BETA

Ταινίες και Ντοκιμαντέρ για το Wikileaks

Εικόνα Maria

To WikiLeaks ελάχιστοι άνθρωποι στον πλανήτη δεν το γνωρίζουν ή έστω δεν έχουν ακούσει κάτι γι' αυτό. Τον ιστότοπο του οργανισμού, ο οποίος και ξεκίνησε την λειτουργία του το 2006, διαχειρίζεται η «The Sunshine Press». Μέσα στον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του, ο ιστότοπος ανακοίνωσε πως η βάση δεδομένων του συμπεριελάμβανε πλέον περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια έγγραφα. Ο οργανισμός αυτοπεριγράφεται ως «πνευματικό παιδί» Κινέζων αντιφρονούντων, καθώς και δημοσιογράφων, μαθηματικών και νεοσύστατων εταιρειών τεχνολογίας από τις Η.Π.Α., την Ταϊβάν, την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Νότια Αφρική. Δημοσιεύματα εφημερίδων και το περιοδικό «The New Yorker» (7 Ιουνίου 2010) παρουσιάζουν ως ιδρυτή του οργανισμού τον Τζούλιαν Ασάντζ (Julian Assange), έναν Αυστραλό δημοσιογράφο και ακτιβιστή του Διαδικτύου.

Το WikiLeaks (ευρέως γνωστό και ως WL) έχει κερδίσει ένα σύνολο βραβείων, ανάμεσα στα οποία το Βραβείο Νέου Μέσου (New Media Award) του έγκριτου οικονομικού περιοδικού «The Economist» για το έτος 2008. Toν Ιούνιο του 2009, το WikiLeaks και ο Τζούλιαν Ασάνζ βραβεύτηκαν από την Διεθνή Αμνηστία με το UK Media Award (στην κατηγορία «Νέο Μέσο») για τη δημοσίευση το 2008 του κειμένου «Κένυα: Η Κραυγή του Αίματος – Εξώδικες δολοφονίες και εξαφανίσεις » («Kenya: The Cry of Blood – Extra Judicial Killings and Disappearances»), μια έρευνα της Εθνικής Επιτροπής της Κένυας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Kenya National Commission on Human Rights). Το Μάιο του 2010, η «New York Daily News» κατέταξε το WikiLeaks πρώτο στη λίστα των «ιστοσελίδων που θα μπορούσαν να αλλάξουν εντελώς την ειδησεογραφία».

Το WikiLeaks δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του ολόκληρο το τεκμηριωμένο υλικό.

Όταν στα στοιχεία εμφανίζονται ονόματα, η δημοσίευση των οποίων μπορεί να φέρει σε κίνδυνο την ζωή ανθρώπων, τα αφαιρεί (ενδιαφέρον δεν έχει αυτή η σύγκριση; Wikileaks και Facebook: Η διαφορά σε μια εικόνα).
Το 2010, που στα χέρια του έφτασαν σχεδόν μισό εκατομμύριο διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα του State Department, το WikiLeaks, αποφάσισε να συνεργαστεί με μεγάλους εκδοτικούς οργανισμούς οι οποίοι από την μια θα αναλάμβαναν να επεξεργαστούν δημοσιογραφικά την τεράστια πληροφορία και από την άλλη θα βοηθούσαν στην διάδοση των αποκαλύψεων. Στην πρώτη ομάδα συνεργατών περιλαμβάνονταν η Guardian, η New York Times και το Spiegel. Η συνεργασία με τα εδραιωμένα ΜΜΕ έφερε και την πρώτη αλλαγή στον μηχανισμό δημοσίευσης των αποκαλύψεων. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2010 το WikiLeaks δημοσίευε όλα τα έγγραφα γύρω από μια υπόθεση. Στην περίπτωση των διπλωματικών εγγράφων, γνωστή και ως CableGate, τα συνεργαζόμενα ΜΜΕ αναλάμβαναν την δημοσίευση των επεξεργασμένων εγγράφων και ήταν υποχρεωμένα να στέλνουν το επεξεργασμένο έγγραφο στο WikiLeaks για να το δημοσιεύσει και αυτό παράλληλα στην δική του βάση δεδομένων.

Ιδρυτής του ο Julian Assange, που από την δεκαετία του 1980 ανήκε σε μία ομάδα χάκερ, στην «International Subversives», που μπαινόβγαινε με την άνεσή της στα κομπιούτερ εταιρειών και οργανισμών σε Ευρώπη και Αμερική και έφτασε στο σημείο να μπει στο δίκτυο του αμερικανικού Πενταγώνου. Γιος πλανόδιων θεατρίνων, μανιακός εισβολέας σε απόρρητα κρατικά sites, στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως χάκερ στα 20 του. Ο δημιουργός του WikiLeaks, ο 44χρονος Αυστραλός Τζούλιαν Ασάνζ, είναι αυτήν την στιγμή ο πιο διάσημος φυγόδικος στον πλανήτη, έχοντας ξεπεράσει σε φήμη ακόμη και τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Όμως ο άνθρωπος που βγάζει στην φόρα τα μυστικά κυβερνήσεων, εταιρειών και τραπεζιτών έχει και αυτός την δική του μυστική ζωή.

 περισσότερα: Wikileaks· τι είναι και τι εξυπηρετεί [αλήθειες και ψέματα]

Γεγονότα μικρά ή μεγάλα, με δημοσιότητα ή μη που συμβαίνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αν και μοιάζουν ξεκομμένα μεταξύ τους, στην ουσία δείχνουν σαν να είναι κομμάτια ενός μεγάλου παζλ.
Αν το παζλ αυτό είχε ένα όνομα, αυτό θα ήταν Έλεγχος στην Ανθρωπότητα & Περιορισμός Βούλησης & Θέλησης με Κάθε Είδους Εξάρτηση.
Οι δημοκρατίες και οι νόμοι καταλύονται, με τους ανθρώπους να παρακολουθούν σαν θεατές την δική τους τύχη, το δικό τους μέλλον, ενώ αν υπάρξουν φωνές αντίδρασης η πράξεις ανυπακοής, έρχεται κατασταλτικός μηχανισμός εξαπολύοντας την αμείλικτη βια του, την οποία στην συνέχεια η προπαγάνδα θα παρουσιάσει ως ηρωική πράξη, ενάντια σε "εγκληματίες", αναρχικούς" και το χάος.
Προχωρώντας σε μια εποχή όπου η τεχνολογία και το διαδίκτυο, έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα και καταστάσεις, έχει προκύψει ένα ακόμα μεγάλο θέμα.
Ο έλεγχος και σε αυτό, καθώς αν αφεθεί είναι ικανό να καταστρέψει το μεγάλο παζλ.
Το θέμα λοιπόν, είναι ο έλεγχος της τεχνολογίας και επιβολή στους ανθρώπους όχι αυτών που θέλουν, μα αυτών που θα μπορούν να τους ελέγχουν και να τους εκφοβίζουν εμμέσως πλην σαφώς.

 

Φυσικά, θα ήταν αδύνατο να μην κυκλοφορήσουν ταινίες και ντοκιμαντέρ σχετικά με το Wikileaks και τον πολυτάραχο και διφορούμενο ιδρυτή του.
- Διαλέξαμε τα πιο αξιόλογα και τα παρουσιάζουμε (η σειρά παρουσίασης είναι τυχαία):

Ταινίες και Ντοκιμαντέρ για το Wikileaks

 

1. Οι Αντάρτες του Διαδικτύου [Ντοκιμαντέρ - 2011]

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που είχε δείξει το 2011 η ΝΕΤ, στην εκπομπή: «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα», με τίτλο:
 

Οι Αντάρτες του Διαδικτύου

Στο βίντεο μιλάει και ο Julian Paul Assange του Wikileaks, ενώ ακούγονται αρκετά που τα βλέπουμε να συμβαίνουν σήμερα.
Αν και σε αρκετά σημεία είναι δοσμένο τηλεοπτικά και κάποιες μικρές ενστάσεις που υπάρχουν, εν' τούτοις το ντοκιμαντέρ, στέκεται καλά.
Αξίζει να το δείτε σήμερα, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, έχοντας γνώση των όσων συμβαίνουν.

>>> ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

 

2. Wikileaks: Secrets and Lies [2011]

Ένα αγγλόφωνο και πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ από το Channel-4 για τα εσωτερικά του Wikileaks.

>>> ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

 

3. Η αλήθεια για το Ιράκ. Βίντεο για γερά στομάχια [Wikileaks - 2012]

Δείτε κάποια πράγματα που ποτέ δεν έγιναν γνωστά σχετικά με τη δράση των Αμερικάνων στο Ιράκ. Δείτε πως δρουν οι καταπατητές, αγνοώντας εθνική κυριαρχία.

Έχει για εσάς αξία η ζωή ενός κουνουπιού? Την αντίστοιχη αξία έχουν οι ανθρώπινες γι' αυτούς. Δείτε πως διαστρεβλώνονται οι ειδήσεις που ακούτε στα πουλημένα ΜΜΕ.

Πρόκειται για ένα από τα βίντεο που έχει ολόκληρη ιστορία πίσω του· τελικά δεν κατάφεραν να το αποσπάσουν οι Αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες και ανέβηκε στο WikiLeaks.

Wikileaks has obtained and decrypted this previously unreleased video footage from a US Apache helicopter in 2007. It shows Reuters journalist Namir Noor-Eldeen, driver Saeed Chmagh, and several others as the Apache shoots and kills them in a public square in Eastern Baghdad. They are apparently assumed to be insurgents.

After the initial shooting, an unarmed group of adults and children in a minivan arrives on the scene and attempts to transport the wounded. They are fired upon as well. The official statement on this incident initially listed all adults as insurgents and claimed the US military did not know how the deaths ocurred. Wikileaks released this video with transcripts and a package of supporting documents on April 5th 2010 on collateralmurder.com

 

>>> ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

MHN ξεχνάτε πως έτσι ακριβώς μας βλέπουν και εμάς οι πολιτικοί (ΟΛΟΙ) και έτσι ακριβώς θα μας αντιμετωπίσουν. Σαν κουνούπια, με την πραιτοριανή φρουρά τους (αστυνομία).

 

4. Underground: the Julian Assange Story [2012]

To 1989 ένα ευφυής έφηβος με εξαιρετικό ταλέντο στη χρήση υπολογιστών γίνεται ο πρώτος χάκερ που διεισδύει στο Απόρρητο Αμερικανικό Στρατιωτικό Δίκτυο και προσπαθεί να αποδείξει τα μυστικά σχέδια των Η.Π.Α κατά του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

TRAILER:

         >>> ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

 

5. We Steal Secrets: Η ιστορία του WikiLeaks [Ντοκιμαντέρ - 2013]

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ντοκιμενταρίστας Άλεξ Γκίμπνεϊ («Taxi to the Dark Side», «Enron: Καρχαρίες στο Δωμάτιο») χειρίζεται, ως συνήθως, δεξιοτεχνικά την περίπτωση του αμφιλεγόμενου Τζούλιαν Ασάνζ. Από τη διαρροή εγγράφων που αποκαλύπτουν γεγονότα τα οποία η αμερικανική κυβέρνηση θα προτιμούσε να μείνουν κρυφά μέχρι τις κατηγορίες εναντίον του Ασάνζ για το βιασμό δύο γυναικών στη Σουηδία αλλά και το (απορριφθέν) αίτημά του να πληρωθεί ένα εκατομμύριο δολάρια για να καλύψει τα δικαστικά του έξοδα προκειμένου να εμφανιστεί στο ντοκιμαντέρ, ο Γκίμπνεϊ προχωρά ανάμεσα στα συναισθήματα θαυμασμού αλλά και μίσους της κοινής γνώμης για να κάνει τις δικές του, τολμηρές υποθέσεις για την περίπτωση Ασάνζ.

Γυρισμένη με την εντυπωσιακή αμεσότητα μιας αποκαλυπτικής ιστορίας, είναι μια καθηλωτική, πολυεπίπεδη ιστορία για τη διαφάνεια στην εποχή της πληροφορίας και την διαρκή αναζήτησή μας για την αλήθεια. Καταγράφοντας με λεπτομέρεια τη δημιουργία της αμφιλεγόμενης ιστοσελίδας του Julian Assange, ο οποίος κατάφερε την μεγαλύτερη παραβίαση της ασφάλειας στην ιστορία των ΗΠΑ, το ντοκιμαντέρ χαρτογραφεί την άνοδο και πτώση του αινιγματικού Assange παράλληλη με εκείνη του Pfc. Bradley Manning, ενός λαμπρού, προβληματικού νεαρού στρατιώτη ο οποίος κατέβασε εκατοντάδες χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα από τους διακομιστές του αμερικανικού στρατού και διπλωματικού σώματος.

Έχοντας προκαλέσει ένα σχετικό διχασμό στο κοινό και στην κριτική, το νέο φιλμ του οσκαρικού Γκίμπνεϊ (για το Mea Maxima Culpa/2012 του οποίου σας είχαμε γράψει πριν λίγο καιρό) προσεγγίζει διαφορετικά την ιστορία του Τζούλιαν Ασάνζ και του διαδικτυακού του παιδιού και την παρουσιάζει ως γεμάτο σασπένς κυβερνο-θρίλερ.

Έτσι πιάνει το νήμα της ιστορίας από την αρχή και ακολουθεί τα χνάρια του αυστραλού από τις νεανικές ημέρες του ως ακτιβιστή-χάκερ μέχρι το μυθικό στάτους που απέκτησε χάρη στην μετέπειτά του δράση. Στην πορεία συνεντεύξεις με ανθρώπους που γνωρίζουν τον Ασάνζ, δημοσιογράφους, ερευνητές, πρώην συνεργάτες και πράκτορες φανερώνουν μια διφορούμενη προσωπικότητα και άγνωστες πτυχές της ζωής του, αλλά και τη δραματική σειρά γεγονότων που οδήγησαν στη μεγαλύτερη διαρροή απορρήτων εγγράφων της αμερικανικής κυβέρνησης με κεντρικό πρόσωπο τον στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ.

Η εξαιρετική αφηγηματικότητα του Γκίμπνεϊ βάζει όλ’ αυτά σε μία σειρά, αποφεύγοντας αγιοποιήσεις και διατηρώντας μια κυνική απόσταση από τα γεγονότα αφήνοντάς μας να εξάγουμε τα δικά μας συμπεράσματα για το πρόσωπο του Ασάνζ και το βρώμικο κόσμο των «μυστικών» στην μετά 9-11 εποχή. Σύγχρονο και must-see!

TRAILER:

>>> ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

 

6. Mediastan: Ένα ντοκιμαντέρ σε παραγωγή του ίδιου του Ασάνζ [2013]

Το Mediastan: A WikiLeaks Road Movie είναι το ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή του ίδιου του ίδιου του Julian Assange. Στο ντοκιμαντέρ καταγράφεται η επιχείρηση μέσω της οποίας χιλιάδες απόρρητα τηλεγραφήματα από διπλωμάτες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διέρρευσαν στις εφημερίδες Guardian και New York Times χάρη σε μεθοδεύσεις της ισχυρής ιστοσελίδας του.

Την ίδια χρονιά βγήκε και το «The Fifth Estate» (>>> ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ), η ταινία η οποία παρότι βασίστηκε σε δυο βιογραφίες και σε εκτενή έρευνα από μέρους των εμπνευστών της, προκάλεσε την οργή του Τζούλιαν Ασάνζ. Ο Ασάνζ στάθηκε εξαρχής αφοριστικός όχι μόνο για την παρουσία του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (του «The Fifth Estate», της ταινίας που θέλησε να ρίξει φως στην μυστηριώδη προσωπικότητα και τις λαβυρινθώδεις δραστηριότητες του Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή της ιστοσελίδας Wikileaks και υπεύθυνου για την μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων πληροφοριών που προέκυψε ποτέ από τα συρτάρια των παγκόσμιων υπηρεσιών ασφαλείας) στον πρωταγωνιστικό ρόλο (τον οποίο είχε προσπαθήσει με προσωπική επιστολή να αποτρέψει και, μετά την απάντηση του Κάμπερμπατς, αργότερα χαρακτήρισε ως «καλό άνθρωπο σε μια κακή ταινία»), αλλά και για το ίδιο το κινηματογραφικό αποτέλεσμα, το οποίο επιχείρησε να αποδομήσει σκηνή προς σκηνή μέσα από την ιστοσελίδα του Wikileaks.

Για να σαμποτάρει μάλιστα την ταινία, ο Ασάνζ έσπευσε, τις ημέρες προβολής της στις αίθουσες, να αποτρέψει το μαζικό κοινό από το να πληρώσει εισιτήριο για να το δει, προτείνοντάς του να «κατεβάσει» δωρεάν και να παρακολουθήσει το «Mediastan».
Όπως συμβούλεψε χαρακτηριστικά ο Ασάνζ:

Αυτό το σαββατοκύριακο, αντί να ξοδέψετε τον χρόνο και τα χρήματά σας σε μια χολιγουντιανή προπαγάνδα, γιατί δεν μαζεύετε τους φίλους σας για να δείτε καλύτερα το Mediastan;.

Μια πρόχειρη καταμέτρηση επιβεβαίωσε ότι πεντακόσιες χιλιάδες θεατές ακολούθησαν όντως την προτροπή του και «κατέβασαν» το ντοκιμαντέρ.

TRAILER:

>>> ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

 

7. The Fifth Estate [2013]

Το τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο που προκάλεσε το Wikileaks, έχει εμπνεύσει το σενάριο σε ένα από τα πιο αναμενόμενα δραματικά θρίλερ της χρονιάς. Ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (τηλεοπτική σειρά “Sherlock”, “Rush”, “12 Years a Slave”), θα υποδυθεί το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της τελευταίας διετίας, τον Τζούλιαν Ασάνζ. H ταινία επικεντρώνεται στον Τζούλιαν Ασάνζ ως προσωπικότητα και στο ξεκίνημα της ιστοσελίδας WikiLeaks μέχρι την διαρροή των απόρρητων εγγράφων της Αμερικανικής κυβέρνησης.

Το 2010 μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στην προστασία πληροφοριοδοτών φέρνει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ, με τα οποία δίνει άλλη διάσταση στη διαρροή πληροφοριών. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία εκθέτει την εξαπάτηση και τη διαφθορά της εξουσίας, που κατάφερε να μετατρέψει αυτή την άγνωστη ιστοσελίδα σε μία από τις πιο πολυσυζητημένες των τελευταίων ετών καθώς επίσης και τον ιδρυτή της σε ήρωα. Η ιστορία ξεκινά με τον μυστηριώδη ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ και τον Ντάνιελ Ντόμσαϊτ- Μπεργκ να συνεργάζονται με σκοπό την μυστική παρακολούθηση των ισχυρών και των προνομιούχων του κόσμου. Με ελάχιστα οικονομικά κεφάλαια δημιουργούν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που επιτρέπει στους πληροφοριοδότες να δημοσιεύουν ανώνυμα στοιχεία κρατών και κυβερνήσεων. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπόρεσαν να δημοσιεύσουν πληροφορίες που ούτε τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν είχαν καταφέρει. Όταν όμως ο Ασάνζ και ο Μπεργκ θα αποκτήσουν πρόσβαση στα πιο εμπιστευτικά έγγραφα στην ιστορία των ΗΠΑ θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα καθοριστικό ερώτημα: Ποιο είναι το κόστος του να κρατάς μυστικά σε μία ελεύθερη κοινωνία - και ποιο είναι το κόστος του να τα προδίδεις;

Απλοϊκό στις ιδέες του και άνευρο βιογραφικό δράμα, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει μια αμερόληπτη στάση απέναντι στην αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Ασάνζ, η πραγματική, μελοδραματική θέση της, όμως, ελάχιστα απέχει από εκείνη της επίσημης αμερικανικής διπλωματίας.

TRAILER:

>>>ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

 

8. Inside The Dark Web [Ντοκιμαντέρ -2014]

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την δημιουργία του World Wide Web, το θέμα της επιτήρησης έχει γίνει η μεγαλύτερη διαμάχη της ύπαρξής του. Με πολλούς να ανησυχούν ότι οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις μπορούν να παρακολουθούν την κάθε κίνηση των ανθρώπων, το πρόγραμμα αυτό ικανοποιεί όχι μόνον τους χάκερ και τους επιστήμονες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αντεπιτεθούν, αλλά και τα όργανα επιβολής του νόμου που πιστεύουν ότι οδηγεί σε ευκαιρίες για μηδενικού κινδύνου εγκλήματα.

Με μέλη και συνεισφέροντες, όπως ο Tim Berners-Lee - εφευρέτης του World Wide Web - και ο συν-ιδρυτής των WikiLeaks, Julian Assange.

>>> ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ 

Με αυτά θα έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, για μια ιστοσελίδα που έγινε το κόκκινο πανί για πολλούς.

 • Σχόλια

4 Comments:

 1. Εικόνα MAX
  MAX (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 09, 2015 01:26 ΠΜ

  Ευχαριστω πολυ!!!
  Θα ηθελα να προσθεσω ακομα 2
  1) Documentary : Wikileaks Secrets and Lies απο Channel 4
  2) Movie : Underground the Julian Assange Story 2012

 2. Εικόνα Maria
  MariaΑυγ 09, 2015 13:42 ΜΜ

  Σ' ευχαριστώ πολύ MAX. Έγινε update στο άρθρο και προστέθηκαν και τα δυο. :D .

 3. Εικόνα Ανώνυμος
  Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 10, 2015 15:20 ΜΜ

  Δεν κανει τιποτα Μαρια, μολισ βρηκα ακομη μια

  Mediastan
  A WikiLeaks Road Movie

  Released 2013
  Genre , Documentary
  Actors Julian Assange, Vladimir Gubanov, Sultanbek Joumagulov
  Plot The bleak, mountainous terrain and quiet, lonely roads set the tone for this compelling venture into the heart of 'the Stans'. The first stop is Asia Plus, a newspaper in Tajikistan. "If we... See full summary »

  http://www.imdb.com/title/tt3169780/

 4. Εικόνα Maria
  MariaΑυγ 10, 2015 20:37 ΜΜ

  Ανώνυμος (MAX), έγινε ξανά update στο άρθρο και προστέθηκε και το ντοκυμαντέρ Mediastan.

  Update (αμ τι, μόνο στο άρθρο να κάνω update; :P ): Σ' ευχαριστώ και πάλι :D

Scroll to Top