BETA

To Stremio ενσωμάτωσε Popcorn-Time addon

Εικόνα Helen

Το Stremio είναι μια εφαρμογή η οποία παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2015 και που αυτοαποκαλείται ως το Media Center της επόμενης γενιάς (the next generation media center). Αν και είναι μεγάλη κουβέντα ο όρος Media Center (τέτοιο είναι το KΟDI / XBMC), το Stermio είναι μια πολύ σπουδαία εφαρμογή που δίνει άμεση πρόσβαση σε εύρεση και παρακολούθηση περιεχομένου όπως ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.
Στην ουσία πρόκειται για ένα εξελιγμένο PopCorn-Time, ενσωματώνοντας και χαρακτηριστικά του Netflix, δίνοντας ως αποτέλεσμα μια όμορφη, απολύτως εύχρηστη και ταχύτατη εφαρμογή. Επιπλέον διαθέτει ενα addon που μπορεί να επιλέξει κάποιος να παρακολουθήσει τα αγαπημένα του κανάλια από το Υoutube ενώ για την περίληψη των ταινιών, χρησιμοποιεί την βάση του IMDB, έχοντας παράλληλα και την επιλογή συγχρονισμού με το Trakt για το ημερολόγιο προβολής επεισοδίων από τηλεοπτικές σειρές που παρακολουθούμε.

Έχει ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από το PopCorn-Time, κάτι που σε άλλα σημεία είναι καλύτερο, σε άλλα όχι, μα αυτά είναι μικρές λεπτομέρειες, μπροστά στην ουσία.
Είναι απλό, ελαφρύ και απολύτως λειτουργικό, ενώ διατίθεται και για τρία δημοφιλέστερα λειτουργικά συστήματα (Linux, Windows και OSX), μα μπορεί να τρέξει και σε άλλες συσκευές (Apple TV, Chromecast, Smart TV -DLNA/UPnP).
Όσον αφορά ταινίες και σειρές, τα πράγματα είναι μια χαρά, η φόρτωση γίνεται σε πολύ καλούς χρόνους, ενώ στην πλειοψηφία του το περιεχόμενο είναι σε υψηλή ανάλυση (HD).
Αυτόν τον σχεδόν μισό χρόνο λειτουργίας του δείχνει μια συνέπεια στην εξέλιξή του και με ουσιαστικές διορθώσεις, έχοντας προχωρήσει αρκετά από την πρώτη του έκδοση.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν και τρίτα addons, κάτι που σημαίνει πως όσο προχωράνε οι εκδόσεις του, θα αυξάνονται και τα χαρακτηριστικά του.
Kαι με αυτήν την δυνατότητας της δημιουργίας και της προσθήκης με δυο κλικ τρίτων addons, ελάχιστο διάστημα πριν (και με τα όσα έχουν συμβεί με το Popcorn-Time), είδαμε να έρχεται στο Stremio και ένα πρόσθετο που ενσωματώνει τα streams του PCT (από YTS και EZTV).
Αυτό σημαίνει πως αυξάνονται σημαντικά οι ταινίες και σειρές που περιέχονται στο Stremio, καθώς και οι υπότιτλοι.

Η ενσωμάτωσή του είναι πολύ εύκολη:

Φυσικά, εξυπακούεται πως έχετε εγκατεστημένο το Stremio και είναι ενημερωμένο στην τελευταία του έκδοση 3.5.7 (μόλις το ανοίξετε, κάνει αυτόματα το update του και σας δίνει την ενημέρωση ώστε να το επανεκκινήσετε με την αναβαθμισμένη του version).

Αν όχι, δείτε σε μια από τις πρόσφατες παρουσιάσεις του, το πώς δουλεύει και το πώς το εγκαθιστάτε στο λειτουργικό σας σύστημα (είναι διαθέσιμο για Linux, Windows, OSX).

Ανοίξτε λοιπόν το Stremio και πατήστε το κουμπάκι με το + στην επάνω δεξιά γωνία του κεντρικού του παραθύρου:

Αυτό θα σας οδηγήσει στην δικτυακή του σελίδα με τα διαθέσιμα addons του που θ' ανοίξει σε μια νέα καρτέλα του browser σας:

Στο επάνω μέρος, δείχνει τα ενεργοποιημένα addons που έχετε στο Stremio και από κάτω τα διαθέσιμα που μπορείτε να ενεργοποιήσετε.
Στο τέλος δεξιά, θα δείτε και αυτό του Popcorn-Time. Αρκεί να πατήσετε την επιλογή που λέει: "View or install add-on »":

Θα ανοίξει μια νέα καρτέλα στον browser, όπου αρκεί να πατήσετε το κουμπάκι "Activate Add-on":

Αμέσως θα σας δώσει μια επιβεβαίωση για την εγκατάστασή του, τόσο στο σύστημά σας, όσο και στο κεντρικό παράθυρο του Stremio:

 

Πατήστε "Activate" (Ενεργοποίηση) και αμέσως θα ενεργοποιηθεί.

Την επιβεβαίωση της εγκατάστασής του, μπορείτε να την κάνετε, πατώντας το κουμπί με το γρανάζι, στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του Stremio και πηγαίνοντας προς τα κάτω, στην ενότητα που ονομάζεται: "Popular in your Area":

Και φυσικά, από την αναζήτηση και την φόρτωση του περιεχομένου στο Stremio.

Εκτός του Popcorn-Time, όμως προστέθηκε και ένα ακόμα νέο addon, το "StreamFeed" που φέρνει επιπλέον τηλεοπτικό περιεχόμενο, μα δεν το έχω δοκιμάσει, ώστε να έχω άποψη. Ένα ακόμα τρίτο addon που υπάρχει από τις πρώτες εκδόσεις του Stremio, είναι το: "Juan Carlos Torrents" που δίνει την δυνατότητα για streaming από την σελίδα του Kickass (KAT.cr), μα και από άλλες. Και τα δυο τα ενεργοποιείτε με τον ίδιο τρόπο.

>>> η ιστοσελίδα του Stremio.

 • Σχόλια

2 Comments:

 1. Εικόνα valentinos
  valentinos (χωρίς επαλήθευση)Mar 07, 2016 01:28 ΠΜ

  όπως αναφέρατε και πιο πάνω στο κείμενο σας "μα μπορεί να τρέξει και σε άλλες συσκευές (Apple TV)" ξέρει κανείς να μου πει πως να το τρέξω σε apple tv 4 ή μήπως εννοείται μεσώ airplay επειδή η επιλογή για airplay είναι παγωμένη εννοώ δεν με αφήνει να το επιλέξω

 2. Εικόνα Evi
  EviMar 07, 2016 23:33 ΜΜ

  Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη διαδικασία, η ιδία είναι για κάθε φορητή συσκευή. Απλά σκανάρεις το qr της ταινίας, που σου δίνει όταν την επιλέξεις, με την συσκευή σου που είναι συνδεδεμένη στο ίδιο δίκτυο και την παρακολουθεις.

Scroll to Top