BETA

Greek RadioPlaylist Generator: Δημιουργήστε εύκολα επιλεκτικές λίστες ραδιοφώνων

Εικόνα constantinos

To Greek Radio Playlist Generator, είναι ένα πολύ μικρό και βολικό προγραμματάκι, για όσους επιθυμείτε να δημιουργήσετε προσωποποιημένες λίστες με ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τις οποίες μπορείτε ν' αναπαραγάγετε με τους περισσότερους Media Players.
Το προγραμματάκι κάνει parse σε real time τα stream links από αρκετές εκατοντάδες σταθμούς, από διάφορες κατηγορίες και γεωγραφικές περιοχές. Μπορείτε να επιλέξετε ποιους σταθμούς να φορτώσει, ανάλογα με την περιοχή ή την κατηγορία. Μετά, μπορείτε να επιλέξετε ποιους από τους σταθμούς να κάνετε εξαγωγή σε λίστα pls. Την λίστα μπορείτε να αναπαράξετε στους περισσότερους media player, όπως ο vlc κ.α. Αφού φορτωθούν τα λινκς και πριν κάνετε εξαγωγή, μπορείτε να ακούσετε κατευθείαν κάποιο σταθμό της επιλογής σας, για να βεβαιωθείτε πως το λινκ είναι ενεργό ή ότι είναι αυτός που ψάχνετε κτλ.

Η λειτουργία του είναι πολύ απλή:

1. Αφού τρέξει, θα δείτε να φορτώνει στην αριστερή στήλη, μια λίστα με ραδιόφωνα, ανά γεωγραφική περιοχή ή ανά είδος:

2. Επιλέγετε αυτούς που θέλετε έναν-έναν, τικάροντας το κουτάκι του και θα δείτε στην δεξιά στήλη να σας εμφανίζει την λίστα με τους σταθμούς που διαθέτει η κάθε κατηγορία:

3. Από εδώ, μπορείτε να επιλέξετε έναν ή περισσότερους σταθμούς της επιλογής σας. Κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl, μπορείτε να επιλέξετε περισσότερους του ενός σταθμών ενώ, με πατημένο το Shift, μπορείτε να επιλέξετε ολόκληρη σειρά:

4. Μπορείτε επί τόπου να εξακριβώσετε αν λειτουργεί σωστά ο οποιοσδήποτε σταθμός, επιλέγοντάς τον και πατώντας το κουμπάκι: "Play Station". Αμέσως ο σταθμός θα ξεκινήσει, ανοίγοντας στον Media Player του συστήματός σας:

4. Αν κάποιον / ους σταθμό / ούς δεν τους θέλετε, απλά τον σβήνετε, επιλέγοντάς τον / τους και πατώντας το κουμπάκι: "Remove Selected Stations".
Έχοντας κατασταλάξει στις λίστες που επιθυμείτε, απλά πατήστε το κουμπάκι: "Save station list", και η λίστα με τα ραδιόφωνα της επιλογής σας θα εξαχθεί σ' ένα αρχείο pls, τ' οποίο μπορείτε να εισάγετε στον Media Player που χρησιμοποιείτε - στους περισσότερους γίνεται με απλό drag & drop στο κεντρικό τους παράθυρο:

Αυτή ήταν η βασική του χρήση, απλούστατο και πολύ βολικό.

 

Εγκατάσταση του Greek radio playlist generator (GRPLG):

Είναι διαθέσιμο για Linux και Windows με 32b και 64b αρχιτεκτονική. Καθώς είναι δημιουργημένο με Java, απαιτεί να την έχετε εγκατεστημένη στο σύστημά σας και μάλιστα την τελευταία σταθερή της έκδοση (η 8.0 αυτήν την στιγμή). Η Java υπάρχει στους διαχειριστές πακέτων όλων των Linux διανομών, μα για Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές, δείτε αυτό το άρθρο, αν δεν την έχετε ήδη εγκατεστημένη.

Κατεβάστε το Greek radio playlist generator, ανάλογα το λειτουργικό σας σύστημα: [DOWNLOAD]

Kαι αφού κατεβεί, το ανοίγετε με την Java (υπάρχει η επιλογή στο δεξί κλικ):

Ωραίο και βολικό εργαλείο, με απλό τρόπο δημιουργίας λιστών με ελληνόφωνους ραδιοσταθμούς.

 • Σχόλια

13 Comments:

 1. Εικόνα mxioni
  mxioni (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 30, 2015 13:13 ΜΜ

  θα μας δώσεις οδηγίες πως το ανοίγουμε?
  εμεις που ειμαστε "ασχετοι" θα μας βολεύε να μας έγραφες πως το κάνουμε install με το terminal.

 2. Εικόνα constantinos
  constantinosΑυγ 30, 2015 13:24 ΜΜ

  Ή με διπλό κλικ επάνω του ή με δεξί κλικ > Άνοιγμα με java.
  Το συμπλήρωσα και στο άρθρο.

 3. Εικόνα Nikolas

  Καλησπέρα,

  Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και για την παρουσίαση. Στην ουσία γράψατε και ένα μικρό manual - κάτι που εγώ ο ίδιος βαρέθηκα να κάνω :)

  Ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε κόσμο. Για σχόλια, bugs ή ερωτήσεις, ποστάρετε ένα σχόλιο στο blog στη σελίδα http://blog.digitalbabylon.eu/greek-radio-playlist-generator/ για να μπορέσω να το δω και να σας απαντήσω.

  Στο μέλλον θα ήθελα να το κάνω πιο ευέλικτο και να προσθέσω και άλλες πηγές, κατηγορίες, εκπομπές ,podcasts κτλ, καθώς επίσης και να ανεβάσω τον κώδικα.... αλλά προς το παρόν ο χρόνος είναι λίγος κι έτσι μένει στο #todo μου!

  Αν κάποιος το χρειάζεται για 32 bit, ας μου πει να κάνω ένα compile και ανέβασμα. Αν και Java, επειδή χρησιμοποιώ native βιβλιοθήκες για το GUI, πρέπει να έχουμε τη σωστή έκδοση ανά λειτουργικό.

 4. Εικόνα Maria
  MariaΑυγ 30, 2015 14:18 ΜΜ

  Καλησπέρα Νικόλα.
  Projects (πρότζεκτς) σαν το δικό σου, που αξίζουν, πρέπει να προβάλλονται.

 5. Εικόνα heavymetallicus
  heavymetallicus (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 30, 2015 15:02 ΜΜ

  Συγχαρητήρια,για τη δουλειά.Εμείς όμως με τα 32-άρια...Να μη χαρούμε λίγο...Ε!!;;;Ευχαριστώ.

 6. Εικόνα nikolas

  Ανέβασα και τις 32 bit εκδόσεις.

  Επειδή πιθανόν να μην παρακολουθώ το thread εδώ, επικοινωνία καλύτερα μέσω του blog μου.

  Ελπίζω να λειτουργούν τα λινκ και να τρέχουν κανονικά τα builds - δε μπορώ να τα δοκιμάσω εγώ... Αν μπορείς άφησε ένα μήνυμα στο blog για το αν λειτουργούν κανονικά.

  Καλή ακρόαση!

 7. Εικόνα Κυριάκος Οικονομίδης

  Καλησπέρα στον δημιουργό, τρέχω σε Windows 64bit την 64 bit έκδοση του προγράμματος, και δεν την ανοίγει καν. !!!

  Πήγα να δοκιμάσω την 32bit την άνοιξε, ενώ δεν εμφάνιζε τους σταθμούς και τις κατηγορίες. Την δεύτερη φορά (στην 32bit έκδοση), μου άνοιξε κανονικά, και πατώντας κάποιον σταθμό για να ακούσω, έκλεισε τελείως η εφαρμογή.

 8. Εικόνα Ανώνυμος
  Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 30, 2015 17:17 ΜΜ

  Windows 32bit μόλις πατήσεις να ακούσεις το σταθμό κλείνει η εφαρμογή.

 9. Εικόνα nikolas

  Καλησπέρα σε όλους. Χαίρομαι που η εφαρμογή είναι χρήσιμη σε τόσο κόσμο! είναι κάτι που έκανα για προσωπική χρήση και τελικά χρειάζονται αρκετοί, έχουν γίνει αρκετά downloads από τη στιγμή που τα παιδιά του osarena έγραψαν αυτή την παρουσίαση!

  Σχετικά με τα windows builds: Δεν χρησιμοποιώ windows, χρησιμοποιώ linux προσωπικά, και τα builds αυτά είναι κατά κάποιον τρόπο "παραπροϊόντα"... Τα ανέβασα χωρίς να έχω γράψει τίποτα windows-specific στην εφαρμογή, παρά μόνο το compile...

  Από ότι βλέπω υπάρχουν κάποια προβλήματα σε ορισμένους κάποιους χρήστες windows. Το δοκίμασα προσωπικά σε windows 7 64 bit και λειτουργεί μια χαρά. Σας παρακαλώ βεβαιωθείτε πως:

  1) έχετε εγκαταστήσει java 8 και πως την εκτελείτε με αυτήν (είναι πιθανό να έχετε πολλές εκδόσεις εγκατεστημένες και να είναι άλλη η default σας!)
  2) είσαστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο και το firewall σας δεν μπλοκάρει την εφαρμογή! Το προγραμματάκι παρσάρει τα Stream links την ώρα που τρέχετε την εφαρμογή, δεν έχει μέσα αποθηκευμένα τα λινκ, γι αυτό και παίρνει κάποιο χρόνο να φορτώσει τους σταθμούς ανά περιοχή / κατηγορία.

  Αν κάτι δεν λειτουργεί σωστά , παρακαλώ εκτελέστε από command prompt στα windows ή τερματικό στο linux και ποστάρετε το σφάλμα στο μπλογκ και όχι εδώ, ώστε να ειδοποιηθώ και να το δω! Δε μπορώ να παρακολουθώ το thread εδώ συνεχώς για να κάνω support!

  Ευχαριστώ και καλή ακρόαση σε όλους!

  Ν.

  Να είσαστε καλά!

 10. Εικόνα mixalis gadgetakias
  mixalis gadgetakias (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 31, 2015 23:34 ΜΜ

  Πολλυ καλο το προγραμμα. Εγω το κατεβασα και μετα το ανοιξα με δεξι κλικ με το VLC.
  Τοτε κατευθειαν προστεθηκε και η λιστα που ειχα βαλει για τους σταθμους χωρις να κανω κατι αλλο!!!! Εκπληκτικο!!
  Θα ηθελα ομως αν ξερει κανεις να μου πει πως μπορω να κανω και εγγραφη καποιου ραδιοφωνικου σταθμου για εκπομπες που με ενδιαφερουν!
  Ειναι σημαντικο για μενα.
  Ειχα διαβασει παλαιοτερα σε κποιο αρθρο οτι αυτο γινεται! Αλλα δεν το προχω ρησα απο τοτε .
  Αν ξερει καποιος πως γινεται ας με διαφωτησει σας παρακαλω.
  Ευχαριστω εκ των προτερων!

 11. Εικόνα Helen
  HelenΑυγ 31, 2015 23:59 ΜΜ

  Εννοείς πως άνοιξες το pls αρχείο με τον VLC. Ηχογράφηση μπορείς να κάνεις με πολλά προγράμματα, ένα απλό είναι το Audio Recorder [1], ενώ μπορείς και από τον VLC απ' ευθείας [2].

  [1]: http://osarena.net/logismiko/applications/audio-recorder-katagrapste-mou...
  [2]: http://osarena.net/logismiko/applications/ichografisi-radiofonikou-stath...

 12. Εικόνα mixalis
  mixalis (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2015 23:24 ΜΜ

  Συγνωμη για την αργοπορια της απαντησης αλλα ειχα αλλα προβληματα.
  Τελος παντων, ακολουθωντας τις οδηγιες του [2] link οπως ακριβως το περιγραφει εκει, ηχογραφησα ενα κομματι αρχειου σε mp3, το αποθηκευσα σε φακελο που εφτιαξα και ολα καλα!
  Ευχαριστω πολλυ τον Socrates για το αναλυτικο οδηγο/post !

 13. Εικόνα antonis
  antonis (χωρίς επαλήθευση)Σεπ 02, 2015 01:44 ΠΜ

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

Scroll to Top