BETA

Τι είναι και σε ποιους απευθύνεται το osarena

Εικόνα administratoras

osarena-is

Το διαδίκτυο είναι υπέροχο, μα όπως και στην πραγματική ζωή, μπορεί να γίνει ορισμένες φορές και σε κάποια σημεία σκουπίδι και αυτό φυσικά το κάνουν οι άνθρωποι, όχι από μόνο του το διαδίκτυο. Αυτό είναι ένα διευκρινιστικό άρθρο, προκειμένου να ξεκαθαριστούν ορισμένα πράγματα:

Τι είναι το osarena:

Γνώση, μεράκι, κόπος, αγάπη. Αυτά και μόνο αυτά. Για εμάς, ο Ανοιχτός Κώδικας, είναι ελευθερία. Είναι αυτό που ζητάμε σε κάθε τομέα της ζωής μας. Σε υγειά, παιδεία, οικονομία, λογισμικό, ΠΑΝΤΟΥ. Το οsarena, είναι η μοναδική ελληνόφωνη σελίδα και από τις μετρημένες στα δάχτυλα, στο web που έχει δώσει αυτό το υλικό. Το osarena, είναι πολιτική πράξη και όχι κίνημα.
Δεν πουλάει τίποτα, δεν ζήτησε αντάλλαγμα από κανέναν, ποτέ δεν ζητήσαμε κάτι. Αντίθετα πάντα μας ζητούσαν.
Από το να βάλουμε banners για τα blogs του ενός ή του άλλου, μα ακόμα και χρήματα προκειμένου να γράφουν (δεν βάζω ονόματα, μα επειδή κατηγορηθήκαμε ως ψεύτες, το δημοσιεύω):

Screenshot-3

Screenshot-4

Το οsarena, δεν έχει διαφημίσεις, δεν έχει τίποτα που να προσβάλλει την λογική και την ιδιωτικότητα των ανθρώπων που το διαβάζουν. Αυτός και ο λόγος που το οsarena, είναι κορυφή και εισπράττουμε την αγάπη και την υποστήριξη των ανθρώπων, μα και τον φθόνο αυτών που μισούν κάθε τι καλό. Κάθε τι που τους προσπερνάει. Κάθε τι που είναι ελεύθερο και καταφέρνει να στέκεται μέσα στον βόθρο των ιστοσελίδων που διαμορφώνουν το λεγόμενο ελληνικό (μη χε...) διαδίκτυο. Το μισούν, επειδή ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Επειδή πάντα η ίδια τους η ζωή ήταν έτσι. Να θέλουν να "ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα". Μισούν την ελευθερία της έκφρασης που έκανε πράξη, πέρα από τα συνήθη στερεότυπα. Μισούν επειδή πέτυχε και χωρίς να έχει ανάγκη τεχνασμάτων, χωρίς να έχει ανάγκη χρημάτων, χωρίς να γλύφει κανέναν. Ζηλεύουν που βλέπουν όλους εκείνους τους developers από κάθε γωνιά της γης, να έρχονται να μας ευχαριστούν επειδή παρουσιάσαμε το λογισμικό τους. ΚΑΝΕΙΣ ποτέ δεν χτύπησε στα ίσα το οsarena, με επιχειρήματα. Σεξιστικά και υποτιμητικά σχόλια για τις κοπέλες της συλλογικότητας. Προσβλητικά μέχρι αηδίας για οτιδήποτε. Από το να μας βιάσουν τη νεκρή μητέρα, μέχρι οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Δεν έχει νόημα να βγάλουμε πολλά. Θαυμάστε ένα παράδειγμα. Θαυμάστε και κάποιους που κάνουν like σε τέτοια σχόλια και εκφράσεις:

 

Screenshot57

 

Είναι αδύνατο στο φτωχό μυαλουδάκι ορισμένων, να γίνει αντιληπτό πως είμαστε μια ομάδα, δίχως αρχηγούς, με τον καθένα στον ρόλο του που θέλει και μπορεί, με αλληλεγγύη και οριζόντια δομή. Είναι αδύνατο να καταλάβουν πως τα πάντα σε αυτή την ζωή, είναι πολιτικές πράξεις, πως όλα είναι αλληλένδετα.
ΔΕΝ ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης, δε μας ενδιαφέρει πλέον, αν στη σελίδα κάνουν hit 100 η 10.000 άνθρωποι (αν και επειδή συμβαίνει το δεύτερο, προφανώς προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο φθόνο σε ορισμένους).

Δεν είμαστε δημοσιογράφοι. Δεν είμαστε συγγραφείς. Δεν εκπροσωπούμε κανέναν, δεν μας εκπροσωπεί κανείς. Δεν ευαγγελιζόμαστε το σωστό και το δίκαιο. Δεν πουλάμε τίποτα.

Το οsarena έχει τα κότσια να πει αυτά που οι άλλοι δεν λενε. Να βγει από τα ηλίθια όρια που βάζουν μερικοί, διαχωρίζοντας τη τεχνολογία από ό,τι άλλο. Δεν μπορούν να καταλάβουν πως ΔΕΝ ανήκουμε κάπου, δεν υποστηρίζουμε τίποτα και κανέναν. Πως οι σκέψεις μας διαφέρουν από την φασίζουσα νοοτροπία της ελληνικής μεσοαστικής κοινωνίας.

Το osarena, είναι αυτό:

Screenshot-1 και αυτό: Screenshot-2

 

Δε μας νοιάζει το γιατί δεν γουστάρουν το osarena, μα πλέον οι προσβολές κομμένες. Κάθε τι που θα λέγεται ενάντια σε άνθρωπο της συλλογικότητας και της ίδιας της σελίδας, θα ανταπαντάται άμεσα. Δεν μας ενδιαφέρει να αρέσουμε σε όλους, μας ικανοποιεί όμως που ακόμα και αυτοί που μας μισούν, συνεχίζουν να ενημερώνονται από εδώ.
Απλά μια απορία έχουμε:

Σε μας, αν κάτι δεν μας αρέσει το προσπερνάμε. Δεν πάμε να επιβάλλουμε απόψεις, για το τι θα πουν και το τι θα γράψουν. Γιατί θα πρέπει να δεχτούμε φασιστικές τακτικές επιβολής; Μπορεί τούτος ο τόπος να μαστίζεται από φασισμό, μα δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

 

Υστερόγραφο: Το osarena, είναι μια πράξη της λέξης ελευθεριακό, για όσους δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει. Είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλον. Είμαστε σύντροφοι και προασπιζόμαστε την αλληλεγγύη και την ανατροπή.
Αυτό είναι το Μανιφέστο μας.

 • Σχόλια

50 Comments:

 1. Εικόνα Haris
  HarisΝοε 19, 2013 03:04 ΠΜ

  Ανακάλυψα τυχαία το osarena απο μια αναζήτηση για linux. Διάβασα μερικά άρθρα και μου άρεσαν πολύ. Ο τρόπος γραφής μου θυμίζει το πάλαι ποτέ περιοδικό PC Master της Compupress, και η έκπληξη είναι πως ακόμα και τα σχόλια των μελών κινούνται στο ίδιο ύφος. Είναι ένα ύφος αγνό, με μεράκι και απλότητα, αγάπη για την πληροφορική και το ανοικτό λογισμικό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί στις παλιότερες εποχές η λινουξάδικη κοινότητα ήταν περισσότερο κλειστή, και υπήρχε η φήμη ότι αν δεν ήσουνα ξερόλας, ή λεπτομερής στις γνώσεις σου, αν ρώταγες κάτι άσχετο, υπήρχε περίπτωση να σε κατσαδιάσουν, και να σε αντιμετωπίσουν με μη φιλικό τρόπο. Κυρίως οι σκληροπυρηνικοί (τότε) λινουξάδες. Δεν είμαι βέβαιος κατα πόσον αυτό ήταν ένας μύθος (;) Η δομή του site μου αρέσει, καθώς και η δομή των σχολιασμών. Τα άρθρα είναι πολύ ενδιαφέροντα, οι γνώμες των αρθρογράφων επίσης, και βοηθάνε τους νεοφερμένους. Συγχαρητήρια λοιπόν, καλή συνέχεια και ελπίζω να μην αλλάξει ο τρόπος γραφής. Πολύ καλή και η κοινότητα των μελών.

 2. Εικόνα Maria
  MariaΝοε 19, 2013 04:52 ΠΜ

  Χάρη, είτε άσπρος σίφουνας πέρασε είτε εσύ, το ένα και το αυτό! :P
  Πραγματικά, μέσα σε ένα σου μόνο σχόλιο περιέγραψες αυτό που είμαστε η ομάδα του osarena και αυτά που αισθανόμαστε. Με μόνο μας όπλο το μεράκι, προσπαθούμε να νικήσουμε την έλλειψη χρόνου, να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε το ρολόι. Με μοναδικό μας στόχο να βοηθήσουμε όσο και όπου μπορούμε, να μοιραστούμε μαζί σας πράγματα, να σας προβληματίσουμε και να προβληματιστούμε και, πάνω από όλα, να περάσουμε -όοοοολοι μαζί- καλά.
  Αυτό δεν κάνει άλλωστε μια παρέα; Μοιράζεται και ανταλλάσσει απόψεις, διασκεδάζοντας. :D

 3. Εικόνα nl dimitris

  Η αληθεια ειναι οτι οι εχθροι πλεον ειναι παντου .Περα αυτου - να θυμοσαστε παντα οτι υπαρχουν ανθρωποι « εκει » εξω που σας θαυμαζουν και επικροτουν το εργο σας. Γνωριζουν τις προσπαθειες σας και τον βαθμο δυσκολιας που αντιμετωπιζεται , χωρις ολους εσας θα « χαθουν » , καλη συνεχεια Osarena και συγχαρητηρια σε ολους.

 4. Εικόνα Νικος
  Νικος (χωρίς επαλήθευση)Νοε 11, 2013 22:16 ΜΜ

  Mε λένε Νίκο και είμαι 55 ετών. Μέχρι πριν 3 χρόνια το μόνο που γνώριζα, ήταν να κάνω κλικ στο κουμπάκι με το e (ΙΕ) και να μπαίνω στο διαδίκτυο και να κολλάω ιούς.

  Σήμερα τόσο εγώ, όσο και τα δυο παιδιά μου, όχι μόνο μάθαμε τι είναι το Linux, μα χάρη σε τούτη εδώ την σελίδα γίναμε πραγματικοί χρήστες. Μάθαμε πράγματα που δεν είχαμε ιδέα.

  Φυσικά όπως είπε και ο φίλος πιο πριν, εχθροί υπάρχουν παντού.
  Τους βλέπω καθημερινά. Αστυνομία σε κάθε γωνία. Έξω από τράπεζες και κυνηγοί των αδυνάτων.
  Κανένας αναρχικός δεν μας έκανε κακό. Το σύστημα όμως ναι. Έκανε αστέγους και μια ολόκληρη χώρα να είναι σε κατάθλιψη.

  Είμαι δίπλα στο Osarena και στην ελευθερία που πρεσβεύει. Φυσικά και τα πάντα είναι πλέον πολιτική.

 5. Εικόνα nmblack
  nmblack (χωρίς επαλήθευση)Νοε 11, 2013 22:49 ΜΜ

  Συνονοματε και (ομοιοπαθη) Νικο χαιρετιζω και επαυξανω..

 6. Εικόνα Vasilis
  VasilisΝοε 12, 2013 22:24 ΜΜ

  Thumbs up!! Ευχομαι αυτη η βαση δεδομενων να συνεχισει για πολυ καιρο ακομα!

 7. Εικόνα Haris
  HarisΝοε 19, 2013 03:11 ΠΜ

  Με ποιά διανομή είχες ξεκινήσει να ασχολείσαι; Είχα ξεκινήσει με το Mandrake το οποίο ήταν καταπληκτικό για την εποχή του. Συνέχισα μετά με το SUSE (που δεν λεγόταν τότε openSUSE, και το πουλούσαν παρακαλώ σε κουτί μαζί με βιβλία). Μου άρεσε το KDE 3 και ο Konqueror. Στη συνέχεια είχα δοκιμάσει το Xubuntu, το Ubuntu, και κατέληξα στο αγαπημένο Mint. Αυτό ξέρω, αυτό εμπιστεύομαι :-)

 8. Εικόνα antonis
  antonis (χωρίς επαλήθευση)Νοε 11, 2013 20:51 ΜΜ

  Επικροτώ και επαυξάνω... Η δουλειά που γίνεται από όλους εσάς προκειμένου να ξυπνήσουν οι χρήστες των νέων τεχνολογιών είναι αξιέπαινη και πέραν πάσης κακόπιστης κριτικής από τις καλύτερες στο χώρο του διαδικτύου γενικά. Κρατήστε γερά Θερμοπύλες παιδιά.
  Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σας που την προσφέρετε απλόχερα σε όλους εμάς...

 9. Εικόνα Μαριάννα
  Μαριάννα (χωρίς επαλήθευση)Νοε 11, 2013 23:43 ΜΜ

  Γεια σας και από εμένα. Είμαι η Μαριάννα, φιλόλογος και πιο παλιά σε κάποιο άλλο άρθρο σας είχα μιλήσει ξανά, με την αγαπητή συνάδελφο Μαρία.

  Το Osarena, ομολογώ πως το έμαθα από τους μαθητές μου και δεν είναι λίγες οι φορές που παρεκκλίνοντας από την απαρχαιωμένη ύλη, έχουμε κάνει ολόκληρες συζητήσεις και προβληματισμούς μέσα στην τάξη με αφορμή άρθρα σας.

  Δεν θα επεκταθώ. Απλά, σας ευχαριστούμε.

 10. Εικόνα Maria
  MariaΝοε 12, 2013 00:29 ΠΜ

  Αγαπητή Μαριάννα,
  Ένα μόνο έχω να πω εγώ:
  Καλό μας κουράγιο για να βγάλουμε (και) αυτήν την χρονιά γιατί τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο…

 11. Εικόνα vriareos
  vriareos (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 00:11 ΠΜ

  να πειτε σ αυτον που θελει 30 ευρω για αρθρο,οτι ξερουμε να γραφουμε και μεις μονοι μας κ καλυτερα απ αυτον....οταν εμεις στηναμε redhat 7, και suse 8 κ παραμετροποιουσαμε το συστημα απο γραμη εντολων αυτος επαιζε πασιεντζα σε win98....αντε να μην πω καμμια βαρια κουβεντα

 12. Εικόνα DarkGoth
  DarkGothΝοε 12, 2013 02:35 ΠΜ

  τι, ποιος, που, ποτε? 30 ευρω?... α! αυτος στο screenshot του αρθρου!... ρε, δεν βαζετε εμενα να γραφω δωρεαν, που καθομαι ολη μερα και κωλοβαραω**? αντι να βαριεμαι, τουλαχιστον να βαριεμαι εποικοδομητικα :D :D. αν και εγω ασχολουμαι κυριως με θεματα τεχνικης αναλυσης αποκλειστικα του λινουκς, και οχι κινητων.

  **αυτη την περιοδο βαρεθηκα να βαριεμαι, γιατι, ουτε ενα ΕΜΟ δεν κυκλοφορει πλεον για να να τραφω (βαμπιρ) απο δαυτο. και εξαφανιστηκανε και τα γατια, για να περναγε η ωρα με καμια θυσια στον ΚΘΟΥΛΟΥ!... τι διαλο? τα τρωνε? πολιορκια του μεσσολογγιου (καττι εγραψα λαθος νομιζω αλλα Μ@Μ#$3 το τωρα) εχουμε? :D :D

 13. Εικόνα administratoras
  administratorasΝοε 12, 2013 03:27 ΠΜ

  Όποιος έχει όρεξη για συγγραφή μπορεί να επικοινωνεί κάθε ώρα και στιγμή στο contact παπάκι οsarena.net για να δηλώσει την πρόθεση. Θα του δημιουργηθεί με μεγάλη χαρά λογαριασμός άμεσα για να... ξεδιπλώσει το ταλέντο του! Αυτό ισχύει για όλους και μέχρι να φουλάρει η βάση...

 14. Εικόνα DarkGoth
  DarkGothΝοε 12, 2013 03:51 ΠΜ

  ωραια, θα το εχω υποψιν το μειλ να στειλω. το "κακο" ομως ειναι οτι δεν εχω παντα "ταλεντο", οποτε αν ας πουμε, τυχαινει να γραψω 5 αρθρα σε 2 βδομαδες, και μετα να με ξαναρθει η εμπνευση, μετα απο 3 μηνες.

  εννοω δηλαδη οτι αν θα παραμενει ο λογαριασμος ανενεργος απο θεμα συγγραφης αρθρων, για αρκετα μεγαλα διαστηματα, ισως στερω τη θεση απο καποιον που θα εχει πολυ συχνοτερη δραστηριοτητα συγγραφης αρθρων.

  εκτος απο τα αρθρα, αλλο ενα καλο ειναι οτι θα μπορω να συμμετεχω ενεργα στα σχολια/συζητησεις των αρθρων, με εναν σταθερο μονιμο λογαριασμο, αλλα αρκει αυτο σαν δραστηριοτητα για δημιουργια λογαριασμου στην κεντρικη σελιδα του osarena?

 15. Εικόνα administratoras
  administratorasΝοε 12, 2013 03:56 ΠΜ

  Δεν υπάρχει αριθμός θέσεων, ούτε υποχρεώσεις. Όποιος θέλει, ό,τι θέλει, για όσο θέλει. Ούτε έχει διαγραφεί ποτέ λογαριασμός, αν δεν το ζητήσει ο συντάκτης. Αναμένουμε email!

 16. Εικόνα Ένας
  Ένας (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 00:48 ΠΜ

  Κουράγιο osarena, κουράγιο και υπομονή.
  Ο κόσμος μας είναι άπληστος, μα πάντα θα υπάρχουν αυτοί που είναι αντίθετοι σε αυτά.
  Έχετε την δύναμη και λέτε όσα άλλοι δεν τολμούν.
  Δεν πειράζει. Κάντε αυτό που αγαπάτε. Έχετε το θάρρος της γνώμης σας και αυτό τη σήμερον ημέρα θέλει πολλά κιλά κουράγιου.
  Διαχωριστικές γραμμές δεν υπάρχουν πουθενά, αυτές τις βάζουν οι άνθρωποι που έχουν συμφέροντα.

  Μην αφήνετε να σας πτοούν.
  Γράφω πρώτη φορά εδώ και αυτό επειδή διάβασα τα μύρια όσα αυτές τις μέρες στο forum, έτσι για να ξέρετε πως υπάρχουμε και εμείς πους σας συμπαραστεκόμαστε και σίγουρα είμαστε πιο πολλοί.

 17. Εικόνα Δασκαλακος
  Δασκαλακος (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 02:17 ΠΜ

  Από έναν αναρχικό δασκαλάκο από την Ξάνθη, χαιρετισμούς.
  Κωνσταντίνε, για να καταλάβεις ποιος είμαι, θα σου ξαναπώ ευχαριστώ για τα e-books που σου είχα ζητήσει την βοήθεια κάποτε και ανταποκρίθηκες άμεσα.
  Χαιρετισμούς και στην αξιόλογη συναδέλφισα Μαρία, μα και σε όλη την ομάδα του osarena (Minotavro, Έλενα, Πάνο, tteranigma, Αλίνα και σε όσους ξεχνάω, αυτή την στιγμή).
  Η γνώση είναι δύναμη, συνεχίστε να την διαμοιράζετε και αφήστε να λένε όσα θέλουν οι άλλοι.

 18. Εικόνα Maria
  MariaΝοε 12, 2013 02:36 ΠΜ

  Με το που ακούω το όνομά μου, συνάδελφε δασκαλάκο, λέω κατευθείαν

  ΠΑΡΟΥΣΑ!

  Παρούσα, σε όποια προσπάθεια βοήθειας, ό,τι και αν συνεπάγεται αυτό.

  ΥΓ: Περιττό να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια, όπως και όλους σας δηλαδή.
  Η αλήθεια είναι πως σήμερα ήταν μία πολύ δυνατή να το πω, δύσκολη να το πω, μέρα για εμάς.
  Και κάτι τέτοιες στιγμές νιώθω πως ακόμα και το ευχαριστώ μου/μας είναι πολύ λίγο μπροστά σε αυτά που μας δίνετε εσείς και στο κουράγιο που παίρνουμε για να συνεχίσουμε.

 19. Εικόνα Nikos
  Nikos (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 03:25 ΠΜ

  Καλησπέρα και από εμένα. Πρώτη φορά στην ζωή μου ποστάρω σε κάποιο site (γενικά) και θέλω να πω ένα μπράβο σε όλους σας που μου ανοιξατε τα μάτια σε αρκετά πράγματα. Παρ´ ότι είχα κάποτε ξεκινήσει με περισσή θέρμη την ασχολία μου με το linux ('98, fedora core 2) το είχα παρατήσει γιατί δεν είχα καμία βοηθεια και γνώσεις να συνεχίσω. Από την στιγμή που έμαθα όμως για εσάς ξαναρχισα και κατάλαβα ότι υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζω. Ευχαριστώ πολυ για όλα και θα ήθελα αν μου δοθεί η ευκαιρία να σας βοηθήσω όπως μπορώ.

 20. Εικόνα ManosT
  ManosT (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 04:43 ΠΜ

  Να πω & εγω κατι που δειχνει την διαφορα;
  Την ιδια ημερα που καποιοι με τα τρεντυ ρουχαλακια τους, ποζαρανε ολο ναζι στις καμερες, στο event της Google, στην Θεσσαλονικη, κανοντας παρουσιασεις (αν πληρωθηκαν η οχι για αυτο δεν το γνωριζω) καποιοι αλλοι απο εδω μεσα, στηνανε lab, σε στεκι μεταναστων & ανεργων και τους μαθαιναν οσα χρειαζεται.

  Η γνωση δεν πουλιεται, ουτε αγοραζεται.
  Ολα τα υπολοιπα ειναι αρλουμπες. Καποιοι ειναι πολυ λιγοι σε μυαλο και νοοτροπια, ωστε να καταλαβουν το εργο του osarena.
  Μακαρι να ειχαμε αλλα 10 osarena, μα δυστυχως δεν.
  Και αυτο δειχνει την πραγματικοτητα της κοινωνιας μας.
  Παντα αυτοι που επιθυμουν την βολη και την ευκολια τους, θα ειναι οι πιο πολλοι απο αυτους που αγωνιζονται για να αλλαξουν το κατεστημενο.
  Και οποιοι πρωτοι ειναι οι πιο μεγαλοι εχθροι της κοινωνιας και οσο και να μην το καταλαβαινουν, ειναι εχθροι των παιδιων τους και παει λεγοντας.

  Το osarena αλλαξε μια για παντα το τοπιο, στον χωρο της τεχνολογιας και του Ανοιχτου Λογισμικου εδω (στην ελλαδα).
  Ποσο δυσκολο μπορει να ειναι πως το osarena δεν εκπροσωπει καμια κοινοτητα και κανεναν αλλον, παρα ο καθε συντακτης τον εαυτο του;

  Συνεχιστε και οποιος λεει πως δεν ειναι πολιτικες πραξεις ολα αυτα, ειναι επειδη ετσι εχει γαλουχηθει μεσα απο την φασιζουσα ελληνικη νοοτροπια του πατρις-θρησκεια-οικογενεια και η παρτη μας πανω απ'ολα και χεσε ολους τους αλλους.

 21. Εικόνα DarkGoth
  DarkGothΝοε 12, 2013 06:08 ΠΜ

  το να βοηθας ατομα χωρις ποζεριες και ανταλλαγματα, ειναι πιστευω εκτος και απο προσφορα στον συνανθρωπο, ειναι και μια ψυχικη ευτυχια, οτι εβγαλες καποιους απο τον σκοταδισμο της πολιτικαντικης προβατοποιησης. ειτε αυτη η βοηθεια ειναι το λινουκς, ειτε γενικα η σταση ζωης του ατομου.

  ε, το να κανεις και καμια φορα και την ψευτοποζερια σου σε καποιον γνωστο (κοιτα ρε νουμπιδι, εγκατεστησα Τινυ στο κινητο μου), ε, αυτο ανθρωπινο ειναι. κακα τα ψεμματα, ολοι το εχουμε κανει, εστω μια φορα. η καταντια ειναι αν το κανεις ντυμενος με κουστουμια και γραβατες σε ευρυ κοινο και με ανταλλαγματα, και μονο για να φανεις, και να λενε "ουαου πολυ γαματος τυπς"

 22. Εικόνα georgezaf
  georgezaf (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 05:26 ΠΜ

  Γεια σας και παλι...
  Πραγματικα θαυμαζω την δουλεια ολων των παιδιων του osarena...Με εχουν βοηθησει σε παρα πολλα πραγματα...
  Επισης βρισκω την ευκαιρια να δειχνω πραγματα και σε αλλους μεσα απο τα αρθρα σας....
  Μεσα απο το osarena...Εμαθα πολλα πραγματα...
  Οχι μονο για το λογισμικο..αλλα και για την καθημερινοτητα...
  Χιλια μπραβο και καλη δυναμη στη συνεχεια παιδια...

 23. Εικόνα Maria
  MariaΝοε 12, 2013 05:58 ΠΜ

  georgezaf, αυτή η καθημερινότητα είναι που επηρεάζει τις ζωές όλων μας.
  Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως αυτή είναι που μας φθείρει, μας απογοητεύει μα ταυτόχρονα μας δίνει και τις χαρές, τις συγκινήσεις, τις στιγμές, την ικανοποίηση ότι καταφέραμε κι εμείς κάτι, ότι βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας στο να πάμε ένα βήμα παρακάτω.

 24. Εικόνα psyxroskianapodos
  psyxroskianapodos (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 09:40 ΠΜ

  Προσωπικά σε αυτά τα σχόλια περί παιδιών που έφυγαν από την σελίδα, πιάνω μια τεράστια μικροψυχία και μια κακία που ξεπερνά και την παροιμιώδη δική μου.
  Sure, είστε όλοι σύντροφοι και κολλητάρια στην κολεκτίβα, μέχρι κάποιος να διαφωνήσει.

 25. Εικόνα constantinos
  constantinosΝοε 12, 2013 11:22 ΠΜ

  Κοιτάω ποιος έκανε καποιο τετοιο σχόλιο και που. Μπορείς να μου δείξεις ή μιλάς ρητορικά;
  Κακία είπες; Εγώ να δεις πόση είδα και πόσα άκουσα (και όχι κατάμουτρα). Τεσπα...

 26. Εικόνα nmblack
  nmblack (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 12:53 ΜΜ

  μαλλον δεν πιανεις καλα..
  να το κοιταξεις, μην το αφηνεις.

 27. Εικόνα MinO
  MinOΝοε 12, 2013 12:59 ΜΜ

  Θα ήθελα με την σειρά μου να ευχαριστήσω όλους εσάς, τους απλούς χρήστες για τα καλά σας λόγια...
  Να είστε σίγουροι ότι μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε.

  Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή απο αυτό.

  Τέλος θα ηθελα να κλείσω με κάτι που γράφτηκε στο blog μου αρκετά χρόνια πριν το OSarena και καλύπτουν πλήρως την λογική αυτού του χώρου που έχω την τιμή να συμμετάσχω.

  "Προσωπικά το internet για έμενα δεν είναι επάγγελμα και δεν το είδα ποτέ για να βγάλω χρήματα.

  Το Internet για εμένα είναι το μεράκι μου...... και η χαρά μου στο να μοιράζομαι μαζί σας αφιλοκερδώς τα λίγα ή πολλά που γνωρίζω, δεν συγκρίνεται με όσα χρήματα και αν μου τάξουν.

  Μου αρκεί να κάνω το κέφι μου και να μην κρέμομαι από καμιάς εταιρίας τα @ρχιδι@..

  Μου αρκεί να λέω την άποψή μου τίμια, ντόμπρα και αντρίκια.

  Μου αρκεί ένα ευχαριστώ από τον ανώνυμο χρήστη που μόλις βοήθησα...

  Μου αρκεί να βλέπω τους εχθρούς μου να ανησυχούν και να ασχολούνται μαζί μου."

  Και ειναι σημαντικο να γραψω οτι τα παραπάνω τα γραφει και τα πιστευει, καποιος που δεν εργαζεται αυτη την στιγμή και θα μπορούσε να αναζητησει και αυτος "άλλους" internetikous τροπους ευρεσης χρημάτων... ;)

 28. Εικόνα ΣΠΥΡΟΣ
  ΣΠΥΡΟΣ (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 15:22 ΜΜ

  Καλημέρα , νά πώ καί γώ ένα μεγάλο μπράβο σε όλη τήν ομάδα του osarena καί θα σας πω τη μου έχετε κάνει ...........ειμαι 56 χρονών εδω και δύο περίπου χρόνια έμαθα για τα Linux
  ψάχνοντας στο διαδίκτυο σας βρήκα και απο κει και πέρα ξεκίνησε το "μαρτήριο μου" να βρω οτι βιβλιο μπορώ σχετικά με LINUX να διαβαζω καθημερινά οτι γραφέται να προσοπαθώ να ανακαλυψω την έννοια των διαφορων όρων και επειδη δεν ξερω καλα αγγλικά αρχησα να ξαναδιαβάζω για να μπορώ να καταλαβαινω καλυτερα τα βιβλια αυτά τα λίγα και πάλι μπράβο καί είμαστε πολλοί

 29. Εικόνα MinO
  MinOΝοε 12, 2013 20:17 ΜΜ

  Αυτά είναι !! Γηράσκω αεί διδασκόμενος :)

 30. Εικόνα Haris
  HarisΝοε 19, 2013 03:39 ΠΜ

  Και εσύ 50άρης, είδα και άλλον ένα, γιατί και εγώ κοντά 50 είμαι, κάτι γίνεται εδώ αρκετοί 50άρηδες λινουξάδες. Πάντως και αγγλικά να μην ξέρεις, στο linux (τουλάχιστον στο Mint και στο Ubuntu), το περιβάλλον εξελληνίζεται ολόκληρο, και μάλιστα εξελληνίζονται μαζί και οι εφαρμογές όπως το Libre Office. Βάζεις και τον ελληνικό ορθογράφο. Απλώς μερικές ρυθμίσεις είναι λίγο κρυμμένες όπως το Alt+Shift του πληκτρολογίου στο Control Center για την αλλαγή γλώσσας. Αλλά άμα κάνεις τα βασικά, μετά πορώνεσαι και δεν θέλεις να φύγεις :-)

 31. Εικόνα sokel
  sokel (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 19:32 ΜΜ

  σκεφτόμουνα τη να γράψω και τελικά αποφάσισα να γράψω ένα Ευχαριστώ μια και δεν υπάρχει κουμπί"thanks"

 32. Εικόνα Maria
  MariaΝοε 12, 2013 19:40 ΜΜ

  Μετά από αυτό το σχόλιό σου sokel, δεν βρίσκω λόγια για να πω το οτιδήποτε.
  (Και, ξέρεις ε, δεν το συνηθίζω να ξεμένω από λέξεις :P )

 33. Εικόνα TheRipMan
  TheRipMan (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 19:46 ΜΜ

  Μπράβο παιδιά! Λιγο ακόμα και τους ξυπνάμε...

 34. Εικόνα alexandros
  alexandros (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 20:18 ΜΜ

  Σας ανακάλυψα τυχαία πριν περίπου 2 χρόνια και είστε η καθημερινή μου συνήθεια.... Μαθαίνω, ενημερώνομαι, προβληματίζομαι από πολλά άρθρα σας ..... και πολλά από αυτα τα μεταφέρω ως πηγή στους μαθητές μου στο σχολείο. Μη διανοηθείτε να σταματήσετε!!!!

 35. Εικόνα Maria
  MariaΝοε 12, 2013 20:28 ΜΜ

  ...και πολλά από αυτα τα μεταφέρω ως πηγή στους μαθητές μου στο σχολείο. Μη διανοηθείτε να σταματήσετε!!!!

  Με τέτοιον αυστηρό δάσκαλο (ναι, σε εσένα αναφέρομαι alexandre :D ), τολμούμε να σου φέρουμε αντίρρηση :P ;
  Πάντως, μακάρι η νέα γενιά να έχει την ευκαιρία να ζήσει ξέγνοιαστη, μακρυά από προκαταλήψεις.

 36. Εικόνα page
  page (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 21:09 ΜΜ

  Είμαστε χιλιάδες.

  Μπράβο μάγκες.

 37. Εικόνα eldiabolo
  eldiabolo (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 21:39 ΜΜ

  ένα μεγάλο ευχαριστώ κι από 'μένα γιατί με κάτι 50φεύγα που βλεπω εδω γύρω στα 40 μου νιώθω τζόβενο :p

  κι όσο για τους haters που δίνουν το παρών αραιά και που..αφιερωμένο

  Φόρεσε τη γραβάτα,το λευκό του πουκάμισο,τα γυαλισμένα του παπούτσια,το πρόσωπο που αρμόζει στην περίσταση και λύγισε τη μέση....κάθε άνθρωπος το 'χει κάνει αυτό...κάθε άνθρωπος έχει ξεχάσει,μόνιμα το ξεχνάει να ψάξει μέσα του....φοβάται μην ανακαλύψει ένα μικρό αναρχικό να κρύβεται και να του γνέφει....και τι θα γίνει τότε η ακριβέστατα ρυθμισμένη του ζωή.....
  "Τόλης Νικηφορίδης".......keep it up guys! :)

 38. Εικόνα vanzel
  vanzel (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 21:40 ΜΜ

  vtd
  όχι στούς σταύλους μέ τά ψωράλογα.

 39. Εικόνα δημητρης
  δημητρης (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 22:56 ΜΜ

  Ευχαριστώ που υπάρχετε. Ακολουθώ πριν το osarena είμαι και γω 50 σε λίγες μέρες ... 4 χρόνια λινουξ και εξακολουθώ να μαθαίνω. Να είστε όλοι σας καλά κρατάτε γερά

 40. Εικόνα Dionysis
  Dionysis (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 23:07 ΜΜ

  Εγώ ανήκω στην κατηγορία του απλού χρήστη, έχω μάστερ στο copy – paste εντολών που βρίσκω στο osarena, θεωρώ αυτή την ιστοσελίδα κάτι σαν τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας όσον αφορά το linux!
  Από την πλευρά μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που γράφουν εδώ. Ένα ευχαριστώ για τις γνώσεις που μοιράζονται αλλά και για τις 'αιρετικές' απόψεις τους που είναι τροφή για σκέψη!

 41. Εικόνα ich
  ich (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 23:15 ΜΜ

  παιδες γερα!

 42. Εικόνα Αυτεξούσιος
  Αυτεξούσιος (χωρίς επαλήθευση)Νοε 12, 2013 23:40 ΜΜ

  Μου αρέσει που από ένα άρθρο αναγνώστες,πολλοί
  από αυτούς για πρώτη φορά εκφράζουν την αγάπη και
  την στήριξη στο OSarena.
  Εγώ απλός θα κάνω copy – paste μια ιστοριούλα για να
  εξηγήσω γιατί LINUX-OSarena.

  Μια παλιά ιστορία λέει πως ένας άνθρωπος του Θεού αναρωτιόταν τι είναι η Κόλαση και τι ο Παράδεισος. Επειδή ο άνθρωπος αυτός ευαρεστούσε με τον τρόπο της ζωής του το Θεό, ο Θεός τού έστειλε έναν άγγελο, για να του λύσει την απορία.
  Ο άγγελος τον πήρε από το χέρι και τον πήγε σε μία άγνωστη τοποθεσία. Θα σου δείξω πρώτα την Κόλαση, του είπε.
  Είδαν εκεί ένα μεγάλο καζάνι, γεμάτο από φαγητό. Γύρω από αυτό στέκονταν άνθρωποι σκελετωμένοι από την πείνα και αγριεμένοι.
  Γιατί δεν τρώνε; απόρησε ο ευλαβής άνθρωπος. Μήπως δεν τους επιτρέπεται;
  Τους επιτρέπεται, εξήγησε ο άγγελος. Πρόσεξε λίγο καλύτερα τα κουτάλια τους. Είναι πολύ μακριά. Μπορούν να πάρουν φαγητό, αλλά δεν μπορούν να το βάλουν στο στόμα τους, πρόσθεσε.
  Ο άνθρωπος παρέμεινε με την απορία.
  Πάμε τώρα, να δεις και τον Παράδεισο, συνέχισε ο άγγελος και τον πήρε από το χέρι.
  Πήγαν λοιπόν σε ένα άλλο μέρος, όπου υπήρχε πάλι ένα καζάνι γεμάτο με φαγητό και γύρω του ανθρώπους. Οι άνθρωποι όμως εδώ ήταν διαφορετικοί: έδειχναν καλοζωισμένοι, γελαστοί, χορτάτοι και ευχαριστημένοι. Ο άνθρωπος πρόσεξε τα κουτάλια τους. Παρατήρησε πως ήταν εξίσου μακριά. Η απορία του μεγάλωσε.
  Περίμενε λίγο και θα δεις, του είπε ο άγγελος, που κατάλαβε. Σε λίγο θα αρχίσουν να τρώνε και θα καταλάβεις τι γίνεται, τον καθησύχασε.
  Πραγματικά, μετά από λίγο άρχισαν να τρώνε. Πώς όμως; Αφού ο καθένας δεν μπορούσε να φάει μόνος του, επειδή τα κουτάλια τους ήταν μακριά, άρχισε να ταΐζει ο ένας τον άλλον. Έτσι, δεν έμενε κανένας νηστικός!

  Κατάλαβες λοιπόν; του είπε ο άγγελος, καθώς τον έπαιρνε από το χέρι, για να τον επιστρέψει στη γη. Κόλαση είναι, όταν ο καθένας κοιτάζει μόνο τον εαυτό του, το δικό του πρόβλημα και τη δική του ικανοποίηση. Και Παράδεισος είναι όταν ο καθένας κοιτάζει τον άλλον, πώς θα τον εξυπηρετήσει. Έτσι, με την αμοιβαία φροντίδα, όλοι μένουν ευχαριστημένοι και κανένας δεν παραπονιέται.

 43. Εικόνα ditsikts
  ditsikts (χωρίς επαλήθευση)Νοε 13, 2013 02:28 ΠΜ

  To Osarena το επισκέπτομαι αρκετές φορές την ημέρα, από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε. Καλή συνέχεια με υπομονή.
  Υ.Γ και πολύ αργήσατε να αρχινίσετε να σβήνεται σχόλια προσβλητικα.

 44. Εικόνα s3v3r0us
  s3v3r0us (χωρίς επαλήθευση)Mar 01, 2014 12:00 ΜΜ

  Μπράβο παιδιά, συνεχίστε έτσι. Το υλικό είναι πολύ καλό, με το επίπεδο να κρατιέται υψηλό και παράλληλα τα άρθρα εύκολα στην ανάγνωση και κατανόηση. Το ελεύθερο και ανοιχτό λογισμικό δε πρέπει να πεθάνει ποτέ. Καλή συνέχεια! Είμαστε εδώ μαζί σας!

 45. Εικόνα Μάκης
  Μάκης (χωρίς επαλήθευση)Ιαν 27, 2014 06:59 ΠΜ

  καλησπέρα,
  πολλές φορές κάτι αρνητικό, αντί να σε ρίχνει μπορεί να σε ανεβάζει. όσο για τα σχόλια που γράφουν κάποιοι, εγώ λυπάμαι αυτά τα άτομα... ...επειδή το θέμα αυτό είναι ανούσιο, δεν χρειάζεται να σχολιάσω περαιτέρω.

  η δουλειά σας είναι καταπληκτική και έχω εντυπωσιαστεί όσο δεν πάει. είναι πολλά που θέλω να γράψω αλλά κατά ένα μέρος με έχουν καλύψει οι από πάνω... καλή συνέχεια και εδώ είμαστε και εμείς... ;D

 46. Εικόνα I Know
  I Know (χωρίς επαλήθευση)Mar 02, 2014 15:15 ΜΜ

  Παρακολουθώ το osarena από την αρχή της δημιουργίας του και το θεωρώ ότι πιο σημαντικό στον χώρο, στο πολύ ευτελές και ξεπεσμένο ελληνικό web.
  Προβληματιζόμουν εδώ και καιρό για το αν θα έπρεπε να πω κάποια πράγματα και πάλι στα όσα πω εδώ θα είμαι επιφυλακτικός και θα είναι με μέτρο, όμως θα στείλω mail στην ομάδα διαχείρισης με περισσότερα.

  Διαβάζοντας τα τελευταία 24ωρα σε άλλα άρθρα κάποια σχόλια χυδαίων και γελοίων τύπων σαν τον KyriakosGR ("άντρας"που πληρώνει για ερωτική συνεύρεση είναι σκουπίδι και τελειωμένος) και πιο παλιά μιας αστείας τύπισσας με το nick Alitogata και έχοντας γνώση κάποιων πραγμάτων θα πω ορισμένα πράγματα.

  Στην αρχή το osarena είχε λάθος ρότα. Κάποιοι από την τότε ομάδα είχαν ανάγκη από βεντετιλίκια και προσωπική προβολή και αυτό που έβγαζαν έξω ήταν πως η σελίδα είχε μια ηγετική ομάδα που αποφάσιζε για τα πάντα και ήταν παντογνώστες.
  Στην πορεία όταν έσπασε αυτή η κλίκα και έφυγαν κάποιοι από την αρχική ομάδα με εξέπληξε η συμπεριφορά τους και τα πισώπλατα μαχαιρώματα στους πρώην συντρόφους τους.
  Ακόμα και λίγους μήνες πριν διέδιδαν ένα σωρό πράγματα εις βάρος τόσο της σελίδας όσο και ανθρώπων που εργάζονται ανιδιοτελώς σε αυτήν.
  Και προκαλώ και άλλους από την επονομαζόμενη ελληνική κοινότητα (που καπαρώνει ο καθένας) να το επιβεβαιώσουν, καθώς αρκετοί πλέον είναι γνώστες αυτής της συκοφαντικής επίθεσης.
  Εμένα δεν μου πάει στην ηθική μου όλο αυτό.

  Το οσαρενα είναι μια εντελώς ξεχωριστή και διαφορετική σελίδα από κάθε άλλη και λογικό να έχει εχθρούς και πρώτα από όλα στον χώρο. Κοινό μυστικό είναι πόσο μισούν το οσαρενα, οι τύποι του LinuxInside. Μια ματιά σε δημοσιεύσεις στο φόρουμ τους είναι αρκετή για να επιβεβαιωθεί αυτό.
  Λογικό άλλωστε, οι τύποι πουλάγανε αυτό που το οσαρενα έδινε δωρεάν και εκτός αυτού από τις 100 σελίδες του περιοδικού οι 95 απευθύνονταν σε άλλης κατηγορίας και επιπέδου χρήστες οι οποίοι είναι μετρημένοι στην Ελλάδα.
  Ας μην αναφέρουμε και το γεγονός της εκμετάλλευσης πως άλλους συντάκτες τους πληρώνανε, άλλους όχι.
  Δεν είναι όμως εκεί το θέμα, μα πρέπει να γίνει γνωστό παραέξω.

  Στο θέμα μας και πάλι, αν και όλα είναι σχετικά καθώς όλοι οι παραπάνω βρήκαν ο ένας στο πρόσωπο του άλλου έναν σύμμαχο (ασχέτως αν πριν φτυνόντουσαν αναμεταξύ τους), ώστε να χτυπάνε το osarena που στο φινάλε ούτε διαφημίσεις έχει, ούτε πουλάει τίποτα, μα και σε άπειρα άρθρα τονίζουν οι συντάκτες τους πως δεν είναι παντογνώστες και ούτε τα ξέρουν όλα και πως αυτό που καταθέτουν είναι προσωπικές απόψεις και μόνο.

  ΚΑΝΕΙΣ και ποτέ δεν έχει κάνει μια εμπεριστατωμένη επίθεση με αντίλογο. Όλοι όσοι το κάνουν ρίχνουν αερολογίες και όπου πιάσουν.
  Αυτό είναι ντροπή, εξευτελιστικό, μικροπρεπές και κατάπτυστο.

  Η δική μου η πρόταση είναι να σταματήσει το osarena και όχι μόνο να σταματήσει, μα να ανασύρει και την βάση δεδομένων του από το web. Οι συντάκτες του δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Μα στη συνέχεια να βγουν τα παιδιά εδώ και να μιλήσουν στα ίσα για τον πόλεμο που δέχονται και να είναι σίγουροι πως τόσο εγώ όσο και άλλοι θα προσθέσουμε και επιβεβαιώσουμε πολλά ακόμα.

 47. Εικόνα constantinos
  constantinosMar 02, 2014 17:54 ΜΜ

  Αντιλαμβάνεσαι προφανώς, πως αυτό είναι ένα από τα σχόλια που πρέπει ν' απαντηθεί άμεσα, καθώς εύκολα θα σηκώσει θύελλες.
  Σε προσωπικό επίπεδο, αναγνωρίζω και τιμώ την συμβολη όλων όσων περάσαν από την σελιδα, ασχέτως του όγκου των άρθρων. Από εκεί και πέρα όπως είναι ευνόητο σε μια ομάδα ανθρωπων μπορουν να προκύψουν διαφωνίες. Στην αρχή κρίναμε πως έτσι πρέπει να λειτουργεί η σελίδα. Δεν είχε κανείς μας ιδιαίτερη εμπειρία και έτσι ακολουθήσαμε λαθεμένα όπως αποδείχθηκε, τυποποιημένα πρότυπα.
  Η διαφωνία υπήρξε με 3 ανθρώπους και μόνο και πλέον για εμάς και εμενα προσωπικά είναι περσινά ξινά σταφύλια. Ναι δέχθηκα και εγώ και η σελιδα πισώπλατα χτυπήματα, τα οποία πιο πολύ στεναχώρησαν παρά θυμώσανε, όμως έτσι είναι οι άνθρωποι. Όπως επανειλημμένα έχουμε πει, όλα είναι θέμα χαρακτήρα και στιγμής.
  Ναι ισχύει αυτό για το LI που αναφέρεις, εδώ μας κατηγορήσανε πως επειδή σε κάποια φάση χρησιμοποιήσαμε το ίδιο αγγλόφωνο άρθρο ως πηγή και το μεταφράσαμε πως τους κλέψαμε το άρθρο επειδή υπήρχε μια λέξη κοινή (σοβαρά μιλάω), όταν εμείς ανεβάζαμε δεκάδες άρθρα καθημερινά. Μα και εκεί θέμα χαρακτήρα είναι. Άρθρα μας τα έχουν copy-paste, σβήνοντας τα εσωτερικά links και χωρίς αναφορά πηγής. Σε δυο λεπτά μπορεί να το εξακριβώσει ο καθένας αυτό μα πλέον μας είναι αδιάφορο. Όπως φαίνεται κάποιοι άνθρωποι δεν ξέρουν να εκτιμούν και θέλουν μόνο να παίρνουν. Και εδώ ισχύει το ίδιο. Χαρακτήρες και στιγμές.
  Εμείς δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα και με κανέναν και ούτε χρήματα, ούτε κάτι άλλο ζητήσαμε από πουθενα. Δεν πουλήσαμε και δεν πουλάμε και ούτε πρόκειται τίποτα. Κοινώς δεν βλέπουμε τους αναγνώστες ως υποψήφιους πελάτες. Ούτε ποτέ είπαμε πως εκπροσωπούμε κάποια κοινότητα. Άλλοι το έκαναν και το καπηλευτηκαν και συνεχίζουν να το κάνουν. Τον εαυτό του εκπροσωπεί ο καθένας μας και μόνο.

  Για τα υπόλοιπα, ακόμα και αν σταματήσουμε (αρκετοί έχουμε ξενερώσει αφάνταστα) την βάση δεδομένων θα την αφήσουμε παρακαταθήκη. Αυτό το τονίζουμε και στο Μανιφέστο μας αλλωστε.

  Ίσως κάποια στιγμή μιλήσουμε και πούμε αρκετά, ίσως και όχι. Όπως σου είπα, από την μια περσινά ξινά σταφύλια και από την άλλη δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα και με κανέναν.
  Τα σχεδόν 10.000 άρθρα, τα FAQ's και το Forum του osarena, είναι πράξεις και μιλάνε από μόνα τους. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, ετσι δεν είναι;
  Κομπλεξικά ανθρωπάκια σαν αυτά που αναφέρεις και φασιστικής νοοτροπίας/συμπεριφοράς υπαρχουν παντού και δυστυχώς οι επονομαζόμενες ελληνικές κοινότητες του χώρου, έχουν κάποιους τέτοιους στις τάξεις τους. Αυτός και ο λόγος που συνειδητά απέχουμε από αυτές.
  Σε κάθε περίπτωση όμως και με κάθε ειλικρίνεια σε ευχαριστούμε για την παρέμβασή σου.

 48. Εικόνα Naisa
  Naisa (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 02, 2014 02:54 ΠΜ

  Την σελίδα την ανακάλυψα πολύ πρόσφατα και έχω πάθει πλάκα με το υλικό και την θεματολογία της. Το μενού μοναδικό, περιλαμβάνει τα πάντα και όχι μόνο αυτά τα συνηθισμένα που περιμένει να συναντήσει κάποιος σε μια συμβατική τεχνολογική σελίδα.
  Να είστε πάντα καλά και δυνατοί ρε παιδιά με όρεξη και μεράκι να μας δίνεται γνώση.

 49. Εικόνα Δημητρης
  Δημητρης (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 02, 2014 04:10 ΠΜ

  Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολη την ομαδα του OsArena!!
  Εξαιρετικη δουλεια,εξαιρετικο κλιμα και σελιδα!
  Σε σας χρωσταω τη στροφη στο ελευθερο λογισμικο..!!
  Σας ευχομαι τα καλυτερα παντα!!

 50. Εικόνα Keravnos2
  Keravnos2 (χωρίς επαλήθευση)Αυγ 08, 2016 01:34 ΠΜ

  Επεσα τυχέα εδω . όπως χάζευα , ψάχνωντας μιά απορία πού ´είχα , μερικές φορές κάποια θέματα με ξυνίζουν , πρωσοπικές εμπιρίες βλέπετε και δέν αλλάζει αυτό .

  Αλλά κάνετε όλη τήν δύσκολη δουλειά πού έψαχνα και κάποια στιγμή , έπαψα να ψάχνω .!!!

  Είμαι τής γενιάς πού φώναξε ( έστω κιάς ήμασταν λίγοι τότε ) Free Kevin !!!!

  Eχω να ομολογήσω ότι εκείνη τήν γενιά τήν ξεπεράσατε και μπράβο σας . !!!!!

  Δέν είναι τό επάγκελμα μου είναι μεράκι , άν και τα τελευέα χρόνια ομολογώ με κέρδισε το Σκάκι ( μή γελάτε περικαλώ ) .

  ΠΑΝΤΑ θά μιλάω και θα σάς προτίνω γιατί και ιδεολογικά ταυτίζωμε μαζί σας .

  Η διάδοση τού ελέυθερου λογισμικού ειναι αυτοσκοπός και όχι απλά μία ιδέα και αυτό το θαυμάζω σε εσάς .

  Συνεχίστε τήν καλή δουλειά παιδιά , καλό βράδυ .

Scroll to Top