Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Θέλεις live USB στη στιγμή; Έχεις το Etcher.

To πιο απλό, χρηστικό και ταχύτερο εργαλείο αυτήν τη στιγμή για να βάζετε ISO διανομών σε USB sticks και SD cards χωρίς να παιδεύεστε. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε!

Η χρήση USB sticks ή SD cards που περιέχουν διανομές ή και εργαλεία είναι κάτι δεδομένο στον χώρο του Linux εδώ και κάποιες δεκαετίες. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε, για παράδειγμα, να δοκιμάσουμε μια διανομή «live» ή και να την «πακετάρουμε» σε μορφή ISO.

Tα διαθέσιμα λογισμικά του είδους είναι πολλά και το καθένα υπόσχεται να κάνει την δουλειά του καλύτερα από τα υπόλοιπα. Εμάς, ως τελικούς χρήστες, μας ενδιαφέρει να έχουμε αποτέλεσμα σωστά και γρήγορα.

Κάποιες διανομές, όπως το Linux Mint για παράδειγμα, έχουν από προεπιλογή ένα τέτοιο εργαλείο το οποίο σε γενικές γραμμές δουλεύει ικανοποιητικά.

Μια εναλλακτική που ξεχωρίζει όμως τα τελευταία δυο χρόνια είναι το Etcher. Ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα για την δημιουργία εκκινήσιμων USB και SD καρτών με ελάχιστα κλικ, όπως συνήθως αυτά τα λογισμικά. Είναι δημιουργημένο με JavaScript, HTML, node.js και βασίζεται στην τεχνολογία Electron.

Αν και αυτό το τελευταίο θα μπορούσε ίσως να δημιουργήσει ενστάσεις, να πούμε πως ο δημιουργός του ισχυρίζεται ότι ο χρόνος διαδικασίας είναι κατά 50% λιγότερος από άλλα λογισμικά του είδους και εμφανισιακά είναι πολύ καλύτερο και πιο χρηστικό από κάθε άλλο. Όσον αφορά τις ελάχιστες ρυθμίσεις του, δεν υπάρχει λόγος να πειράξετε τίποτα απολύτως.

Θέλεις live USB στη στιγμή; Έχεις το Etcher.Δεν ξέρουμε αν είναι πράγματι 50% ταχύτερο, όμως στις λίγες δόκιμες μας μετέφερε τα ISO αρχεία πολύ πιο γρήγορα από κάθε άλλο και μάλιστα σε μια περίπτωση είχε τελειώσει την διαδικασία όταν στον ίδιο χρόνο άλλο λογισμικό (Unetbootin) ήταν κάπου στο 62%.

Εγκατάσταση του Etcher

Είναι διαθέσιμο για Linux, Windows, MacOS και με πανεύκολη εγκατάσταση, ενώ μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του:

Κατεβάστε το Etcher

Συγκεκριμένα για Linux διαθέτει πια και AppImage, κάτι που σημαίνει πως μπορείτε να το εγκαταστήσετε με δυο κλικ, σε οποιαδήποτε σύγχρονη διανομή.

H χρήση του είναι απλούστατη και αποτελείται από τρία βήματα:

  1. Επιλέγετε το ISO που θέλετε
  2. Εισαγάγετε το USB stick ή την SD card στην αντίστοιχη θύρα του υπολογιστή σας
  3. Μόλις σας δώσει την ειδοποίηση ολοκλήρωσης, αφαιρείτε το USB ή την κάρτα

Θέλεις live USB στη στιγμή; Έχεις το Etcher.Ίσως να μην είναι το αρτιότερο από θέμα κατασκευής και «κάτω από το καπό», μα το αποτέλεσμα που δίνει είναι το καλύτερο αυτήν την στιγμή, συγκριτικά με τα υπόλοιπα λογισμικά του είδους.

2
Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
1 Νήματα σχολίων
1 Απαντήσεις νήματος
0 Ακόλουθοι
 
Σχόλιο με τις περισσότερες αντιδράσεις
Πιο ενδιαφέρον νήμα
2 Σχολιαστές
KasiterosDimitris Πρόσφατοι σχολιαστές
  Εγγραφή  
νεότερο παλιότερο περισσότερο ψηφισμένο
Ειδοποίηση για
Dimitris
Επισκέπτης
Dimitris

Καλησπέρα, πάρα πολύ καλό πρόγραμμα!!! Γιατί όμως ενώ τρέχει σε Ubuntu 16.04 και Mint 18.3, δεν τρέχει σε Ubuntu 18.04 και mint19 ;
Ευχαριστώ

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα