BETA

Quasar: Σε άλλο level η θέαση multimedia περιεχομένου στο KODI Media Center

Εικόνα Helen

To KODI Media Center λόγω του τρόπου κατασκευής και λειτουργίας του με την προσθήκη addons, εκτός από την αύξηση των δυνατοτήτων και χαρακτηριστικών του και την πρόσβαση σε επιπλέον περιεχόμενο, είναι ένα από τα σημεία που δύσκολα μπορεί να κατασταλλεί και αυτό οφείλεται κυρίως στα διαθέσιμα πρόσθετα των τρίτων. Αν και είναι σύνηθες το φαινόμενο ορισμένα τέτοια (τρίτα) πρόσθετα να χάνονται μετά από κάποιο διάστημα, είναι βέβαιο πως πάντα κάποιο άλλο θα έρθει στην θέση τους αντικαθιστώντας την απώλεια και τις περισσότερες φορές ακόμα πιο βελτιωμένο.
Αυτό είναι κάτι που το έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές και στην περίπτωση που αναφερόμαστε, το είδαμε με το XBMC-Torrent μόλις χάθηκε, το διαδέχτηκε το Pulsar - Torrent streaming, ένα από τα καλύτερα addons για ΚΟDI κατά κοινή ομολογία.
Όμως, το Pulsar αν και λειτουργεί, έχει να ανανεωθεί για περισσότερο από έναν χρόνο μην έχοντας πλέον νέο περιεχόμενο σε ταινίες, σειρές κλπ. Και εδώ, είναι που κάνει την εμφάνισή του το Quasar που έχει τις ίδιες δυνατότητες με το Pulsar, μα είναι εμφανώς πιο βελτιωμένο και με ταχύτερο χρόνο φόρτωσης.
Σαν βασικά χαρακτηριστικά δηλαδή, έχει τα εξής:

 1. Απαρίθμηση των εγκατεστημένων παρόχων (providers)
 2. "Κλήση" σε κάθε provider, ώστε να βρει το media που θέλετε να παρακολουθήσετε (παράλληλα)
 3. Κάθε provider επιστρέφει μια λίστα των BitTorrent συνδέσεων που βρέθηκαν
 4. Συλλέγει και κάνει duplicate όλων των links
 5. Πηγαίνει στο δίκτυο BitTorrent για να βρει τον αριθμό των seeds και peers σε πραγματικό χρόνο (δηλαδή δεν παρέχονται από τον provider)
 6. Βρίσκει διαφορετικές ποιότητες (του media αρχείου) από διαφορετικές συνδέσεις (χάρη στο όνομά του)
 7. Κατατάσσει τις συνδέσεις ανάλογα την ποιότητα και την διαθεσιμότητα
 8. Στέλνει τον επιλεγμένο σύνδεσμο στην μηχανή ροής BitTorrent (streaming engine) που είναι ολοκαίνουργιο και έχει ξαναγραφεί από την αρχή

Κοινώς, είναι ένα torrent finding και streaming engine, δηλαδή βρίσκει τα torrents multimedia αρχεία που θέλει ο καθένας και τα αναπαράγει (streaming) σχεδόν αμέσως, χωρίς να χρειαστεί να κατέβουν. Ωστόσο λειτουργεί κάπως διαφορετικά, καθώς δεν πάει σε torrent ιστοσελίδες για νομικούς λόγους. Αυτό όμως απαιτεί ειδικά δημιουργημένα addons (ονομάζονται providers) που εγκαθίστανται ξεχωριστά.
Πρόκειται για φυσιολογικά addons του XBMC και, ως εκ τούτου, μπορούν να εγκατασταθούν / ενημερωθούν / διανεμηθούν ακριβώς όπως και κάθε άλλο πρόσθετο. Το Quasar, όπως ακριβώς και το Pulsar, είναι επικεντρωμένο γύρω από τα media, κάνοντας browsing στο TheMovieDB και στο Trakt.TV.

Θα διαπιστώσετε στην πράξη πως πρόκειται για ένα πάρα πολύ γρήγορο addon με την μηχανή ροής του BitTorrent να είναι πολύ ανθεκτική (ή τουλάχιστον έχει σχεδιαστεί για να είναι) και είναι βελτιστοποιημένο ιδιαίτερα για υπολογιστές με χαμηλή CPU. Διατηρεί επίσης και τον ενσωματωμένο μηχανισμό χρονικού ορίου στην περίπτωση των providers που είναι πολύ αργοί (5s από προεπιλογή) του προκατόχου του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή γίνεται συχνά η ερώτηση: Όλα όσα λέμε για το κodi / xbmc, ισχύουν ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος που το έχετε εγκατεστημένο (Linux, Windows, OSX, Android κλπ).
Τα ίδια ισχύουν παντού.

Εγκατάσταση του Quasar:

Φυσικά, πρώτα θα το κατεβάσετε. Έχει διαφορετικές εκδόσεις για Linux, Windows, OSX, Android (32b / 64b / arm), επομένως θα επιλέξετε την αντίστοιχη του συστήματός σας.
Μπορείτε να το κατεβάσετε είτε από την ιστοσελίδα του, είτε από το Githib, όπου διατίθεται και ο κώδικάς του. Tην παρούσα στιγμή (Ιούλιος 16), διαθέσιμη είναι η έκδοση 0.9.34.

[DOWNLOAD Quasar] (web-page]
[DOWNLOAD Quasar] (github]

και στην συνέχεια θα το εγκαταστήσετε στο KODI σας.

>>> Δείτε αναλυτικότερα την εγκατάσταση addons στο Kodi / Xbmc, αν δεν ξέρετε.

Αν και το πρόσθετο εγκαταστάθηκε, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα αφού από προεπιλογή (όπως και το Pulsar) δεν διαθέτει providers με περιεχόμενο που μπορεί να θεωρηθεί παράνομο, μα υπάρχουν τα pulsar-scripts, με τα οποία ο καθένας μπορεί να προσθέσει τους providers που θέλει, ασχέτως νομιμότητας.

Εγκατάσταση των Quasar Providers:

Πρώτα φυσικά θα το κατεβάσετε και στην συνέχεια θα το εγκαταστήσετε στο KODI σας, όπως ακριβώς ένα συνηθισμένο πρόσθετο, με τον ίδιο τρόπο που αναφέρουμε πιο πάνω.

[DOWNLOAD Quasar Providers]

Αφού εγκατασταθεί, θα πάτε:

Σύστημα >> Ρυθμίσεις >> Πρόσθετα >> Εγκατάσταση από αποθετήριο [System >> Settings >> Add-ons >> Install from repository]

και θα επιλέξετε το: Unofficial Quasar Repo

Και από εκεί το: Αποθετήριο προσθέτων [Program add-ons].
Εκεί θα δείτε τα διαθέσιμα πρόσθετα, όλα έχουν μια σύντομη περιγραφή και μπορείτε να ενεργοποιήσετε κατά βούληση:

Αφού τελειώστε, μπορείτε να πάτε στην αρχική σελίδα του KODI σας:

ΒΙΝΤΕΟ >> Πρόσθετα >> Quasar [VIDEOS >> Add-ons >> Quasar]

και να το χρησιμοποιήσετε.

Αυτό ήταν, πλέον έχετε στο KODI σας ένα από τα καλύτερα addons με συνεχείς ανανεώσεις σε περιεχόμενο.
Θα πρέπει όμως να αναφέρουμε πως υπάρχουν περιπτώσεις που το addon παρουσιάζει προβλήματα και κρασάρει συνεχώς.


► Δείτε επίσης:

- Συγκεντρωτικός οδηγός με όλα όσα χρειαζόσαστε για το ΚODI Media Center

 και:

Πώς εντοπίζετε ή ορίζετε εξωτερικούς υπότιτλους και πώς τους συγχρονίζετε στο Kodi [XBMC]
Παραμετροποιήστε και προσαρμόστε το Kodi Media Center [XBMC]
Εξατομικεύστε το Kodi Media Center [XBMC]
Πώς δημιουργείτε κατηγορίες με τα addons σας στο Kodi [XBMC]
- Για ακόμα περισσότερα αποθετήρια, addons και tips, στο σχετικό tag: #xbmc.

 • Σχόλια

2 Comments:

 1. Εικόνα ok
  ok (χωρίς επαλήθευση)Ιουν 22, 2016 00:10 ΠΜ

  κρασαρει

 2. Εικόνα Spiros
  Spiros (χωρίς επαλήθευση)Σεπ 06, 2016 12:49 ΜΜ

  Δεν συνδέεται

Scroll to Top