BETA

Rambox: Όλες (κυριολεκτικά) οι εφαρμογές επικοινωνίας και mail σε μια

Εικόνα Helen

To Rambox είναι μια νέα και ανοιχτού κώδικα εφαρμογή επικοινωνίας (messaging και email) και προσπαθεί (επιτυχημένα), να συγκεντρώσει όλες τις αυτές τις web εφαρμογές επικοινωνίας, μέσα στο παράθυρο μιας ενιαίας εφαρμογής με εύκολη διαχείριση. Κάνει κάτι σαν το Franz που είδαμε πρόσφατα, μα η διαφορά τους είναι πως το Rambox, δεν συγκεντρώνει μόνο ορισμένες μεγάλες υπηρεσίες, μα επί του παρόντος έχει συγκεντρώσει 71, ενώ σε προσεχείς εκδόσεις θα υπάρξουν και άλλες!

- Θα βρείτε φυσικά, τις δημοφιλείς υπηρεσίες, όπως τα:

WhatsApp Web
Telegram
Slack
Facebook Messenger
Skype
Wire
Gmail
Outlook Mail
Yahoomail
Tweetdeck
KiwiIRC

Μα έχει και ορισμένες ακόμα που είναι ενδιαφέρουσες, σαν τα: Protonmail, Tutanota, αλλά και άλλες υπηρεσίες, όπως τις Hushmail,  Yandex, Zoho, Zimbra, το chat του Steam, IRC web-clients, μα ως ακόμα και το Pushbullet. Αξίζει να αναφερθεί πως θα βρείτε ακόμα τα Horde και Roundcube.

Και βέβαια, από όλη αυτήν την μεγάλη λίστα όπου διαθέτει, σίγουρα θα εντοπίσετε υπηρεσίες που ίσως δεν γνωρίζατε, ενώ δίνει την επιλογή να προσθέσετε και κάποια υπηρεσία που ίσως δεν υπάρχει στην λίστα, απλά προσθέτοντας το url της:

Πρόκειται για μια ακόμα εφαρμογή που δημιουργήθηκε με την τεχνολογία Electron για να βοηθήσει στην ενσωμάτωση αυτών των απομακρυσμένων υπηρεσιών web στο περιβάλλον εργασίας σας.

Η κάθε εφαρμογή ανοίγει σε ξεχωριστό παράθυρο, ενώ αντίθετα από τις λίγες επιλογές που έχουν στην κανονική τους σελίδα, το Rambox προσθέτει χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων ειδοποιήσεων για νέα μηνύματα και mail, εμφάνιση αναγνωσμένων και άλλα, ενώ για την κάθε υπηρεσία μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικό status (online, offline κλπ).
Στην κεντρική του σελίδα, εμφανίζει τις ενεργές σας υπηρεσίες, απ' όπου και μπορείτε να τις διαχειριστείτε ή να προσθαφαιρέσετε:

Συνεργάζεται επίσης με τυχόν docks που έχετε, εμφανίζοντας στο ενεργό εικονίδιό του εκεί, badges με τα μη αναγνωσμένα, ενώ οι ειδοποιήσεις του ενσωματώνονται κανονικά σε αυτές του desktop σας.

Μια επίσης βολική (αλλά εντελώς προαιρετική) δυνατότητα που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε είναι ο cross-platform συγχρονισμός με back-ups τους λογαριασμούς και τις ρυθμίσεις σας στο cloud ώστε να μην χρειάζεται να επαναλάβετε τις ρυθμίσεις σας αν συνδεθείτε από άλλες συσκευές. Αυτή η δυνατότητα συγχρονισμού, χρησιμοποιεί Auth0 for Single Sign On και Token Based Authentication με firebase integration για την αποθήκευση των υπηρεσιών που χρησιμοποιείτε.
Καμία προσωπική πληροφορία δεν αποθηκεύεται από τους δημιουργούς και σαν ανοιχτού κώδικα εφαρμογή προφανώς λαμβάνει υπόψιν της και την ιδιωτικότητα (οι συνεδρίες χρησιμοποιούν το χαρακτηριστικό partition: persist for web-views).

Το RamBox μπορεί να κλειδωθεί, αν απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή σας, για να διασφαλίσετε ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να διαβάσει τα μηνύματά σας. Μπορείτε επίσης να ορίσετε έναν «κύριο κωδικό πρόσβασης» που θα πρέπει να εισαχθεί για να ξεκλειδώσετε την εφαρμογή κάθε φορά που την ανοίγετε:

Βασικά χαρακτηριστικά του RamBox:

- Διαμόρφωση συγχρονισμού μεταξύ πολλών υπολογιστών
- Drag & drop αναδιάταξη των καρτελών με τις υπηρεσίες στην tab-bar του
- Δυνατότητα για ομαδοποίηση καρτελών στην tab-bar
- Σίγαση ήχου σε συγκεκριμένη υπηρεσία
- Εικονίδιο γρήγορης εμφάνισης / απόκρυψης στο πάνελ σας
- Γνωστοποίηση μη αναγνωσμένων / Νέων mail
- Status κατάστασης ανά υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένου και του «offline»
- Συντομεύσεις πληκτρολογίου
- Υποστήριξη για proxy
- Ξεχωριστές καρτέλες «επιπλέουν» προς τα δεξιά
- Δυνατότητα ορισμού κεντρικού κωδικού πρόσβασης στην εφαρμογή
- «Lock» και «do not disturb» modes

Οι κεντρικές Ρυθμίσεις του είναι ελάχιστες και απολύτως κατανοητές, μπορώντας από εκεί, να επιλέξετε να ξεκινάει αυτόματα με το που μπαίνετε στο desktop σας:

Κατεβάστε το Rambox:

Ανοιχτού Κώδικα όπως είπαμε και διαθέσιμο για Linux (32b και 64b), Windows, OSX και μπορείτε να το κατεβάσετε από την download-page του, ανάλογα το λειτουργικό σας σύστημα:

[DOWNLOAD Rambox]

Όσον αφορά το Linux, στο πιο πάνω download-link, θα βρείτε έτοιμα πακέτα για Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές. Εδώ έχετε δυο επιλογές: είτε θα κατεβάσετε την app-image του, είτε το έτοιμο deb πακέτο του.
Στην πρώτη περίπτωση, μόλις κατέβει, απλά διπλό κλικ επάνω του. Θα σας ρωτήσει αν θέλετε να δημιουργήσει συντομεύσεις στο μενού σας. Ακόμα και όχι να επιλέξετε, η εφαρμογή θα ανοίξει κανονικά.

Αν επιλέξετε το «παραδοσιακό» deb, διπλό κλικ επάνω του να ξεκινήσει η εγκατάσταση και κατόπιν θα το βρείτε στο μενού σας.

- Για άλλες Linux, διανομές, θα κατεβάσετε το tar.gz πακέτο του και μόλις το αποσυμπιέσετε, διπλό κλικ στο ομώνυμο αρχείο (Rambox).
Εδώ θα βρείτε επίσης και έτοιμο rpm πακέτο για αντίστοιχες διανομές (fedora, openSUSE, PCLinuxOS, Mageia κλπ), μα και για Windows αν τυχόν τρέχετε Vista (ή κάτι παλιότερο των 7), μα και για παλιότερες του 10.9 του OSX:

[DOWNLOAD Rambox]

Μόλις το τρέξετε την πρώτη φορά, θα δείτε αυτό το παράθυρο και στην συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε τις υπηρεσίες σας, κάνοντας login στην καθεμία ή και να δημιουργήσετε λογαριασμούς σε άλλες:

- Σημειώστε τα εξής:

1. Σε κάποιες υπηρεσίες (πχ στο Gmail) θα χρειαστεί να κάνετε μια ρύθμιση, ώστε να δουλέψουν οι ειδοποιήσεις (σας το αναφέρει).
2. Ορισμένες υπηρεσίες ίσως σας ζητούσουν να δώσετε έγκριση για την χρήση τους από το Rambox.
3. Ανάλογα ποιο γραφικό περιβάλλον έχετε, στο μενού σας θα «κάτσει» ή στις εφαρμογές Διαδικτύου ή στις «Άλλες».
4. Αν επιλέξετε να κατεβάσετε το prortable (tar.gz) αρχείο του, δεν θα βγάλει συντόμευση στο μενού σας, μα μπορείτε, ανάλογα το γραφικό σας περιβάλλον, να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο.

Το Rambox, πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή και σίγουρα πολύ χρήσιμη, πόσο μάλλον σήμερα που χρησιμοποιούμε (καλώς ή κακώς) πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες επικοινωνίας, με τα δεδομένα μας στο cloud. Δεν είναι και λίγο να τα έχεις όλα συγκεντρωμένα σε ένα παράθυρο με άμεσες ειδοποιήσεις.

>>> η ιστοσελίδα του Rambox.

UPDATE: Η εφαρμογή μεταφράστηκε στα ελληνικά.

  • Σχόλια

1 Comments:

  1. Εικόνα sotos21
    sotos21 (χωρίς επαλήθευση)Οκτ 05, 2016 10:15 ΠΜ

    Με τρεις λογαριασμούς καταναλώνει 350 ΜΒ ram σε αδράνεια.
    Κάτι δεν πάει καλά. Το δοκίμασε κανένας άλλος;

Scroll to Top