BETA

Οι Τεχνολογικές Μ@λ@κίες του 2014

Εικόνα constantinos

Ως γνωστόν, στα τέλη του Δεκέμβρη, κάθε σελίδα που σέβεται τον εαυτό της, οφείλει να κάνει μια ανασκόπηση (ίσως και ανασκαλόπηση). Όμως το osarena δεν έχει πλέον κανέναν μηχανισμό καταγραφής επισκεπτών και κίνησης στην σελίδα, ώστε να δώσουμε  στατιστικά, σχετικά με browsers, λειτουργικά συστήματα, συνολική επισκεψιμότητα, κλπ που στο φινάλε και ποιος νοιάζεται; Σκεφτήκαμε λοιπόν, κατόπιν ωρίμου trollo-σκέψεως, να δούμε τις Τop Τεχνολογικές @@ριές που ένα κάτι, μας σημάδεψαν μέσα στο 2014:

Τεχνολογική @@ριά Νο 1: Η Microsoft αγαπάει το Linux

Και οι ναζί τους εβραίους.

Έτσι δήλωσε ο νέος manager της Microsoft, Satya Nadella, το τρίτο αφεντικό στην ιστορία της εταιρείας. Ναι βρε σεις, της ίδιας εταιρείας που μέσα στο 2010, διά στόματος υψηλόβαθμου στελέχους της, δήλωνε πως αγαπάει το Open Source.

Wait...  What?? Εκείνη την χρονιά δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος ο Steve Balmer που είχε πει κάτι περί καρκινικού Linux και που είχε πάθει αναφυλαξία από τον πάτο που έπιασαν τα WindowsPhone;

 

Έλα καλέ, ποιος τα θυμάται αυτά; Μια κακιά στιγμή ήταν. Αγαπούλες  ήταν κατά βάθος. Ορίστε, για ν' αλλάξετε γνώμη.

Τεχνολογική @@ριά Νο 2: Δικτατορικά Ναζάκια 卍

Μια υπέροχη ιστορία με ίντριγκες, κατασκόπους, μυστικές συμφωνίες, πράκτορες, hackers, υψηλή τεχνολογία, Λευκό Οίκο και Χόλιγουντ.

 

Έτσι ακριβώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η διαφημιστική καμπάνια της Sony για τη νέα της ταινία Interview που αναφέρεται στην ζωή και τον θάνατο (στην ταινία) του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας. Ένας πολυεθνικός δικτάτορας δηλαδή σκηνοθετεί έναν τοπικό δικτάτορα. Και εκεί που περιμέναμε τα αεροπλανοφόρα του ΝΑΤΟ να παρκάρουν έξω από την Βόρειο Κορέα ή έστω να πέσει κάνας πύραυλος, οποία απογοήτευσις...
Δεν έσπασε ούτε κολυμπηθρόξυλο, η Sony θα προβάλλει κανονικά πλέον την ταινία της (για δες) που ήδη με όλα αυτά την έχει μάθει ακόμα και ο τελευταίος κατάδικος σε απομόνωση στου Γκουαντανάμο και φυσικά οι Βορειοκορεάτες, θα ζήσουν πολλά χρόνια ακόμα ευτυχισμένοι με τον ήλιο της ζωής τους, τον Κιμ Γιόνγκ Ουν, ενώ όλοι συμφωνήσαμε πως για όλα αυτά, όπως και για την κοινωνική ανισότητα στον πλανήτη, υπεύθυνη είναι η Πειρατείααααα... [bonus: Ουπς! O Σερίφης του Web ενάντια στους Πειρατές]

Τεχνολογική @@ριά Νο 3: Κορίτσια VS Αγόρια

Τα αγόρια είναι κακά και μας σπάνε τα tablets. Κακά αγόρια, κακά-κακά-κακά...

 

Ναι ρε σεις. Here is a Women land, τι θέτε; Εμπρός λοιπόν, τα αγοράκια απο δεξιά και τα κοριτσάκια από αριστερά.
Αρνούμαι να το αναλύσω άλλο αυτό, με ξεπερνάει. Δείτε:

 

Τεχνολογική @@ριά Νο 4: Satan Unix/linux

Χρησιμοποιείς Linux ή κάτι σε Unix-based; Την έκατσες. Είναι δημιουργημένο με Βugs που τη νύχτα ζωντανεύουν, βγαίνουν έξω απαγάγουν και δολοφονούν γατάκια και εισβάλλουν στα όνειρά σου παγιδεύοντάς σε για πάντα στην Χώρα των Θανατηφόρων Bits & Bytes.

 

Η εσχάτη καταστροφολογία είναι εδώ. Η έμπρακτη αγάπη της MS [δες Τεχνολογική @@ριά Νο 1]. Μέσα στο 2014, όλοι μάθαμε πως Linux και Unix είναι πιο διάτρητα και από σουρωτήρι για μακαρόνια. Έγκυρα και υπεύθυνα.
No more comments. Δείτε:

 

Τεχνολογική @@ριά Νο 5: To Φαντασιακό ενός smart-phone

Το UbuntuTouch/Ubuntu smart-phone, παίζει να είναι η μεγαλύτερη trollιά στην ιστορία της τεχνολογίας ever. Κυκλοφορούν άπειρες δημοσιεύσεις και φωτογραφίες με συσκευές οι οποίες τρέχουν το UbuntuTouch που μπορεί να είναι κάπου κοντά με αυτές τις συσκευές οι οποίες τρέχουν Android ή iOS. Κάπου τρία χρόνια, όλο ακούμε, διαβάζουμε, μα ΔΕΝ βλέπουμε.
Βασικά εδώ που τα λέμε, ακόμα και το λειτουργικό σύστημα (UbuntuTouch) είναι υπαρκτά... ανύπαρκτο. Κανονικά θα πρέπει κάποιος να το κατεβάσει, να rootάρει την συσκευή του Android ΑΝ αυτή είναι συμβατή, να συμβιβαστεί με συγκεκριμένες εφαρμογές και παιχνίδια, να αντιμετωπίσει και ανεχτεί κάποιο/α από τα/το bugs που 100% θα προκύψουν και φυσικά να το προσωποποιήσει [Ubuntu Touch smartphone και νέα φήμη ξανά]. Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις από την Canonical, αναμένεται να έρθει μια συσκευή με UbuntuTouch, τον Γενάρη του 2015 (οοοοκ).

Τεχνολογική @@ριά Νο 6: Οι Απόγονοι μετά τον βιασμό των ΜΜΕ στο Διαδίκτυο

Σε κοινωνίες που η κανονικότητα ορίζεται με διαγγέλματα από τα δελτία ειδήσεων των 8, ήταν αναμενόμενο τα συμβατικά ΜΜΕ να εισβάλλουν και στο διαδίκτυο, να το βιάσουν ακόμα και αναποδοκαρεκλάτα με router στον σβέρκο και την αμείλικτη αυτή τεκνοποίηση να την βιώνουμε σήμερα σε οποιοδήποτε σημείο του διαδικτύου και σε οποιοδήποτε θέμα, από πολιτικά, οικονομικά, τέχνη, τεχνολογικά, μέχρι ό,τι μπορείτε -και ακόμα χειρότερα δεν μπορείτε- να φανταστείτε.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτοβάλω, ως δείγμα αυτών, από τα άρθρα που έχουμε κάνει. Τυχαία:

 

Όταν φτάνεις στο σημείο να έχεις τέτοιες δημοσιεύσεις ή και τέτοιες (μιλώντας για τεχνολογία), μα και όταν βλέπεις πως ο κανιβαλισμός των media έχει εισχωρήσει σε κάθε σημείο, ισοπεδώνοντας νεκρούς, ανηλίκους και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αναρωτιέσαι τι στάση να κρατήσεις και τι ενέργειες θα πρέπει να κάνεις ενάντια σε αυτά καθώς όσα υγιώς σκέφτεσαι, θεωρούνται παράνομα στην δοθείσα κανονικότητα.

Όπα, στάσου έχει κι' άλλο:

Φέτος είπαμε να δώσουμε και ένα τιμής ένεκεν βραβείο, του:

"Εγώ-Ξέρω-Τα-Πάντα και-Εσείς Είστε-Μ@λ@κες-Αναρχοκομουνιστές-Βρωμιαροάπλυτοι-Που-Κάθε Βδομάδα-Τον-Μπαίζεται-Με-Τα-Desktop-Σας" αναγνώστη.

Ευτυχώς δεν κουραστήκαμε, βασικά δεν υπήρχε καν συναγωνισμός. Νικητής διά βοής ήταν ο Shinobi76/ΚyriakosGR,/Mr.Freeware (και άλλα nicks). Αγάπη και μόνο αγάπη.
Ας δακρύσουμε (θα μπορούσα να έβαζα πάνω από 50 με 60 τέτοιου στυλ, ήθους και επιπέδου γραφής και επιχειρηματολογίας σχόλιά του, μα ειλικρινά δεν έχει νόημα να σπαταλήσω τον χρόνο μου και να αρχίσω τα screenshots, άλλωστε όσες/όσοι διαβάζουν συχνά το οsarena θυμούνται -είναι απο αυτο το άρθρο-):

Άβυσσος το μυαλό του καθενός και πιστεύει πως όσοι χρησιμοποιούμε Linux, μαχόμαστε για ποσοστά του desktop και άλλα τέτοια του στυλ "ποιος την έχει πιο μεγάλη":

Επιχειρηματολογία με ευγένεια προς άπαντες:

Και φυσικά ο Δεν Έχω Τίποτα Να Κρύψω ΕΛ, οι κομπλέξαρες που αλλάζουν desktops σαν μποξεράκια του calvinKlain. Αυτό, Όχι με τους ανθρώπους, ντάξει;

Και μιας που μιλάμε για την αναμφίβολη αγάπη του προς τους ανθρώπους, να και ένα αρκετά παλιότερο, (σαν KyriakosGR), όλο χριστιανική και ελληνική αγάπη 卍:

Μα και με απόλυτη επιχειρηματολογία, ευγένεια και έξοχη χρήση της γλώσσας (εδώ), όταν μπερδεύει το μυαλό (και η έλλειψη στοιχειώδους μελέτης στο θέμα), τα copyrights της βιομηχανίας του θεάματος με το λογισμικό; (μακάριοι οι πτωχοί -πλην όμως τίμιοι- τω πνεύματι):

Ναι, αλλά τι γίνεται όμως, όταν εμπεριστατωμένα, έμπρακτα και αναμφίβολα, αποδεικνύεται ότι είσαι εσύ ο -τέλος πάντων -όλα όσα λες με τα γλυκύτατα σχόλιά σου; Και συγχρόνως δυσφημείς λόγω βλακείας και άγνοιας τα όσα εμείς αγαπάμε; Γίνεται αυτό (1-0): Οι Linux Διανομές Ζόμπι είναι ανάμεσά μας!

Και πώς, σαν σωστός ΕΛ, αντιμετωπίζεις κάποιους που σου υπέδειξαν δημόσια, μια χοντρή, απαράδεκτη και noobίστικη πατάτα σου;:

 • Α) αναγνωρίζοντας το λάθος σου 
 • β) κάνοντας διορθωτικό άρθρο 
 • Γ) 卍 κάνοντας άρθρο βρίζοντάς τους για την ιδεολογία τους (που εσύ βαφτίζεις όπως βαφτίζεις) και γράφοντας οτιδήποτε άλλο περιέχει μέσα δράκους και νεράιδες 

Et voila:

και φυσικααά, ωσάν αναρχοαπλυτοκομμουνιστές, θα μας δώσει στην αστυνομία επειδή (ένας Ιπτάμενος Αναρχικός Γάτος τον έχεσε) απειλήθηκε η δημόσια τάξις και το ήθος του ανθρώπου ΕΛ:

Ευτυχώς, μάλλον λόγω χριστουγέννων (ήταν και αυτοί οι παλιό-Σύριοι), δεν έχω συλληφθεί ακόμα, μα ούτε και τα γκομπιούτερς μου και έτσι μπόρεσα και έβγαλα και αυτό το άρθρο γευόμενος αέρα ελευθερίας και γαλλικό καφέ με γεύση φουντούκι.
Και συν τ' άλλα θα μπορέσω να στείλω και ένα mail στον santa, για κάνα πρωτοχρονιάτικο δωράκι:

SUPER-DUPER EXTRA TECH @@ΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ

Όχι, δεν τελειώσαμε, υπάρχει κάτι ακόμα που σπάει όλα τα κοντέρ και είναι υπεράνω κάθε συναγωνισμού:
Οι Δικτυακές Ψηφοφορίες μπορούν ν' αλλάξουν τα πράγματα.

[το άρθρο είναι συνεργατικό και συνδιαμορφωμένο]

 • Σχόλια

2 Comments:

 1. Εικόνα constantinos
  constantinosΔεκ 27, 2014 23:27 ΜΜ

  Αν και το είχα σκοπό, εν' τούτοις ξέχασα να γράψω για τον πιο noob της χρονιάς. Δηλαδή εμένα:
  Πριν κάνα δίμηνο έφτιαξα ένα μηχάνημα με 16αρα ram (up to 64) και συν τ' άλλα έβαλα και έναν ssd δίσκο.
  Αν και ήξερα πως δεν ήθελε κατάτμηση swap που ετσι κι' αλλιώς δεν την είχε ανάγκη ο υπολογιστής, εν' τούτοις από την δύναμη της συνήθειας έκανα.
  Όταν κάποια στιγμή το πήρα χαμπάρι, είπα να την σβήσω, μα καθώς δεν είχα ποτέ ως τώρα ssd ώστε να έχω ασχοληθεί με περισσότερες λεπτομέρειες, είπα να το ψάξω λίγο επειδή είχα διαβάσει ανά καιρούς διάφορα.
  Για κακή μου τύχη έπεσα σε άρθρο μιας -υποτίθεται- έγκυρης (αμερικάνικης) τεχνολογικής σελίδας που έλεγε ότι αν σβήσεις εκ' των υστέρων την swap κάτι γίνεται (δεν θυμάμαι τι) και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βαρέσει ο ssd και να μην ξεκινάει αλλά και να πάθει ζημιά.
  Και ναι, το έχαψα.
  Τεσπά μετά που το σκέφτηκα καλύτερα μιλώντας με τον Salih Emin και τον Minotavro, επιβεβαίωσα την μκλ του πράγματος και δικαίως αυτοανακηρύχτηκα σαν τον πιο noob χάφτη του 14.

 2. Εικόνα Haris
  HarisΔεκ 28, 2014 00:42 ΠΜ

  Ξέχασες δύο τεχνολογικές μπούφλες που προσπάθησαν να προωθήσουν το 200x-2014 και προς το παρόν έχουν αποτύχει. Η πρώτη είναι ένας ΜΣ υπολογιστής τραπέζι, που εμένα μου θυμίζει το παλιό ποδοσφαιράκι το ξύλινο, ή εκείνο που παίζεις με κάτι πιατάκια και ρακέττες με πεπιεσμένο αέρα. Λέγεται Microsoft Surface. Η άλλη μάπα είναι οι τάχα μου οι φουτουριστικές οθόνες αφής σε αεροδρόμια, πολυκαταστήματα και άλλα. Εδώ κανείς δεν είπε πως χρειάζεται μια καθαρίστρια να καθαρίζει τις touch ανα μια ώρα απο τις δαχτυλιές.

  https://www.youtube.com/watch?v=CZrr7AZ9nCY

Scroll to Top