BETA

Ταινία: Dark Web [2016]

Εικόνα Maria

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να προσπαθήσετε να απλώσετε ένα δίχτυ σε ολόκληρη την επιφάνεια κάποιου ωκεανού;

Κάπως έτσι θα παρομοίαζα και την αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Το Deep Web αποτελεί ένα γιγάντιο μέρος του Διαδικτύου που δεν είναι προσβάσιμο μέσω της τακτικής αναζήτησης από την Google ή από άλλες μηχανές αναζήτησης.
Αυτό το περιεχόμενο αναφέρεται και ως ο «κρυφός» ή «αόρατος» ιστός.

Ένα πλήρες ενενήντα πέντε τοις εκατό από το Deep Web είναι προσβάσιμες στο κοινό πληροφορίες – που δεν υπόκεινται σε τέλη ή συνδρομές.
Αυτοί που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια, είναι χάκερ, επιστήμονες, έμποροι ναρκωτικών, αστρονόμοι, δολοφόνοι, φυσικοί, επαναστάτες, κυβερνητικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, ομοσπονδιακοί, τρομοκράτες, διεστραμμένοι, ανθρακωρύχοι δεδομένων, απαγωγείς, κοινωνιολόγοι κλπ. Όπως μπορείτε να δείτε, είναι άνθρωποι παντός είδους ηθικής.
Αν και υπάρχουν τόνοι από Bad Seeds, που κατοικούν σ’ αυτόν το «βαθύ ιστό», υπάρχουν και καλοί Seeds (αυτοί που έχουν τα αρχεία) οι οποίοι επιθυμούν να διαδώσουν τις πληροφορίες τους γρήγορα και πιο συχνά ανώνυμα, για να αποφευχθεί η νομική ή ηθική διακλάδωση.

Ο λόγος που το Deep Web έγινε αυτό που σήμερα είναι, οφείλεται στο γεγονός ότι μόνο το 10 περίπου τοις εκατό του από ό,τι υπάρχει στο διαδίκτυο είναι γενικά εμπορικά ενδιαφέρον. Σίγουρα θα μπορούσατε να «σκάψετε» βαθιά μέσα στα χρονικά των λεωφόρων της πληροφορίας, αλλά οι περισσότερες, είναι ωμές πληροφορίες.
Δεν είναι συσκευασμένες και εύπεπτες, όπως στο StumbleUpon ή στο tumblr κλπ. Πρόκειται για ιστοσελίδες που σκοπίμως δεν παίρνουν pinged στις μηχανές αναζήτησης, έτσι ώστε να είναι πιο δύσκολο να βρεθούν.

Για να συνοψίσω, είναι κατά μία βασική έννοια, ένα ιδιωτικό τμήμα του χώρου του server (του εξυπηρετητή) που μοιράζει τα δεδομένα από αρχείο.
Σε γενικές γραμμές, τρομοκρατικά δίκτυα, υπηρεσίες κατάσκοποι, έμποροι ναρκωτικών, δολοφόνοι-για-μίσθωση, καθώς και εκείνοι που ψάχνουν για παιδική πορνογραφία παραμονεύουν γύρω από αυτά τα μέρη.
Υπάρχει το Hidden Wiki εκεί, και σ’ αυτό το wiki υπάρχουν κατηγορίες συνδέσμων που μπορείς να βρεις ό,τι θες. Υπάρχουν blogs, φόρουμ (από φυσιολογικά μέχρι επαναστατικά μέχρι κατάφωρα παράνομα), Tor-enabled instant messaging και chat, ανώνυμη φιλοξενία αρχείων, ανώνυμη χρηματοδότηση, ανώνυμη ανατροπή και ανταλλαγή πληροφοριών, πληροφοριών σχετικά με την ασφάλεια/ανωνυμία του υπολογιστή, πληροφορίες για warez / cracks / hacking, όλα τα βιβλία, τη μουσική, τις ταινίες που μπορείτε να φανταστείτε, συνδέει ακόμη και τα αθλητικά στοιχήματα και τις πληροφορίες του εμπορίου, έχει συνδέσεις στις διεθνείς αγορές ναρκωτικών, κυκλώματα πορνείας, αγορές δολοφόνων, μαύρη αγορά προϊόντων, παιδική πορνογραφία.
Σε μερικές κοινωνίες, περισσότερο οι «αποκλίνοντες» άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το δίκτυο. Και δεν μιλάμε μόνον για αυτούς που σερφάρουν σ’ αυτές τις ιστοσελίδες, αλλά και για αυτούς που τις δημιουργούν και τις… «διαχειρίζονται»!
Και το σημαντικότερο; Είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθεί κάποιος από τους «παραβάτες».

Ωστόσο, το 0.00000001% όλων των δεδομένων στο dark διαδίκτυο (dark web) είναι πράγματα στα οποία όλοι οι κανονικοί άνθρωποι θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση, να κατανοούν και να χρησιμοποιούν. Και το γεγονός ότι ένα μικρό κλάσμα του περιέχει παράνομα πράγματα, δεν συγκρίνεται με κάποια άλλα hardcore (σκληροπυρηνικά) του υπόγειου διαδικτύου των κατασκόπων, δολοφόνων, pedos (παιδοφιλόφιλων) και εγκληματιών. Το υπόλοιπο % χρησιμοποιείται από τις σεβαστές αρχές τους.

Το Deep Web, είναι ένας κόσμος που πλοηγείται από περιθωριακούς αποξενωμένους μοναχικούς τύπους που ζουν στην άκρη της κοινωνίας.
Οι χρήστες του Deep Web, ένας ελεεινός και ανεξέλεγκτος υπόκοσμος όπου οι καουμπόηδες της κονσόλας, όπως οι ντετέκτιβ των φιλμ noir, διασυνδέονται με κακοποιούς, απόβλητους, οραματιστές, με διαφωνούντες και απροσάρμοστους.
Το Επιφανειακό ιντερνέτ, φαίνεται σε αντίθεση ένα γαλήνιο, στείρο, χωρίς γεύση, τελείως ανώνυμο, με την δική του συναλλαγματική ισοτιμία, που υφίσταται αποκλειστικά και μόνο στον εικονικό χώρο για τελείως ανώνυμες συναλλαγές.

Μην το παίξετε ξύπνιοι και αρχίσετε να κάνετε κλικ σε συνδέσμους που βλέπετε στο hiddenwiki, αλλά τρυπώστε το κεφάλι σας στην πόρτα του και θα δείτε ότι όλο αυτό δεν έχει να κάνει με την αναρχία της σύγχρονης κοινωνίας.
Μην περιμένετε να δείτε σελίδες, όπως το Facebook κλπ. Ούτε πολλά φρου-φρου και καλοστοιχισμένες εικόνες.
Εδω η πληροφορία είναι πληροφορία. Και οι πληροφορίες είναι λέξεις. Θα βρείτε λοιπόν κείμενα, γεμάτα πληροφορίες.
Ενώ ο… πλούτος των πληροφοριών στο Deep Web είναι πολύ μεγάλος, δεν πρέπει να φοβόμαστε. Στα περισσότερα θέματα, οι πληροφορίες είναι ακριβώς εκεί.
Το θέμα είναι το τι θα επιλέξετε να κάνετε με τις πληροφορίες αυτές, που μπορεί να σας οδηγήσει σε προβλήματα ή και φυλάκιση ακόμη!
Αναφέρομαι στην παραγωγή, στην αποθήκευση, στην ανταλλαγή, στην μεταφορά πληροφοριών.
Πριν ξεκινήσετε προτείνω να μάθετε πώς λειτουργεί το Deep Web και τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας καλύτερα ενάντια στους εισβολείς και οτιδήποτε που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την πραγματική ανωνυμία σας.

>>> Χρήσιμο θα σας φανεί αυτό: Για νέους πολίτες του Deep-Dark Web

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Deep Web ή DarkNet, όπως προτιμούν να το λένε αρκετοί, είναι μία δίοδος ανωνυμίας. Και όπου υπάρχουν δίοδοι με τις οποίες οι άνθρωποι θα μπορούν να καταφεύγουν στην ανωνυμία, θα καταδιώκονται και με τον συνήθη τρόπο θα ονομάζονται παράνομες. Ο συνήθης τρόπος είναι η διαπόμπευση, η ανάδειξη της επικινδυνότητας για το κοινωνικό σύνολο και η δημιουργία για ανάγκη προστασίας που θα δοθεί αποκλειστικά και μόνο από τα εκτελεστικά εξουσιαστικά όργανα.

>>> Δείτε και ένα βίντεο, από το κανάλι LEMMiNΟ στο YouTube, με τίτλο «The Dark Side of the Web» που προσπαθεί μέσα σε 14 λεπτά μόλις λεπτά να εξηγήσει την ιστορία της «Σκοτεινής Πλευράς του Διαδικτύου»:

>>> Δείτε και το ντοκιμαντέρ που είχε βγει το 2015: Ταινία: Deep Web [2015]

 

Dark Web [2016]

8 Μαρτίου 2016· η ταινία Dark Web κάνει πρεμιέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Μια μυστηριώδης ομάδα έχει δημιουργήσει μια σαδιστική επιχείρηση. Απαγάγει νεαρές γυναίκες, και δημοπρατεί τα δικαιώματά τους σε εκατομμυριούχους κυνηγούς κεφαλών που διψούν για αίμα.
Η μετάδοση όμως αυτού του παράξενου παιχνιδιού μεταδίδεται ζωντανά στον Σκοτεινό Ιστό...

Το Dark Web επικεντρώνεται σε μια μαχητική οργάνωση η οποία επιδίδεται στο κυνήγι νεαρών κοριτσιών που είναι το θήραμα, η λεία. Η ομάδα των μαχητών τα απαγάγει και τα οδηγεί σε μια δασώδη περιοχή, όπου τα κυνηγούν εκατομμυριούχοι, διψασμένοι για αίμα. Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει τα περισσότερα για να πάρει τα... δικαιώματά τους.
Επικεφαλής της όλης επιχείρησης είναι ένας εκκεντρικός τύπος (ο Danny Glover). Αυτός κάνει κουμάντο, ενώ δύο άλλοι χειρίζονται τις οδηγίες και ελέγχουν όλες τις κάμερες.

Στο τέλος, θα κινηματογραφήσουν και θα επεξεργαστούν όλο αυτό το κυνηγητό, για να περικόψουν την τελική ταινία προκειμένου να μπορεί να πωληθεί στο σκοτεινό διαδίκτυο.
Θα πωληθεί εκεί, στο Dark Web, επειδή είναι το μόνο μέρος στο οποίο μπορείτε να υπάρχει πρόσβαση σε τέτοια «σκοτεινά» θέματα.

Η όλη διαδικασία καταλήγει να είναι κάτι σαν παιχνίδι για τους έξι κυνηγούς που συμμετέχουν. Και αυτό γιατί, ενώ πληρώνουν πολλά χρήματα για να συμμετέχουν στο παιχνίδι, υποτίθεται ότι θα πληρωθούν καλά αν κερδίσουν - αλλά θα πρέπει να «παίζουν» σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ενώ υπάρχει η υπόσχεση για ένα μεγάλο χρηματικό έπαλθο, θα αποκαλυφθεί πως οι κυνηγοί έχουν απώτερα κίνητρα που παίρνουν μέρος σε αυτήν την σαδιστική επιχείρηση.

Και τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα καθώς ένας από αυτούς, ο Timur, αποφασίζει να μην υπακούσει στις οδηγίες, σκοτώνοντας τον συνεργάτη του, ενώ υπόσχεται στο θήραμα την ελευθερία της. Της υπόσχεται μάλιστα ότι θα ελευθερώσει και τον αιχμάλωτο αδελφό της. Αυτό όμως δεν θα είναι εύκολο αφού οι άλλοι κυνηγοί τον παρακολουθούν και θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να κερδίσουν... ή να πεθάνουν προσπαθώντας.

Αποδεικνύεται όμως ότι ο Timur δεν είναι αυτός που όλοι νόμιζαν...

Διάρκεια: 1:29
Κατηγορία: Θρίλερ, Δράση
Σκηνοθεσία: Bruno Vaussenat
Σενάριο: Jean-Christophe Hervé, Cedric Perrin
Πρωταγωνιστούν: Petra Silander, Olivier Gruner, Kendra Waldman

Κριτική της ταινίας:

Η ταινία είναι b-movie και οι περισσότερες ερμηνείες κάτω του μετρίου.
Αν περιμένετε πως θα δείτε ιστοσελίδες ή άλλο περιεχόμενο από το dark web, μάλλον θα απογοητευτείτε. Η μόνη αναφορά που γίνεται σε αυτό είναι κάπου στην αρχή, με μια κλισέ ατάκα που κυκλοφορεί παντού στο διαδίκτυο.
Προφανώς ο τίτλος χρησιμοποιήθηκε παραπλανητικά και προκειμένου να έχει κάποιες πωλήσεις η ταινία.
Όλο αυτό που λέει θα μπορούσε να γίνει (και γίνεται), μέσα από ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και έναν ιδιωτικό server.
Τελικά αυτό που καταφέρνει η ταινία είναι απλά να αμαυρώσει και άλλο αυτήν την πλευρά του διαδικτύου.
Αν έχετε διαθέσιμη μιάμιση ώρα από την ζωή σας και τίποτε άλλο καλύτερο, δείτε την. Ή για να πω την αλήθεια, καλύτερα αφιερώστε αυτόν τον χρόνο κάπου αλλού.

>>> Το επίσημο trailer της ταινίας Dark Web [2016]

Μπορείτε να το δείτε:
- είτε να τις δείτε με αγγλικούς υπότιτλους, πηγαίνοντας: Ρυθμίσεις - το δεύτερο εικονίδιο κάτω δεξιά - > Υπότιτλοι > Αγγλικά
- είτε με
Μετάφραση υποτίτλων, πηγαίνοντας: Ρυθμίσεις  > Υπότιτλοι > Αγγλικά > Μετάφραση υπότιτλων > Ελληνικά. (θα πρέπει πρώτα να κλικάρετε το «Αγγλικά» - ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα - για να ενεργοποιηθεί η επιλογή Μετάφραση).

>>> Δείτε την ταινία Dark Web [2016]

 • Σχόλια

1 Comments:

 1. Εικόνα G4b1t
  G4b1t (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 19, 2016 22:18 ΜΜ

  Το ντοκιμαντέρ ΟΚ.
  Η ταινία FAIL.
  Here take this.
  https://www.youtube.com/watch?v=ucRWyGKBVzo

Scroll to Top