Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Σκάψτε για e-χρυσό με το Minergate

Η «Άγρια Δύση» είναι παρελθόν μα ο πυρετός του «e-χρυσού» εξακολουθεί να καίει. Εμείς σας δείχνουμε τον πιο εύκολο τρόπο «εξόρυξης» κρυπτο-νομισμάτων, με ένα κλικ.

Στις προηγούμενες εκδόσεις του os.arena είχαμε αναφερθεί λεπτομερώς στα κρυπτο-νομίσματα και στους διάφορους μύθους που έχουν δημιουργηθεί γύρω από αυτά. Ας μη γελιόμαστε, τα cryptocoins δε μπορούν να ξεφύγουν από το υπάρχον οικονομικό σύστημα, άσχετα αν τεχνικά το τραπεζικό κατεστημένο δεν τα υιοθετεί ακόμα επίσημα. Αυτά τα e-νομίσματα έχουν όμως το καλό πως ο καθένας θα μπορούσε να κάνει ανώνυμες συναλλαγές χωρίς να εντοπιστεί και χωρίς να φορολογηθεί. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως δε μπορεί να προκύψει κάποιο «επίσημο» κρυπτο-νόμισμα το οποίο θα φορολογείται τόσο για νόμιμες συναλλαγές, όσο και για παράνομες -τουλάχιστον έτσι όπως νοούνται αυτές οι έννοιες σήμερα.

Το άλλο στοιχείο αυτών είναι πως, όσο καλά και αν φαίνονται σαν μια πρώτη ιδέα, πρακτικά δεν μπορεί να τα φτιάξει ο καθένας. Θεωρητικά δηλαδή μπορεί να γίνει, μα απαιτείται κάτι σημαντικό: επεξεργαστική ισχύς και φυσικά κατανάλωση ενέργειας. Αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν αυτά τα δύο, και στη σχετική εξίσωση η δαπάνη της ενέργειας δεν υπερβαίνει το κέρδος, μπορούν να προσχωρήσουν στην «εξόρυξή» τους. Αν και στην αγορά υπάρχουν κάποια ειδικά hardware που βοηθούν στην εξόρυξη, θα πρέπει να υπολογίσετε την διαφορά μεγεθών. Τι παραγωγή θα μπορούσατε δηλαδή να κάνετε εσείς, ακόμα και αν έχετε 2-3 super-duper υπολογιστές και τι η Google για παράδειγμα.

Μα εγώ μόνο 1 Bitcoin θέλω…

Αυτήν την πρόταση την έχω ακούσει και διαβάσει εκατοντάδες φορές τα τελευταία χρόνια. Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε πως το «μόνο 1 Bitcoin» δεν είναι τόσο απλό. Δεν μιλάμε για στραγάλια ούτε καν για ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, την παρούσα στιγμή (18/08/2018) η ισοτιμία έχει ως εξής: 1 Bitcoin αντιστοιχεί σε €5.714,3 και €1 αντιστοιχεί σε 0,00017500 Bitcoin. Άρα η απόκτηση ενός Bitcoin (ή και άλλου cryptocoin) δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση για έναν καθημερινό υπολογιστή. Αναμφίβολα όμως, μπορείτε με συνεχή εξόρυξη να καταφέρετε να βγάλετε ένα ή και περισσότερα. Αλλιώς υπάρχει πάντα η δυνατότητα αγοράς τους με κανονικά χρήματα αφού ούτως ή άλλως είναι ένα προϊόν.

Αρκετά πρόσφατα, ένας φίλος με ρώτησε το παραπάνω, το πώς δηλαδή μπορεί να αποκτήσει έστω 1 Bitcoin χωρίς αγορά με χρήματα. Σε καμία περίπτωση δε μπορώ να ισχυριστώ πως έχω εμπειρία στο θέμα, ωστόσο το έχω ψάξει κάμποσο όλα αυτά τα χρόνια και έχω ήδη καταφέρει να συγκεντρώσω το… ιλιγγιώδες ποσόν των σχεδόν δυόμισι Bitcoin. Έτσι έχω καταλήξει σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή για την «εξόρυξή» τους, που είναι το Minergate.

Τι είναι το Minergate

Είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κλειστού κώδικα αλλά με ανοιχτό mining pool που, όπως είπαμε, βοηθάει στην εξόρυξη κρυπτο-νομισμάτων, διαθέτοντας ένα καλοσχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον που θα διευκολύνει ακόμα και αρχάριους να αρχίσουν το mining.

Σημείωση
Στο παρόν θα δούμε μόνο την εγκατάσταση της εφαρμογής. Υποθέτουμε πως ήδη έχετε κάνει την έρευνά σας και γνωρίζετε σχετικά με το hardware που απαιτείται για την διαδικασία και πως το έχετε. Αν όχι, μην το επιχειρήσετε αφού μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη στον υπολογιστή σας.

Υποστηρίζει ένα πλήθος από διαφορετικά currencies:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Bitcoin Gold
 • Ethereum
 • Zcash
 • Ethereum Classic
 • Bytecoin
 • Monero
 • Monero Original
 • FantomCoin
 • DigitalNote
 • Aeon coin

Εγκατάσταση του Minergate

Είναι ένα εργαλείο που δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη εμπειρία ή τεχνογνωσία και ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει με ευκολία. Ξεκινώντας, θα χρειαστεί πρώτα να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Minergate στην ιστοσελίδα του. Κατόπιν θα το κατεβάσετε και θα το εγκαταστήσετε.

Κατεβάστε το Minergate

Υποστηρίζει Linux, Windows, MacOS και πιο συγκεκριμένα στο Linux παρέχει επίσημη υποστήριξη για Ubuntu και Fedora. Καθώς όμως είναι ένα πολύ καλό εργαλείο στο είδος του, οι κοινότητες αρκετών διανομών μερίμνησαν για την εγκατάστασή του και σε αυτές.

Για Ubuntu, Mint, Debian και παράγωγες διανομές θα κατεβάσετε το επίσημο πακέτο του για Ubuntu.

Για Fedora, openSUSE και αρκετές παράγωγες διανομές τους (πιθανότατα να γίνεται και σε άλλες RPM-based διανομές), θα κατεβάσετε το επίσημο πακέτο του για Fedora.

Για Arch και αρκετές παράγωγες διανομές θα το βρείτε στο AUR.

Βασική χρήση του Minergate

Εκκινήστε την εφαρμογή από το μενού σας, κάντε login με τον Minergate λογαριασμό σας και κατόπιν επιλέξτε «Start mining».

 

minergate-login

Από προεπιλογή το Minergate ξεκινάει την εξόρυξη με κάποιο «ελαφρύ» νόμισμα (τυχαία επιλογή) οπότε, αν επιθυμείτε κάποιο συγκεκριμένο, αρκεί να κάνετε κλικ στο εικονίδιό του. Αν δεν έχετε άποψη και χωρίς να σημαίνει πως αυτό που λέω είναι σωστό, την παρούσα στιγμή θα σας πρότεινα το «Bitcoin Gold» (BTG). Βέβαια η εξόρυξη του συγκεκριμένου διαρκεί πολύ περισσότερο από των υπολοίπων.

Η διαδικασία εξόρυξης θα ξεκινήσει αυτόματα και φυσικά θα χρειαστεί να περιμένετε κάποιο διάστημα. Αυτό εξαρτάται προφανώς από την υπολογιστική σας ισχύ, κάρτα γραφικών και λοιπό hardware.

Βασικά αφήστε το να τρέχει και ξεχάστε το. Κάποια μέρα θα ανακαλύψετε πως έχετε τα πρώτα σας «δωρεάν» κρυπτο-νομίσματα.

minergate-1

Να θυμάστε πως η επιλογή του e-coin είναι δική σας υπόθεση, η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα για πολλαπλά νομίσματα και η διαδικασία είναι πάντα απλούστατη. Επιλέγετε το νόμισμα που θέλετε και μετά κλικ στο «Start mining» (ξεκίνημα εξόρυξης) και αυτή αμέσως θα ξεκινήσει.

Όπως και να έχει, προσέξτε να μην παρασυρθείτε από την όλη κατάσταση. Μη σας πιάσει δηλαδή ο «πυρετός του e-χρυσού». Καλό είναι να επιλέγετε κάποιο νόμισμα που θέλετε να κερδίσετε και να επιμένετε σε αυτό.

Η ιστοσελίδα του Minergate

47
Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
10 Νήματα σχολίων
37 Απαντήσεις νήματος
0 Ακόλουθοι
 
Σχόλιο με τις περισσότερες αντιδράσεις
Πιο ενδιαφέρον νήμα
22 Σχολιαστές
HellenaComm EnterakounadisComm EnterComm Enter Πρόσφατοι σχολιαστές
  Εγγραφή  
νεότερο παλιότερο περισσότερο ψηφισμένο
Ειδοποίηση για
Comm Enter
Επισκέπτης
Comm Enter

το minergate εχει διαφορα αρνητικα και ενα εξάυτων ειναι οτι για να σου στειλει οτι εχεις εξορυξει πρεπει να συνεχισεις το mining. κατα τη γνωμη μου κακως το προτεινετε

O Tsaros
Επισκέπτης
O Tsaros

Υποθέτουμε πως ήδη έχετε κάνει την έρευνά σας και γνωρίζετε σχετικά με το hardware που απαιτείται για την διαδικασία και πως το έχετε. Δεν το έχουμε 🙂

Θα μπορούσες να μας κατευθύνεις;
Επίσης ποιος ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις store τα bitcoins σου; Αξίζει κάποια απο τις συσκευές αυτές που πουλάνε τις hw;

Ευχαριστώ.

Comm Enter
Επισκέπτης
Comm Enter

κατι που δεν αναφέρθηκε είναι η κατανάλωση και το κοστος του ρευματος που πρεπει να ληφθεί υπόψιν το όλο θέμα θελει προσοχη

Comm Enter
Επισκέπτης
Comm Enter

Ρε τι βίτσια έχει ο κόσμος. Να βάζει τις CPU/GPU του να ψήνουν αυγά ψάχνοντας για κρυπτονομίσματα, που ίσως βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας; Μήπως αντί να κάνετε εσείς mining, σας μπαίνουν τίποτα χάκερς μέσω των προγραμμάτων mining, και εκμεταλλεύονται την ισχύ των μηχανημάτων σας για να βγάλουν πτυχιακή στην εύρεση της σκοτεινής ύλης η του νετρίνου; (Καλά, μη βαράτε, μια σκέψη έκανα).

Spaceman555
Επισκέπτης
Spaceman555

Holy fuck τι γράφετε? Πρώτα απ’ όλα που το είδατε ότι είναι open source ο miner? Δεν είναι καθόλου Ίσα ίσα είναι απ τους λίγους closed source και για αυτό δεν προτείνεται από πλευράς privacy !! Ο αρθρογράφος λέει παρακάτω στα κομμεντς ότι δεν υπάρχουν καλές open source επιλογές για miners στα linux ενώ υπάρχουν άπειρες !! Δεύτερον, η minergate κλέβει τρελό hashrate, κάνοντας το ήδη ασύμφορο mining ακόμα χειρότερο.(FYI google bytecoin minergate για έξτρα drama) Τρίτον, ο αρθρογράφος γράφει ότι έχει καταφέρει με «ψάξιμο» ή με την χρήση του minergate (??) να συγκεντρώσει 2.5 bitcoin που μεταφράζονται σε 15.000€… Διαβάστε περισσότερα »

akounadis
Επισκέπτης
akounadis

Επιτρέψτε μου και κυρίως ο αρθρογράφος να μη σχολιάσω στο νήμα «καλωσορίσματος» αλλά εδώ, τυχαία σε πρόσφατο άρθρο. Έτσι, για να σπάσει η γκίνια 🙂 🙂 Τι γίνεται «ρε παιδιά», τι κάνετε πώς είστε, πως τα περνάτε; Χαίρομαι που επανήλθατε στο διαδίκτυο που κάποιες φορές νομίζω ότι βλέπω αλλά τελικά ακούω! :p Ας αφήσω και ένα μικρό σχόλιο Γενικά, νομίζω πως με τα κρυπτονομίσματα και κυρίως με το bitcoin και εδώ να σταθώ στο όνομα του ψηφιακού νομίσματος. Δεν ήθελε και πολύ σκέψη για την ονομασία αυτή με την λογική από που προήλθε. Μάλιστα δηλώνει ότι αντιπαρέρχεται βασικών οικονομικών δεδομένων… Διαβάστε περισσότερα »

debianass
Επισκέπτης
debianass

Στην Ευρώπη ο λόγος εξόρυξης/κόστους (ηλεκτρικό ρεύμα-ψύξη), ιδιαίτερα του bitcoin είναι αρνητικός με τις επικρατούσες τιμές, με εξαίρεση κάποιες χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ που βγάζουν μικρό κέρδος. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή η μόνη εξόρυξη που μπορεί να βγάλει κάποιο κέρδος είναι του monero. Πέρα από την ασφάλεια και σεβασμό στην ιδιωτικότητα, έχει βατό αλγόριθμο που δε θα μας κάψει το μηχανάκι και εγγυημένη ελάχιστη απόδοση που σημαίνει πως δε θα «σκάβουμε» τσάμπα. Προτείνω το λογισμικό του κρυπτονομίσματος από το https://getmonero.org/ Προσοχή: 1. Για λόγους ασφάλειας το monero μοιράζει το blockchain του σε κάθε χρήστη. Θα πρέπει λοιπόν να… Διαβάστε περισσότερα »

Comm Enter
Επισκέπτης
Comm Enter

χαρη αφιερωμενο https://hooktube.com/watch?v=WdrSP0V-KLg

εχει και άλλα πχ https://hooktube.com/watch?v=YbzNJr26H-4

ρε τι γινεται… λολ

Hellena
Συντάκτης
Hellena

Λίγα χρόνια πριν, στο παλιό osarena γινόταν μια αντίστοιχη συζήτηση.
Εκεί, οι τότε σχολιαστές. προσπαθούσαν να μας πείσουν πως είμαστε ηλίθιοι επειδή μιλούσαμε για «σύστημα αξιών» στο λογισμικό, Έλεγαν πως «η τεχνολογία και το λογισμικό δεν έχουν καμία σχέση με αυτά και πως είναι απλά τεχνικά και θέμα κώδικα. Τίποτε άλλο».
Σήμερα εδώ, μας επισυνάπτουν το ακριβώς αντίθετο!!!

Χάρης
Επισκέπτης
Χάρης

Άσχετο, χθες παρακολούθησα ένα video του Αντώνη (συνεργάτης του Άγγελου στο PC Steps), με τίτλο «Πού Εξαφανίστηκαν Όλες Οι Κάρτες Γραφικών: Mining για Κρυπτονομίσματα». ‘Oπου ισχυρίζεται πως οι gamers δεν μπορούν να βρουν εύκολα κάρτες άνω της GTX 1060. Αυτό, συνεχίζει, οφείλεται στο ότι τις έχουν αγοράσει οι miners. Ακόμα, αρνητικό είναι, προσθέτει πως οι τιμές των καρτών κρατούνται σε υψηλά επίπεδα και δεν πέφτουν (λόγω mining πάλι), και συμπεραίνει πως θα αργήσουν να πέσουν. Έτσι, το Bc Mining, αποδυκνείεται υπόθεση υπέρ των εταιριών καρτών γραφικών. Έκπληξη προκαλεί, σε ένα σημείο του video όπου δείχνει μια συστοιχία καρτών γραφικών, σε… Διαβάστε περισσότερα »

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα