BETA

Πώς μπορείτε να έχετε Android και το Kali Linux [Backtrack] στην ίδια συσκευή

Εικόνα apache

Κάπου στα μέσα του 2006, είχε κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση μιας ειδικευμένης διανομής με τ' όνομα: BackTrack Linux, για penetration testing και για hacking, διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία για εργασίες αξιολόγησης ασφάλειας (δείτε σχετικά). Στην αρχή ήταν ένα live cd που ενσωμάτωνε όλα τα σχετικά εργαλεία, ενώ με το πέρασμα των χρόνων, εξελίχτηκε σε μια εγκαταστάσιμη διανομή η οποία είχε σαν βάση της το Ubuntu. Αρχές του 2013 το BackTrack, πέρασε σε μια νέα εποχή, καθώς η βασική του ομάδα, προχώρησε σε μια πλήρη αναδιοργάνωση, αφήνοντας πίσω τόσο τ' όνομα, όσο και το Ubuntu που βασιζόταν. Πλέον η διανομή ονομάζεται Kali Linux, εμπνευσμένη από την Hindu, θεότητα των Φιλιππίνων η οποία συμβολίζει τον χρόνο και τις αλλαγές. Συγχρόνως η ομάδα ανάπτυξης αποφάσισε να αφήσει πίσω και το Ubuntu και πλέον να βασίζεται στο Debian, καθώς έκριναν πως τα οφέλη από κάτι τέτοιο θα ήταν περισσότερα.
Η διανομή αυτή χρησιμοποιείται καθημερινά από πάρα πολλούς ανθρώπους επαγγελματίες και μη, σαν εργαλείο, έχοντας μια συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη. Κάποια στιγμή, το 2014, έκανε την εμφάνισή της μια διανομή, το Kali NetHunter, μια διανομή που βασίζεται επάνω στο Kali διαθέτοντας όλα τα στοιχεία και χαρακτηριστικά του, με την διαφορά πως είναι δημιουργημένη για φορητές συσκευές smart-phones. Το θέμα όμως είναι πως το NetHunter μπορεί να τρέξει μόνο σε συγκεκριμένες συσκευές και όχι σε όλες.
Το μόνο βέβαιο είναι πως υπήρχε μεγάλη ζήτηση στο να μπορεί το Kali να τρέχει παντού ακόμα και σε φορητές συσκευές παράλληλα με το Android, προκειμένου να είναι ένα φορητό εργαλείο, κάτι σαν ελβετικός σουγιάς. Αν και έχουν προκύψει λύσεις, η διαδικασία είναι κάπως μπελαλίδικη, όπως και ο αποθηκευτικός χώρος που καταλαμβάνουν αυτές οι λύσεις είναι μεγαλύτερος του αναμενόμενου. Το θέμα αυτό όμως φαίνεται σαν να βρήκε μια λύση με την χρήση του Deploy App και του VNC Viewer (Virtual Network Computing).
Έτσι, η διαδικασία εγκατάστασης του Kali Linux σε συσκευές Android απλοποιήθηκε και είναι πια πολύ προσιτή και εύκολη. Αυτό δηλαδή σημαίνει πως μπορείτε σε μια φορητή συσκευή - smartphone ή tablet - να έχετε μαζί το Android και το Kali Linux, επιλέγοντας σε ποιο λειτουργικό σύστημα θέλετε να μπείτε.

Εγκατάσταση του Kali Linux μαζί με το Android

Αυτά που χρειαζόσαστε πριν ξεκινήσετε, είναι τα εξής:

- Να είναι πλήρως φορτισμένη η συσκευή σας Android
- Να έχει γίνει rooting (μια εύκολη λύση για τις περισσότερες συσκευές είναι αυτή)
- Καλή σύνδεση στο Internet (για την λήψη του Kali)
- 5GB ελεύθερο χώρο

Από apps θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε στην συσκευή σας τις εξής:

- Linux Deploy: [INSTALL]
- VNC Viewer: [INSTALL]

Έχοντας τα πιο πάνω, είσαστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την διαδικασία:

Τρέξτε την Linux Deploy app. Μόλις ανοίξει, πατήστε το κουμπάκι: "download":

Από τις επιλογές που θ' ανοίξουν, αλλάξτε την διανομή σε Kali (βασικά με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε από τς διαθέσιμες διανομές):

Μεταβείτε στο επάνω μέρος της οθόνης και πατήστε το κουμπάκι: "Install". Αυτό θα διαρκέσει κάμποσα λεπτά, ανάλογα την σύνδεσή σας. Με μια καλή σύνδεση, σε 5-6 λεπτά θα έχει ολοκληρωθεί.
Αφού τελειωσει η λήψη, ανοίξτε την app VNC Viewer και από τς Ρυθμίσεις της, πατήστε το κουμπί: "Connect":

Μόλις πραγματοποιηθεί η σύνδεση, εισάγετε τον κωδικό σας και θα είστε σε θέση να τρέξετε το Kali Linux στο Android smartphone ή στο tablet σας:

- Το πιο κάτω βίντεο θα σας βοηθήσει, καθώς δείχνει βήμα-βήμα την διαδικασία:

 • Σχόλια

6 Comments:

 1. Εικόνα K-fIreCE
  K-fIreCE (χωρίς επαλήθευση)Σεπ 15, 2015 13:10 ΜΜ

  Ωραίο άρθρο αλλά έχω κάποιες ερωτήσεις.
  1. "5GB ελεύθερο χώρο" Εσωτερικό χώρο συσκευής ή microsd card? Έχω πλέον στην κατοχή μου ένα lg g3s. Υπέροχο κινητό σαν κατασκευή αλλά το λογισμικό επιδέχεται βελτίωση. Από την αρχή είχε ελεύθερο χώρο περίπου 4-5 gb από 8gb . Εφόσον ο χώρος δεν αρκεί τότε τη γίνεται? Θεωρώ ότι αυτή είναι μία καίρια ερώτηση για πολλούς.
  2. Ακολούθησα κάποιες οδηγίες που βρήκα και έβαλα στη συσκευή κρυπτογράφηση προκειμένου να μην μπορεί κανείς να μπει μέσα στο κινητό μου. Το πρόβλημα είναι ότι από τότε που την έβαλα δεν μπορώ να κατεβάσω κάποιο αρχείο από το ίντερνετ και ούτε να βάλω καμία εφαρμογή που να θέλω. Οπότε τη κάνω σε αυτήν την περίπτωση?
  3. Υπάρχει άραγε κάποιος emulator ή κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα προκειμένου να βάλουμε ubuntu phone ή κάποια άλλη διανομή linux σε κινητό/τάμπλετ με android?
  4. Όλοι ξέρουμε ότι τα windows phone είναι ένα κλειστό λογισμικό όπου δεν έχει καμία σχέση με τα ίδια τα windows. Το θέμα είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος για να τα κάνουμε εμείς οι ίδιοι καλύτερα π.χ. gui. Έχω φίλους που έχουν τέτοια κινητά και ζητάνε το κάτι παραπάνω. (Άσχετο με το θέμα αλλά μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα. Σε αυτήν την περίπτωση μαζί με τα κινητά android βοηθάμε να εξελιχθούν τα κινητά wp.)

  Συγνώμη αν σας ζάλισα.

 2. Εικόνα Ο γνωστός
  Ο γνωστός (χωρίς επαλήθευση)Σεπ 17, 2015 10:48 ΠΜ

  Γειά σου ρε KfireCE μαγκίτη...ωραίες οι ερωτήσεις σου!
  1. Μπορείς στην SD...
  2. Αυτό πρώτη φορά το ακούω...να σου πω την αλήθεια, επειδή την συσκευή μου την προσέχω (δεν την αφήνω όπου να είναι -ούτε στο γραφείο- ούτε την δίνω σε αλλους), δεν την έχω κάνει encrypt γιατί με το encryption lagάρει, οπότε δεν ξέρω να σου απαντήσω!
  3. Υπάρχει, κατά περίπτωση τρόπος, να περάσεις το Ubuntu phone σε ένα android τηλέφωνο, είτε με dual boot είτε μόνο του...Προσωπικά (εκτός αν έχεις όρεξη για πειραματισμό και δεν σε νοιάζει τόσο το usability) δεν θα πρότεινα κάτι τέτοιο...αν είναι να περάσεις κάτι, πέρνα καμία cyanogenmod ή καμία slimrom που πιθανόν να αξίζει τον κόπο.
  4. Μικρό ποσοστό διείσδυσης, κλειστό, μικρή κοινότητα developpers (αντίθετα με το android)...Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που να αξίζει τον κόπο, τα windows phones είναι στενά συνυφασμένα με αυτό που δίνει η MS. Aν πάρουν τα 10ριαά, πάλι καλά...

 3. Εικόνα K-fIreCE
  K-fIreCE (χωρίς επαλήθευση)Σεπ 17, 2015 18:57 ΜΜ

  2. Δεν έβαλα κρυπτογράφηση για να εμποδίσω τους άλλους να μπουν στο κινητό μου αλλά για να εμποδίσω καμία υπηρεσία ασφαλείας. Είναι ο ίδιος λόγος που βάζεις κρυπτογράφηση στο email. Για να είναι η επικοινωνία σου λίγο πιο ασφαλής.
  π.χ.
  http://osarena.net/kryptografisi-nsa-kai-psifiako-ohyro
  http://hellasforce.com/2014/10/17/kriptografisi-sta-kinita-tromazi-ton-megalo-adelfo-tha-tous-exanagkasoume-na-tin-stamatisoun-vinteo/ από απλό ψάξιμο στο γοογλε και πολλά άλλα...
  3. Βασικά θα ήθελα να βάλω λίνουξ στο κινητό χωρίς να μου τρώει πολύ την μπαταρία για να κάνω την δουλειά μου. Καμία πρόταση για διανομή? Θα το βάλω σε microsd αρχικά και μετά βλέπουμε.
  4. Μπορείς άραγε να κάνεις το android τόσο ασφαλές όσο το windows phone? Εδώ 20 εφαρμογές έβαλα και μονάχα οι μισές ζητούσαν πρόσβαση στα πάντα.

 4. Εικόνα constantinos
  constantinosΣεπ 17, 2015 19:19 ΜΜ

  Με την ίδια διαδικασία πιο πάνω μπορείς να επιλέξεις άλλη διανομή εκτός του Κali, πχ Ubuntu. Βέβαια δεν θα έχει δυνατότητα κλήσεων και sms. Σίγουρα πάντως χρειάζεται κινητό με δυνατό επεξεργαστή και μνήμη.

 5. Εικόνα Ο γνωστός του γνωστού
  Ο γνωστός του γ... (χωρίς επαλήθευση)Σεπ 18, 2015 09:11 ΠΜ

  2. Όσον αφορά την κρυπτογράφηση, δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω, ψάξε καμία οδηγία σε σχετικό φόρουμ...
  3. Το android είναι linux...Το μόνο που θα πρότεινα, είναι καμία slimrom με πέρασμα και custom kernel ρυθμισμένου για καλύτερη αυτονομία...Για αυτά τα θέματα, απαντήσεις θα λάβεις στο xda...Αλλά ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος, αν δεν έχεις ξανασχοληθεί με αυτά, να brickάρεις την συσκευή σου (εννοείται ότι την έχεις θέσει εκτός εγγύησης με αυτά τα κόλπα), οπότε θα πρέπει να είσαι προσεκτικός.
  4. Τουλάχιστον στο Android οι εφαρμογές, σου παρουσιάζουν ποια δικαιώματα ζητούν και μπορείς να αρνηθείς. Στο windows phone δεν γνωρίζω... Αλλά σε καμία περίπτωση (μα καμία!!!) το Android δεν είναι λιγότερο ασφαλές από τα Windows....

  Περισσότερα, σε σχετικά Forum!

 6. Εικόνα Anageos
  Anageos (χωρίς επαλήθευση)Σεπ 16, 2016 10:32 ΠΜ

  Καλημερα
  Στην ουσια δηλαδη τρεχει σαν μια εφαρμογη .... Τι εννοω..
  Δεν χανεται τιποτα απο οτι ειναι αποθηκευμενο στην συσκευή και αν θελω το απεγκαθιστω οποτε θελω ;
  Ειμαι καινουριος στο λινουξ και επειδη αυτη την στιγμη δεν εχω υπολογιστη και ουτε προκειται να αγορασω συντομα οποτε κατι τετοιο θα με βοηθουσε για να παιξω λιγο με λινουξ

Scroll to Top