Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Την εβδομάδα που φεύγει… #10

Σημαντική αποχώρηση και εξαπατήσεις

Άλλη μία συσκευή IoT εκτεθειμένη στο θέμα της ασφάλειας, ενώ η καταστολή της ελεύθερης πρόσβασης στην πληροφορία μεγαλώνει στην Αυστραλία.

Ο Ikey Doherty αποχωρεί από το Solus

Ο δημιουργός του Solus επανεμφανίστηκε, έπειτα από τη μακρόχρονη «εξαφάνισή» του, με ένα ανοιχτό γράμμα όπου ανακοινώνει την αποχώρησή του από το έργο, μεταφέροντας όλα τα δικαιώματα στους παρόντες συνεισφέροντες.

Το transfer.sh τερματίζει τη λειτουργία του

Εξαιτίας του δυσβάσταχτου κόστους για τον δημιουργό της, η γνωστή υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων θα πάψει να λειτουργεί από τις 30 του τρέχοντος μήνα.

Το Facebook άνοιξε τον κώδικα συστατικών που χρησιμοποιεί

Είναι γνωστό ότι το κοινωνικό δίκτυο αξιοποιεί για την υποδομή του τον Ανοιχτό Κώδικα και δη το Linux. Έτσι λοιπόν, προχώρησε στην ελεύθερη διάθεση μιας σουίτας συστατικών για τον πυρήνα Linux.

Παίζετε Fortnite; Προσοχή στις εξαπατήσεις

Το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι είναι αδιαμφισβήτητα προσοδοφόρο και αυτό έχει προσελκύσει απατεώνες. Πάνω από 4.770 domains σχετικά με απάτες και 1.456 βίντεο στο YouTube που παραπέμπουν σε συνδέσμους εξαπάτησης δέχονται, δυστυχώς, επισκέψεις εκατομμυρίων ανυποψίαστων gamers.

Δοκιμή νέου, δυνατού χαρακτηριστικού από το Signal

Η εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνημάτων και φωνητικών κλήσεων δοκιμάζει τη δυνατότητα κρυπτογράφησης της ταυτότητας του αποστολέα, χαρακτηριστικό που έρχεται να προστεθεί στην ήδη end-to-end κρυπτογραφημένη συνομιλία που προσφέρει.

Το Home Hub της Google είναι ανασφαλές

Όπως απέδειξε και εξήγησε αναλυτικά ο Jerry Gamblin, μπορεί να γίνει επανεκκίνηση οποιασδήποτε τέτοιας συσκευής σε ένα τοπικό δίκτυο, με μία μόνο εντολή. Ο ίδιος αναφέρει την ύπαρξη ενός «μη καταγεγραμμένου (και εκπληκτικά ανασφάλιστου) API» που επιτρέπει αυτήν τη δυνατότητα.

Το SOPA δεν τελείωσε, απλά πήγε στην Αυστραλία

Στη χώρα που τα τελευταία χρόνια φαίνεται να λειτουργεί σαν δοκιμαστήριο νόμων που καταστέλλουν την ελευθερία και την πρόσβαση στην πληροφορία (διαδικτυακή και μη), προτάθηκε ένα νέο, ακόμα πιο «άγριο» νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα.

Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα