BETA

Πραγματικά Ανώνυμες συναλλαγές με το κρυπτό-νόμισμα Shadow Cash

Εικόνα Maria

Το ShadowCash (SDC) είναι ένα αποκεντρωμένο κρυπτο νόμισμα που επικεντρώνεται στην προστασία της ιδιωτικότητας και της ανωνυμίας σας. Ίσως το καλύτερο με το ShadowCash είναι ότι μπορείτε να έχετε δύο διευθύνσεις: Μία που λειτουργεί σαν Bitcoin, με δημόσιο λογαριασμό-καθολικό που είναι γνωστός ως the blockchain (η αλυσίδα των μπλοκ) και η διαδικασία παραγωγής του γίνεται με την επεξεργασία των μπλοκ από ένα δίκτυο ιδιωτικών ηλεκτρονικών υπολογιστών που συχνά είναι ειδικά προσαρμοσμένα (υλισμικό και λογισμικό) για το έργο αυτό. Και μια δεύτερη (διεύθυνση) για ανώνυμες πληρωμές, από την στιγμή που οι κρυπτογραφημένες συναλλαγές είναι δύσκολο να εντοπιστούν στην πηγή.

Διαθέτει ενσωματωμένο κρυπτογραφημένο P2P Messenger, ονόματι ShadowChat, με τις συνομιλίες σας να διασφαλίζονται με πρωτόκολλο ασφαλείας AES256, χωρίς κεντρικό server που πάντα εμπεριέχει κάποιον εν δυνάμει κίνδυνο. Με την ενσωμάτωση του ShadowChat, στο ShadowCash, δεν χρειάζεται -ακόμα και αρχάριος να είναι κάποιος- να μάθει πώς να κρυπτογραφεί τα μέιλ του ή τις κλήσεις του. Και το καλύτερο; Δεν εξαρτάστε από κανέναν αφού δεν σας ενδιαφέρει αν ο συνομιλητής σας (το άλλο μέρος) ξέρει ή χρησιμοποιεί κρυπτογραφημένο μέσα επικοινωνίας. Το λογισμικό ShadowCash, είναι το μόνο που χρειάζεται για να διαπραγματεύεστε, να κλείνετε συμφωνίες και να στέλνετε χρήματα με απόλυτη ασφάλεια. Επί του παρόντος, ο messenger διατίθεται μόνο για κείμενο. Στην επόμενη όμως έκδοση αναμένεται και υπηρεσία ήχου και βίντεο, όπως και υπηρεσία συνημμένων.

Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά νομίσματα εκεί έξω, αλλά το ShadowCash προσφέρει κάτι που έχει υψηλή ζήτηση και που πολύ λίγοι μπορούν να εκπληρώσουν: τις πραγματικά ανώνυμες πληρωμές. Το λογισμικό είναι καλά τεκμηριωμένο και διατίθεται για Windows, Mac και Linux. Διαθέτει πορτοφόλι ακόμα και για κινητές συσκευές (ShadowGo). Με δυο λόγια, το ShadowCash φαίνεται πως είναι το νόμισμα που ήρθε για να μείνει.

Μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν κέρματα SDC τρέχοντας τον ShadowCash client, συμβάλλοντας στην επεξεργασία του shadowchain P2P. Αν το κάνετε, θα δείτε ένα μήνυμα που λέει “Αναμενόμενη ώρα για το μερίδιό σας”. Το μήνυμα αυτό σας ενημερώνει για το πότε αλλά και με πόσα κέρματα SDC θα ανταμειφθείτε.

Αναπτύσσεται όμως και ένα ακόμα λογισμικό της αγοράς, ονόματι ShadyBay (sbay). Επί του παρόντος, βέβαια, ακόμα δοκιμάζεται. Όταν όμως ολοκληρωθεί, θα σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα έτσι ώστε να μπορείτε πουλάτε ανώνυμα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Αν θέλουμε να το συγκρίνουμε με το Bitcoin, θα λέγαμε πως το ShadowCash υπερτερεί σε πολλές πτυχές, με πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό ότι συμπεριλαμβάνεται κρυπτογραφημένος messenger (υπηρεσία ηλεκτρονικών μηνυμάτων) κάτι που φυσικά διασφαλίζει τα e-mail μας από τα αδιάκριτα μάτια. Και μην ξεχνάμε πως η ανωνυμία είναι βασική στην αλληλογραφία μας, ειδικά όταν έχει να κάνει με πωλήσεις και αγορές.

Είναι φυσικά ανοιχτού κώδικα και διαθέσιμο για Linux, Windows, OSX (απλά το κατεβάζετε και τρέχετε το εκτελέσιμο αρχείο). Δεν το έχουμε δοκιμάσει ώστε να υπάρχει προσωπική άποψη, αλλά τα όσα λέγονται ως τώρα για το Shadow Cash. είναι μόνο θετικά και δείχνει να έχει μια αποδοχή. Σημειωτέον, στα σχόλια λέγεται πως η έκδοση των Windows κρασάρει κάποιες φορές.

>>> η ιστοσελίδα του Shadow Cash που θα βρείτε και τα download links [ο κώδικάς του στο GitHub].

 • Σχόλια

2 Comments:

 1. Εικόνα Mr. Omorfantras
  Mr. Omorfantras (χωρίς επαλήθευση)Απρ 01, 2015 00:27 ΠΜ

  Εχουν φτιαξει ενα καινουργιο τωρα για ανωνυμια, το Monero. Δεν γνωριζω πως δουλευει ακριβως αλλα στο περιπου παει ετσι: οταν στελνεις ενα ποσο το σπαει σε πολλα κομματια και σε πολλους ενδιαμεσους οποτε δεν φαινεται ποιος απο ολους εστειλε τα λεφτα.

  https://bitcointalk.org/index.php?topic=583449.0

 2. Εικόνα K-fIreCE
  K-fIreCE (χωρίς επαλήθευση)Απρ 01, 2015 21:14 ΜΜ

  Κάτι σαν offshore για τις μάζες φαντάζομαι ή κάπως έτσι ( about Monero).

Scroll to Top