BETA

StreamStudio: Οι μεγαλύτερες δικτυακές βιβλιοθήκες βίντεο στο Desktop σου

Εικόνα constantinos

Σε μια εποχή που το διαδίκτυο γίνεται όλο και πιο βαρύ, πιο απαιτητικό σε πόρους και αρκετές φορές πιο πολύπλοκο και χρονοβόρο (λόγω των διαφημιστικών ads), δεν είναι περίεργο οι desktop εφαρμογές, που φέρνουν επιλεγμένα "κομμάτια" του διαδικτύου στην επιφάνεια εργασίας μας, να κερδίζουν έδαφος. Ιδιαίτερα αν μιλάμε για multimedia περιεχόμενο που αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο των περισσοτέρων. Το Kodi/Xbmc, το Popcorn-Time, το Flixtor, το Netflix, το MiniTube, το GsharkDown, το Atraci, το Tribler, το YouTube Viewer, είναι μόνο ορισμένα παραδείγματα αυτών.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και το StreamStudio, μια εφαρμογή, διαθέσιμη για Linux που φέρνει στο desktop μας βίντεο από τις πιο μεγάλες δικτυακές βιβλιοθήκες με video και μουσική, αλλά και με torrent περιεχόμενο (προαιρετική επιλογή) χωρίς την χρήση του Flash, χωρίς άλλα plugins και τρίτους τρόπους, χρησιμοποιώντας HTML5, JavaScript και CSS για την προβολή βίντεο. Θυμίζει αρκετά τον SM-Player και κάνει αυτό που πρέπει με ταχύτητα και πολύ καλά, ενώ μπορεί να αναπαράγει και multimedia περιεχόμενο που έχετε στον υπολογιστή σας ή σε άλλα αποθηκευτικά μέσα.

Βασικά χαρακτηριστικά του StreamStudio

 • Αναζητήσετε και δείτε βίντεο ή λίστες αναπαραγωγής
 • Λήψη (download) βίντεο
 • Μετατροπή ήχου από βίντεο σε mp3
 • Δυνατότητα για fullscreen αναπαραγωγή
 • Περιήγηση προτεινόμενων βίντεο
 • Κατηγοριοποιημένη αναζήτηση/περιήγηση
 • Κατηγοριοποίηση με καλύτερη βαθμολογία/πιο δημοφιλή
 • Αναζήτηση playlists
 • Τοπική playlist με την βάση δεδομένων σας
 • Δυνατότητα streaming με Airplay

Επίσης, θα είστε σε θέση να βρείτε βίντεο ορίζοντας φίλτρα (όπως HD ή 3D), να εξάγεται κομμάτια ήχου από το βίντεο, να αποθηκεύσετε το βίντεο στον σκληρό σας δίσκο σε μια διαφορετική ποιότητα ή να δείτε τα προτεινόμενα βίντεο.
Ο player -όπως θα εξακριβώσετε- είναι πολύ χρηστικός, χωρίς προβλήματα στην αναπαραγωγή HD βίντεο, με μικρή κατανάλωση και άψογη ανταπόκριση. Και το κυριότερο: χωρίς χρήση του flash plugin παρά μόνο με html5 player.

Εγκατάσταση του StreamStudio

Πρώτα φυσικά, θα τον κατεβάσετε από την download page του: [DOWNLOAD]

Διαθέτει έκδοση 32b και 64b. Μόλις το κατεβάσετε, αποσυμπιέζετε και διπλό κλικ στο ομώνυμο αρχείο (streamstudio). Στην ερώτηση που θα σας κάνει, επιλέξτε Εκτέλεση και αμέσως το Streamstudio, θα ανοίξει.

Αν τυχόν δεν τρέξει, είναι επειδή θα σας λείπει κάποια εξάρτησή του -αν και, κανονικά, τις έχετε ήδη εγκατεστημένες. Αυτές είναι οι εξής:

ffmpeg, libavcodec-extra-53, chromium-codecs-ffmpeg-extra

και όλες θα τις βρείτε κανονικά, στους διαχειριστές πακέτων των διανομών σας (Κέντρο Λογισμικού, Synaptic, Yum, Yast, SoftwareManager κλπ), αν τις αναζητήσετε μια-μια και τις επιλέξετε για εγκατάσταση. Εναλλακτικά, σε Ubuntu, Mint, Debian και παράγωγες διανομές, μπορείτε και με την παρακάτω εντολή, στο τερματικό/κονσόλα σας:

 1. sudo apt-get install ffmpeg libavcodec-extra-53 chromium-codecs-ffmpeg-extra

Αν θέλετε να τον προσθέσετε στο μενού σας, κάντε το με αυτόν τον τρόπο.

Βασική χρήση του StreamStudio

Μόλις τον τρέξετε πρώτη φορά, θα φορτώσει τα updates και τα plugin του:

Αμέσως μετά, θα σας ανοίξει το κεντρικό του παράθυρο, Πατήστε το κουμπάκι με τις ρυθμίσεις του στο επάνω μέρος αριστερά και, από αυτές, επιλέξτε σαν γλώσσα τα ελληνικά (κάντε το ίδιο και για τους υπότιτλους αν θέλετε), Θα πρέπει να τον κλείσετε και να τον τρέξετε ξανά ώστε να ενεργοποιηθεί η αλλαγή της γλώσσας:

Επιλέξτε επίσης και σε ποιον φάκελο του υπολογιστή σας θέλετε να κατεβαίνουν τα βίντεο που κατεβάζετε, καθώς και να ενεργοποιήσετε απλά επιλέγοντάς τις, όποιες έξτρα πηγές για ανεύρεση περιεχομένου θέλετε, ενώ στο τέλος -αν θέλετε- μπορείτε να του πείτε να δει φακέλους σας με multimedia περιεχόμενο που έχετε στον υπολογιστή σας ή σε στικάκια.

Από την κεντρική του σελίδα, μπορείτε να αναζητήσετε το περιεχόμενο που θέλετε -ορίζοντας, αν επιθυμείτε- φίλτρα τις επιλογής σας, από τις σαφέστατες ενδείξεις στην αριστερή του στήλη:

 

Από την επάνω στήλη, έχετε εύκολη μετάβαση σε τοπικά σας αρχεία, λήψεις, καθώς επίσης και στις συσκευές που μπορείτε να κάνετε streaming του περιεχόμενου μέσω του StreamStudio με UpnP (κάτι αντίστοιχο με αυτό, δηλαδή ή τέτοια):

Τα κουμπιά του Player βρίσκονται στο κάτω μέρος και η όλη απόκρισή του και και η απόδοση της ποιότητας είναι πάρα πολύ καλά.

Αν σας θύμισε τον Ht5streamer, έχετε δίκιο, καθώς μάλλον είναι η συνέχειά του και ο λόγος που είναι διαθέσιμος και στα ελληνικά, είναι λόγω της μετάφρασης που είχαμε κάνει παλιότερα.

>>> η ιστοσελίδα του StreamStudio
>>> ο κώδικάς του στο Github
>>> το wiki του (είναι στα γερμανικά)

 • Σχόλια

1 Comments:

 1. Εικόνα Ανώνυμος
  Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση)Απρ 21, 2015 17:31 ΜΜ

  thnks

Scroll to Top