Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Editorial Ιανουαρίου 2019

Στο κάπως καθυστερημένο editorial του Ιανουαρίου ασχολούμαστε με τη γραφικότητα και τις μπίζνες του «hacking»

Λίγο πριν την δημοσίευση του προκαθορισμένου editoral, ενημερωθήκαμε για ένα συμβάν που ήταν αδύνατο να αγνοήσουμε, και αυτό, για μια σειρά από λόγους.

Το συμβάν που -πλέον σαν είδηση έχει αρχίσει και δημοσιεύεται και από ελληνόφωνες σελίδες γενικής θεματολογίας- αναφέρει:

«Ομάδα χάκερ ζητά από την Ελλάδα 1,2 Bitcoins (4.000€) για να παραδώσει απόρρητα έγγραφα του τουρκικού στρατού»

Σύμφωνα με αυτό, χθες -Παρασκευή 4 Ιανουαρίου- στην ιστοσελίδα «Your Anon Network» (η οποία με δικό της domain φιλοξενείται στην blogging πλατφόρμα της Google), εμφανίστηκε ένα δημοσίευμα που αναφέρει το έξης: https://www.anonynet.cf/2019/01/12-btc-for-turkish-armed-forces-secret.html

Ίσως πρόκειται για ένα καλό δώρο για τον ελληνικό στρατό.
Παραβιάσαμε την εταιρεία η οποία παράγει όπλα και οπλικά συστήματα για λογαριασμό των τούρκικων ένοπλων δυνάμεων. Στη κατοχή μας έχουμε περισσότερα από 400 αρχεια με έγγραφα που περιλαμβάνουν το όνομα του όπλου ή του συστήματος συνοδευόμενα με μία ή δύο φωτογραφίες τους, αναφέροντας και το πώς λειτουργούν ενάντια στον στόχο, συμπεριλαμβανομένων και συστημάτων εντοπισμού στόχων κλπ.
Μα και για αρκετά ακόμα διαφορετικά αντικείμενα, για τα οποία δεν μπορούμε να γράψουμε.
Δίνουμε λίγα screenshots με καλυμμένα τα ονόματα και το περιεχόμενο των αρχείων:

Editorial Ιανουαρίου 2019

Ενδιαφέρον ακούγεται έτσι; Επιτέλους οι σύγχρονοι Guy Fawkes ενάντια στον μιλιταρισμό! Αυτό επειδή, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα υποτίθεται πως δημοσιεύει «δράσεις» ανθρώπων και ομάδων που δρουν κάτω από «την σημαία» των Anonymous.
Όμως, η δημόσια αυτή επιστολή έχει και συνέχεια η οποία δημοσιεύτηκε λίγο αργότερα:

Αν οποιαδήποτε Υπηρεσία Πληροφοριών ή ο Ελληνικός Στρατός θέλει αυτά τα έγγραφα,επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: spyontarget@protonmail.ch

1.2 Bitcoin (BTC) για όλα τα έγγραφα (1.2 BTC = 4.000 ευρώ)

Αν τα έγγραφα αυτά τα αποκτήσει κάποια χώρα που είναι ενάντιά της, ίσως η Τουρκία να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα.

Μην ξεχάσετε να μας στείλετε e-mail εάν θέλετε το download link για τη λήψη όλων αυτών των ευαίσθητων εγγράφων.

Υ.Γ: Turk Telecom, λυπούμαστε για τα 5.000 κατεστραμμένα router σου καταστράφηκαν. Κάθε μέρα αποσυνδέουμε από το διαδίκτυο τα routers σας.

Συνοδευόμενη από ένα ακόμα, καλυμμένο screenshot:

Κλικ για να δείτε την εικόνα
Editorial Ιανουαρίου 2019

Δεν έχουμε να πούμε κάτι για την κοστολόγηση που αντιστοιχεί σε 1000 ευρώ ανά 100 αρχεία και πώς εκτιμήθηκε αυτή. Προφανώς η e-επανάσταση έχει έξοδα και τόσες μπορεί να είναι οι τρέχουσες ανάγκες. Δεν γνωρίζουμε.

Περιμέναμε σχεδόν μια ημέρα για να δούμε αντιδράσεις και τέλος πάντων κάτι σχετικό,καθώς, σύμφωνα με τα πιο πάνω, έχουμε κάτι πολύ δυνατό. Η παραβίαση μιας οπλικής βιομηχανίας και η κλοπή εγγράφων με ευαίσθητες πληροφορίες οπλικών συστημάτων δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο.
Η «είδηση» ως τώρα έχει κυκλοφορήσει μόνο στην πιο πάνω ιστοσελίδα και σε κάτι αντίστοιχες χαμηλής επισκεψιμότητας όπως το «cyberguerrilla.org». Από ελληνόφωνες, όπως αναφέραμε, έχει αρχίσει να κυκλοφορεί από τις γνωστές σελίδες γενικής «ειδησεογραφίας».

Όπως και εσείς είδατε, δεν αναφέρουν το όνομα αυτής της Τούρκικης εταιρείας οπλικών συστημάτων, κάτι που είναι προφανές πως δεν υπάρχει λόγος να μείνει κρυφό. Εμείς, με μια πρόχειρη αναζήτηση, εντοπίσαμε 54 ενεργές εταιρείες στην Τουρκία που ασχολούνται με όπλα και οπλικά συστήματα, και με κάπου 18 εξ’ αυτών να έχουν και στρατιωτικά προϊόντα, αναφέροντας και για συμβάσεις με τον στρατό. Μάλιστα, στις σελίδες τους έχουν όπλα, πλοία, οχήματα και άλλα εξαρτήματα με επεξηγηματικά στοιχεία να τα συνοδεύουν. Με μια ακόμα αναζήτηση είδαμε πως πράγματι ο τούρκικος στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν ακάτους, όπλα και άλλα συστήματα που δημοσιεύονται στις σελίδες των εταιρειών αυτών,
Σαφώς και δεν είναι δυνατό να είναι τα πάντα δημόσια, είναι προφανές αυτό, μα αναφέρουμε τι εντοπίσαμε με απλές αναζητήσεις.

Δεν θέλουμε να επεκταθούμε περισσότερο, ούτε να ανοίξουμε το θέμα των «Anonymous» που έχει καταντήσει πιο γραφικό και από φωτογραφία της Σαντορίνης από το πλοίο τον Δεκαπενταύγουστο. Ούτε να ασχοληθούμε με την αξιοπιστία των όσων αναφέρονται στις σχετικές και προαναφερόμενες ιστοσελίδες.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως το μήνυμα πέρασε και έγινε κατανοητό…

Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα