BETA

Πώς μπορείτε να τοποθετήσετε έναν Linux υπολογιστή στο αυτοκίνητό σας

Εικόνα Helen

Η αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους πυλώνες του καπιταλιστικού συστήματος και πρόκειται για έναν τομέα που η εξέλιξη είναι αντιστρόφως ανάλογη στα κομμάτια τα οποία συνθέτουν ένα αυτοκίνητο. Νομίζω, πως στην σημερινή εποχή, όλα τα αυτοκίνητα θα έπρεπε να είχαν στον βασικό εξοπλισμό τους αισθητήρες και ένα σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Αυτό όμως δεν συμβαίνει, μα παράλληλα δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να επανδρώσουμε το μεταφορικό μας μέσο με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, αφού κάτι τέτοιο διαθέτουν μόνο τα ακριβά μοντέλα, ενώ κάποιες άλλες ειδήσεις που βλέπουμε με ολογραφικά παράθυρα και ενημερώσεις στα τζάμια αποτελούν ένα πιο φουτουριστικό μέλλον και μάλλον τεχνολογίες που για μεγάλο διάστημα δεν θα είναι προσιτές σε όλους. Σαφώς και η επιλογή του Linux είναι η ενδεδειγμένη σαν λογισμικό, μα σίγουρα προϋποθέτει και κάποιο hardware, αφού είναι προφανώς αδύνατο να έχετε ένα μηχάνημα στο κάθισμα του συνοδηγού.
Πιο κάτω λοιπόν, προσπαθούμε να δώσουμε κάποιες υλοποιήσιμες προτάσεις για κάτι τέτοιο.
Μάλιστα πρόσφατα στη Νέα Υόρκη, σε μια ερασιτεχνική έκθεση με custom ηλεκτρονικές κατασκευές σε αυτοκίνητα, είχα δει πάρα πολλές τέτοιες κατασκευές στην πράξη και εντύπωση μου έκανε πως στις περισσότερες περιπτώσεις η πρώτη επιλογή ήταν Linux, ακολουθούσε το Android και κάποια με Windows 8.

Έτοιμη λύση;

Θα πρέπει καταρχήν να πούμε, πως υπάρχουν στην αγορά έτοιμες λύσεις για ενσωμάτωση ενός υπολογιστικού συστήματος στο αυτοκίνητο. Αν είχαν συνέχεια τα MeeGo / Tizen, σίγουρα αυτήν την στιγμή το Linux θα κυριαρχούσε και σε αυτόν τον τομέα, μα λίγο η RIM με το Blackberry, λίγο η εισβολή του Android (που ούτως ή άλλως, χρησιμοποιεί τον πυρήνα Linux), αλλάξανε τα δεδομένα.
Ακόμα και το Ubuntu Touch, μα η όλη ιδέα (και πράξη) προϋπάρχει εδώ και καιρό αλλά δεν φαίνεται να έχει συνέχεια, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Φυσικά εμείς, δεν θα κάνουμε εμπορικές προτάσεις, άλλωστε αν ενδιαφερόσαστε και έχετε την δυνατότητα για κάτι έτοιμο, μια απλή έρευνα αγοράς θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ανάλογα τις δυνατότητες και το αυτοκίνητό σας.
Όμως, δυο καλές λύσεις που αξίζει να εξετάσετε, είναι το Mirage και το Parrot. Εκτός βέβαια και αν οι δυνατότητές σας είναι ακόμα πιο υψηλές, οπότε δεν το συζητώ, θα πάρετε το icar.

ΤΙΡ: Εκκινήστε το αυτοκίνητό σας από απόσταση!

Τι θα πρέπει να υπολογίσετε:

Προχωρώντας, θα πρέπει να υπολογίσετε ορισμένα ακόμα πράγματα. Νομίζω, πως θα βοηθήσει αυτό εδώ: Ενσωματωμένη τεχνολογία στα αυτοκίνητα - Απαραίτητη ή όχι;
Άλλωστε, εδώ και κάποια χρόνια, τα ηχοσυστήματα των αυτοκινήτων έχουν μεγάλες οθόνες και αρκετές ακόμα ενδείξεις, όπως ελέγχους καύσιμου, υπολογισμούς αποστάσεων και αρκετά ακόμα. Μια μεγάλη οθόνη που σε κάποιες περιπτώσεις έχει και διαστάσεις tablet, υπάρχει πλέον στο ταμπλό κάθε σύγχρονου μοντέλου αυτοκινήτου.
Μέχρι και τρόποι σύνδεσης του smartphone, με αυτές γίνεται ώστε να εκμεταλλευτούν το πλήρες ενσωματωμένο ηχοσύστημα, προκειμένου ο οδηγός να έχει πρόσβαση στα πάντα, χωρίς να πάρει τα χέρια από το τιμόνι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις διαθέτουν μέχρι και usb θύρα.

- Με αυτό, συν τα άλλα εννοώ, πως θα πρέπει αρχικά να ξεκαθαρίσετε τι θέλετε να κάνετε.

Θέλετε να έχετε έναν υπολογιστή που να λειτουργεί σαν σύστημα πληροφοριών (infotainment system) ή θέλετε να δημιουργήσετε ένα σύστημα ψυχαγωγίας που θα απευθύνεται στους συνεπιβάτες; Και στην δεύτερη περίπτωση θα θέλατε να μπορεί και να σας κατευθύνει (GPS); Θέλετε οι συνεπιβάτες να αλληλεπιδρούν με αυτό το σύστημα; Αν ναι, με ποιον τρόπο; Φωνητικά, με αφή ή με κανονικό πληκτρολόγιο/ mouse / trackpad;

Επίσης, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς θα το τροφοδοτήσετε. Από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου ή με μια ενσωματωμένη μπαταρία;

Αυτά είναι όλα σημαντικά ζητήματα. Η απάντηση θα εξαρτηθεί πλήρως από το προϊόν που θέλετε να δημιουργήσετε, και το υλικό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

- Ας δούμε λοιπόν κάποιες λύσεις:
 

Smartphone

Ίσως αυτό που σκεφτήκατε οι περισσότερες/οι. Καμία διαδικασία, απλά μια βάση κάπου στο ταμπλό του αυτοκινήτου, ένας αντάπτορας να φορτίζει από τον αναπτήρα και αυτό ήταν. Ή και ακόμα καλύτερα με κάποιο σύστημα bluetooth που θα μπορούσε να περιλαμβάνει και ηχείο. Μάλιστα, σε αρκετά μοντέλα αυτοκίνητων ακόμα και "μικρομεσαίων" υπάρχουν πλέον κουμπάκια στα τιμόνι για άμεσο ελέγχο του ηχοσυστήματος και στην πορεία ακόμα και του κινητού τηλεφώνου (bluetooth).

Υπάρχουν πλέον εκατοντάδες εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την οδήγηση και ταξίδια, άλλες με περισσότερα, άλλες με λιγότερα χαρακτηριστικά, καλύπτοντας πλήθος αναγκών. Για παράδειγμα:

Android εφαρμογές για οδηγούς
Android εφαρμογές για ταξίδια
Κίνηση στον δρόμο? Όχι με το Android

Φυσικά, αντίστοιχες apps, υπάρχουν για iOS και WindpwsPhone.

Το βασικό μειονέκτημα εδώ είναι η μικρή οθόνη (ο οδηγός πάντα κοιτάει τον δρόμο) και ίσως η μη καλή ποιότητα ακουστικής (πόσο μάλλον αν είναι ανοιχτά τα παράθυρα) και η απομόνωση του οδηγού από τους ήχους του περιβάλλοντος.
Ακόμα, η περιορισμένη πρόσβαση στους τυχόν πίσω επιβάτες.

Tablet

Για διάφορους λόγους τα tablets αποτελούν μια ιδανική λύση για το in-car computing. Είναι φορητό, προσιτό, και υπάρχουν μια σειρά από περιφερειακά για αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην αγορά. Έναν τομέα που η Microsoft τον μυρίστηκε και προσπαθώντας να διασώσει το αποτυχημένο εμπορικά WindowsPhone της, έριξε στην αγορά τα Intel-based Windows tablets της, τα οποία κατά τραγική ειρωνεία, κυκλοφορούν δεκάδες βίντεο που τους κάνουν format, βάζοντάς τους Linux και χρησιμοποιώντας τα κατόπιν στα αυτοκίνητά τους. Debian, Ubuntu, Fedora - όλα έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία σε αυτά τα tablets.

Φυσικά, είναι ευνόητο πως οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν Android στα smart-phones τους και το γνωρίζουν, θα ήταν καλό να προτιμήσουν ένα Android tablet αντί μιας Linux διανομής. Άλλωστε, το Android είναι ιδανικό για χρήση σε tablets συγκριτικά με μια διανομή Linux αφού αυτές είναι, πρώτα απ 'όλα, λειτουργικά συστήματα desktop. Βεβαίως, αυτή είναι μια κατάσταση που αλλάζει ραγδαία, με τα πρόσφατα tablet Ubuntu και τα τηλέφωνα, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανύσουμε.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η τιμή, αφού ακόμα και με 40€ μπορείτε να βρείτε ένα αξιοπρεπές μηχάνημα για αυτήν την δουλειά (στο αυτοκίνητο). Άλλος λόγος είναι οι διαθέσιμες εφαρμογές για οδήγηση που υπάρχουν στο Android (δώσαμε κάποια χαρακτηριστικά παράδειγμα πιο πάνω). Το DriveMode για παράδειγμα, είναι μια πολύ καλή app που επιτρέπει στους χρήστες/ριες να χρησιμοποιούν με ασφάλεια την Android συσκευή τους στο δρόμο, χρησιμοποιώντας muscle memory, φωνητικές εντολές και νεύματα (gestures).

Μα και μια app σαν το OsmAnd θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη.

Ακόμα, ένα tablet μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για να διασκεδάσει τους επιβάτες στα μεγάλα ταξίδια, πόσο μάλλον αν είναι παιδιά. Αυτά μπορούν εύκολα να στερεωθούν με ένα κλιπ στην πλάτη ενός μπροστινού καθίσματος (η τιμή τους είναι φτηνή, με 10€ θα βρείτε καλό, ενώ ανάλογα τον τύπο του αυτοκινήτου, υπάρχουν και λύσεις για στερέωση στην οροφή).

Βέβαια, θα μπορούσε να γίνει και η ενσωμάτωση ενός tablet στην κονσόλα ενός αυτοκινήτου, έχοντας μια πιο "φυσική" εφαρμογή του στο αυτοκίνητο. Αυτό είναι σίγουρα ενδιαφέρον, μα από την μια χρειάζεται κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις από ηλεκτρολογικά και ίσως μετατροπή του ταμπλό. Μπορεί να γίνει, μα ίσως στοιχίσει. Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε καλύτερα:

Raspberry Pi

Ναι καλά διαβάσατε. Άλλωστε η εποχή των μικρο-υπολογιστών είναι εδώ και οι χρήσεις τους είναι άπειρες (πχ: Internet of Things).
Ήδη υπάρχουν ενδιαφέρουσες πρακτικές εφαρμογές για χρήση του Raspberry Pi σαν βάση για ένα Linux-powered computer. Μάλιστα, το 2014, στο Q-Con στο Λονδίνο, ο Simon Ritter, παρουσίασε ένα τέτοιο σύστημα με Raspberry Pi κάνοντας χρήση της Java:

Οι οδηγίες κατασκευής είναι δημοσιευμένες και ελεύθερες να τις κατεβάσει κάθε ενδιαφερόμενος/η. Χρησιμοποιεί το (παλιό πλέον) Raspberry Pi Model B, μια οθόνη αφής 7-ιντσών, και το XBian (ένα media-center) βασισμένο στο GNU-Debian Linux.

Ένας άλλος μάλιστα, προσφέρει μια πιο πλήρως εξοπλισμένη εμπειρία Linux χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα οθόνη του dvd-player του αυτοκινήτου καθώς και ένα σύνθετο πληκτρολόγιο-ποντίκι, για τον έλεγχο του συστήματος. Και εδώ οι οδηγίες διατίθενται ελεύθερα.

Όσον αφορά την τροφοδοσία του Raspberry Pi είναι απλή και μπορεί να γίνει με ένα USB cigarette lighter adaptor που δεν κοστίζουν πολύ (από 5€ με 10€). Φυσικά, όλα αυτά μπορούν να προεπεκταθούν με έναν DC Step-Down converter που θα βρείτε σε πολλά e-shops (και σε ελληνόφωνα) και που δεν κοστίζει πολύ. Με αυτό θα μπορείτε να συνδέσετε στο Pi, μια σειρά άλλων περιφερειακών συσκευών, όπως οθόνες, ηχεία, και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.


DC Step-Down converter

Αν κάτι τέτοιο γίνει με custom κατασκευή, μάλλον θα πρέπει να βρείτε ένα καλό σημείο για να το στερεώσετε. ίσως στο σημείο που υπάρχει το ηχοσύστημα ή σε μια θήκη στο ντουλάπι.

Αν όμως, σας αρέσει η ιδέα και μπορείτε να διαθέσετε κάτι αρκετά περισσότερο (περίπου 250€), η λύση του iCarus, είναι από τις πιο καλές, συνδυάζοντας Linux και Raspberry Pi σε μια έτοιμη κατασκευή που περιλαμβάνει οθόνη αφής IPS, FM radio (module), GPS, Bluetooth, ραδιόφωνο 4G, και μια κάμερα οπισθοπορείας. Αυτό το βίντεο το δείχνει σε δράση.

Notebook / Laptop

Αυτό είναι κάτι που αρχικά το είδαμε σε μπατσικά στις ΗΠΑ, ενώ ήδη εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες, ενώ στην πορεία επεκτάθηκε και σε άλλα μέσα κρατικών υπηρεσιών, ενώ στις ΗΠΑ πλέον δεν είναι ασυνήθιστο να το δεις και σε ΙΧ.

Σίγουρα, το να το πετάξουμε στο κάθισμα του συνοδηγού δεν είναι σε καμία περίπτωση λύση, ούτε καν μπαίνει προς συζήτηση.
Εδώ, την λύση δίνουν κάτι ειδικές βάσεις που ονομάζονται car laptop deck. Βέβαια, θα πρέπει να δείτε σε ποιο σημείο θα το στερεώσετε στο αυτοκίνητό σας, αφού είναι κάτι που έχει να κάνει με το μέγεθος της καμπίνας, της βάσης και του φορητού υπολογιστή.
Αν δεν έχετε υπόψιν σας, είναι κάτι τέτοια:

και μπορούν να εφαρμοστούν με διάφορους τρόπους σε αρκετά σημεία της καμπίνας:

Θα τα βρείτε ακόμα και σε ειδικευμένα καταστήματα με είδη αυτοκίνητου, αλλά και σε e-shops (και ελληνόφωνα), με διάφορες τιμές. Με κάπου 20€ θα βρείτε ένα αξιοπρεπές, ενώ όσο ανεβαίνει η τιμή, είναι πιο ισχυρά και προσφέρουν καλύτερη κινητικότητα.
Αν θελήσετε να προσθέσετε και έναν δέκτη GPS, ακόμα και με λιγότερα από 30€, θα βρείτε (ιδιαίτερα αν ψάξετε στα e-shops). Μια δοκιμασμένη συσκευή είναι το GlobalSat BU-353-S4, ένας γενικός δέκτης GPS που συνδέεται μέσω USB (αντί PCMCIA που κάνουν οι πιο πολλές συσκευές της αγοράς). Υποστηρίζει Linux, Android, OS X και Windows, ενώ υπάρχουν ακόμη και οδηγίες για το πώς να χρησιμοποιηθεί με Raspberry Pi!

Το μειονέκτημα όμως, του BU-353-S4 είναι τα πολλά καλώδια και συνδέσεις που έχει και που είναι ορατά σε μεγάλο μέρος τους. Κάτι πιο διακριτικό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα USB GPS dongle (υπάρχουν παντού) που είναι ακόμα πιο φτηνά, μα έχουν μικρή επιφάνεια βάσης που ίσως είναι αρκετή για ένα notebook και όχι για μεγαλύτερο laptop.

Δεν λείπουν βέβαια και οι αυτοσχέδιες (DIY) πατέντες, ενώ κυκλοφορούν και ειδικές θήκες σαν βαλιτσάκια για laptops που μπορούν να το στερεώσουν στην πλάτη των μπροστινών καθισμάτων, ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτό οι πίσω επιβαίνοντες:

Αν λοιπόν, χρησιμοποιήσετε την λύση του notebook / laptop, τότε θα χρειαστείτε και κάποιο λογισμικό ειδικά για την χρήση σε αυτοκίνητο (και όχι μόνο).
To GPSDrive είναι μια από τις εφαρμογές που χρειαζόσαστε. Ειδικά σχεδιασμένη για χρήση στο αυτοκίνητο και κάνοντας χρήση του OpenStreetView, δίνει ένα πολύ ικανοποιητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα. Άλλη λύση είναι το Navit, μια καθαρή turn-by-turn εφαρμογή πλοήγησης που είναι επίσης διαθέσιμη και για Android.
Και τις δυο θα τις βρείτε στους διαχειριστές πακέτων των διανομών σας, οπότε η εγκατάστασή τους είναι παιχνιδάκι [δείτε παρουσίασή τους].
Συμπληρωματικά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και τον συνδυασμό Open Street Map και Merkaartor.
Επίσης, το Tango GPS (αν και δεν ξέρω με βεβαιότητα πώς τα πάει με την ανάπτυξή του), ενώ ίσως να χρειαστεί και το Marble και πάντα βέβαια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το GoogelEarth, αν δεν έχετε πρόβλημα με αυτό.
Καλή δουλειά κάνει πάντως και το Emerillon map viewer.
Γενικότερα, ένα ακόμα εργαλείο είναι και το Mobile Atlas Creator που επιτρέπει την δημιουργία χαρτών για GPS και φορητές συσκευές.
Εμπειρικά, ξέρω πως σε κάποιες περιπτώσεις και στην περίπτωσή μας εν κινήσει, θα χρειαστείτε και μια εφαρμογή σαν το WarCarrier για hacking σε wifi και bluetooth.

Ωστόσο, στην περίπτωση χρήσης notebook / laptop και αν επιλέξετε η τροφοδοσία να γίνεται με αντάπτορα από τον αναπτήρα, παίρνοντας δηλαδή ρεύμα από την μπαταρία του αυτοκίνητου, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η κατανάλωση ενέργειας. Αν είναι συνεχώς συνδεδεμένο στον αναπτήρα, θα έχει επιπτώσεις στην μπαταρία του αυτοκινήτου και αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν θέλετε να συμβεί.
Αν αυτό είναι κάτι που μπορείτε να το αντιμετωπίσετε, τότε πιο καλή λύση θα ήταν η χρήση ενός μετατροπέα ρεύματος. Κυκλοφορούν πολλοί και εύκολα θα βρείτε, μα θα πρέπει να υπολογίσετε ένα κόστος της τάξης των 40€ με 60€. Μια τέτοια δοκιμασμένη συσκευή είναι το TRIPP LITE PV375 Power Inverter (δεν θέλουμε να κάνουμε διαφήμιση, έτσι, με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα το βρείτε εύκολα).
Υπάρχει βέβαια και η ασφαλέστερη εναλλακτική λύση ενός solar power kit, μα είναι αρκετά πιο ειδικευμένο και πιο ακριβό, αν και θα μπορούσε να έχει χρήση και σε αρκετά ακόμα πράγματα.

INFO: To RemixOS, θα μπορούσε να είναι μια καλή πρόταση σαν ένα λειτουργικό σύστημα για car notebooks / laptops αφού συνδυάζει desktop και Android.

Προφανώς η χρήση ενός ssd δίσκου θα ήταν προτιμότερη από θέμα κατανάλωσης και ταχύτητας φόρτωσης.
 


Εν' κατακλείδι:

Το Connected Car, είναι πλέον γεγονός και όλη η εξέλιξη βαδίζει ολοταχώς προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό όμως δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια σειρά προϊόντων και περιφερειακών στην αγορά προς κατανάλωση. Λύσεις υπάρχουν, χωρίς να σκάσετε μια περιουσία και μερικές είδαμε πιο πάνω. Το βασικό είναι να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας και να δείτε τι έχετε ανάγκη και κυρίως το ΑΝ. Το να έχουμε αυτοκίνητα με ενσωματωμένη τεχνολογία, σίγουρα τα οφέλη που θα μπορούσαν να απαριθμηθούν είναι πάρα πολλά. Το ζητούμενο βέβαια, είναι από την μια η σωστή εφαρμογή τους, από τις εταιρείες, υπακούοντας στους καίριους νόμους της οδήγησης, δηλαδή των ματιών στον δρόμο, χεριών στο τιμόνι και μη άσκοπης απόσπασης της προσοχής.
Από την άλλη, σίγουρα, ο βασικός παράγοντας για την σωστή εφαρμογή της κάθε τεχνολογίας είναι ο ίδιος ο οδηγός. Το να χρησιμοποιήσεις εν κινήσει οθόνη αφής, πληκτρολόγιο (ακόμα και αν αυτό είναι ενσωματωμένο στο τιμόνι) εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για εσάς τους/τις ίδιους/ες, τους επιβαίνοντες και όσους/ες άλλους/ες κινούνται γύρω σας. Σημαντικό είναι τα μάτια να παραμένουν στον δρόμο (και τα χέρια στο τιμόνι). Αν δείτε στατιστικές από ατυχήματα απόσπασης της προσοχής από τηλέφωνα και άλλα αντίστοιχα (κατά την οδήγηση), τα τελευταία χρόνια, έχουν ανησυχητικούς αριθμούς αύξησης, με μέσο όρο τον θάνατο 12 με 15 ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν 100 σε καθημερινή βάση! Επομένως, για να κάνετε κάποιες ρυθμίσεις στην συσκευή / υπολογιστή σας ή για να δείτε αναλυτικότερες λεπτομέρειες στο GPS σας, η στάση σε ένα parking ή στην δεξιά πλευρά (όπου αυτό είναι εφικτό) είναι επιβεβλημένο. Καλό ταξίδι άλλωστε, είναι αυτό που ολοκληρώνεται και προς τις δυο κατευθύνσεις με πλήρη αρτιμέλεια και χωρίς καμία υλική ζημιά.

[το άρθρο είναι συνεργατικό]

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top