BETA

Star Wars κι' έτσι στο desktop σας

Εικόνα Evi

Η νέα ταινία Star Wars, με τίτλο: "Η Δύναμη Ξυπνά" που έρχεται 38 χρόνια μετά την πρώτη ταινία του Τζορτζ Λούκας και μια δεκαετία έπειτα από το προηγούμενο επεισόδιο: "Η Εκδίκηση των Σιθ και ήδη αποτελεί φαινόμενο άπειρων δικτυακών συζητήσεων, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα. Ενώ ήδη η πρεμιέρα έχει γίνει στις ΗΠΑ και η ταινία ταξιδεύει στους κινηματογράφους της Ευρώπης, στην Ελλάδα αναμένεται την 24η Δεκέμβρη. Αν και όλοι γνωρίζουν τι θα δούνε και ξέρουν καλά πως θα είναι ένα θέαμα των ψηφιακών εφέ, εν' τούτοις είναι βέβαιο πως χάρη στο marketing, την άμεση και έμμεση διαφήμιση, η ταινία θα κάνει ρεκόρ εισπράξεων. Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο σε αυτό, δείτε σχετικά: Block the Force και ολίγα περί Πειρατείας. Βλέπετε, οι "σπασίκλες" της μικρής και μεγάλης οθόνης δεν είναι πια αντικείμενα προς γελοιοποίηση· έρχονται στο προσκήνιο ως πρωταγωνιστές. Ο νέος αυτός σεβασμός που δέχεται ο nerd στο Internet κάνει το πέρασμά του και στον κινηματογράφο. Δεν είναι πια ένα απόμακρο, μονοδιάστατο πλάσμα, αλλά ένας εκπρόσωπος της γενιάς μας. Παρουσιάζεται μέσα από χαρακτήρες οι οποίοι πασχίζουν να σε κάνουν να νιώσεις άχρηστος και ανίκανος επειδή δεν καταλαβαίνεις όλες τις αναφορές τους στο εκτεταμένο σύμπαν του Star Wars ή την κβαντική φυσική (εσένα κοιτάμε, Sheldon Cooper) ή εκπέμπουν βαθιά ερωτικά συναισθήματα και καλλιτεχνικές ανησυχίες (Scott Pilgrim vs. The World) [Geek σειρές που δεν λέει να μην τις δεις].

Πιο κάτω όμως, με αφορμή όλον αυτόν τον ντόρο, θα δούμε πώς μπορείτε να έχετε στο desktop και στον browser σας, μια Star Wars γεύση, με ορισμένα "easter eggs".

Κατά κανόνα όλες οι διανομές Linux, τα λειτουργικά συστήματα, μα ακόμα και παιχνίδια και δικτυακές σελίδες / υπηρεσίες, έχουν καποια «κρυφά» δεδομένα μέσα τους που εμφανίζονται με διάφορους συνδυασμούς πλήκτρων, mouse, κλπ.
Αυτά σε γενικές γραμμές είναι αστεία μηνυματάκια, acii εικόνες και διάφορα τέτοια. Αυτά μπορείτε να τα συναντήσετε με την ονομασία «Easter eggs» και υπάρχουν πάρα πολλά, ιδιαίτερα στο διαδίκτυο και μάλιστα σε πασίγνωστες υπηρεσίες, από αυτές που αρκετοί χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Stars Wars (ASCII Animation)

Οι πιο παλιοί ίσως να θυμόσαστε τα Ascii, που μεσουρανούσαν πολλά χρόνια πριν. Οι νεώτεροι ίσως τα έχετε δει στο Facebook με διάφορες καρδούλες και σηματάκια που βλέπετε καμιά φορά σε διάφορα profiles. Mε αυτήν την τεχνική (μα και τέχνη), μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το IV επεισόδιο του Star Wars ("Α Νew Hope"). Και αυτό μπορεί να γίνει τόσο σε Linux και OSX, όσο και σε Windows μα και σε άλλα BSD-based λειτουργικά συστήματα.
Βασικά, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε απολύτως τίποτα, παρά μόνο να δώσετε μια εντολή στο τερματικό / κονσολα / bash σας και αμέσως η προβολή θα ξεκινήσει. Μάλιστα, σε όσους βρίσκονται στο εξωτερικό και έχουν IPV6 η προβολή θα είναι έγχρωμη.

 

- Για Linux και OSX δείτε εδώ, είναι η ίδια εντολή και για τα δυο λειτουργικά συστήματα: Η Terminal Company παρουσιάζει: Stars Wars (ASCII Animation)
- Σε Windows, ανοίξτε το Command Prompt και δώστε την ακόλουθη εντολή, πατώντας στην συνέχεια Enter (υπάρχει περίπτωση να σας ζητήσει να τρέξει με adminstrator δικαιώματα):

pkgmgr /iu:"TelnetClient"

INFO: Αυτήν την εκδοχή του Star Wars Episode IV σε ASCI, μπορείτε να την βρείτε και εδώ: Δοκιμάστε τα Windows 93 μέσα από τον Browser σας [ναι, τα 93].

Star Wars - YouTube

Στο πεδίο αναζήτησης του YouTube βάλτε:

use the force luke

ή

beam me up scotty

πατήστε Enter και εισπράξτε τα αποτελέσματα σε ανάλογο style. Το καθένα είναι διαφορετικό. Με το πρώτο, έρχεται η... Δύναμη και τα κάνει άνω-κάτω (ανάλογα πώς κινείτε τον κέρσορα σας) και με το δεύτερο, το πασίγνωστο εφέ του φωτόσπαθου:

 

Αν θέλετε και άλλα easter-eggs στο YouTube, δείτε: Ανακαλύψτε κρυμμένα Easter-Eggs στο YouTube.

Star Wars - Google και Android

 

Επισκεφθείτε το google.com/starwars και διαλέξτε αν θέλετε να είσαστε με την Φωτεινή Πλευρά ή την Σκοτεινή Πλευρά. Επιλέγοντας, θα φέρει αλλαγές στην εμφάνιση των: Android Wear, Chrome, Chromecast, Gmail, Inbox by Gmail, Ημερολόγιο Google, Χάρτες Google, Google Now, Αναζήτηση Google, Μετάφραση Google, Waze και YouTube. Για παράδειγμα, όταν φορτώνεις το Gmail, η μπάρα φόρτωσης έχει αντικατασταθεί από ένα φωτόσπαθο. Μόλις μπεις στο mail σου, θα δεις το φόντο να έχει αλλάξει, ανάλογα με την πλευρά που διάλεξες.
 

Lightsaber Game

Με απλά λόγια και σύντομα, μετατρέπετε το τηλέφωνό σας σε ένα (εικονικό) φωτόσπαθο και πολεμάτε με τους Stormtroopers, τον στρατό της Σκοτεινής Πλευράς, του Darth Vader.


Φυσικά αυτά δεν είναι τα μόνα. Έχουν κυκλοφορήσει και άλλα και από πιο παλιά, όπως για παράδειγμα το Kinect Star Wars της Microsft για το Twitter (πλέον δεν δουλεύει) και άλλα. Όμως τα πιο πάνω έχουν μια funny πλευρά και σας δίνουν μια καλή γεύση από το Star Wars. Πάντως, για να πω την αλήθεια μου, το Dune το βρίσκω κατά πολύ ανώτερο από το Star Wars που παρεμπιπτόντως έχει και μια από τις πιο μεγάλες ανακρίβειες και απλοϊκότητες όσον αφορά τους πλανήτες που παρουσιάζει [δείτε: Οι Μεγαλύτερες Τεχνολογικές Ανακρίβειες στις Ταινίες].

  • Σχόλια

1 Comments:

  1. Εικόνα K-fIreCE
    K-fIreCE (χωρίς επαλήθευση)Δεκ 20, 2015 02:47 ΠΜ

    Σχετικα με το ντεσκτοπ θα γινοταν να βαλουμε
    μια κινουμενη εικονα αντι τις στατικες που
    υπαρχουν; Γενικα οχι ειδικα.

Scroll to Top