BETA

Πώς μπορείτε να τρέχετε δυο διαφορετικά Skype ταυτόχρονα σε Linux

Εικόνα Evi

To Skype από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε έφερε μια μικρή επανάσταση στον τρόπο επικοινωνίας μέσω διαδικτύου. Και σίγουρα είναι παραπάνω από ενδιαφέρον και υπέροχο, το να μπορείς να μιλάς με ανθρώπους που μπορεί να βρίσκονται σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη ανέξοδα και μάλιστα με υποστήριξη βιντεοκλήσης. Αν και το skype εξελίχτηκε πολύ στο πέρασμα των χρόνων, εν' τούτοις από κάποιο σημείο και έπειτα έμοιαζε σα να είχε μείνει σταθερό και κολλημένο στο θέμα της εξέλιξής του. Το πρόβλημα βρισκόταν πως ανέκαθεν ήταν κλειστού κώδικα και έτσι η όποια κοινοτική συνεισφορά ήταν εκ' φύσεως αδύνατη και σταμάταγε από κάποιου σημείου και έπειτα.
Τέλος πάντων, αλλάζοντας οι εποχές τα προβλήματα ήταν ορατά για το Skype, όχι επειδή δεν είχε επιτυχία, ακόμα και στις επί πληρωμή κλήσεις σε οποιοδήποτε τηλέφωνο που διέθετε, μα κυρίως επειδή η νομοθεσία άρχισε να το βλέπει αλλιώς και να το αντιμετωπίζει ως έναν provider. Έτσι, στην αυγή της νέας εποχής που ανήκει αποκλειστικά στις πολυεθνικές και στους μπάτσους, μάλλον δεν εξέπληξε κανέναν η εξαγορά του από την Microsoft που σήμανε και την αρχή ενός νέου εφιάλτη στην ιδιωτικότητα.
Αν και υπάρχει δυνατότητα - με τρίτο τρόπο - να προσθέσουμε κάμποση ιδιωτικότητα στο skype εντούτοις λίγες και λίγοι το κάνουν και δυστυχώς, ακόμα λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως το TOX.
Είναι γεγονός πως μετά την απόκτησή του από την MS, το skype έχει πιο πολλές αναβαθμίσεις, όμως χωρίς κάτι το ουσιαστικό. Αυτές επικεντρώνονται σε πιο καλούς τρόπους παρακολούθησης και καταγραφής των πάντων και στο eye-candy. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η πρώτη της κίνηση ήταν να σταματήσει την λειτουργία του skype μέσω της τεχνολογίας p2p και να το βάλει να τρέχει σε δικούς της servers που κατά μεγάλη ειρωνεία τρέχουν Linux!

Το γεγονός, είναι πως πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά το Skype, τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά και δεν είναι λίγοι που χρησιμοποιούν δυο διαφορετικούς λογαριασμούς.
Έτσι, κάποιες φορές, μπορεί να προκύψει η ανάγκη, να τρέχετε δυο Skype ταυτόχρονα, με τα διαφορετικά account σας.

- Αυτό σε Linux μπορεί να γίνει εύκολα με τους εξής τρόπους:

1. Με μια εντολή:

Δώστε στο τερματικό / κονσόλα σας την ακόλουθη εντολή και μετά πατήστε enter:

skype --dbpath=~/.Skype2 & exit

Αμέσως θα σας ανοίξει ένα δεύτερο Skype και αρκεί να κάνετε login με τον δεύτερο λογαριασμό σας.

Αν δεν θέλετε να δίνετε την εντολή κάθε φορά, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν launcher:
 

2. Με desktop launcher

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εκκινητή στην επιφάνεια εργασίας σας και να ξεκινάτε το δεύτερο Skype, όποτε το χρειαζόσαστε, με διπλό κλικ επάνω του.
Πολύ απλά, κάντε δεξί κλικ στο dekstop σας και επιλέξτε:

Δημιουργία εκκινητή

Στο παραθυράκι που θα ανοίξει, συμπληρώστε τα αντίστοιχα πεδία ως εξής:

Όνομα: Skype2
Εντολή: skype --dbpath=~/.Skype2
Σχόλιο: δεν είναι απαραίτητο, μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε ή να το αφήσετε κενό.

Πατήστε το κουμπί "Εντάξει", αφού τα συμπληρώσετε [αν θέλετε απο το κουμπάκι αριστερά, μπορείτε να επιλέξετε και εικονίδιο και αμέσως θα εμφανιστεί η συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας σας.
 

3. Με menu launcher

Μπορείτε να δημιουργήσετε και μια συντόμευση στο μενού σας.
Η διαδικασία, ανάλογα το γραφικό σας περιβάλλον, είναι αυτή που περιγράφεται εδώ, με την διαφορά πως αντί για την διαδρομή, κάπου αρχείου, θα βάλετε τα ίδια ακριβώς στοιχεία (όνομα και εντολή) με τα πιο πάνω.
 

4. Με την desktop και την web εφαρμογή

Ένας ακόμα τρόπος που θα δουλέψει όχι μόνο σε Linux αλλά παντού, είναι να χρησιμοποιήσετε για τον δεύτερο λογαριασμό σας, την web έκδοση του Skype.
Να τρέχετε δηλαδή με τον έναν λογαριασμό σας την εγκατεστημένη desktop εφαρμογή σας του Skype και για τον άλλον να χρησιμοποιείτε την web εκδοχή του.
Για να μην ανοιγετε όμως ιστοσελίδες, ο πιο βολικός τρόπος θα ήταν να το χρησιμοποιήσετε και αυτό (το δεύτερο Skype), σαν μια desktop εφαρμογή:

 
Την λύση σε αυτό δίνουν τα εξής:

1. Με το Skype Web που πρόκειται για βελτιωμένη έκδοση του Skype για Linux, την οποία μπορείτε να τρέξετε σαν μια κανονική desktop εφαρμογή, πλάι με το άλλο σας Skype.

2. Με το Franz, μια εφαρμογή που συγκεντρώνει σε ένα παράθυρο, ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές και υπηρεσίες επικοινωνίας, ανάμεσά τους και την web έκδοση του Skype.
Και εδώ, θα μπορείτε να το τρέχετε σαν μια desktop εφαρμογή συγχρόνως με το άλλο σας Skype.
Αυτό είναι διαθέσιμο για Linux, Windows, OSX.


 

Αυτός είναι ο τρόπος για να τρέχετε δυο διαφορετικά Skype ταυτόχρονα, όποτε το χρειαζόσαστε.

  • Σχόλια

0 Comments:

Scroll to Top