως το popcornSE δεν έχει ανοιχτό κώδικα και γι' αυτό δεν το προτιμούν γενικότερα (με υποψίες για θέματα ασφαλείας), σήμερα που ξανακοίταξα δεν το γράφει πια.

  Στο σάιτ τους γράφει για τον κώδικά τους: "Since we can't publish it on Github anymore, we're publishing it here for you all to see, learn and use and as always it is under full GPL V3 license."
  -- Ερώτηση: γιατί δεν μπορούν να ανεβάσουν τον κώδικα στο git? (αντίθετα, του IO είναι ανεβασμένος στο GIT)
  --Ισχύει άραγε αυτό περί ασφάλειας κλπ?
  --Για τον απλό άσχετο χρήστη έχει σημασία αυτό?

  Εγώ πάντως προτιμώ το

 5. Εικόνα Ανώνυμος
  Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση)Απρ 01, 2015 13:02 ΜΜ

  Δε ξέρω Bapatom, αλλά και τα τελευταία νέα για το io δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά:

  https://blog.popcorntime.io/popcorn-time-now-part-of-netflix/

 6. Εικόνα constantinos
  constantinosΑπρ 01, 2015 13:37 ΜΜ

  Κάτσε να περάσει η μέρα, πρωταπριλιάτικο μου φαίνεται.

 7. Εικόνα George P
  George P (χωρίς επαλήθευση)Απρ 01, 2015 18:27 ΜΜ

  Σιγουρα ειναι πρωταπριιατικη φαρσα.
  Δεν κολλαει με τιποτα να γινει αυτο, απο το ιδιο το κειμενο που εχει τοσες αντιφασεις φαινεται.

Scroll to Top