BETA

Πώς εγκαθιστούμε addons στο Kodi Media Center [XBMC]

Εικόνα constantinos

To Kodi Media Center (XBMC) είναι το κορυφαίο λογισμικό για την διαχείριση, αναπαραγωγή multimedia περιεχομένου και με τα addons του (πρόσθετα), καταφέρνει να αυξήσει τα χαρακτηριστικά του στο μέγιστο, προσφέροντας περιεχόμενο κάθε είδους, συνήθως με την P2P τεχνολογία, ή της IPTV (Internet Protocol television). Ίσως και κάποια από αυτά τα addons να είναι μια σίγουρη λύση αυτή την στιγμή, σε όλο αυτόν τον κακό χαμό και παραλογισμό που έχει προκύψει με τον πόλεμο κατά αυτού που ονομάζουν "πειρατεία", ο οποίος είναι ο απόλυτος παραλογισμός.
Η εγκατάσταση αυτών των τρίτων addons είναι πολύ εύκολη, αλλά φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως το γνωρίζουν όλοι, άλλωστε υπάρχουν κάθε επιπέδου χρήστες εκεί έξω. Παρουσιάζοντας λοιπόν συνέχεια τέτοια πρόσθετα, για να μην επαναλαμβάνουμε συνεχώς την διαδικασία εγκτάστασης και ενεργοποίησής τους στο Kodi/Xbmc, την δίνουμε εδώ βήμα-βήμα και μέσα από δυο κατατοπιστικές gif εικόνες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή αρκετοί κάνουν την ερώτηση: Όλα όσα λέμε για το κodi/xbmc, ισχύουν ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος που το έχετε εγκατεστημένο (Linux, Windows, OSX, Android κλπ). Τα ίδια ισχύουν για όλους.

Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει με δυο διαφορετικούς τρόπους, οπότε ας τους δούμε έναν-έναν.

Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί πρώτα να κατεβάσετε το/τα addon που θέλετε. Αυτό κατά κανόνα έρχεται με την μορφή συμπιεσμένου αρχείου σε zip μορφή. Αφού λοιπόν το κατεβάσετε, θα το αποθηκεύσετε σ' έναν φάκελο που θα θυμάστε (πχ, στην "Επιφάνεια Εργασίας" ή στον φάκελο "Λήψεις" (Downloads).
Κατόπιν, θ' ανοίξετε το Kodi/Xbmc και θα μεταβείτε:
 

Σύστημα > Ρυθμίσεις

και από εκεί επιλέξτε:

Πρόσθετα

Από εκεί, από το αριστερό μέρος, επιλέγετε:

Εγκατάσταση από αρχείο zip

Από δεξιά, πατάτε το:

Αρχικός φάκελος

και κάνετε περιήγηση στο σημείο που έχετε κατεβάσει τα zip αρχεία, επιλέγοντάς τo.
Η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί, ακόμα και αν σας δώσει κάποιο μήνυμα πως το αρχείο είναι μη σωστά δομημένο ή κάτι τετοιο.

Θα σας δώσει και μια ειδοποίηση επιβεβαίωσης της εγκατάστασής του στο κάτω μέρος, άρα αυτό σημαίνει πως πλέον είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε. Από την κεντρική οθόνη του XBMC, θα πάτε στην ανάλογη κατηγορία που είναι το πρόσθετο που εγκαταστήσατε (πχ Βίντεο ή Μουσική), από εκεί θα επιλέξετε: "Πρόσθετα [Addons], θα εντοπίσετε αυτό που θέλετε και θα το επιλέξετε.
Τα περισσότερα περιλαμβάνουν κατηγορίες και υποκατηγορίες, απ' όπου μπορείτε να διαλέξετε το επί μέρους περιεχόμενο που σερβίρουν. Δεν έχουν όλα τα addons τον ίδιο σχεδιασμό, αλλά είναι τέτοια η κατασκευή του Kodi/Xbmc, που συμβάλλει στην καλή κατηγοριοποίηση και στην εύκολη πρόσβαση.
Το κάθε περιεχόμενο που θα επιλέξετε, θα κάνει κάποια δευτερόλεπτα προκειμένου να φορτώσει (κυρίως εξαρτάται από την πηγή που αντλεί το περιεχόμενο, την πραγματική ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο που έχει ο καθένας, καθώς και τον υπολογιστή του.

-η διαδικασία εγκατάστασης με αυτόν τον τρόπο:

 

 


 

Ο δεύτερος τρόπος μπορεί να γίνει χωρίς να είναι ανοιχτό το kodi/Xbmc, για την ακρίβεια καλύτερα να είναι κλειστό, αν τα εγκαθιστάτε έτσι.
Αφού λοιπόν κατεβάσετε το πρόσθετο (το αρχείο zip), σε αυτήν την περίπτωση θα το αποσυμπιέσετε. Τον αποσυμπιεσμένο αυτόν φάκελο, θα πρέπει να τον μεταφέρετε στον ανάλογο φάκελο του kodi/xbmc στο σύστημά σας. Αν έχετε την έκδοση 14 και πάνω, ο φάκελος θα ονομάζεται Kodi, αν έχετε ακόμα προηγούμενη έκδοση (συνιστάται αναβάθμιση), θα λέγεται: xbmc.
Ανάλογα λοιπόν το λειτουργικό σας σύστημα, τον φάκελο αυτόν θα τον βρείτε στην εξής διαδρομή, χρησιμοποιώντας τον File manager του λειτουργικού σας:

-Linux:

.xbmc/addons

(είναι κρυφός φάκελος, μέσα στον προσωπικό σας [/home] και τον βλέπετε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα Ctrl και Η [Ctrl+H]).

-Windows:

Users\<το_όνομα_χρήστη_σας>\AppData\Roaming\XBMC\addons\

-OSX:

Users/<το_όνομα_χρήστη_σας>/Library/Application Support/XBMC/addons/

-Android:

Android/data/org.xbmc.xbmc/files/.xbmc/addons/

-iOS:

/private/var/mobile/Library/Preferences/XBMC/addons/

Με αυτήν την διαδικασία μπορείτε να εγκαταστήσετε πολλά addons μαζί πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι με τον προηγούμενο τρόπο.

Πλέον μπορείτε ν' ανοίξετε το Kodi/Xbmc και τα εγκατεστημένα addons, θα τα βρείτε κανονικά στην κατηγορία που ανήκει το καθένα (πχ Βίντεο ή Μουσική), από εκεί θα επιλέξετε: "Πρόσθετα [Addons]", θα εντοπίσετε αυτό που θέλετε και θα το επιλέξετε.

-Δείτε την διαδικασία και στην εικόνα:


Αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων:

1. Αν μετά την εγκατάστασή του, το αποθετήριο είναι άδειο: Δεξί κλικ στο πρόσθετο και επιλέγετε:

Εξαναγκασμένη ανανέωση (Force Refresh)

2. Το αποθετήριο δεν φαίνεται να έχει εγκατασταθεί:

Επαναλάβετε την διαδικασία εγκατάστασης του zip αρχείου.

3. Aν κάποια στιγμή σας δώσει ένα σφάλμα του στυλ:

Script failed! : addon.py

η λύση είναι αυτή που περιγράφουμε σε αυτό εδώ το άρθρο.

-Αν σας επιστρέψει ένα σφάλμα του στυλ:

Ένα ή περισσότερα στοιχεία απέτυχε να παίξει. Ελέγξτε το αρχείο καταγραφής για λεπτομέρειες [One or more items failed to play. Check the log file for details]

η λύση βρίσκεται σε αυτό εδώ το άρθρο,

Σημειώστε όμως πως αυτές οι λύσεις ΔΕΝ είναι πανάκεια, δεν σημαίνει πως θα λειτουργήσει στο 100% των περιπτώσεων, είναι εξ' άλλου αρκετοί οι λόγοι που μπορούν να δώσουν ένα τέτοιο σφάλμα, μα σε αρκετές περιπτώσεις είναι αποδοτικές και αξίζει να γίνει η προσπάθεια.

Επιπλέον, υπάρχει η περίπτωση ορισμένα addons να χρειάζονται κάποιες επεμβάσεις στις ρυθμίσεις τους προκειμένου να παίξουν σωστά (για παράδειγμα το IPTV Stalker που χρησιμοποιούμε στα πιο πάνω παραδείγματα), αλλά αυτό θα είναι κάτι που θα το αναφέρει το άρθρο που θα μιλάει για το addon.

 

-Δείτε επίσης:

Πώς εντοπίζετε ή ορίζετε εξωτερικούς υπότιτλους και πώς τους συγχρονίζετε στο Kodi [XBMC]
Παραμετροποιήστε και προσαρμόστε το Kodi Media Center [XBMC]
Εξατομικεύστε το Kodi Media Center [XBMC]
Πώς δημιουργείτε κατηγορίες με τα addons σας στο Kodi [XBMC]
Για ακόμα περισσότερα αποθετήρια, addons και tips, στο σχετικό tag: #xbmc.

 • Σχόλια

3 Comments:

 1. Εικόνα Παπαναστασίου Γεωργ
  Παπαναστασίου Γεωργ (χωρίς επαλήθευση)Σεπ 19, 2016 20:45 ΜΜ

  Θέλω σχετικές πληροφορίες, που να απευθυνθούν για αγορά αλλά και εγκατασταση

 2. Εικόνα CHRISTOS A. GRAMMENOS
  CHRISTOS A. GRA... (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 18, 2016 02:16 ΠΜ

  very good

 3. Εικόνα Giannis

  Θα ήταν πολύ χρήσιμος ένας οδηγός για την λειτουργία του kodi 17.0

Scroll to Top