Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Flameshot: Για ψαγμένα screenshots

Ένα από τα πιο καλά εργαλεία για τη δημιουργία screenshots με υποδείξεις, μαρκαρίσματα, σχολιασμούς και αρκετά ακόμα χαρακτηριστικά, διαθέσιμο για Linux.

Αρκετές φορές προκύπτει η ανάγκη να πάρουμε κάποιο στιγμιότυπο της οθόνης μας, ένα screenshot δηλαδή. Αυτό φυσικά είναι κάτι πολύ εύκολο αφού σχεδόν όλες οι Linux διανομές διαθέτουν ένα τέτοιο, απλό, ενσωματωμένο εργαλείο.

Αν όμως θέλουμε να επισημάνουμε κάτι ή και να βάλουμε σημειώσεις επάνω σε αυτό το screenshot, τότε θα χρειαστεί να το επεξεργαστούμε με κάποιο άλλο λογισμικό (όπως το GIMP). Εδώ λοιπόν έρχεται το Flameshot, για να μας βοηθήσει να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα.

Τι είναι το Flameshot

Πρόκειται για ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα, γραμμένο σε C++ με Qt5 framework. Εκτός από τη δυνατότητα λήψης κάποιου συγκεκριμένου screenshot, έχει και επιλογές μικροεπεξεργασίας, όπως για παράδειγμα να μαρκάρουμε κάτι, να βάλουμε βελάκια για υποδείξεις, να προσθέσουμε σημειώσεις, να προσθέσουμε θόλωση (blur), να εμφανίσουμε διαστάσεις, μα ακόμα και να κάνουμε απευθείας upload στο Imgur.

Η λειτουργία του είναι απλούστατη, καθώς τα πάντα εμφανίζονται σε μια γραμμή εργαλείων, μπορώντας διαδοχικά να επιλέξουμε όποιο χρειαζόμαστε, ενώ με δεξί κλικ υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής χρώματος στις υποδείξεις και τα μαρκαρίσματα.

Flameshot: Για ψαγμένα screenshots

Βγάζει εικονίδιο στο system tray, ενώ από τις προτιμήσεις του μπορείτε να επιλέξετε τα εργαλεία που επιθυμείτε να εμφανίζονται μα και την γενική ονομασία των screenshots (π.χ. αν θέλετε να εμφανίζεται ημερομηνία).

Flameshot: Για ψαγμένα screenshots

Αν και μπορείτε να το διαχειριστείτε με το ποντίκι, διαθέτει και μια σειρά από συντομεύσεις πληκτρολογίου για την λειτουργία του. Φυσικά υπάρχει και επιλογή αναίρεσης κινήσεων, ενώ πατώντας το πλήκτρο Εsc μπορείτε να εγκαταλείψετε το επιλεγμένο περιερχόμενο για screenshot.

Εγκατάσταση του Flameshot

Αυτήν τη στιγμή η πιο πρόσφατη έκδοση είναι η 0.6.0, που κυκλοφόρησε κάπου στα μέσα Αυγούστου. Είναι διαθέσιμα δύο έτοιμα πακέτα deb και rpm για τις αντίστοιχες διανομές, έτσι μπορείτε να το εγκαταστήσετε εύκολα.

Μετά την εγκατάσταση θα το βρείτε φυσικά στο μενού σας.

Κατεβάστε τo Flameshot Το Flameshot στο GitHub

1
Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
1 Νήματα σχολίων
0 Απαντήσεις νήματος
0 Ακόλουθοι
 
Σχόλιο με τις περισσότερες αντιδράσεις
Πιο ενδιαφέρον νήμα
1 Σχολιαστές
Comm Enter Πρόσφατοι σχολιαστές
  Εγγραφή  
νεότερο παλιότερο περισσότερο ψηφισμένο
Ειδοποίηση για
Comm Enter
Επισκέπτης
Comm Enter

πολυ ωραιο. αν και το ειχα δει ηδη στο itsfoss.com ευχαριστουμε

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα