BETA

Συνελήφθη ο φερόμενος ως ιδρυτής του KickassTorrents. Η Apple ο ρουφιάνος

Εικόνα Helen

Το KickassTorrents υπήρξε η μεγαλύτερη σελίδα διαμοιρασμού torrents αρχείων στην εποχή μετά το PirateBay. Πολύ καλά σχεδιασμένη, με σωστές επιστροφές αποτελεσμάτων και συνεχώς ενημερωμένη αποτέλεσε κόμβο για εκατομμύρια ανθρώπους προκειμένου να βρουν περιεχόμενο που ίσως υπό άλλες συνθήκες να μην μπορούσαν.
Καθώς βρισκόμαστε σε μια εποχή που τα πάντα, ως το νερό και ο αέρας, θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν και ολόκληρη η ζωή μας περιστρέφεται γύρω από το κέρδος με πατέντες και πνευματικά δικαιώματα, ακόμα και σε όσα θεωρούσαμε ως αυτονόητα, ήταν επόμενο το διαδίκτυο να βρεθεί στο επίκεντρο.
Στην ουσία, αυτό που λένε πολιτικοί και εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο είναι το εξής:

Μέσω του διαδικτύου οργανώνεται (αυτό που η δύση έχει ονομάσει) η τρομοκρατία.
Μέσω του διαδικτύου δρουν οι παιδόφιλοι.
Μέσω του διαδικτύου και της «πειρατείας» (όπως την έχουν ονομάσει), χάνουν οι εταιρείες και ζημιώνεται η οικονομία παγκοσμίως.

Και άλλα αντίστοιχα στο ίδιο μοτίβο. Όπως και να έχει, η κατάληξη είναι η ίδια:

Προσπαθούν να συντάξουν τον καθημερινό άνθρωπο με τα συμφέροντα των πολυεθνικών βιομηχανιών, πετώντας του μέσα όρους όπως «τρομοκρατία», «παιδοφιλία», «πειρατεία», «hackers» και δημιουργώντας ένα φοβικό κλίμα.

Αναρωτιέμαι, αν όλοι αυτοί που μιλάνε για νεοφιλελευθερισμό θα μπορούσαν να σκεφτούν κάτι καλύτερο. Κυβερνήσεις να συντάσσουν νόμους και συμφωνίες για την προάσπιση των μεγαλοεταιρειών, στρατοί (πχ, το ΝΑΤΟ) και αστυνομίες να δρουν προς αυτόν τον σκοπό με έσοδα από φορολογία των πολιτών μάλιστα.

Τα έχουμε πει σε δεκάδες άρθρα, ας μην τα επαναλαμβάνουμε. Υλικό θα βρείτε εδώ:

piracy
patents

Μετά λοιπόν, το χτύπημα στο Piratebay και με όλo τoν ντόρο που είχε ξεκινήσει με αποτέλεσμα μια αναταραχή στο χώρο των torrents για κάποιο διάστημα, ήταν προφανές πως θα υπήρχε και συνέχεια.
Και αυτή επιβεβαιώθηκε με την ανακοίνωση της σύλληψης του τριαντάχρονου, ουκρανικής καταγωγής, Artem Vaulin που φέρεται σαν ο ιδρυτής του KickassTorrents.
Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, ο Vaulin συνελήφθη στην Πολωνία, με αίτημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ για έκδοσή του, προκειμένου να αντιμετωπίσει κατηγορίες της απάτης, της σύστασης συμμορίας για την διάπραξη εγκλήματος και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Όπως μάλιστα λένε οι αρχές των ΗΠΑ:

«μέσω της λειτουργίας του μεγαλύτερου σε επισκεψιμότητα website ήταν υπεύθυνος για παράνομη διανομή υλικού χρηματικής αξίας υψηλότερης του 1 δις δολαρίων».

Μέσα από μια διαδικασία που θυμίζει κάπως την περίπτωση του Eric Eoin Marques και του Silk Road, επιτεύχθηκε η σύλληψη του Vaulin και η κατοχή της βάσης δεδομένων του KickassTorrents, από την NSA / FBI.
Αυτό, επειδή όπως (πολύ γενικώς και αορίστως) λέγεται, ομοσπονδιακοί των Η.Π.Α. προσέγγισαν τον Vaulin σαν διαφημιστές, και έτσι αποκάλυψαν έναν τραπεζικό λογαριασμό που συνδέεται με το site.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται, ήταν καθοριστική η συμβολή της Apple, παραδίδοντας προσωπικά του στοιχεία, διασταυρωμένα με μια IP διεύθυνση που (όπως λένε) χρησιμοποίησε για μια συναλλαγή μέσω του iTunes με την ίδια ΙΡ διεύθυνση που χρησιμοποίησε για να συνδεθεί σε λογαριασμό του Kickass και στο Facebook (!!)

Και βέβαια, το δελτίο Τύπου του υπουργείου «δικαιοσύνης» των ΗΠΑ, έκλεισε με τις συνηθισμένες κλισέ μπούρδες:

[...] Το τμήμα καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος στο Σικάγο θα συνεχίσει την δουλειά που κάνει, σε ολόκληρο τον κόσμο ώστε να ερευνήσει, να εντοπίσει και να απαγγείλει κατηγορίες σε όλους όσους επιχειρούν να αποκομίσουν παράνομα οικονομικά οφέλη από τις καινοτομίες άλλων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Vaulin λειτουργούσε το site από τα γραφεία μιας εταιρίας-βιτρίνα με έδρα την Ουκρανία, ονόματι Cryptoneat η οποία επίσης έχει εξαφανιστεί από το διαδίκτυο.

Όπως φαίνεται και σε αυτήν την περίπτωση οι e-μπάτσοι των ΗΠΑ, θα εξαφανίσουν κάθε ίχνος του Kickass από το διαδίκτυο, συμπαρασύροντας και άλλα sites που σχετίζονται με το KickassTorrents, όπως για παράδειγμα, το kastatus.com που δείχνει αν η σελίδα (του Kickass) είναι ενεργή ή όχι.
Τα μέχρι τώρα κατασχεμένα domain-names είναι τα εξής:

kickasstorrents.com
 kickass.cr
 kickass.to
kat.cr
thekat.tv
kat.ph
kastatic.com

Όπως φαίνεται, έκλεισαν και τα σχετιζόμενα proxy sites μα και ενός onion site (για πρόσβαση μέσω TOR), καθώς πλέον κανένα τους δεν ανοίγει:

kickassto.co
kickass.ag
kickass.cs
katproxy.is
thekat.se
katproxy.cc
lovekat.org

Ενώ λοιπόν ήδη το δικαστήριο στην Πολωνία διέταξε και την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού που σχετίζεται με το KickassTorrents, μαζί με την κατάσχεση των domain names του site από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγο, η έκδοση του Artem Vaulin (που δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα κριθεί ένοχος) θα του επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και είκοσι (20) χρόνια για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων με ξέπλυμα χρήματος συνωμοσίας.


το σχετικό έγγραφο που κυκλοφορεί, από το δικαστήριο των ΗΠΑ

Είναι προφανές πως πρόκειται για μια κίνηση εντυπωσιασμού και εκφοβισμού που θα έχει και συνέχεια.
Να θυμίσουμε πάντως, πως δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει το Kickass από τους μπάτσους, μα τώρα υπάρχει σύλληψη και φερόμενος ως ένοχος.

 • Σχόλια

7 Comments:

 1. Εικόνα lightspot21
  lightspot21 (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 21, 2016 17:48 ΜΜ

  Δεν πάνε να πνιγούν οι μ@λ@κες λέω γω?
  FUCK YOU AMERICA, FUCK YOU!

 2. Εικόνα Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι
  Φονιάδες των λα... (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 21, 2016 19:53 ΜΜ

  Να τους πάρει ο διάολος έτσι και κλείσουν το kickass torrent.Από που θα κατεβάζω μετά παιχνίδια,τσόντες και ταινίες. Συνάνθρωποι αντισταθείτε για το κοινό συμφέρον.

 3. Εικόνα Helen
  HelenΙουλ 21, 2016 22:06 ΜΜ

  Φοβερό σχόλιο, αποτέλεσμα μιας τεράστιας ευφυίας (#not).

 4. Εικόνα flip
  flip (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 22, 2016 09:54 ΠΜ

  ...η οποια επικεντρωνεται στο τριπτυχο "παιχνιδια, τσοντες και ταινιες"! το οτι πχ βρισκεις (δωρεαν και "παρανομα") απειρα βιβλια που ειναι πανακριβα (δλδ πρακτικα αδυνατον ) να τα αγορασεις δεν τον απασχολει! και γιατι να τον απασχολει αραγε?

 5. Εικόνα Κώστας
  Κώστας (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 23, 2016 12:09 ΜΜ

  Παιδιά είναι τοσο εύκολο να κλεισει μια τοσο μεγαλη ιστοσελιδα???????

 6. Εικόνα bobos
  bobos (χωρίς επαλήθευση)Ιουλ 24, 2016 19:15 ΜΜ

  Ελατε τωρα, και αυτος δεν το εκανε για την ψυχη του πατερα του. Κερδος εβγαζε. Νομιζω πιο πολυ τον συνελαβαν για φοροδιαφυγη και λιγοτερο για πειρατεια.

 7. Εικόνα DarkGoth
  DarkGothΙουλ 27, 2016 20:15 ΜΜ

  και για «φοροδιαφυγη» να τον συνελλαβαν ποιο ειναι το «επιχειρημα»? οι σκατοχαρτογιακαδες που τον συνελαβαν (αλλα και οι εντολεις, δηλαδη εταιριες «πνευματικων δικαιωματων» κλπ πιπες), εχουν κανει 100 φορες χειροτερες καταχρησεις, ξεπλυμα, και αισχροκερδεια, που ξεπερνανε τα ορια της απροκαλυπτης κλοπης.

Scroll to Top