Αψήφησε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της Πληροφορίας

Την εβδομάδα που φεύγει… #11

Εξάπλωση του Ανοιχτού Κώδικα και νέο cryptomalware

Προβλήματα με την ασφάλεια σε SSD δίσκους και το VirtualBox, ενώ το EFF μας μαθαίνει πώς να εντοπίζουμε συσκευές παρακολούθησης.

Το Fedora γιόρτασε 15 χρόνια ζωής

Από την ανακοίνωση του Fedora Core 1, στις 6 Νοεμβρίου 2003, μέχρι σήμερα, η διανομή έχει μεγαλώσει πολύ και η συνεισφορά της στο Linux είναι πολύτιμη.

Το GPL Cooperation Commitment επεκτάθηκε

Με τη βοήθεια της Red Hat, η συμφωνία που παρέχει ένα χρονικό περιθώριο συμμόρφωσης με τις άδειες GPLv2 και LGPLv2.x πριν τον τερματισμό τους επεκτάθηκε με τη συμμετοχή 16 εταιρειών.

Υπενθυμίζουμε ότι η GPLv3 εμπεριέχει εξαρχής αυτόν τον όρο και οποιαδήποτε συμμετοχή δηλώνει προφανώς ότι το τρίτο μέρος προτίθεται να συμμορφωθεί τελικά με την άδεια.

Το Linux θα τρέχει κανονικά στα νέα Macs

Σε αντίθεση με την καταστροφολογία των τελευταίων ημερών, το Linux θα μπορεί να τρέξει κανονικά στη νέα γενιά των Macs. Χρειάζεται απλά η απενεργοποίηση της υλοποίησης του Secure Boot της Apple, όπως γνωρίζουμε από αντίστοιχες περιπτώσεις με τα Windows.

Το Sysinternals γίνεται port για Linux

Σε μια ακόμα κίνηση που επιδιώκει να προσελκύσει προγραμματιστές, η Microsoft θα μεταφέρει τη δημοφιλή σουίτα λογισμικού αποσφαλμάτωσης των Windows στο Linux.

Νέο cryptomining malware επηρεάζει συστήματα Linux

Το malware με την ονομασία «Coinminer.Linux.KORKERDS.AB» συνοδεύεται από ένα rootkit συστατικό που του επιτρέπει να κρύψει την παρουσία του από τα εργαλεία ελέγχου του συστήματος.

Το PlayStation Classic θα έχει εξομοιωτή ανοιχτού κώδικα

Η Sony, η ίδια εταιρεία που έχει μηνύσει άλλους εξομοιωτές παιχνιδομηχανών, θα αξιοποιήσει το PCSX ReARMed (fork του PCSX Reloaded) για να ζωντανέψει την αναβίωση του πρώτου PlayStation.

Το EFF παρουσίασε εργαλείο εντοπισμού συσκευών παρακολούθησης

Η εμπειρία εικονικής πραγματικότητας «Spot the Surveillance» βοηθά τους ανθρώπους να μάθουν πώς να εντοπίζουν τεχνολογίες παρακολούθησης που ενδεχομένως χρησιμοποιούν τα όργανα του νόμου.

Έσπασε η κρυπτογράφηση σε Crucial και Samsung SSDs

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Radboud της Ολλανδίας ανακάλυψαν σοβαρές ευπάθειες σε SSD δίσκους των δύο εταιρειών, τις οποίες όπως ισχυρίζονται μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποιος για να ανακτήσει κρυπτογραφημένο περιεχόμενο, χωρίς να έχει γνώση του κωδικού πρόσβασης.

Zero-day του VirtualBox διαθέσιμο στο GitHub

Δημοσιεύτηκε από τον ανεξάρτητο ερευνητή Sergey Zelenyuk, ως αντίδραση στην ολιγωρία που επιδεικνύουν οι εταιρείες στην επιδιόρθωση των κενών ασφαλείας αλλά και σε ορισμένα προγράμματα bug bounty που παρουσιάζουν ασάφειες.

Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας

avatar
  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μασουλάει φρεσκοψημένα cookies Καλά μωρέΘέλω να μάθω περισσότερα