BETA

To Spotify διαθέσιμο σαν desktop app για Linux

Εικόνα Alina

Αν πραγματικά, θέλαμε να ορίσουμε την δοσμένη αίσθηση της τεχνολογικής δικτυακής πραγματικότητας, αυτή θα εστιαζόταν μόλις σε λίγα εταιρικά ονόματα. Αν και η εποχή του Napster φαντάζει πλέον ρετρό, όσον αφορά την μουσική, αυτή περιορίζεται σε δυο ονόματα: «Youtube» και «Spotify». Ιδιαίτερα το δεύτερο διαθέτει πλέον περισσότερα από 21 εκατομμύρια τραγούδια με συνεχή καθημερινή προσθήκη και όλα σε κορυφαία ποιότητα ήχου, 320kbps. Όλοι οι τραγουδιστές ανά τον κόσμο δημιουργούν δικό τους προφίλ στο Spotify το οποίο ο χρήστης μπορεί να ακολουθήσει. Αυτό δίνει την δυνατότητα να ακούμε μέχρι και playlists που δημιουργούν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες και όχι μόνο. Η βάση δεδομένων του είναι τόσο μεγάλη, που μάλλον δεν είναι υπερβολή αυτό που λέγεται:

Αν το κομμάτι που ψάχνεις δεν είναι στο Spotify, μάλλον δεν υπάρχει.

Oι τρόποι να έχει κάποιος απ' ευθείας πρόσβαση στην βάση δεδομένων του Spotify σε υπολογιστές και άλλες συσκευές είναι αρκετοί και εύκολοι μέσω εφαρμογών και δικτυακών υπηρεσιών.
Παρόλα αυτά από το Spotify δόθηκε και μια επίσημη app για Linux (υπάρχει επίσης για Windows και OSX) που όμως χρειάζεται μαι διαδικασία για να εγκατασταθεί (αν και κανονικά υπάρχει στους διαχειριστές λογισμικού).

Έτσι, σαν καλύτερη εναλλακτική είναι το Spotify-Web-Player-for-Linux που πρόκειται για έναν wrapper της δικτυακής εφαρμογής της υπηρεσίας. Συνεργάζεται αρμονικά με το σύστημα ειδοποιήσεων του συστήματός σας και στην πράξη φέρνει το Spotify πλήρως στο desktop σας με μια καλαίσθητη και χρηστική app, εμφανίζοντας ακόμα και τους στίχους αν θέλετε. Έχει δημιουργηθεί με την τεχνολογία Electron και είναι ανοιχτού κώδικα

Κατεβάστε το Spotify Web-Player-for-Linux

Διαθέτει έτοιμο deb πακέτο για Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές (διπλό κλικ επάνω του μόλις κατέβει) και άλλο ένα εκτελέσιμο για όλους, το οποίο αφού το κατεβάσετε και το αποσυμπιέσετε, διπλό κλικ στο ομώνυμο αρχείο του (spotifywebplayer) που θα βρείτε μέσα στον αποσυμπιεσμένο φάκελο για να τρέξει - δεν χρειάζεται εγκατάσταση δηλαδή - μα επειδή έτσι δεν θα βγάλει συντόμευση στο Κεντρικό Μενού σας, ανάλογα το γραφικό περιβάλλον που χρησιμοποιείτε, κάντε το με αυτόν τον τρόπο.:

[DOWNLOAD Spotify Web Player for Linux]

>>> η σελίδα του Spotify-Web-Player-for-Linux στο Github.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή οι στίχοι δεν δουλεύουν αυτήν την στιγμή (Δεκέμβριος 16) στο Spotify, αυτό διορθώνεται με το Lyricfier.

 • Σχόλια

2 Comments:

 1. Εικόνα GeorgeCh
  GeorgeCh (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 27, 2016 16:04 ΜΜ

  Να πω ότι σε Αrch ή Manjaro το spotify είναι στο AUR αλλά δεν βασίζεται στο spotify-stable αλλά στην έκδοση που είναι υπό κατασκευή. Όταν κάνεις πρώτη φορά εγκατάσταση δεν μπορείς να συνδεθείς με το λογαριασμό σου. Πρέπει πρώτα να κάνεις εγκατάσταση τη legacy έκδοση, να συνδεθείς και μετά να κάνεις εγκατάσταση τη καινούργια έκδοση. Στο AUR υπάρχουν και μερικά πρόσθετα όπως το blockify που μπλοκάρει τις διαφημίσεις αν δεν χρησιμοποιείς premium λογαριασμό.

 2. Εικόνα heavymetallicus
  heavymetallicus (χωρίς επαλήθευση)Ιαν 02, 2017 17:23 ΜΜ

  Καλή και δημιουργική χρονιά να'χουμε με υγεία πάνω απ'όλα.
  Το πρόβλημα με την σύνδεση και την αποσύνδεση,εμφανίστηκε στην 1.0.45.186 έκδοση του Spotify.O παραπάνω τρόπος GeorgeCh, λύνει εν μέρει το "κρασάρισμα".Αν επιχειρήσεις να κάνεις logout, στο νέο login, θα "κρασάρει" και πάλι.Ετσι θα αναγκαστείς να εγκαταστήσεις πάλι την legacy,η οποία είχε φύγει λόγω διένεξης με την νέα έκδοση,και ξανά μανά από την αρχή.Ή κλείσιμο του Spotify λοιπόν χωρίς logout ή downgrade σε παλιότερη έκδοση.(σε τερματικό: downgrade spotify) και επιλέγεις version.Τώρα αν κάποιος έχει καθαρίσει την .var/cache του και δεν υπάρχει προγενέστερη version (όπως εγώ καλή ώρα), μπορεί να υποβαθμίσεις στην 1.0.44.100 έκδοση,που υπάρχει ακόμη στα αποθετήρια.Δίνεις στο τερματικό τα παρακάτω:

  sudo pacman -Rcs spotify Μετακινεί το πακέτο
  git clone https://aur.archlinux.org/spotify.git αντιγράφει από git αποθετήριο
  cd spotify
  git checkout d14db2c ελέγχει την έκδοση και εγκαθιστά
  makepkg -sri

  Όλα τα παραπάνω ισχύουν για Arch based διανομές.Εγώ το δοκίμασα στο Manjaro.

Scroll to Top