Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Σχετικά Με Εμάς

Το os.arena είναι μία από τις μακροβιότερες ιστοσελίδες με αντικείμενο το Ελεύθερο Λογισμικό στην ελληνόφωνη γωνιά του διαδικτύου και ξεχωρίζει για την πραγματικά συλλογική φύση του.

Είδε το πρώτο ψηφιακό φως της ζωής πριν από περίπου οκτώ χρόνια, όταν μια ομάδα κατόχων προσωπικών ιστοσελίδων και ιστολογίων αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους υπό έναν κοινό σκοπό: τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας που θα προσφέρει αυτό που έλειπε από το ελληνόφωνο διαδίκτυο στο χώρο του Ελεύθερου Λογισμικού. Με άρθρα γραμμένα σε απλή γλώσσα, τολμώντας όσα μέχρι τότε δεν είχε σκεφτεί κανείς.

Ήταν μια μεγάλη περίοδος με χαρές, λύπες αλλά και επιτεύγματα που παραμένουν αξεπέραστα και ήταν ακριβώς αυτά που προσέδωσαν στο os.arena την ξεχωριστή του θέση στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού.

Τα χρόνια πέρασαν, οι νέοι έγιναν λιγότερο νέοι, κόσμος ήρθε και έφυγε. Ο στόχος όμως παραμένει αμετάβλητος. Βλέπετε, το os.arena δεν είναι απλά άλλη μία ιστοσελίδα. Πρώτα και πάνω από όλα είναι παρέα, δεμένη με τις ίδιες αξίες και αρχές. Και αυτό είναι το νέο μας ξεκίνημα.

Επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα μας, θα βρείτε εναλλακτική αρθρογραφία για το Ελεύθερο Λογισμικό και την επίδραση της τεχνολογίας στις ζωές μας, κι ένα περιβάλλον αμοιβαιότητας και συνεργατικότητας, ανοιχτό σε όλους. Από τον πιτσιρίκο που τώρα κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα στο Linux μέχρι εκείνους που θυμούνται με πόνο πώς γινόταν η εγκατάσταση μιας διανομής με floppy disks αλλά και τις ελληνόφωνες κοινότητες που σχετίζονται με το Ελεύθερο Λογισμικό και Υλικό, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Ο διαμοιρασμός της γνώσης είναι η πιο θεμελιώδης πράξη φιλίας.
Γιατί είναι ένας τρόπος για να δώσεις κάτι χωρίς να χάσεις κάτι.

Δεν είμαστε αυθεντίες. Δε δηλώνουμε καν επαγγελματίες αρθρογράφοι. Είμαστε απλοί χρήστες όπως εσείς, με λιγότερη ή περισσότερη εμπειρία και με αστείρευτη όρεξη να μεταδώσουμε τις γνώσεις μας αλλά και να αποκτήσουμε καινούργιες. Δεν έχουμε αναλωθεί σε συλλόγους και διαμάχες, ούτε επιδιώκουμε να γίνουμε μέλη κάποιας κοινότητας ή να δημιουργήσουμε μία που θα είναι τέτοια μόνο στο όνομα. Επιθυμία μας είναι η ουσιαστική προσφορά και η ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών, όχι η ατομική προβολή.

Πιστεύουμε στον ελεύθερο διαμοιρασμό της γνώσης, στη χωρίς όριο ανταλλαγή πληροφοριών, στην επικοινωνία και στο ελεύθερο, χωρίς περιορισμούς, διαδίκτυο.

Αυτή εδώ η ιστοσελίδα είναι η δική μας προσφορά προς όλους εσάς, προσφορά που όμως δε θα σημαίνει τίποτα χωρίς τη στήριξή σας. Σας θέλουμε δίπλα μας. Αν θεωρείτε ότι το έργο μας είναι άξιο λόγου, βοηθήστε με τον τρόπο σας να διαδοθεί η γνώση. Αν ενστερνίζεστε τις αξίες μας και επιθυμείτε να συμβάλετε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εμείς από την πλευρά μας υποσχόμαστε πως θα προσπαθούμε συνεχώς να σας προσφέρουμε έναν ιδιαίτερο χώρο, μακριά από τις τεχνολογικές ιστοσελίδες του σωρού και τα άρθρα-διαφημίσεις. Δεν έχουμε εξαρτήσεις, δε χρωστάμε σε κανέναν και δε θα κάνουμε εκπτώσεις στην ηθική μας για χάρη του όποιου οφέλους.

Καλώς ήλθατε στο os.arena!

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα